אומנם יום ירושלם עבר, אבל מצאתי גירסה של...

"ירושלים של זהב" מפי הזמר... הפתעה (כנסו לקישור מה ותגלו). אני אישית אהבתי... אההה, השיר מוקדש לכל חברי הפורום הירושלמים (והם די הרבה לדעתי) וכל החברים היקרים והאהובים.

בטח הרוב מכירים - לנו היום זה כל כך מתאים...

מקומוו של בית המקדש לפני שנים רבות (אין זה סיפור חדש!) בלב ירושלים עמד בית-המקדש אך מדוע נבנה בית-המקדש דוקא במקום שבו עמד? על כך מספרים הערבים ספור עתיק ונחמד: חלקת שדה היתה בירושלים. חלקה קטנה, שהיתה מעובדת בידי שני אחים עובדי-אדמה (פאלחים) האח הבכור היה נשוי ואב לילדים שלושה. והצעיר?- רווק, ללא אישה. כל כל השנה עבדו שניהם קשה בשדה. ועם תום הקציר חילקו את היבול שווה בשווה: ערימה לזה - וערימה לזה. בלילה, אחרי שסידרו את שתי הערימות בעזרת הקילשון שכבו שני האחים בגורן לישון. התהפך האח הצעיר על משכבו ואמר בלבבו: "אחי הבכור - הוא בעל משפחה. עליו להאכיל אישה ןילדים. אבל אני - רווק. אין זה צודק, שהיבול נחלק לחלקים שווים. לי גם בחצי די!" קם האח הצעיר בשקט, בחשאי והעביר מן הערימה שלו כמה מן האלומות לערימת אחיו (ששכב ועיניו עצומות)... עברה שעה... נעור האח הבכור. ובלבבו חשב: "אני נשוי, ויש לי עכשיו ילדים, שיעזרו לי כשאהיה זקן. אחי? הוא עדיין רווק, המסכן. מי יעזור לו בזיקנתו? ודרוש לו כסף, לבנות את ביתו, וגם למצוא לו אישה כלבבו." קם האח הבכור בשקט ממשכבו, נטל שיבולים מן הערימה שלו והעביר אותן סביב - לערימת אחיו. ובאותו הלילה - כך מספרים הסיפורים ההם - לא יכול שלמה המלך להרדם. כי לא הצליח להחליט במפורש באיזה מקום בדיוק יבנה את בית-המקדש. התהפך על משכבו, ולא הצליח לישון. עד אשר קם ויצא בחצי הלילה מן הארמון לשוטט בעיר. היה זה ליל ירח בהיר, והוא הגיע לאותו שדה, שבו ישנו שני האחים הפאלחים. עמד בשקט מן הצד. ראה כיצד נוהגים שני האחים זה בזה. וחש: כאן, במקום הזה יבנה בית המקדש. וכך היה... מאז חלפו הרבה-הרבה שנים. בית-המקדש היפה חרב ונשאר רק כותל אחד, מצד מערב. אך נתפלל שיום אחד בהיר שוב, באותו מקום ובאותה העיר, נרגיש בידידות ואהבה מלב שלם כמו בין שני האחים הפלאחים ההם.

שומאן

New member
הסיפור

הזה כל כך פשוט אך תמיד מעורר בי שמחה. זו הפעם הראשונה שראיתי אותו בהקשר של בניית בית המקדש

האהבה והאחווה, הרצון לתת, החסד...

/tapuzforum/images/Emo13.gifיהי רצון שיהיו מנת חלקנו בחיינו בכלל וכאן בפורום בפרט. אכן סיפור נפלא עם מסר חשוב והרבה שמחה ובעיקר - א ה ב ה.

