longshut1

New member
לא מומלץ.

החל מה"ממוסחרות" יתר שלה,המשך בפיזור הרעיוני שהיא מפגינה במאמרים,עבור במזג האוויר ה"רוחני קוסמי אנרגטי קארמטי" אצלה,וכלה רשמים מיד שניה על יכולת בינונית.

../images/Emo124.gif תרימו ת´רייטינג ../images/Emo45.gif

מה משותף ל"מכושפות", "הכי גאים שיש", "סברינה", "הבית הלבן", "חברים", "לחיי האהבה", "בנות גילמור", "דוסון קריק" ו"של מי השורה זאת בכלל?"???? נכון! לכל הסדרות יש פורומים ב-
, אולם כולן גם משודרות בערוץ 3. מנהלת הערוץ שמביא לנו את הסדרות הטובות בעולם, ליאור גטריידה, וכן איש הפרוגרמינג של הערוץ, יובל קניג, מתארחים היום ב-17:00 בפורום טלוויזיה. תוכלו לאול אותם שאלות בנושא תכני הערוץ, תוכניות מקור ויבוא, תרגומים ועוד... כנסו כבר עכשיו והכניסו שאלותיכם!
********************************************************** אירוחים נוספים השבוע בתפוז: 15/10- פורום פונדקאות מארח את עו"ד יריב דקל 16/10- פורום נפגעי תקיפה מינית מארח מומחית לטיפול בטראומה 20/10- פורום מתכונים מארח את רפי אהרונוביץ´ 21/10- פורום ריקודי עם מארח את מחבר הריקודים והמורה הותיק יענקלה לוי. הודעות מפורטות על האירוחים יגיעו בהמשך.

../images/Emo47.gif../images/Emo63.gif../images/Emo73.gif אירוחים הערב בתפוז

ערב פיתוי בשיתוף מעריב אינטרנט עם השקת סרטו החדש של הבמאי ערן ריקליס, המבוסס על ספרו "פיתוי" של רם אורן, ובהשתתפות השחקן שרון אלכסנדר, מארחים תפוז ומעריב אינטרנט את שלושתם בתפוז. הגולשים מוזמנים לשוחח עם הסופר רם אורן בפורום ספרים וספרות, עם הבמאי ערן ריקליס בפורום סרטים, ועם שרון אלכסנדר בפורום אמנויות הבמה, החל מהשעה חמש וחצי, ולהצטרף לערב פיתוי של ממש.
שרי עוז, תתארח היום בפורום שיחה על טראומה מינית, בשעה 21:30 שרי, המנהלת והמייסדת של מכון איתן, מתמחה בטיפול בנפגעי טראומה ובני משפחותיהם, ופועלת להכשרת אנשי טיפול בתחום. שרי היא בעלת תואר שני בטיפול זוגי ומשפחתי, ומעבירה סדנאות לאנשי טיפול בנושאים הקשורים לטיפול בנפגעי התעללות מינית. בפגישה הוירטואלית שנערוך עימה בפורום היום, ניתן יהיה לשאול שאלות לגבי מהות הטראומה הנובעת מתקיפה מינית, השלכותיה על החיים ובעיקר בדרכי הטיפול הקיימות בה.
זלמן דגן, נווט ונהג מירוצים בעצמו, יתארח היום ב 17:00 בפורום מכוניות. את השם זלמן דגן אינכם מכירים – מדובר בישראלי החי בנורבגיה ומתחרה שם בראלי מזה שנים ארוכות, בהצלחה רבה. בשנים האחרונות הוא מתחרה כנווט. לזכותו רשומות 4 אליפויות נורבגיה בגרופ N בין השנים 1989-1999. זלמן מתמחה במאזדה RX7 ובשיפורים למנוע הוואנקל הייחודי שלה. קבוצתו מריצה 3 מכוניות כאלו, עם מנועים ששופרו ל-325 כ"ס, והוא עובד על הכנת מנוע בעל 425 כ"ס. יש לציין כי כאשר נכנסה פיג´ו לתחום הראלי בנורבגיה ב-1999, קבוצתו של דגם היתה בין אלו שנבחרו לייצג את החברה במסלולים. עונת המירוצים בנורבגיה צפופה ואינטנסיבית: היא כוללת 20 מירוצים ברחבי סקנדינביה במהלך החורף, ועוד 25 מירוצים בקיץ אשר יוצאים מגבולות סקנדינביה ומגיעים גם להולנד, בלגיה, פולין, צ´כיה ועוד. זלמן דגן מבקר בימים אלו בישראל, וישמח לענות לשאלות הגולשים.
ניתן להשאיר שאלות כבר מעכשיו! צוות תפוז מאחל לגולשים ולאורחים ערב מהנה ============================================ אירוחים קרובים בתפוז 19.10 DJ ויק בפורום חיי לילה בשעה 21:30 20.10 השף רפי אהרונוביץ´ בפורום מתכונים ב 13:30 21.10 יענק´לה לוי בפורום ריקודי עם ב 17:00

