Liloush

New member
../images/Emo32.gif

שלום! אנחנו מעוניינים לפתוח פורום על התוכנית "אקזיט" תוכנית הנוער המצליחה. פנינו לתפוז, אך תפוז סירבו לפתוח פורום בנושא זה. אם הינכם מעוניינים שיפתח פורום בנושא, אנא שלחו לי מסר עם שמכם המלא בכדיי שנוכל להראות לתפוז שישנם הרבה גולשי "תפוז" שמעוניינים בפתיחת פורום "אקזיט" בתודה, לילך ואורטל

backdoorslam

New member
זוהי תוכנית בערוץ 10

מעיין תוכנית מאגניבה כזאת עם כל המאפיננים של פופ-MTV. למרות הסלידה שלי ממסטיקים ורודים אני די נהנה מכל הציצקעס שם.

הממ.. פופ אמטיוי.. איזה כיף ../images/Emo70.gif ../images/Emo8.gif

משהו אומר לי שלא יהיו הרבה תומכים בעוד פורום ורוד ומתקתק.. לפחות לא בפורום הזה.. וטוב שכך

backdoorslam

New member
על לא דבר + זה עוד כלום

השיא בתוכנית מגיע בדר"כ בצורת דיאלוג של בנותיו של צביקה פיק (שהן אגב בגיל של אישתו). בכלל, יש משהו מאוד משכר בצורת הדיבור של החבר'ה שם. שמחתי לסייע

אם המשכר הכוונה גורם לי לרצות

להטביע את יגוני על העולם שסביבי בבקבוק טוב אז אני מסכים
טוב נו מילאתי חור בהשכלה.. וגיליתי -עוד- חור גדול בהשכלה הציבורית
נוסיף את זה למורדים.. פוליטיקה.. "ערוץ האופנה".. אמטיוי.. מטריקס2 (אחד היהדווקא טוב).. וכל גווני הורוד לדורותיו.. ונסיים בשירת what a wonderful world בציבור

Grud

New member
זה לא פורום מאטריקס, אבל

מה הייתה הבעייה עם מאטריקס 2? חכה לפחות עד לסרט השלישי...

נצא ל ../images/Emo32.gif לרגע..

מטריקס אחד העביר לך את רמצוץ הפילוסופיה (וזה בעמט קמצוצון) שהייתה בו מתחת לפני השטח.. מחוץ לעלילה ולדיאלוגים התוך עלילתיים.. מטריקס 2 בחר בדרך של "הרצאות פרונטליות" של דמויות מסוימות במהלך הסרט שיזרקו לך עוד כמה "גישות פילוסופיות" (ראה איש המועצה והסבריו על התלות של האנשים במכונות) שלא לדבר על "המסביר" אהה סליחה.. ה"אריכטקט" שישב שם והסביר עוד כל מיני גישות פילוסופיות/בולשיט מוחלט (בשלב הזה של הסרט כבר נמאס לי ולא ניסיתי לראות בו יותר מהממבו ג'אמבו שהוא העלילה השטחית) אהה ועוד דבר אחד קטן.. רוצים לדעת מי הילד המעצבן שנדבק לניאו ? תקנו את הדיוידי של האנימטריקס.. רוצים לדעת איך התבצעה הפעולה של חיסול תחנת הכח (שבגלל שסצינה כזאת באה אחרי הקטטה הגדולה ואחרי סצינת המרדף אתה מת מצפייה לאיזה אפקט טוב בה) אז תקנה את enter the matrix .. רוצה להיות בטוח שהם לא הלכו על הסוף הכי דפוק האפשרי של מטריקס בתוך מטריקס ? תקנה כרטיס למטריקס שלוש.. (קרדיט מלא ניתן ל matrix script - קובץ משעשע שהתרוצץ לו באימייל)
בקצרה.. מיסחור.. תקיעת סצינת מרדף של 14 (!) דקות שהיא מדהימה.. אבל אין לה שום זכר לפואנטה.. ונסיונות נואשים להעביר "קטעי פילוסופיה" כדי לגנוב עוד קצת קהל גרמו לי לתת לסרט הזה שני אגודלים למטה (two thumbs down נשמע הרבה יותר טוב
) אבל אני עדיין אלך לסרט השלישי.. אז מה זה אומר עלי ?