Nחמן

New member
../images/Emo41.gif אהבה ../images/Emo23.gif מקלקלת ../images/Emo122.gif את השורה

בפרשת העקידה, שאנו אומרים בכל בוקר לפני תפילת שחרית, אנו קוראים את הפסוק: וישכם אברהם בבוקר ויחבוש את חמורו... שואלים המדרשים: וכי לא היו לאברהם עבדים ומשרתים?! מדוע צריך היה לחבוש את חמורו בעצמו? אלא מכאן: "אהבה מקלקלת את השורה" ראשית - התנצלות כללית. ישנם גולשים, שנעלבים מכל תגובה, שאיננה לרוחם. אני מבין אותם אבל מבקש להבהיר: אהבתי לכל אדם איננה יודעת גבולות אך היא איננה סותרת את חוש הביקורת החד שלי. בשום הודעה ראשית או תגובה אין לי כוונה לעלוב בגולש זה או אחר. גם אם אני סבור, שמקומו של גולש מסוים איננו בפורום, אני עושה זאת מתוך אהבת הפורום ומחשש, שמא הודעתו תפגע ביסוד הפורום. אני בעד פלורליזם גם אם לפעמים זה נגד דעתי. לכן אני מתנצל בפני כל מי שחושב אחרת אבל זה כוחו וזה גדולתו של הפורום: לשמוע גם את מה שלא מוצא חן בעיניי ולדעת להקשיב לזולת. שנית - כנראה לא מעטים ישמחו על כך. ביום ראשון בערב אני אמור להתאשפז בבית חולים לצורך ניתוח אורטופדי (החמישי במספר בסדרה), שייערך למחרת. אני מקווה, שהניתוח יעבור בהצלחה, ושלאחריו אזכה לתקופת שיקום, שבעקבותיה אוכל ללכת כאחד האדם (לא רבים יודעים, שכיום אני נכה המרותק לכיסא גלגלים). בעקבות זאת היעדרותי מהפורום לבטח תורגש אבל... הבריאות האישית שלי קודמת לכל דבר אחר. גם לאחר מכן, כאשר אזכה לחזור לעבודתי לאחר היעדרות של 10 חודשים עד היום, בוודאי לא יהיה לי הזמן שעמד לרשותי בתקופה זאת. יהיו כאלה שיצטערו על כך אבל אני מקווה, שהכוחות החדשים יכניסו דם צעיר והרבה מרץ לפורום. שלישית - כדרכי בקודש בימים האחרונים סיפור על אהבת ישראל והפעם על הרה"ג רבי מרדכי אליהו זצוק"ל (מוקדש לטיף טף באהבה
). מעשה היה ברב אחד, שהיה בודק התאמה בין שמות בני זוג, ואם לא הייתה התאמה, היה מייעץ להם להיפרד (גם אם היו נשואים). הרב אליהו הצטער צער רב על כך והזניר את הרב לבל ימשיך לנהוג כך אך הרב לא שמע לו. עקב כך ביקש הרב אליהו לבדוק את שמות הרב ואשתו ומצא, שעל פי חשבונות הרב, הרב הזה איננו מתאים לאשתו ועליהם להתגרש. קרא הרב אליהו לרב והעמיד אותו בפני המציאות הקשה. הרב תפס את ראשו והחל לזעוק: 'איך אעשה כדבר הזה? יש לי שמונה ילדים!...' השיב לו הרב אליהו: אינך צריך לגרש את אשתך אבל תיזהר גם לא לגרש זוגות אחרים על סמך מספרים וחשבונות שאין בהם ממש. במקרה אחר הגיע לפני הרב אליהו זוג בוכה. הם רוצים להתחתן אך אותו רב בדק את שמותיהם ומצא, שאינם מתאימים. הרב אליהו קרא לרב, לבני הזוג ולהוריהם ואילו ה"רב" הרגיש שלא בנוח במעמד זב אבל לא היה לו האומץ לחזור בו מדבריו. שאל הרב אליהו לשמותיהם של בני הזוג והשיבו לו. לאחר מכן שאל לשם אימה של הכלה, אם יש לה שם נוסף, והאם הודתה, כי בילדותה קראו לה בשם נוסף. בינתיים אורו פניו של הרב ומיד לקח עט ונייר וחישב מחדש את חשבונותיו ואמר: עכשיו החשבון שונה ובני הזוג יכולים להתחתן עם זה, ובא לציון גואל. לילה טוב לכולם! הרבה אהבה
נח

ספר ריק

New member
אדרבה

אדרבה, תן בליבנו, שנראה כל אחד מעלת חברינו ולא חסרונם. ושנדבר כל אחד את חברו הדרך הישר והרצוי לפניך ואל יעלה בליבנו שום שינאה מאחד על חברו, חלילה. ותחזק אותנו באהבה אליך, כאשר גלוי וידוע לפניך, שיהא הכל נחת רוח אליך. אמן כן יהי רצון. http://www.youtube.com/watch?v=evD84C02VTI

