מבחינתי, מי שקופץ עם היטלר כל פעם שמדברים על

מעמדות כלשהם, הם סתם דמגוג פופוליסטי שאין לו טיעון משכנע באמת חוץ מלומר את מילת המחץ: היטלר ושכולם יעברו לדום. אני חושבת שבעולם (ואני לא מדברת כרגע דווקא בין אנשים) יש שוני והבדלים בין דברים. אני והספה שנאי יושבת עליה ממש לא שווה ערך. ולדעתי גם לא החיה. ומה שלאנשים ששטפו את מוחם קשה להבין, זה שאפשר להכיר בעובדה שיש שוני ויש כוח/מעמד לדבר אחד על השני, אבל אם אתה מוסרי אתה לא מנצל את מעמדך אלה נהפוכו. עכשיו אני רק צריכה לבוא למנכ"ל שלי בעבודה ולהגיד לו שהתפיסה שלו היא כמו של היטלר. מה פתאום הוא נחשב יותר ממני? למה המעמד שלו גבוה יותר?

../images/Emo45.gif לפחות על דבר אחד אנחנו מסכימים ../images/Emo13.gif

ואני חושבת שאם היתה קצת יותר פתוח לדאלוג (ולכתוב הודעות 'רגועות' ולא מתלהמות לא בהכרח הופך אותך לקשוב ופתוח), הייתה מגלה שהדעות שלנו דומות יותר משונות ויש ביננו הבדלים מאוד קטנים בתפיסה, גם אם הם משמעותיים..

הדעות שלנו שונות בתכלית.

אני טענתי שפגיעה היא פגיעה, ולא משנה באיזה צורה היא נעשית. את טוענת שיש פגיעות שהם לגיטימיות. האם היית מוכנה לקבל דבר כזה כלפי עצמך? האם היית מוכנה שיפגעו בך אם הפגיעה היא מתחשבת ונעימה? אזכיר לך שהמשמעות של מוסר היא להתנהג לאחר כפי שהיית רוצה שיתנהגו אלייך.

רופאים למשל, הרבה מאוד פעמים 'פגועים'

הם מכאיבים, וגורמים לאובדן של איברים מסויימים, אבל הם עושים את זה מתוך מטרה טובה. כי הם חושבים שככה יהיה לך טוב יותר. נניח אם יש לך סרטן בערמונית, עדיף לף פגיעה גברית קשה מאשר למות. אז כן, יש פגיעות שהן טובות. השאלה לא אם אתה מכאיב או 'פוגע', אלה למה אתה עושה את זה.

ok, אבל אנחנו לא מדברים כאן על וטרינריה או על

רפואה, את סוטה מהנושא, אנחנו מדברים על פגיעות בבע"ח, אנחנו מדברים על זוועות, על סבל ועל התעללות. האם היית מוכנה שיאנסו אותך פיזית בתנאי שזה יעשה בצורה נעימה ומתחשבת? לצורך העניין, יכניסו לך סם לאוכל כך שלא תרגישי דבר, ואז כשתהיי מחוסרת הכרה לחלוטין, יאנסו אותך מבלי שתדעי שזה אפילו קרה. האם את מוכנה לקבל דבר שכזה כלפי עצמך? אל תשווי פגיעות אכזריות בבע"ח לניתוחים שרופאים מבצעים, כי אין שום קשר בין הדברים.

מתי כבר ימציאו אייקון של משהו שתולש שערות

מהראש מרוב יאוש???? אתה מדבר בצורה נעימה, אבל אתה אטום כמו קיר!!! זה כזה שיח חרשים שכבר נמאס לי!

זה בדיוק מה שאני מרגיש כשאני מדבר איתך.

אין שום דבר בעולם שמצדיק פגיעה בבע"ח כשיש אפשרות אחרת, וכן, גם הריגה זה פגיעה. ואת בעצמך הודית והסכמת שיש אפשרות אחרת. השאלה היחידה שנשארה פתוחה היא מה מונע בעדך לעבור לאפשרות האחרת. אפשר גם לסיים את הדיון בחוסר הסכמה אם זה מה שאת רוצה.

