d i v e l

New member
../images/Emo32.gif מישהי רוצה להיכנס לכתבה נוספת שלי?

והפעם בנושא האולימפיאדה. אני מחפשת זוג, שבו הבעל ח-ו-ל-ה אולימפיאדה ואישתו - ממש לא. הכתבות שלי מתפרסמות בעיתון מקומי באיזור ירושלים.
מראש.

שובבלית

New member
כתבה על חודש אוגוסט בגנים

אני חושבת שזו כתבה מעניינת וחשובה כדאי לקרוא עד הסוף בסוף הכתבה ישנה גם אפשרות לשלוח מייל לכותב (עו"ד במקצועו) למי שרוצה להשתתף במאבק נגד התשלום המלא לגנים הפרטיים בחודש אוגוסט. מקווה שנצליח לשנות משהו... יום נעים לכולכם/ן http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3576734,00.html

נוגיו

New member
מורה להתעמלות לפעוטות

מחפשת בדחיפות מורה לתנועה לפעוטות גילאי 2 עד 5 באזור רחובות והסביבה האם מישהי מכירה? תודה על העזרה.

מיכלי MP3

New member
../images/Emo10.gifלמה אני תמיד מגלה אחרונה?

איפה את כותבת מהממת שלי?? לגלות לי מהר-מהר!! חבל שלא נוכל להתראיין (שנינו אוהבים כל מה שהוא בגדר "ספורט")

נ ב ט ו ט

New member
../images/Emo68.gif../images/Emo66.gif../images/Emo95.gif../images/Emo213.gif../images/Emo39.gif../images/Emo23.gif../images/Emo42.gif../images/Emo77.gif

שושית123

New member
אם לא נשלם מחיר מלא על אוגוסט

שכר הלימוד ייגדל במשך השנה כולה, ולמעשה יצא שנשלם כל חודש את המחיר+ 1/11 של חודש אוגוסט, שזה, אגב, מה שעושים בשאר המעונות- בכל חודש מפרישים מעט מהכסף לחופשת אוגוסט (ומפרישים זאת מתוספת שההורים משלמים במהלך השנה כולה) אז ייצא שזה אותו הדבר...

שושית123

New member
גם המטפלות בחברה למתנסים מקבלות תשלום מלא

בחודש אוגוסט, וזה לגמרי מכיס ההורים. אם תבקשי פירוט מלא של התשלומים שאת משלמת, תראי שחלק מהתשלום החודשי של כל חודש מיועד להפרשה לחופשות, אותו הן מקבלות במרוכז באוגוסט ובשאר החופשות הקטנות שיש במהלך השנה..

לא ממש נכון

אין קשר בין תשלומי ההורים למשכורת המטפלות/גננות. אצלנו לא גובים על חודש אוגוסט בכלל והחלקיות שלו לא ניגבת גם במשך כל השנה(בדקתי,תאמיני לי). יש מגזרים שלמים שלא עובדים כל השנה(מצילים למשל) אבל עדיי מקבלים שכר במשך כל השנה. אנ יעובדת בתוך המערכת ומכירה אותה מפנים.

שושית123

New member
יכול להיות שאת צודקת..

ממה שאני הבנתי, ישנו שכר שנתי לכל מטפלת, ואותו מחלקים לה ל12 חודשים כך שהיא משתכרת בכל חודשי השנה. את שכר הלימוד שאנו ההורים משלמים, מחלקים ל11 כדי שלא נרגיש ששילמנו גם על אוגוסט. אבל כנראה שזה שונה מגן לגן...

לא מסכימה בכלל אם הכתבה הזו

העובדות היבשות הן "נכונות". נכון יש המון חופשים הרבה יותר מחוק חופשה שנתית אבל אנחנו שוכחים משהו חשוב. הנשים הללו מטפלות בגוזלים שלנו. הן עושות עבודת קודש. עבודה קשה מאד שרובנו לא היינו מוכנות לעשות. אז את יודעת מה - אני רוצה שהגננת שלי תרגיש שהיא מרוויחה יפה ושתטפל בסבבה בילד שלי (ולא תחשוב כל הזמן שהיא "בהפסדים" או שתחסוך) ושתצא לחופשה ותנוח ותקבל כוחות (אצלנו אין "קייטנה" - הגננת באמת רוצה את המנוחה שלה). בכל מה שקשור לגן לא איכפת לי לצאת "פראיירית", יש מספר אנשי שירות (והגננת בראשם) שאני רוצה לתת להם הרגשה טובה.