../images/Emo26.gif פורם חדש!!!! ../images/Emo36.gif

בס"ד הנכם מוזמנים/ות להכנס לפורם בני עקיבא.... תציצו ואם מוצא חן בעינכם תשתתפו... תודה!

ayalab

New member
מחפשת מגדת עתידות

מחפשת מגדת עתידות באזור המרכז מישהו מכיר ואולי מנסיון אישי רוצה להמליץ? תודה,אילה

longshut1

New member
מממממממ....דעתי האישית על התוכניות

לא שהתבקשתי,אבל כבר זמן מה אני מנג´ס לעוברי אורח תמימים ברחוב שלא כל התוכניות בערוץ 3 הן הטובות בעולם.אז למה שאחסוך את זה דווקא מהחברים התמימים בפורום?? למה שתפסידו?? אז ככה: מכושפות-הקונספט עצמו מרטיט,כנראה משום שהוא מתחכך בחביבות שרמנטית שאנן דוהרטי פשוט מדהימה)בעיסוקי בחיים-מיסטיקה ונגזרותיה.היישום-קצת פחות.יותר דומה לסרטי שוורצנגר\סטאלונה\ואן דאם.ממש כמו בגולשים בזמן האגדית,אני מעביר ערוץ ברגע שהסיפור התיאורטי של הפורום מתסיים ומתחילות המכות. הכי גאים שיש-לא מכיר,אבל אני מזה לא סובל את הסדרות ה"כאילו ליברליות" האלו,שעושות שירות דוב לגאים ולגאות,בכך שהם מדגישות ומורידות עד לרמת גיחוך את הווי חייהם,שלכשעצמו מעניין באמיתותו,וראוי לקבל שיוויון מוחלט בכל תחומי החיים ברמת המדינה והפרט. הבית הלבן-אחת מהסדרות שגורמות לי לשבת מול הטלוויזיה ולבהות,פשוט לבהות.(צעירים חסרי מנוח,סיינפלד,תהרוג אותי וזהו,וגולשים בזמן-הן האחרות).המחשת הדואליות שבפוטנציאל האדם.מצד אחד,שילוב מדהים בהרמוניותו של פונקציות שונות(תבונה,רגישות,אינטואיציה,וכו´) לכדי תוצר מנהיגותי ראוי לחיקוי,ומצד שני,רדידות הפרט האנושי המוכרת לנו היטב. בנות גילמור-לא,אני לא סובל את המצועצעות האלו.לא את האמא,ובעיקר לא את הבת.סדרה שממחישה את כשלון הפמיניזם,כשלון שהתהווה מתוך דחף עמוק ובלתי נשלט שלך הקולקטיב הנשי להיפוך היוצרות.האשה שולטת,אומרים לנו,ושוכחים להזכיר שחצי מהמשוואה שהוא אימננטי לרבייה,ומכאן חיוני לקיום המשך המין הנשי.לא אוהב את הרכנת הראש של הגברים סבדרה בכל פעם שאחת מבנות גילמור מרגישה שהרוח נושבת לכיוון הנגדי.לא אוהב את החופש הזה במערכת יחסים-אוהב נאמנות והתמדה.ככה אני,משוגע.תכף קמות עלי נשות הפורום,אז הבהרה קלה:פמיניזם,כפי שהוא בא לידי ביטוי היום,באלימות חברתית נשית הנתמך בידי אפליה מתקנת,אינו הפמיניזם המקורי.הפמיניזם,תנועה ששורשיה באקזיסטנציאליזם,רצתה לחלק באופן שווה את עוגת הזרקורים החברתיים ברמת המדינה והפרט,והגיעה למצב שגברים שתומכים בגישה הזאת במלוא לבבם(כמוני)מוצאים עצמם נרתעים,המומים,עם הלשון בחוץ,כשאשה מעיפה להם סטירה כשהם מחמיאים לה על יופיה.חוץ מזה,מזה הקטע הזה של הדיבור המהיר?די,מיצינו,זה לא סקסי,זה לא חינני,זה פשוט ילדותי ולא אטרקטיבי. על דוסון קריק אין לי הרבה מה לאמר,משום שמדובר בסדרה שמתארת,גם אם כי בדביקות מסויימת ובמיעוט דמויות בולט,התבגרות של בן הנוער הממוצע,ובכך תורמת להתפתחות "תקינה" יותר של הנוער האובד שלנו.אבל דחילק,כמה אפשר לסבול את החיוך האינפנטילי של ג´ואי?פעם היה סקסי להדהים,היום קצת מאוס.. שלי מי השורה הזו בכלל-את מי זה מצחיק בכלל??

