כן כן,,, אנו כל היתר...

יש הטוענים שאנו הערב רב יוצאי מצריים, וכאלו שטוענים שאנו בני הגזע הסלאבי באירופה הקדומה, יש אף המייחסים אותנו לזרעו של עמלק וטוענים שאנו מזכירים אותו בדרכינו והליכותנו אלינו התכוונו יום כיפור הנורא חג סוכות והתורה הקדושה, אלינו כן כן אלינו, מודים ומתודים. אנו שמלגלגים למצה והסופגניה ופורשים עוף הודו גדול בחג ההודיה הנוצרי אנו שמלגלגים על החנוכיה ונרות הנשמה ומדליקים מנורות קטנות וצבעוניות בעץ אשוח בחג המולד אנו שמלגלגים על ריקודי פורים המומצאים ורוקדים עד אור הבוקר בסילבסטר (אחד מצוררי היהודים בכל הזמנים) אנו, אנו שמצביעים מרץ או שינוי ועוד מחשיבים את עצמנו בני הארץ הזאת אנו כל היתר...

YONA111

New member
איזה מין מורשת?

מה זאת המורשת הזאת? נתאר לעצמנו את התסריט הבא: מנהיג הימין הקיצוני באוסטריה יורג היידר נרצח בידי טרוריסטים. בעקבות הרצחו מחליטה שרת החינוך האוסטרית לציין בכל בתי הספר באוסטריה את "מורשתו של היידר" אך מבלי להזכיר את דעותיו ופעולותיו הגזעניות והאנטישמיות. בעקבות מחאות אומרת שרת החינוך: "אינני נכנסת להיבטים פוליטיים אך היידר תרם הרבה לאוסטריה". מה היא "מורשת היידר" מלבד גזענות ואנטישמיות? ומה היא אצלנו "מורשת זאבי" מלבד הטרנספר הגזעני? בעימות הדמים הנורא שזה עתה נכנס לשנתו השלישית נהרגו קרוב לשש מאות ישראלים, רובם אזרחים פשוטים ותמימים שהלכו סתם ברחוב. איך זה שהאנשים האלה נשארים אלמונים, ומבין כל הקרבנות בוחרים ל"הנצחה" ו"הנחלת המורשת" דווקא את הכבשה השחורה שלנו, אדם שהפיץ שנאה ובנה קריירה פוליטית על הסתה לגירוש מליוני אנשים מבתיהם אך ורק בגלל היותם ערבים. למה להנציח דווקא אותו? למה להזכיר רק אותו בשמו בשיעורים מיוחדים בבתי הספר ובטכסים ממלכתיים? רק בגלל שהגזען הזה היה שר בממשלה, ואילו יתר הקרבנות ישרי הדרך היו סתם אנשים פשוטים ולא אח"מים? לידיעת שרת החינוך: את הילדים שלי אני אשאיר בבית ביום ראשון הקרוב. אין לא מוכנה שיחדירו להם את "מורשת זאבי".

וענונו בכלא והפצצות מאיימות עלינו

שש עשרה שנה בכלא ישוחרר אסיר המצפון מרדכי וענונו 30.9.1986 - 30.9.2002: שש עשרה שנה בכלא צחצוח החרבות לקראת המלחמה עם עיראק, ביוזמת הממשל האמריקאי ובתמיכתם הנלהבת של אריאל שרון ושמעון פרס, מגדיל את הסכנה שמדינת ישראל תעשה שימוש הרפתקני בנשק להשמדה המונית. המידע שחשף מרדכי וענונו לפני שש עשרה שנה בעיתון הבריטי "סאנדיי טיימס" מוכיח שבידי ישראל יש מאגר עצום של נשק לא-קונבציונלי, שביכולתו לגרום שואה גרעינית ואקולוגית באזורנו. כדי למנוע את הסכנה הזאת אנו קוראים לאזרחי ישראל להצטרף אלינו ולתבוע: - תופסק פעילותו של הכור בדימונה - יפתחו כל אתרי הגרעין הישראליים לפיקוח בינלאומי - יפורקו ישראל ויתר מדינות האזור מנשק להשמדה המונית השבוע שלחנו אל מזכיר האו"ם מכתב ובו דרישה להחיל על מדינת ישראל את כל אמצעי הפיקוח והפירוז שהאו"ם החליט להטיל על עיראק. תשוחרר ישראל מהפצצה, ישוחרר וענונו מהכלא! חתום: הועד הישראלי למען מרדכי וענונו ולמען מזרח תיכון חופשי מנשק אטומי, ביולוגי וכימי ת.ד. 7323, ירושלים 91072

רננה 18

New member
...שלא לדבר על מורשת רבין

שהביאה למותם -בעקיפין- של מאות יהודים. אבל האמת, שאין זו מורשת רבין, אלא, אלו שעמדו לידו: ביילין. פרס

youvall

New member
תגיד לי שזאת ציניות....

