../images/Emo32.gif

פרוות...... לא מוסרי! אז למה אנחנו משיכים להרוג אותם?
|פרווה| אנחנו חייבים להפסיק זאת!!!!!!!!

שריד

New member
בהחלט אני שואל ברצינות

וגם נכנסתי לקישור... וגם קראתי... ציפיתי למצוא שם טיעונים וצידוקים ללמה לא (מבלי להתווכח עם הצידוק המוסרי שהוא תקף תמיד). אני לא בטוח שהדיון הזה שייך לכאן אבל אני מנסה לקשר אותו... למשל ניתן להסיק ע"י איסוף מידע שיש תחליפים לפרוות מהחי בדמות פרוות סינטטיות ונקודה זו יכולה להוביל לשאלה ששאלת... אולם חסרה לי ההשוואה המלאה בין פרוות סינטטיות וההשלכות של יצורן מבחינה גלובלית וכמובן על החי (כלומר הפקת חומרי הגלם, פליטת הגאזים של בתי החרושת לאטמוספרה וכו') לבין צייד מבוקר של בעלי חיים. וגם מהו ההבדל בין גידול עדרים שונים לבשר לבין הציד הנ"ל... צר לי על הדיון כביכול נטול הרגש, אבל את יודעת רגשות הם חלק בלתי נפרד מהחשיבה ובכך עוסק הפורום בהרחבת החשיבה... בכל מקרה שיהיה חג שמח שריד

התשובה לשאלתך

אי אפשר שבני אדם יחיו על חשבון בעלי החיים. זה היה מתאים לתקופה של לפני כמה מאות שנים, וכיום אנחנו עולם נאור יותר וחושב יותר, ואין טעם שיצורים חפים מפשע ימותו בגלל שגאונות האופנה שלנו. כמו שלא תגיע שאישה נועדה להיות מכונה לעשיית ילדים וגבר לא נודע כדי להיות מכונת שיעבוד וכפוף בצורה ברוטלית לבוס שלו- ככה בעלי החיים לא צריכים למות בגלל שלנו יש שגעון אופנתי כזה או אחר.

למעלה