ורק בשביל להבהיר, אני לא חושב שאוכלי בשר =

נאצים, אני דן אוכלי בשר לכף זכות מאחר והם גדלו בשטיפת מוח מגיל ינקות שלאכול בע"ח זה בסדר ותחת הפרופוגנדה ששיננו להם שבשר זה בריא ושאדם חייב לאכול בשר, והם מעולם לא טרחו לערער על מה שחינכו אותם מגיל אפס. אך במקרה שלך, רואים באופן מאוד ברור שיש דמיון חזק בין דפוסי המחשבה שלך לבין דפוסי המחשבה של היטלר כשכתב את תורת הגזע.

Berethor

New member
זה רק נדמה כך משום שאני לא "יפה נפש"

אבל אני בהחלט רואה בעצמי אדם מצפוני ומוסרי, רק שהמוסר שלי הוא לא של ילדה בת שמונה, או של אדם עם לב חלש. חשוב לציין שאני גם לא פציפיסט, אבל אני גם לא תומך בפגיעה ואלימות(לא ספורטיבית או מבויימת) מסיבות לא מוצדקות מספיק. רק בגלל שאתה שייך לקבוצה קטנה יותר לא אוטומטית אומר שאתה צודק ואנחנו טועים והולכים אחרי הרוב שיקול דעת אישי, גם בתור מי ששייך לקבוצה יותר קטנה אתה יכול להיות זה שעבר שטיפת מוח, וכאשר אני רואה תתגובות שלך, האטימות לדעות שונות משלך(אתה לא חייב להסכים אבל לפחות תקשיב ותנסה להבין), והאנלוגיות הביזריות ואנטי אנושיות שלך, זה לא מותיר מקום לספק. גם בין תפוס החשיבה שלך יש דמיון חזק לתפוס החשיבה של היטלר, משום שאתה קיצוני, ומשום שאתה מיזנתרופ. בדבר אחד אתה צודק, אנחנו באמת אוכלים בשר משום שאנחנו רואים בזה משהו שחשוב לבריאותנו, וזאת הסיבה העיקרית שאני אוכל בשר, השאר זה שולי. כל העניין עם הB12 ואוליי עוד דברים שמקבלים באופן טבעי כמעט ורק מהחיי, וביחוד מבשר, גורם לי לחשוב שיכול מאוד להיות שאדם הוא חצי טורף, וטורפים יש גם בטבע.

Berethor

New member
אפשר לאבד תשפיות מלקרוא דברים כאלה ../images/Emo3.gif

לדעתי לראות בעצמנו משהו אלוהי זה סוג של יהירות. אם נברנו על ידי האל עדיין לא הופך אותנו לאלים. ברמה הביולוגית אנשים באמת לא שונים בהרבה מחיות, אבל לנו יש יותר אישיות, אינטליגנציה, בחירה חופשית, מצפון ונשמה, מרוב אם לא כל החיות, שכמעט זהות זו לזו בהתנהגות. אלו בעצם הדברים שמפרידים אדם מהחיה, אדם שבוחר לפעול רק על ידי תחושות,רגשות ואינטרנטים, ללכת אחרי העדר, או לא לפעיל שיקול דעת ושליטה עצמית, בעצם סוג של חיית אדם. אין לי בעיה עם הדבר הטבעיים, החייתים, והביולוגיים שבנו, אני לא טיפוס יהיר תמתנשא על הטבע, אבל אני גם לא חושב שאדם צריך לשתמש בשכל האנושי שלו ותמצפון שצריך. לשלוט בעצמו על מנת לחיות את החיים האנושיים והחייתים עם פגיעה מינמלית, שלא לצורך, בעצמו ובאחרים. לא צריך לעשות דווקא כל הזמן לטבע, אבל גם לא צריך לסחף איתו ללא להפעיל שיקול דעת, צריך ארמוניה עם הטבע ועם גופנו. בדרך כלל אדם שמדכא את כל הדברים טבעיים בו ללא סיבה טובה, הופך לרובוט או גופה חסרת תחושות ורגשות, מי שנסחף איתם יותר מדיי ללא שיקול דעת ושליטה מסויימת הופך לחיה או אדם מושחת. שני האופציות האלה הן קיצוניות. גם לחשוב שהטבע אמור להיות רק טוב ואין בו רע זה קיצוני, מה לעשות שלפעמיים צריך גם לעשות דברים "רעים" כדי לשרוד או שאחרים ישרדו, עניין הוא רק להבדיל מתיי זה מוצדק ומתיי זה סתם.

snoopytush

New member
אנחנו משהו אלובי כי יש בנו משהו ממנו אבל גם ב

חיות ובצמחים בכל מה שהוא ברא יש משהו ממנו

למעלה