ומה לגבי רופאים ואחיות, שוטרים ועוד הרבה

בעלי מקצועות חשובים ושוחקים - תפקידם לא חשוב? רופאים עובדים למשל במשמרות מטורפות של 24-36 שעות - לא 5 שעות ביום כולל יום פנוי אחד בשבוע - והם שומרים על החיים שלנו, מטפלים בנו ובילדים שלנו - למה להם אין 100 ימי חופשה בשנה? (למעשה נדמה לי שאצל מורות וגננות יש יותר - משהו כמו 140 ימי חופשה מתוך 365 ימים בשנה) עוד דבר שחשוב - בזמן החופשים האלו, מישהו אחר צריך לטפל בגוזלים שלנו, מי? אנחנו - ואם אנחנו במקרה אמורים לעבוד באותם ימים כי הגוזלים שלנו גם צריכים לאכול - אז יש לנו בעיה קשה.

האם אמרתי

שלא צריך לשלם לשאר האנשים במדינה? ממש לא כתבתי שיש אנשים שלי אישית אין בעיה לשלם להם מעבר למה שאולי נתפס כמקובל. בינתיים אני לא משלמת את שכר הרופאים והשוטרים ואגב כשהייתי זקוקה לרופא טוב (כשלא הצלחתי להרות) שילמתי בלי להניד עפעף 800 ש"ח לפגישה לרופא הכי טוב בארץ ולא העזתי להתלונן על העובדה שחיכיתי שעתיים בתור. ככה זה יש נותני שירותים שאני לא מתווכחת איתם כי אני רוצה שיהיו מרוצים כדי שיתנו לי את השירות הכי טוב שאפשר. לעוזרת שלי למשל אני גם משלמת מעבר למה שצריך - אני רוצה שתהיה מבסוטית. לבייביסיטר, לילדה שמורידה לי את הכלבה - לכולם אני נותנת תחושה טובה - יש לי כאן אינטרס אישי. ותאמיני או לא אני אזרחית עם מודעות צרכנית גבוהה מאד. כשיורקים עלי אני לא חושבת שזה גשם. אני מתלוננת (אם צריך) ועומדת על שלי (כשזה מתבקש ומהותי). זו דמגוגיה זולה לומר "בגלל החופש של הגננות אני לא יכולה לעבוד ולתת אוכל לילדים". נו באמת. מסתדרים. אני ויתרתי על חלק מהשכר כדי שיהיו לי יותר ימי חופש בשנה (בדיוק בשביל המטרה הזו). הילד שלי לא רעב ולא קר לו בחורף. אז אני נוסעת באוטובוס ולא מבזבזת על שטויות. לא מדובר פה על מצב מתמשך - הילדים שלנו גדלים - מדובר על תקופה מוגבלת של מספר שנים (תלוי במספר הילדים), בעוד מספר שנים אני אוכל לעבוד מספיק.

המשתמע מדברייך היה שהפערים בין החופש של מרבית

ההורים העובדים לחופשים של מערכת החינוך (לאו דווקא במקרה הספציפי של מעונות) הם מוצדקים - ואני אומרת שאין ספק שעבודת המורות והגננות קשה מאד, ועדיין - שיעור החופש אינו מוצדק. בהחלט יש לנו אינטרס לשלם יותר לנותני שירות מסוימים, וזה נהדר אם יש לנו גם את היכולת לממש את האינטרס הזה. לא לכולם יש.

אילתית 2

New member
אצלנו בגן גם אין קייטנה

הגן נגמר ב8.8 וזהו אין קייטנה! אבל יש לנו קייטנה אחרת לא מהגן - בעלי הגן בחופש והגן סגור לחופש ולהתארגנות לשנה הבאה

ככה צריך להיות

האמת שאם היו מקריצים לי קייטנה באוגוסט יש מצב שהייתי מתעצבנת. הרי המטרה של החופש זה מנוחה לא דרך לסחוט מאיתנו עוד כסף.

אילתית 2

New member
אני עובדת ולכן טוב לי קייטנה

לא קייטנה של הגן אבל יש לנו קייטנה......וזה סוחט כספית.........

למעלה