בלי להכניס רגשות לגוף. איימ קוּל - יו נואו. לא מדובר על מתים, אלא חללי צה"ל [שהם מתים - אבל לא כל מוות הוא של חללי צה"ל] ואני מכבדת את האנשים האלו שמתו בין אם זה ברצון ובין אם לא. אתה חושב אחרת? זכותך. אני דיברתי על נרות הזיכרון לא מבינה מה נרות הנשמה האלו, למה צריך אותם, ומה הם אמורים להביע.
זה לא שאני שמה שלושה נרות ויוצאת לחגוג על מי שנהרג בהגנה עלינו. יש לי כבוד עצום ליום הזה, אני גם לא מרגישה שאני צריכה להתנצל בפניך. ברור שלשים אייקון מטופש לא אומר כלום, הכבוד והעצב מתבטא בהרבה דברים, זה רק אחד קטנטן מהם. ומה את מתעצבנת כל כך מהר, אפשר לחשוב במה כבר האשמתי אותך.
כשאת אומרת שאני לא שמה זין משום שאני לא אוהבת נרות, זה מראה על אטימות וחוסר הבנה, מרוב סמליות זה מאבד מהמשמעות. אני לא אוהבת נרות כי זה מזכיר לי את "נוער הנרות" שמלבד נרות לא עשה כלום. כי זה מזכיר לי נערים שמסתובבים באושוויץ ופתאום הולכים שם עם כיפה. כי הדלקת נרות בעיני היא כניעה לשגרה (אני אמרתי) ברשותך נסיים את זה כאן.
אני שמה לך מילים בפה? או אולי להפך, "לא שמה זין כי את לא אוהבת נרות", האם את מתכוונת שזה מה שאמרתי כי את זה לא רק שלא רמזתי אלא גם לא חשבתי, או אולי שטענתי שאת לא שמה זין (וגם זה לא אמרתי, אגב) והסיבה האמיתית (והייתי אמורה לנחש אולי) שאת לא אוהבת נרות? זכותך, יש משהו בדבריך, אבל למה ישר להתעצבן כולה שאלתי שאלה.