Digi Lista

New member
איזה פחד!...

יש תוכנית שלא קטלת?...מה רע במכושפות?בנות גילמור?דוסון קריק(טוב, בזה למרות שאני רואה לפעמים יש דביקות מבחילה לפעמים...)?ומה לגביי סמולוויל?...(עכשיו בטח אני אשמע דברים נוספים שאני אוכל להגיב עליהם...)

longshut1

New member
למה פחד?

תשמעי,מה שאני לא מבין זה,שאיך כל סדרה עם קונספט מלהיב,חייבת אחרי רבע שעה של פרק לעבור למריחת קטשופ בכמויות מסחריות?כדאי שילמדו מהסרט מועדון קרב.שם יש תמהיל מושלם של תיאוריות פילוסופיות מ-ל-ה-י-ב-ו-ת,ואפילו,עבור חובבי הז´אנר,הסרט מתובל במכות.הקטע היפה הוא,שגם המכות הם בהפוך על הפוך,יישום התיאוריות הללו.והעיקר,הסרט נערך ונכתב בחן שאין אפשרות לכמתו. אם היו אומרים לי חברים,סיינפלד...משהו שאפשר לשבת ולכתוב לבבות.. נו,אבל מה דעתך?digi,רק אל תגידי לי ש.........

XמטאורX

New member
דווקא אני אוהבת את בנות גילמור.....

מתאר מצב כלכך לא אפשרי בין אמא לבת אבל כלכך יפה........... וחוצמזה מה ההגיון שתהיה קיימת אישה כלכך סקסית שהיא גם חכמה, גם מנהלת מלון, גם אמא מגניבה, גם יש לה תשובות שנונות לכל דבר תוך שניות וגם הבת שלה מחונכת להפליא? תנו לחיות בפנטזיה.....

longshut1

New member
וזו בדיוק הנקודה שלי...

החיים המושלמים האלו אינם ריאלים ולכן הם מעוררים באמהות החד הוריות ציפיות גבוהות מדי לגבי גידול ילדיהם.החיכוכים עם ילדינו לא באמת מוחלקים בכזו קלות.אני לא יודע אם יש כאן הורים,אבל בכל אופן,כולם מודעים לקונפליקטים הבלתי פוסקים שיש להורים עם ילדים מתבגרים,קונפליקטים שקיומם אמנם מורה על התפתחות טובה של הילד,משום שמדובר בנסיון להגדרה עמית של המתבגר,אבל הקונפליקטים הללו אינם פשוטים כלל ועיקר להורה.אין הורה שבטוח במאה אחוז שהוא פועל נכון,ויש המון רגעים כאלו שההורה נתון בין הכסאות,מפחד פחד מוות שמא יפגע קשות בהתפתחותו של בתו או בנו.הקונפליקטים הללו לא מסתיימים תוך שעות,לא תוך ימים,ואפילו לא תוך שנים.כל עוד הבת או הבן לא הגיעו להגדרה כלשהי של עצמם,וזה כידוע לוקח כמה שנים טובות,בייחוד עולמנו רב האפשרויות והגירויים,להורה יש תפקיד חשוב מ-א-ו-ד בחייו של המתבגר. אני מרגיש שזו ברכה להיות הורה למתבגר או מתבגרת,משום שבעצם ההורה שותף לתהליך יצירה,ומשמש באופן זה או אחר כדמות הדומיננטית בנסיון של המתבגר להבדיל את עצמו מסביבתו.כשההורה משמש כהורה יחיד,המשימה קשה שבעתיים. מעבר להכרח להתעלם מהרגשות השליליים שקיימים כלפי ההורה השני,על מנת שתצומצמנה ההשפעות השליליות של היעדר העקביות של דמות ההורה השני בחיי המתבגר,חובה על ההורה החד הורי להכיל בתוכו אלמנטים המזוהים באופן מוחלט עם ההורה בן המין השני.תחשבו על זה שניה-זו לדעתי המשימה הקשה ביותר שכולה להיות.על ההורה לצאת מעורו,וליצור את חציו השני,בתוכו עצמו!זו הרי שאיפת חייו של האדם,הלא כן?אדם משתוקק לזוגיות כדי שיוכל להרגיש שלם,ואילו הורות(שם הפעולה,לא הרבה "הורה")חד הורית מכריחה את ההורה לעשות זאת בעצמו,לרוב לבדו.וכל זה תחת המכבש הבלתי פוסק של הרצון האישי של ההורה להגשים את עצמו,וכו´. הכי קשה שיש-ולהרגשתי,הכי מרתק.זו מתנה שאין שווים לה,משום שבעצם מה שקורה בתהליך הכפול הזה זו התפתחות מקבילה-ההורה בעצמו,והילד מעצמו,שבשניהם ההורה הוא הדמות היוזמת והדומיננטית.מזכיר משהו?לדעתי זו המקבילה האנושית לבריאה.לא פחות ולא יותר.מי שהיה שם,או שכעת שם,יודע על מה אני מדבר.אומרים שברגעים של התעלות,אנו יודעים(לשים לב,לא ידיעה "תבונית",אלא ידיעה מסוג אחר)את האל.ברגעים הקשים של הקונפליקטים הללו,רואים את האל. לא נראה לי שהחיכוכים המתוארים בבנות גילמור אפילו מגרדים את השכבה התחתונה של המתנה הזו,המתנה שמעניקה לך את הזכות,זכות ולא חסד,להשתתף בתהליך היצירה האלוהית,ולו רק בזעיר אנפין.