בבקשה תגיד לי שאתה לא באמת רוצה לסגור את דימונה וסורק... תגיד לי שאתה לא באמת רוצה פיקוח של האו"ם על נשק שלנו... תגיד לי שאתה לא חושב ברצינות שמדינת ישראל צריכה להתפרק מנשק גרעיניץץץ את נורמלי??? 1973,מלחמת יום כיפור,המלחמה פורצת בשתיים בצהריים,בשעה שלוש וחצי שעון ישראל יוצאת מארה"ב רכבת אווירית מלאה במטוסים,טנקים,רובים,תחמושות כי הכל בישראל מושבת ולא מתפקד ולו רק מהפחד שישראל תאלץ להשתמש בנשק גרעיני-זה מה שהציל אותנו.... ללא הכור בדימונה וסורק למדינת ישראל לא הייתה יכולת גרעינית צבאית-> לא הייתה יכולת גרעינית אזרחית-> טיפולי סרטן חדישים לא היו נמצאים בישראל ומצילים את החיים של אלפים של אנשים ברחבי העולם. אתה רוצה פיקוח,שים פיקחו על הנשק של סין,של רוסיה.. לא על ישראל שמעולם לא עשתה שימוש בנשק גרעיני.... יובל

asaf2000

New member
שלא לדבר על מורשת רבין

שהביאה לרצח גנדי. (שנהצח ע"י ערבים בזכות הסכמי אוסלו שנחתמו ע"י רבין). כנראה שיש לנו גלגל. :)

gershon17

New member
כי הוא היה שר בממשלה, כמובן

ושר שנרצח זה יותר מאשר סתם אזרח שנרצח. כשרוצחים שר באים להגיד משהו מיוחד. זה שמשנתו לא מצאה חן בעיניך זה נחמד, אבל עדיין מדובר בשר בממשלות ישראל השונות, שנרצח בזמן ובגלל שהיה שר.

לחוצפנית השקרנית

זה בתמצית הודעתה של הגברת הנכבדת מכאן למעלה. נתחיל אולי דווקא במילה גזענות. גזענות זה כאשר בני גזע אחד טוענים לעליונות על פני גזע אחר. כך למשל היה בזמן תקופת הנאצים בגרמניה הארורה של שנות ה-30 שבני הגזע "הארי" טענו לעליונות על פני הגזע "השמי" וגם על פני גזעים אחרים. אותם ארורים רצו בהשמדת הגזע הארי. בסכוסך הישראלי-ערבי אין עניין של "גזענות". היהודים והערבים הם בני אותו גזע. אין עניין של אפרטהייד (עוד סוג של גזענות) כי אין פה עניין של אפליה גזעית. הסכסוך הישראלי-ערבי הוא עניין של מאבק בעלות על חבל ארץ. ההיסטוריה והדתות מלמדות כי ארץ-ישראל שייכת לעם ישראל. ארץ-ישראל שייכת לעם ישראל על פי תורת ישראל ועל פי האיסלם. אולם הערבים טוענים עדיין לבעלות על ארץ-ישראל. רחבעם זאבי הי"ד הציע פתרון לסכסוך הישראלי-ערבי. וזה פתרון של היפרדות העמים. היפרדות תוך מתן פתרון הולם ומוסרי לבעיית הפליטים הערביים - כפי שניפתרו בעיות הפליטים ברחבי העולם. בדרך של הטרנספר. טרנספר הינו שיקום מחנות הפליטים והענקת עזרה ותמיכה בשיקומם ב מדינות ערב. ארצותיהם. זה שלגנדי הי"ד היתה מורשת עניפה של תרומה למדינה ולארץ בכל התחומים אך בעיקר בתחום הבטחוני - זה ייחשב לזכותו ולדעתי צריך להנחיל לעם בישראל את המורשת שלו לאהבת המולדת, אהבת היהודים - הוא היה יהודי גאה!, החיבה המיוחדת לשפה העברית. איש למופת. גנדי הי"ד נירצח למען המולדת. הקריב את חייו תרתי משמע למען ארץ ישראל ולמען עם ישראל. בעוד שלרבין ז"ל מקדישים יום שלם ל"מורשת" שאינה ידועה לי בדיוק מה היא, הרי שלגנדי הי"ד מקדישים בסה"כ "שעת מחנך". ודווקא אנחנו - ממשיכי דרכו צריכים להלין על כך. אני קורא לכל עם ישראל - להתייחד ביום ראשון הקרוב ל´ בתשרי עם זכרו של האיש הגדול הזה. מלח הארץ. יהודי גאה.

