שונית 7

New member
תודה באמת כתבה יפה מאוד

קראתי בריפרוף כי אני מחכה לשמוע את ג'קו שר "ברחובות שלנו " של משינה.. אבל אין ספק שכל השמות שהוא מזכיר מאחדים אהבות גדולות שלי..עמיחי...אלתרמן ,ויזלטיר ויונה וולך כמובן..עם גדולי הרוקרים של כל הזמנים ..שלום חנוך,אמדורסקי...מיכה שיטרית וברי המלך או כמו שהוא קורא לו המשורר הלאומי...
וד"א מילה לגבי מיכה שיטרית..אני ממש אוהבת אותו ..אח"כ אני אביא כמה דוגמאות לשירים שלו שאני אוהבת חוץ מ"אני נמנע ממך" בכל מקרה עם הכתבה הזאת אני הרבה יותר מזדהה מאשר עם איזה
אחד שאני לא זוכרת את שמו שטען שצריך להנגדיר רק את המוזיקה המזרחית כמוזיקה ישראלית ואת כל השאר לא כי השאר הם בהשפעות של מוזיקה מחו"ל

כתבה מאד מעניינת. מדגישה את הקשר המופלא הזה בין המילה הכתובה ללחן. כמה מוזיקה מקרבת אותנו לטקסטים שאולי לא היינו מגיעים לקרוא אותם אם הם לא היו מולחנים ומושרים ע"י מוזיקאים שאנחנו מעריכים כמו החיבור בין שירי אבן גבירול לברי סחרוף ולהיפך, כמה טקסט טוב מוסיף נדבך כל כך חשוב ללחן שאנחנו אוהבים.

Nova5

New member
תודה, קארין

ראיתי ראיון של נסים קלדרון על הנושא הזה בטלוויזיה - הי נחמד לשמוע ולהרגיש התלהבות שלו מנושא. ספר נשמע שווה קריאה. מצד שני - קצת משעשע שמישהו "מגלה" שרוק - "השירה העברית החדשה" ולברי סחרוף שמור מקום מיוחד בה. הרבה מאיתנו היו מגלים לו את הסוד הזה
אבל בכל זאת נחמד לשמוע

למעלה