בוקר טוב, ישראל../images/Emo70.gif
שמחתי, בלשון המעטה, לקרוא ב-ynet על העובדה, שהממשלה, בית המשפט העליון ומי שמצא לנכון, בשם המדינה, להגיב על
החלטת בית הדין הבינלאומי בהאג. איזו מין תחושה מעבירה המדינה הזאת למי שחושב קדימה, לאו דווקא מבחינה פוליטית? התחושה שאני קיבלתי כשקראתי את הכתבה, שלא לדבר על התגובות הצורמות, היא שאני חי במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון. אז נכון - לא התייחסו בבית הדין הבינ"ל בהאג לאירועי הטרור שפגעו קשות לא רק באזרחי ישראל, אלא גם בכלכלת ישראל. אבל יש מישהו שהיה שם כדי לסנגר על ישראל? - כמובן שלא, מאחר וההחלטה היא "קליפת השוּם" בשביל מדינת ישראל. אז למה להגיב אחרי יותר מחצי שנה? ואז, לא מספיקה הכתבה.. אני רואה את התגובות הקשות.. של ישראלים פרנואידים, טפשים ממש, מסוג הטיפשות הזאת שלא משתמעת לשתי פנים, אלא טפשים גרידא! הם חושבים, אותם ישראלים, שמדובר בשופטים הולנדים שהחליטו, בצורה שרירותית, יעני "Out of the blue" לעשות שפטים ביהודים המסכנים, שעברה עליהם שואה נוראית לפני 60 שנה, ואם לא די בכך - הם אשמים! הם, ההולנדים האלה, שהוציאו צוי משטרה הולנדים לפינוי היהודים מביתם באמסטרדם וברוטרדם (ובשאר המקומות "שכוחי האל", כמו האג, כמו שמישהו כתב). יש לי קרבה מאוד גדולה להולנד, בעיקר הפרספקטיבה המנטלית והתרבות ההולנדית, דווקא היא ולא זאת שבאה מהאסכולה הגרמנית (אבל אני אחסוך מכם את התיאורים). אני לא מבין... ואני לא שמאלני, לא ימני, לא במרכז ולא משתין נגד הרוח כשזה מגיע לפוליטיקה.. אני פשוט לא מבין באיזו מדינה אנחנו חיים... אז הייתה שואה - נכון; אז יהודים הועלו על רכבות גם מהולנד - נכון; אבל להאשים עם שלם בפשעים? מזל שזה היה בהאג ולא בדרזדן, או ברלין, רחמנא ליצלן, שלא לדבר על ציריך, כי אז אני מנחש שהתגובות היו: "השוויצרים האלה, בלה בלה בלה *שוקולד*, בלה בלה בלה *נייטראלים*, בלה בלה בלה *לא הכניסו יהודים לתחום המדינה בזמן השואה* וכן הלאה" (וזה למי שיש לו כמה גרמים נוספים של אינטליגנציה מלאכותית..). למישהו יש פתרון לבערות הזאת? אותם ישראלים נוסעים אח"כ למקום הזה שאני כ"כ אוהב וגורמים לי להתבייש להראות את הדרכון הישראלי שלי כשאני נכנס לאותה המדינה, כי מסתכלים עליי בצורה מזלזלת (זה קרה), שואלים אותי אם באתי לעבוד, ושבועיים אחרי שאני חוזר ארצה כמה חוליגנים ישראלים החליטו לעשות שטויות בסחיפהול והעירו את כל ה"מי ומי" בתקשורת ובמשרד החוץ שיעזור להם להיחלץ מצפורני המשטרה ההולנדית. אני מתבייש