בין שבוע הספר לשבוע הגאווה (או, מה קרה לילד)

יותר מחצי שנה עברה. אני מתהלך ברחוב קינג ג'ורג' לכיוון גן הפעמון. שבוע הספר נפתח שבוע חביב עליי. יש תחנה קרובה יותר, אבל אני אוהב את הטיולים הרגליים האלה במרכז העיר. דוכנים דוכנים, עשרות אלפי ספרים. "שבוע הגאווה" שלי אני אומר לעצמי חצי ברצינות וחצי בבוז. כאן אני מרגיש נוח מוקף במילים, מוקף ספרים שצועקים, צוחקים, בוכים, חוקרים, דורשים, מפרשים ובכל זאת כל כך שקטים. אני עובר ביניהם, מדפדף בחלקם ומסתכל סביבי. כל כך הרבה אנשים, ממש כמו בתל אביב בשבוע שעבר. שני השבועות האלה קרובים כל כך אחד לשני, ובכל זאת רחוקים כל כך אצלי. פה נעים לי להיות, עטוף במילה הכתובה. זו שאני כל כך אוהב לצרוך וזו שאני מנסה לייצר בעצמי. זו שאני גאה בה. זו שאני מסתתר מאחוריה. קישור

כל כך יפה אתה כותב שלוליתי...

/tapuzforum/images/Emo24.gifכותב את רחשי לבך עם כל כך הרבה חן וברגש. אהבתי.

emwaj

New member
מעוניין להכיר לסבית דתיה לנישואין והקמת משפחה

אני בן 31, דתי (סרוג) הומו, אקדמאי. אשמח להכיר מישהי כמוני, באותו המצב, שגם לא רוצה לוותר על הזכות להקים משפחה. הלוואי ואת קיימת. שיהיה שבת שלום בינתיים!

../images/Emo32.gif|1.קבוצה להו"ד בדרום 2.סיוע בחיפוש קשר

שימו לב בבקשה יש שינוי בנוסח ההודעה שמתיחסת לסיוע בחיפוש בנסיון למציאת בן זוג וקשר רציני להומואים ולפתיחת קבוצה להומואים דתים בבאר-שבע. יקירי ויקרותי מה שלומכם? מקווה שבסדר בהודעתי זאת שמח לבשר על שני נושאים שאני פעיל ועוסק בהם 1 . פתיחת קבוצה להומואים דתיים ,דתיים לשעבר, ושבאים ממשפחה דתית ולחיים בקו התפר בין הומוסקסואליות לדת שמיועדת לתושבי באר שבע והדרום. בארגוני ובניהולי. הקבוצה מיועדת לחיילים בינישי"ם (בני ישיבות) וסטודנטים וחברים שנמצאים באותו מצב חברתי ובאותה שכבת גיל. הדגש יהיה בקבוצה על קשר אינטרקציה וקשב בין המשתתפים. הקבוצה תתכנס במקום שקט נעים וחשאי בבאר-שבע. הפרטיות והחשאיות של חברי הקבוצה תשמר בהקפדה יתרה. וגם על כך שהנושא השני שאני עוסק ופעיל בו 2. שמח מאוד להודיע שאשתדל מאוד לעזור ולסייע בנסיון למציאת בן זוג =וקשר רציני ומחייב לחברים המעונינים בכך. העזרה תנתן להומואים דתיים ושנמצאים בקו התפר בין הומוסקסואליות ודת . וגם להומואים שאינם דתיים שפנויים פיזית ורגשית . שמעונינים בקשר מחייב זוגי ומונגני. שאינם נשואים לאישה ושלא נמצאים בקשר כל שהוא עם אישה. ושאינם נמצאים בקשר כל שהוא עם גבר. כאמור: פנויים לחלוטין. הסיוע והעזרה ללא תשלום . ומיועדת להומואים מכל רחבי הארץ. וחשוב לי לציין שאני מכיר הומואים המעוניינים בקשר רציני מאזור חייפה וצפונה ומאזור באר שבע ודרומה ומיועדת לבני כל הגילאים. ( אך ראוי לציין שאני מכיר צעירים רבים יותר שמעונינים בקשר= וישנם גם בוגרים שמעונינים בקשר רציני ומחייב) גם לגבי פתיחת הקבוצה החברתית להומואים דתיים בבאר שבע ואזור הדרום וסיוע ועזרה במציאת קשר וזוגיות להומואים ניתן לפנות לפאלפון מספר 054-2471389 באהבה אסף מצרף תמונת כרזת פרסומת שצולמה בתחנת הרכבת התחתית בפריס -המטרו

