ליאל ד

New member
התפטרות ממקום עבודה

שלום רב, הנני בת 26, סטודנטית לתואר שני, מועסקת בחצי משרה במגזר הציבורי מזה שנה ושמונה חודשים. עקב עומס רב בעבודה, אני נאלצת לתת המון שעות נוספות (חלקם לא בתשלום - יש לי הגבלה של 15 שעות נוספות בחודש) והעומס רק הולך וגדל עקב מיעוט כוח אדם במשרדי (ירדנו מ-6 עובדים ל-3). בשנה הקרובה גם אין שום סיכוי שיעלו לי את המשרה למשרה מלאה - היעדר תקציב. בעקבות התלבטויות קשות, החלטתי להתפטר ממקום עובדתי, לסיים בצורה מרוכזת את לימודי התואר השני ולהתחיל לחפש עבודה רצינית עם אפשרויות קידום ושכר הוגנים. עכשיו, המשכורת החודשית שלי הינה 2,300 ש"ח ברוטו. יש לי כמה שאלות : 1. מכתב התפטרות : מה עליי לציין במכתב? אני יודעת מה אמור להיות מבנה המכתב, אך לא יודעת איזו סיבה למנות, האם כדאי לציין את נושא "הלימודים" (שאני פשוט רוצה להשקיע כרגע בלימודים) או לציין את "היעדר אפשרויות קידום במשרה הנוכחית" או "עומס רב בעבודה"? אני רוצה לעזוב בצורה יפה, כי סה"כ קיבלתי יחס טוב והרבה הערכה ממנהלים שלי, אף על פי שהם העמיסו על המון מטלות בלי שום התחשבות באחוזי המשרה שאני ממלא. 2. אם עבדתי 20 חודשים בתפקיד - מהו זמן ההודעה מראש לפי החוק? 3 שבועות או חודש ימים (לא הצלחתי להבין מהסבר החישוב!!). זאת החלטה קשה מאוד שאני מקבלת! אודה מאוד על התייחסותכם!

../images/Emo32.gif

בנושאי דיני עבודה אנא פנו לפורום דיני עבודה. קישור נמצא בצדהשמאלי של הפורום.

zipotsa

New member
התפטרות מהעבודה ופיצויים

האם אדם בגיל 70, אינו אזרח ישראלי, אלא תושב ארעי עם רשיון עבודה (אשרה א/5), אשר עובד כבר 4 שנים במקום עבודה, החליט לפרוש, מטעמי בריאות ולחזור לארץ מולדתו, זכאי לפיצויי פיטורין? תודה על תשובה מהימנה.

scorpion22222

New member
חברה עוברת למקום מרוחק ב 65 ק"מ

שלום לכולם אני עובד בחברת קבלן שהיא עבדה עם עירייה אך יצא מכרז חדש שהם לא זכו בו והם "מעבירים" אותי למקום המרוחק 65 ק"מ ממקום מגורי (כלומר שכל יום אני יצטרך לנסוע) וכמובן הם לא רוצים לתת מכתב פיטורים. רציתי לדעת האם זה חוקי? ומה אני יכול לעשות בנידון. תודה מראש על תגובה מהירה

dushkin

New member
פורום פיתוח מנהלים ויעוץ ארגוני

עוסק גם והרבה ביחסים בינאישיים בעבודה. אתם מוזמנים!

mozman11

New member
הפחתת זמני הפסקות

במקום העבודה של בת דודתי (טלפנית) נוהגים להוריד מההפסקה שלה את פרקי הזמן שבהם היא לא מדברת עם לקוחות בטלפון.. האם זה חוקי?

שרית931

New member
זקוקה לעזרה- טיול חברה

שלום, בחודש שעבר היה טיול חברה (יום אחד) אליו הייתי מיועדת לצאת. מאחר ולא יכולתי לצאת, הודעתי יום לפני לממונה עלי שאני לא אגיע לטיול (בגלל לימודים) אבל אני אגיע לעבודה. באותו יום עבדתי 8 שעות מתוך 9, החתמתי כרטיס. מסתבר שהממונה עלי לא העביר את זה הלאה, וכך יצא שהמנהלת משאבי אנוש התעצבנה שלא הודעתי לה (מבחינתה "הברזתי"). דיברתי איתה, והסברתי לה שהודעתי לממונה עלי, ואני לא אשמה שהוא לא העביר לה את המסר. במשכורת החודש אני רואה שעל היום טיול הם הורידו לי יום חופש. לאחר בירור עם מנהלת משאבי אנוש היא אומרת לי שמי שלא בא לטיול זה נחשב לו ליום חופש ובכלל לא הייתי אמורה לבוא לעבודה באותו יום. אמרתי לה שאף אחד לא אמר לי לא לבוא, אלא ללהפך דובר על זה שאני באה והייתה לי עבודה מתוכננת לאותו היום (עוד עובד שלא הלך לטיול בא באותו יום ועבדנו ביחד). האם הם יכולים לעשות דבר כזה? תודה

שרית

שאלתך קשורה לפורום דיני עבודה ולא לפורום הזה. למיטב ידיעתי הם אינם יכולים לעשות לך את זה. תדברי עם המנהל שלך ועם משאבי אנוש.

