• פותח הנושא yo c
  • פורסם בתאריך
אתה כבר שואל על משהו אחר

שקיים בכל ציבור שומרי המצוות ולא רק החרדי, אתה שואל על ההלכה היהודית בעצם, אתה באמת רוצה לדעת מדוע ישנם הלכות כאלו ?

לא נכון.

לא כל ציבור הדתיים שומר על המצוות הללו. לי יש צד שלם מהמשפחה של דתיים (כיפות סרוגות) והם ממש לא קיצוניים בנושא הדת. שניים מהם הלכו לפני כמה חודשים למופע של רמי וריטה.

דברייייייייי

מה שלומך ? נכון-לא כל ציבור הדתיים מקפיד לשמור על ההלכה, בהמון תחומים, ישנם דתיים שלא שומרים על איסור נגיעה, גניבה רצח וכו. אם אתה מדבר על ההלכה היהודית המקורית-שם יש המון הלכות שעל פניהם נראות שוביניסטיות, או פמיניסטיות, אך כשאתה לומד להעמיק בהם אתה מוצא הגיון אחר לחלוטין.

לא באתי בטענות להלכה.

רק ציינתי עובדה כדי שתמימים הקוראים בפורום לא יחשבו שכל הדתיים חניוקים ופרושים.... רוב חובשי הכיפות סרוגות שאני מכיר ממש אינם קיצוניים בדת. זה לא מדגם מייצג אלא קצת מידע מהיכרות אישית.

אתה באמת לא יודע?????../images/Emo2.gif

זה כינוי נודע בצד הדתי של המשפחה שלי שמשמעותו אדם מאד דתי (לא במובן החיובי). זה בטח בא מיידיש. מעתה אמור: חניוֹק

אנדרי ז

New member
האם אתה רוצה להגיד

שההלכה מציינת שהנשים הן אלה שחייבות לעלות בדלת האחורית?

לא !!

מצידי שהגברים יהיו בתא המטען, למען האמת, בדבר הזה אני חלוק על החרדים לגמרי, אך אני מבין אותם ומכבד אותם על כך, ואני לא מוצא פה פגיעה במעמדה של האישה.

זויות

New member
עשרות? תן שמות של עשרים ספרי

קודש בנושא היחס לאישה שנכתבו בשנים האחרונות, ואני אנסה למצוא בהם את המעמד ההלכתי האבוד שלה... נו טוב, הרב אבינר לא נשפט עדיין אבל הוא הדמות המתאימה ביותר שיש לך להציע בנושא שמירה על מעמד האישה? לא מצאת לך אף דוגמת מופת חוץ ממישהו שעמד במרכזה של שערוריה בדיוק על היחס שלו לנשים? אולי יש לך מישהו אחר? פשוט בדוק ב"עשרות הספרים" שלך ותן כמה שמות, שאחכים... לפני שאתה מגזים, זכור שמישהו עלול לבקש ממך להוכיח את דבריך.

רישמי לפניך

" ואהבת לרעיתך כמוך " " עושה רצון אישתו " " בנות חיל " " הבית היהודי "- מספר חלקים " חוקי נשים " " אשת חיל " " כמשוש חתן על כלה " " אחותי כלה " " נשים שמחות " " עצם מעצמי " " פרקי אהבה " זו עוד רשימה מינורית, רוב השמות לא מונחים לפני כרגע, כמו כן, קיימות עשרות הרצאות של הרב אבנר קבאס, הרב אליעזר שוואב, הרב שלמה אבינר, הרב שמחה הכהן, הרב שכנזי, וכו וכו וכו. כמו כן, פיתחי את הרמב"ם בהלכות אישות וראי כיצד החרדים לומדים להתיחס לנשותיהם, פיתחי וראי מה כתוב בכתובה של אישה הנישאת. " לפני שאתה מגזים, זכור שמישהו עלול לבקש ממך להוכיח את דבריך. " אנא ממך, המשיכי רק להתעקש ולבקש.

זויות

New member
אבדוק את הרשימה שהבאת

תודה, אשמח לראות שהם פורסמו בשנים האחרונות ושהם כוללים הלכות המכירות במעמד האישה בנושאים כמו: ירושה, עדות ועוד. ואני עדיין מחכה לפחות ל-20 ספרים. הרצאות אינן ספרים, כידוע.