Grud

New member
הסכמתי עם (כמעט) כל מילה

גם אני חושב כמוך (בעיקר בקטע של המיסחור), בכל מה שאמרת, אבל... קודם כל - ממש אהבתי את האפקטים בסרט וכל האקשן, ככה שהוא טוב בכל מקרה, לדעתי, לעומת 80% מהסרטים האחרים. אני לא חושב שבכוונה מנסים לתקוע פיסות פילוסופיה, כי אחרי הכל זה רק סרט, לא ספר. אז אפשר באמת לשים רק מעט מאוד קטעים כאלה, ולתת לך, הצופה לחשוב על שאר הדברים, בנוסף לקטעי האקשן, כמובן. משהו שאני ממש מעריץ בשני הסרטים זה ההפקה, ואני מסביר. כל "בניית העולם" (שהשה"מים מכירים טוב מאוד) נעשתה בצורה מושלמת ולא השאירה שום דבר לדמיון בקשר למה שרואים בסרט (אם אתם חושבים שזה רע - אל תדאגו, רוב הסרטים כן משאירים המון לדמיון). עם זאת, היא כן השאירה מקום לדמיון וחשיבה בקשר לכל הדברים שלא רואים בסרט. הצילום, העריכה, האפקטים, הבימוי, הסאונד, התסריט ושאר הדברים הם בדיוק כמו שהאחים וואכובסקי (ככה השם שלהם?) רצו ותכננו ואפשר להבחין בזה טוב מאוד בסרט (לצערי, יש בכל הללו השפעה חזקה מאוד של תעשיית סרטי ה"פופ"). אני מאוד מעריך את יצירת הסרטים עצמם והמושלמות שהם מעניקים לך (כולל ההתרגשות בקרבות), גם אם במחיר של... אה... אידיאולוגיה נקרא לזה (אני פשוט לא אוהב לחזור על מושגים שמביעים מעט מדי מהכוונה שלי). אני חושב שהרעיונות הפילוסופיים מאחורי הסרט הם די פשוטים וידועים (האם אנחנו חיים בחלום? עד כמה אנושית מכונה יכולה להיות? מי יותר חזק - המחשב או האדם? אה כן, והקיטש הידוע - האהבה תמיד מנצחת). לדעתי, הם מובעים ומוצגים בסרט בצורה מדהימה ומושלמת. וזה מה שסרט (או כל יצירה קצרה) אמור לעשות - להציג רעיון, דעה, עובדה כמה שיותר מפורט ומדויק שאפשר, ואת זה סרטי המאטריקס עשו! בנוסף - ראיתי את תשעת האנימאטריקסים (אנימה ברמה מאוד גבוהה, מומלץ לא רק לחובבי אנימה!) ואני מתכוון לשחק במשחק מחשב (למרות שאמרו לי שהוא לא משהו) כדי להשלים לי את הסרט. מה זה אומר עליך - שאתה לא מוותר על סרט מוצלח ברמה גבוהה, גם אם אתה חושב שהוא לא יהיה טוב. הערה 1: אני חושב שההודעות שלנו משלימות אחת את השנייה. הערה 2: אפשר להמשיך בדיון? אם לא, אז למה? ("גלישת העץ לנושא אחר", "אי רלוונטיות לפורום", "אין צורך - כי כולם הבינו ומסכימים"...)