שלום, זקוקה לתשובה / עזרה בדחיפות! בקשר לשכר.

שלום, התחלתי לעבוד בבניין משרדים לפני כחודש ומשהו... תחילה נאמר לי שאקבל שכר של 22 לשעה אך בפועל בתלוש משכורת כתוב לי שקיבלתי שכר של 20.70 (אפילו לא 21!!!!
) האם אני יכולה לדרוש את מה שנאמר לי בראיון עבודה? האם מותר להם להוריד לי את השכר מבלי ליידע אותי??? דחוף דחוף דחוף!!!!! אשמח לכל תשובה / אפילו השערה!!!!

ררררר13

New member
פיטורי עוזרת בית

שלום רב פיטרתי את העוזרת שעבדה אחת לשבועיים בביתי במשך 5 שעות.וגם אז לסרוגין היו שבועות בהן לא הועסקה כלל. לפי מיטב זכרוני היא עבדה פחות משנה .היא טוענת שעבדה שנה ושמונה חודשים ודורשת פיצויים , הבראה, חופשה. מה מגיע לה על פי חוק? אודה לתשובה מהירה

avital42

New member
כמה זמן היא עבדה

לאחר שנה עבודה מגיעה לה הבראה. לפי החשבון שאני עשיתי לעוזרת שלי שעובדת אותם שעות זה 198 ש"ח לשנה. חופש מגיעה לה עשרה ימים בשנה כאשר עובדים חודש מלא חמישה ימים בשבוע. גם כאן לפי החישוב שלי מגיעה לה כ 205 ש"ח לשנה. פיצויים חודש בשנה.שוב כאשר מדובר בחמישה ימים בשבוע.כלומר יומים וחצי עבודה שלה. 12 שעות עבודה. גם אם מפטרים אחרי 11 חודש מגיעה לה פיצויים. הצעה להמשך, כאשר מעסיקים אדם שלא נותן חשבוניות, תמיד לעשות חוזה. שבוא יהיה כתוב מתי מתחילים מתי מסיימים ועוד. מקווה ששילמת ביטוח לאומי עבורה.

שירה4321

New member
מיואשת מהעבודה שלי ../images/Emo10.gif

היי, אני בעלת תואר ראשון, ועובדת מזה שנתיים פלוס. אני עובדת במקום שאני לא מרוצה ממנו מבחינות רבות. ובעיקר מהתפקיד עצמו. הבטיחו לי פעמים רבות שיעבירו אותי לתפקיד שמתאים לי יותר בעוד X זמן, אך כל פעם הם מזיזים את תאריך היעד וסוחבים אותי עוד. עד שהבנתי שכנראה זה לא יקרה לעולם. (נוח להם שאני בתפקיד שלי, היות ואין כמעט מי שרוצה לעבוד בו). האם מותר לי חוקית לגרום להם לפטר אותי? כי הבנתי שרק כך אקבל את פיצויי הפיטורין + דמי אבטלה מיד כשאעזוב. אשמח לשמוע תשובה. תודה.

avralis

New member
לשירה

במקומך לא הייתי ממהר להודיע על רצונך לעזוב מהסיבה הפשוטה שכנראה הם יעשו לך את המוות ויגרמו לך להתפטר לפני שיפטרו אותך. תנסי לעבור תפקיד דרך כל הצינורות המקובלים. אם לא תצליחי ואת עדיין רוצה לעזוב - תגרמי להם לפטר אותך, וכאן תפעילי ראש יצירתי:)

תמרינה10

New member
הרעת תנאים

שלום. אני עובדת כמזכירה (במשרה מלאה) במוסד לימודים. במקביל אלי עבדה מזכירה (בחצי משרה) שיצאה לחופשת לידה. המחליפה שהחליפה אותה עברה להחליף מישהי אחרת בצוות (שגם יצאה לחופשת לידה) ואני נותרתי לעבוד כמזכירה יחידה במשך כחודש (עד לחזרתה של המזכירה שאיתי). שאלתי היא: האם אין כאן הרעת תנאים? אני עושה עבודה של שני אנשים בתקופה מאוד עמוסה של השנה. האם יש חוק הקשור בענין זה? תודה

purpleyaler

New member
רוצה לדעת מה הזכויות שלי

אב חד הורי, לילד בן 9, רוצה להתפטר לאחר שנים רבות במקום עבודה מסויים, ע"מ לטפל בילד. מהן הזכויות שלי במקרה כזה?

avralis

New member
לפי מה שידוע לי

מותר לך להיעדר ע"פ חוק עד 12 ימים בשנה, והדבר יתקזז לך מיתרת ימי המחלה (בתנאי שמחלת בנך היא כזו שמצריכה טיפול צמוד מצידך). בהצלחה ובריאות שלמה לבן שלך.

itayza

New member
שאלה לגבי סיום עבודה בגלל לידת ילד.

שלום, אני מעונינת לעזוב את מקום העבודה ולהישאר בבית, לאחר סיום חופשת הלידה, האם אני רשאית לקבל דמי אבטלה? תודה

למעלה