כנסי ל..

אתר של ספרית בית אל, ואתר של כיפה ומורשת, שפ יש ספרות הלכתית ענפה בנושא. אנא בידקי היטב !

זויות

New member
ממצאים ראשונים - לכאן שלחת אותי?

הפנית אותי להילכות אישות ברמב"ם כמקור טוב למעמד האישה בהלכה שכדאי לי לעיין בו. לשמחתי יש ברשת את דברי הרמב"ם והרי לך ציטוט מדבריו: "אשות ג,יא האב מקדש את בתו שלא לדעתה, כל זמן שהיא קטנה; וכשהיא נערה, רשותה בידו, שנאמר "את בתי נתתי לאיש הזה" (דברים כב,טז). וקידושיה, לאביה; וכן הוא זכאי במציאתה, ובמעשה ידיה, ובכתובתה. ואם נתגרשה או נתאלמנה מן האירוסין, הוא זכאי בכול--עד שתבגור. אשות ג,יב לפיכך מקבל האב קידושי בתו, מיום שתיוולד עד שתבגור; ואפילו הייתה חירשת או שוטה, וקידשה האב--הרי היא אשת איש גמורה. ואם הייתה בת שלוש שנים ויום אחד, מתקדשת בביאה מדעת אביה;" תגיד, גם בספרים האחרים שהמלצת לי עליהם אני אמצא דברים גרועים כאלה על מעמד האישה בהלכה? בשביל מה לי בכלל לטרוח?

ובכן

חז"ל כבר הטילו חרם על הלכה זו והיא כבר לא תקפה היום ! כמו כן, הוטל חרם רבנו גרשום על ביגמיה וכו. כן לרמב"ם אני שולח אותך, אנא אל תעשי עבודה מחופפת אלא פיתחי רמב"ם !! רואים שלא עשית זאת. ההלכה שהאב יכול לקדש את בתו וכו-זה היה במצב בו האב רצה לדאוג לרווחתה של בתו, כשלא היה יכול לעשות זאת בעצמו, כיום הלכה זו אסורה לגמרי.

זויות

New member
אתה שולח אותי לחצאי ספרים?

רבעים? עשיריות? אולי פשוט תאמר לי ככה - הלכות אישות ברמב"ם הן מקור מצוין לראות יחס נפלא למעמד האישה בתנאי שתקראי רק את ההלכה הזאת והזאת ותתעלמי לגמרי מההלכות האחרות שכתובות באותם דפים בדיוק. אתה רציני? מי בדיוק לדעתך מחפף פה? תביא לי מקור שכולו דואג לאישה בהלכה ועד אז אל תתפלא שאני עושה עבודה יסודית וקוראת הכל, גם את מה שאתה אולי לא היית רוצה שאקרא באותו מקום.

טוב אני מבין

אין בך קורטוב של רצון לנסות להבין אלא רק להתנגח. אני שלחתי אותך לעשרות מקורות, ואת מתפלצפת לי פה, תעשי מה שבא לך. כלבלב...הווו בי די בם בם .....

זויות

New member
גם כותב לאישה: כלבלב הו בי די בם בם

וגם מצפה שאלמד ממך יחס של כבוד לאישה מהו... קודם כל לא שלחת אותי לעשרות מקורות אלא למקורות בודדים. במקור הראשון בו חיפשתי היה כתוב ההיפך ממה שאמרת שיהיה בו. זבש"ך.

גברתי

" כלבלב הוו בידי בם בם ...." זה משפט שלקוח משירו של מתי כספי, חלילה, אין כוונת המשורר אליך. דבר שני יותר חשוב, רמב"ם פותחים ברמב"ם ולא באינטרנט !!!! זה אומר ש... את ניגשת לספריה.....מוציאה את הכרך של הרמב"ם שמדבר על הלכות אישות..... פותחת בפרק הנדון...ומעיינת היטב, זבש"י או לא, אני לומד רמב"ם שנים על גבי שנים, אני יודע היטב מה הוא כותב לגבי מעמד האישה, תעשי קצת עבודה רצינית ולא מחופפת, אולי זה יתן לך מספר תובנות בנושא.

למעלה