הסכמתי עם (כמעט) כל מילה
גם אני חושב כמוך (בעיקר בקטע של המיסחור), בכל מה שאמרת, אבל... קודם כל - ממש אהבתי את האפקטים בסרט וכל האקשן, ככה שהוא טוב בכל מקרה, לדעתי, לעומת 80% מהסרטים האחרים. אני לא חושב שבכוונה מנסים לתקוע פיסות פילוסופיה, כי אחרי הכל זה רק סרט, לא ספר. אז אפשר באמת לשים רק מעט מאוד קטעים כאלה, ולתת לך, הצופה לחשוב על שאר הדברים, בנוסף לקטעי האקשן, כמובן. משהו שאני ממש מעריץ בשני הסרטים זה ההפקה, ואני מסביר. כל "בניית העולם" (שהשה"מים מכירים טוב מאוד) נעשתה בצורה מושלמת ולא השאירה שום דבר לדמיון בקשר למה שרואים בסרט (אם אתם חושבים שזה רע - אל תדאגו, רוב הסרטים כן משאירים המון לדמיון). עם זאת, היא כן השאירה מקום לדמיון וחשיבה בקשר לכל הדברים שלא רואים בסרט. הצילום, העריכה, האפקטים, הבימוי, הסאונד, התסריט ושאר הדברים הם בדיוק כמו שהאחים וואכובסקי (ככה השם שלהם?) רצו ותכננו ואפשר להבחין בזה טוב מאוד בסרט (לצערי, יש בכל הללו השפעה חזקה מאוד של תעשיית סרטי ה"פופ"). אני מאוד מעריך את יצירת הסרטים עצמם והמושלמות שהם מעניקים לך (כולל ההתרגשות בקרבות), גם אם במחיר של... אה... אידיאולוגיה נקרא לזה (אני פשוט לא אוהב לחזור על מושגים שמביעים מעט מדי מהכוונה שלי). אני חושב שהרעיונות הפילוסופיים מאחורי הסרט הם די פשוטים וידועים (האם אנחנו חיים בחלום? עד כמה אנושית מכונה יכולה להיות? מי יותר חזק - המחשב או האדם? אה כן, והקיטש הידוע - האהבה תמיד מנצחת). לדעתי, הם מובעים ומוצגים בסרט בצורה מדהימה ומושלמת. וזה מה שסרט (או כל יצירה קצרה) אמור לעשות - להציג רעיון, דעה, עובדה כמה שיותר מפורט ומדויק שאפשר, ואת זה סרטי המאטריקס עשו! בנוסף - ראיתי את תשעת האנימאטריקסים (אנימה ברמה מאוד גבוהה, מומלץ לא רק לחובבי אנימה!) ואני מתכוון לשחק במשחק מחשב (למרות שאמרו לי שהוא לא משהו) כדי להשלים לי את הסרט. מה זה אומר עליך - שאתה לא מוותר על סרט מוצלח ברמה גבוהה, גם אם אתה חושב שהוא לא יהיה טוב. הערה 1: אני חושב שההודעות שלנו משלימות אחת את השנייה. הערה 2: אפשר להמשיך בדיון? אם לא, אז למה? ("גלישת העץ לנושא אחר", "אי רלוונטיות לפורום", "אין צורך - כי כולם הבינו ומסכימים"...)