שבועב הספר שלי.../tapuzforum/images/Emo13.gif

/tapuzforum/images/Emo91.gif 1. ממליץ לקרוא את ספריו של הרב חיים סבתו, כותב בסגנון איכותי ומעניין. האחרון שלו בואי הרוח מצא חן בעיניי. 2. אוהב ספרות ילדים (קופיקו, צ`יפופו, השביעיה הסודית ועוד), קומדיה (כמו ספריה של זהבה קור: אבא בחופשת לידה ועלילות לוט), לפני כשנה התחלתי להתעניין בספרות הומואית (גאה) וקראתי שניים ותודה על ההמלצות שלכם בשרשור שפתח פרנקי246 המקסים בנושא. 3. אוהב לקרוא את הרב סבתו, זהבה קור ועוד... 4. אוהב להסתובב בדוכנים פעם אחת בלבד ויותר בחנויות הספרים, יש מבחר יותר גדול וגם נעים וקריר. 5. יותר כותב שירה וחריזה (יש כמה שירים שלי שהולחנו ומבוצעים ע"י זמר צעיר, מי שירצה לשמוע אשמח לשלוח לו לתיבת המסרים קישור לכרם שלי בכיפה). יש גם סיפור אחד שכתבתי מהווי החיים של הומו ולסבית דתיים שהתחתנו (שני פרקיו מופיעים בבלוג שלי) סיפור שפורסם כאן בעבר, אמח לפרסמו שוב עבור החברים החדשים אם יורשה לי. זהו להפעם, מצפה לשמוע גם מכם חברים. אוהב מכל הלב תמיד!

שמח מאוד לענות על השאלות../images/Emo63.gif

מצפה לגאולה1 תודה רבה על שאלותך: ותשובותי: 1. הסגנון הספרותי שאני אוהב לקרוא הוא: ספרות שואה בעיקר פרוזה וזכרונות שואה 2. הסופר המועדף עלי הוא : חיים פוטוק, סופר יהודי אמריקאי שכתב בעיקר על יהודי אמריקה וכתב הספר " שמי הוא אשר לב". 3. שלושה ספרים שקראתי לאחרונה: 1. ריזסטאנס מאת: אניס אומבר , זיכרונותיה של לוחמת בנאצים בצרפת בזמן מלחמת העולם השניה, 2. האבודים , מאת: דניאל מנדלסון ,"- שישה מתוך שישה מליון 3. פפיצ^ק מאת יוסי שריד – הוא לא ידע את שמו- ספורו של נער בשואה. 4. הספר שאני ממליץ עליו: אני אוהב את תמיר מאת אלי להר- ספר על נער הומו בגיל התיכון התמודדותו וזכרונותיו ספר מקסים ומרגש. 5. לגבי הרגלי קניית הספרים שלי: אני אוהב ללכת לחניות הספרים ואולי אגיע לדוכני שבוע הספר העברי כדי לעיין בספרים של יוצרים מקומיים שמוכרים הספרים בדוכנים המיועדים לכך. 6. וכן..... כתבתי שירים , הם נכתבו בעיקר בבארים להומואים בארץ: באוויטה למשל, ובארים להומואים בפריס, לגבי פרסום היצירות בפורום: אחשוב על כך, זה נתון לשקול דעתי. שמחתי לענות על השאלות, תודה רבה ובאהבה אסף. מצרף תמונה של פסלו של הסופר: ויקטור הוגו שכתב הספר : "הגיבן-מנוטרדם" , עלילת הספר מתרחשת בפריס התמונה צולמה במוזאון ויקטור הוגו בפריס.

ותודה גם לך יקירי אסף זהבי על התשובות...

ואיפה אפשר לרכוש את הספר תמיר של אלי להר. נשמע מעניין. (או אם יש לך ותו בנמצא אשמח לל אותו ממך לקרוא ולהחזיר לך - כי בעיקרון, לא מחזיק ספרות כזו בבית מפאת דיסקרטיות)

למעלה