אני חושב שטעינו בפורום +שאלה לפורום

גם אני צפיתי ב dare I say it עותק מהקאזא של האנימטריקס.. מתחיל יופי ולאט לאט מידרדר.. (ה"פרק" עם הבניין הנטוש שמתעוותת בו המציאות היה עשוי טוב) אני מסכים שמבחינת בימוי (מדבר בתור תלמיד במגמת תקשורת) מרגישים את ה"טאץ'" של הווצ'אבסקים
ומאד ברור שהייתה להם יד מאד חזקה גם בעריכה.. מבחינת אפקטים/מראה/אסטתיקה הסרטים האלה הם באמת יוצאים מן הכלל.. וגם מבחינת אקשן (לא יוצא מן הכלל אבל בהחלט טוב
) מבחינת הפילוסופיה לדעתי זאת חוסר ההסכמה היחידה שלנו.. הרעיונות הפילוסופיים שמוצגים הם אכן פשוטים וברורים (ומאד חדשים לרוב אנשי תרבות הפופ.. מעניין למה) -אבל- צורת ההגשה שלהם בסרט השני לדעתי כמעט שברה sod .. אני אישית הרגשתי כאילו אני בהרצאה של הדמויות על הפילוסופיית חיים שלהם.. ולא אהבתי את זה.. אבל בעיקרון אנחנו די מסכימים
ונצא בספין משעשע מהעוף.. קרה לכם בתור שה"מים או שחקנים שרציתם להעביר מסר מסוים לדמויות וזה יצא בצורה די מזעזעת של "הרצאה" שפתאום החליטה אחת הדמויות לדפוק (מאד שובר sod לדעתי) או לחילופין יצא לכם לתפוך לעצמכם או לשהם שלכם על השכם כשהוא העביר לכם מסר כלשהו דרך המשחק ולא בתוך המשחק (כמו לתת תמה לקמפיין.. אבל יותר ממוקד ורעיון פחות מופשט מתמה) או ששוב סיבכתי את עצמי..

ננסק

New member
לא

מעולם לא השתמשתי במשחק תפקידים על מנת להעביר מסר. גם בסיפור לא, בעצם. אני את העברת המסרים שלי עושה ישירות, תודה רבה. ברור לי שאפשר להשתמש במ"ת בשביל להעביר מסר בעל משמעות קיומית כבדה, בדיוק כמו בתיאטרון, סרט או ספר (או קומיקס), ואנשי העמותה בוודאי מדברים על זה כל הזמן ויופי להם, אבל זאת דווקא תכונה אחת שאני לא דורש ממשחק התפקידים שלי.

dragonia

New member
מסכימה

לדעתי הרבה אנשים משחקים כדי לברוח מהמציאות לפחות לזמן קצר, ולכן אין צורך להכביד את המישחק ע"י הוספת מוסריות ומסרים. יש מספיק אנשים שעושים לנו את זה בעולם האמיתי... (תקשורת לדוגמה) באחד השירשורים פה מדברים על הסוגיה אם לשחק דמות שונה לחלוטין מהאופי של השחקן או לא. מקריאת השירשור נראה לי שהרב מעדיפים לשחק דמות שונה מהאופי שלהם, מה שמחזק את העובדה שהמשחק הוא בריחה מהמציאות. זה בריא לפעמים לשכוח ממה שקורה מסביב, מהמוסכמות המקובלות בעולם הזה, ולנסות דברים אחרים, לדעתי זה חלק מהותי מהמשחק.זה עושה אותו לכיפי יותר ומאתגר יותר ומרחיב אופקים. אבל זה גם נותן פרספקטיבה. וואהו מה נפל עלי, אני חייבת לצאת מהעבודה...

רמץ

New member
מישהו קרא לי?

רמצוץ?! המפף!
אני מסכים עם כל הנאמר מלפני ומאחורי ומצדדי ובכל זאת - נהינתי. למרות החריגה הגסה לכיוון האקשן והסקס המיותר (שמישהו יסביר לי למה אני צריך לראות חצי שעה של קרב רחוב עם סיום ידוע מראש שיכל להתרחש גם תוך 10 שניות או חצי שעה של ריקודים אירוטיים...)מחד והלהג הבלתי פוסק על המטריקס, האב, הבן ומשמעות החיים בראי המאה ה-30 מאידך, הסרט כן מחדש ומעניין ומשעשע ומסקרן ובכלל אין פלא שכולנו נלך למטריקס 3 לכשיבוא. דרך אגב - למישהו יש מושג למה RELOADED? אה. וגם רציתי להגיד ש-T3, למשל, הרבה הרבה יותר רדוד ומטופש. אבל CLAIR DANES שם, אז אני סולח...

למעלה