L e s t a t

New member
הדעה שלי

מכושפות - כמו הסרט "הכישוף", הסדרה הזו נעשתה על ידי אנשים שאוהבים לשמוע שתי מילים על מושג ולקחת אותו ולעשות ממנו מה שבא להם, שלא תבינו לא נכון - אין לי שום דבר רע נגד יצירתיות ושינוי ופנטזיה, אבל תסכימו איתי שהסדרה לא תורמת לתדמיתם של המכשפים כאן (אני זוכר שפעם מישהו בא לפורום מאגיה וכישוף כדי לשאול אם יש אומנויות לחימה נגד שדים), בכלל גם הסרט "הכישוף" וגם הסדרה "מכושפות" נעשו מתוך נקודת מבט של אדם שלא מבין הרבה אם בכלל בנושא או מתוך כוונה תחילה כדי להפוך הכל לפנטזיה מעוותת הוליוודית. הכי גאים שיש - לא צפיתי בזה מעולם. הבית הלבן - האמת שכששמעתי את השם פעם ראשונה הייתי עייף מאוד ובכלל לא עלתה לי לראש אמריקה, זה נשמע לי כמו שם לתוכנית ארוח ניאו-נאצית ("תחי אמריקה הלבנה!") ובאמת עד היום אני לא מבין למה הבית הלבן הוא לא שחור, זה הרבה יותר יפה.. בנות גילמור - לא עניין אותי, לא משך אותי, לא הצחיק אותי, לא ריגש אותי, בשביל זה יש לי את החיים שלי. דוסון קריק - סדרה שמנסה להראות התבגרות של בן נוער ממוצע, אבל אם זה בן נוער ממוצע הנוער של ימינו מאוד דכאוני. דברים מצחיקים יש לעיתים רחוקות והייתי צופה בה כמעט ורק בגלל פייסי (תעיפו את דוסון לכל הרוחות! סתם איזה אחד שרוצה שירחמו עליו). חוץ מזה, די אהבתי חלק מהסדרה בעוד שהחלק השני כמעט וגרם לי לשקוע בדיכאון נוראי.. של מי השורה הזו בכלל - מצחיק לפעמים ולפעמים משעמם. יש דברים שיכולים לקרוע אותך מצחוק שם ויש דברים שיכולים לגרום לך לבהות חסר הבעה במסך בעוד אתה מנסה להבין על מה לעזאזל כולם נשפכים מצחוק שם - סך הכל ראיין סטיילס שוב ירד על "שערו" של קולין מוקרי המקריח ודרו קארי שוב נשפך מצחוק בכסא ואחריו הקהל וכמובן שוויין בריידי ,שבד"כ יכול להיות מאוד מצחיק, חייב להראות את כישורי האקרובטיקה שלו וכשהוא עושה את זה ומנסה להצחיק באותו הזמן בד"כ רק אחד מהם הולך לו.. זה ערוץ שלוש - אחת הסיבות שאני לא צופה בטלוויזיה הרבה.

למעלה