zoharj

New member
לתומר

אני מסכים שהסכסוך הוא על חבל ארץ. אבל הטרנספר הוא רעיון שיכול לשכנע רק את אלו שחושבים שאין שום צ´אנס לדו-קיום. אם לדעתך אין ולא תהיה שום דרך שבעולם לחיות ביחד, אז באמת מגיעים למסקנה שהסכסוך ייגמר רק במצב של נצחון מוחלט של צד אחד על השני. נצחון פירושו שאנחנו נשחה בים התיכון או שהערבים יטרונספרו החוצה. (תלוי מאיזה כיוון אתה מסתכל). בכל מצב אחר, הסכסוך ימשך על אש קטנה לנצח (לפחות כל עוד יש עוד כמה ערבים וכמה יהודים שמצטופפים על אותה פיסת קרקע). אבל יש גם כמה מאיתנו שחושבים אחרת. אני למשל חושב שרעיון הגירוש אינו ניתן לביצוע, אינו מוסרי, יפגע בנו בזירה הבינלאומית וממילא ינציח את הסכסוך לדורי דורות. (כי גם אם תצליח לגרש את כל הערבים, הרי נכדיהם וניניהם ידרשו לחזור, בטוב או בכח, והסכסוך ימשיך). אני לעומתך תומך בהסדרים מדיניים, תיקוני גבול ובגדר הפרדה. פתרונות פחות קיצוניים אבל יותר מעשיים. חתירה לשלום היא בעיני אידיאל שצריך לשאוף אליו גם כשהמצב קשה, אבל צריך להשתדל לא לעשות בגללו שטויות. ובכל מקרה צריך להילחם בטרור ובמשלחי הטרור. אתה בטח תקרא לי שמאלני. אני מעדיף לראות את עצמי כריאליסט. הסיבה להבדלים בדיעות הרווחות כלפי גנדי לעומת רבין היא בגלל שגנדי נתפס בציבור כנושא דגל של טרנספר בעוד רבין נתפס כאידאליסט שחתר לשלום. ולא חשוב בכלל מי צדק או מי היה בנאדם יותר טוב. ענין של תדמית. רעיון הטרנספר נתפס בעיני רבים כמשהו שלילי, והשלום נחשב לחיובי. רצח גנדי היה מתועב. גם רצח רבין היה מתועב, אך גרם לזעזוע עמוק יותר בחברה. ---------

לזוהרגי

כל ניסיון להדביק את הרעיון הזוועתי, לא חוקי ולא מוסרי שניקרא גירוש! לרעיון היחיד שהוא הומני, צודק ובוודאי מוסרי שניקרא טרנספרהוא ניסיון סרק. אני לא מאמין בדו-קיום בין עם שמסית נגד העם האחר. בין עם שמתוכיו יוצאים מרצחים מתאבדים שרוצחים בגופם ילדים, נשים וטף. אני לא מאמין בדו-קיום בין עם שאין לו מולדת אחרת לבין עם שיש לו 22 מדינות ורוצה לסלק מפה אותנו. אני מאמין גדול בהסכמים מדיניים ולכן אני תומך נלהב בטרנספר בהסכמה. אותו פיתרון שהצליח במדינות רבות בעולם ופתר סיכסוכים רבים. אותו פיתרון ששם קץ לשפיכות דמים. אותו פיתרון שנתן את הפתרון ההומני ביותר לבעיית הפליטים. הטרנספר הינו הפתרון הצודק, הנכון והמוסרי ביותר. ואם יש לך פתרון אחר - הצע אותו. אני במהלך 11 שנה שאני בפוליטיקה, גנדי הי"ד במהלך 50 שנות פעילות הציבורית ומפלגת "מולדת" במשך 14 שנה - לא מצאנו פתרון אחר - מלבד הטרנספר, שישים קץ לאומללות של שני העמים.

zoharj

New member
על טרנספר בהסכמה ובכלל

שלום תומר. לגבי טרנספר לעומת גירוש הבהרת היטב את עמדתך. אני עדיין לא חושב שטרנספר בהסכמה אפשרי כרגע (ובעתיד הקרוב). אבל אני מודה (לצערי) שהדו-קיום במצב הנוכחי נראה רחוק מתמיד. הלוואי והמצב ישתפר ונזכה למעט נחת. הנושאים שהעלית מעניינים, והייתי ממשיך לנהל איתך דיון מעמיק, אולם לא נראה לי שפורום שינוי הוא המסגרת המתאימה. בטח עוד ניפגש בפורומים אחרים של אקטואליה. להתראות ושלא נדע אלימות פוליטית ואחרת. -------------

naftalyb2

New member
כן כן וכל היתר מזוזות ותפילין כן כן

וכל היתר והרמבם ורשי כן כן וכל היתר התהילים הטוטפות כן כן וכל היתר אונקלוס והארי הקדוש כן כן וכל היתר הזוהר הקדוש וקשרתם כן כן וכל יתר תפילים עבודה זרה כן כן וכל היתר וכתבתם על המזוזות כן כן וכל היתר כן כן וכל היתר

naftalyb2

New member
כן כן אנו וכל היתר שואה וגלות כן כן

אנו וכל היתר כן כן אנו מניחים תפילין יום יום לכל ימי חיינו כן כן אנו וכל היתר כן כן אנו וכל היתר מפלגות ובחירות ואיפה האלהים והתורה כן כן אנו וכל היתר כן כן אנו וכל היתר

טוען רב

New member
מאהרן עד אהרן לא היה כאהרן

האהרן הנוכחי הלוחפ בשחיתות הוא כמובן אהרננו. אבל היה אהרן אחר, שחשף את השחיתויות הראשונות של היישוב העברי ב-א"י - אהרן אהרנסון, שנאבק שנים ארוכות בשנות ה-90´ של המאה ה-19 בשחיתות פקידות הברון דה-רוטשילד.

למעלה