אזירפאל

New member
זה תלוי

למה את מכוונת? את רוצה לעסוק בקולנוע? זה תחביב קבוע שלך? חשוב לך שיהיה למקצוע הזה נוכחות בתעודת הבגרות שלך? כי בתכלס מחשבים הרבה יותר ישמש אותך בעתיד מבחינת לימודים גבוהים. (גילוי נאות: לא למדתי באף אחת מהמגמות הנ"ל כך שכדאי לקחת את דבריי בעירבון מוגבל
) אגב, אין סיכוי שתוכלי פשוט לבחור בשתי המגמות?

נמנמ

אני לא רוצה לעסוק בקולנוע, אבל לא יודעת במה כן. ברור לי שמחשבים יהיה יותר שימושי ויתן יותר משקל לתעודת הבגרות שלי, אבל אני לא יודעת איזה שימוש אני הולכת לעשות אם בכלל בתעודה הזאת. אפשר להרחיב שני מקצועות, אחד מהם הוא צרפתית. אבל עכשיו דודה שלי הציעה אפשרות חדשה - יש איזה דבר צרפתי כזה בירושלים, אז היא אמרה שאני אקח שם קורס צרפתית ואז אקח שני מקצועות אחרים. היא המליצה על בגרות ריאלית שמבחינתי זה אומר מחשבים וביו' (איך לעזאזל התחלתי לחשוב על ביו', מה קורה לי
), אבל אני כן רוצה קולנוע, ופתאום גם ביו' מעניין אותי, ואני לא בטוחה שאני רוצה לעזוב את המגמה של צרפתית ובלע. :{

אזירפאל

New member
הרחבתי מוזיקה, היסטוריה וביולוגיה.

ובקשר למה שכתבת למעלה - למה שלא תשתמשי בתעודת הבגרות שלך? את לא רוצה ללמוד באונ'/מכללה?
לא כדאי לשלול את זה כבר מעכשיו, ומחשבים, כאמור, יועיל לזה יותר מקולנוע (וזה גם טוב בצבא. יש סיכוי שתקבלי מיונים בתחום בגלל שאת במגמה). ומה רע בביולוגיה? אמנם זה הרבה חומר, אבל לא כזה הרבה, וזה גם ממש מעניין והמעבדה כיפית. הביוטופ אולי קצת מעצבן אבל זה תלוי בנושא שבוחרים ומי חברייך לעבודה (אם יש). אם את רוצה לשאול עוד על ביולוגיה, תרגישי חופשי (סוף סוף משהו שאני אשכרה מבין בו
).

שלושה מקצועות? :0

העיקר אמרו לנו שברוב בתי הספר מרשים רק שניים. >_> אני לא חושבת שאני רוצה ללמוד באוניברסיטה. אם יהיו דברים שיעניינו אותי אני בונה על לקחת קורסים, לא בראש שלי אוניברסיטה. זה לא מתאים לי. אמא שלי כמובן תחטוף התקף לב אם היא תדע שאני רצינית.
אני לא חושבת שאני באמת אתקבל ליחידות המחשבים והדברים האלה בצבא, כי זה דורש קצת יותר מ5 יח' מחשבים בתיכון... הבעיה בביולוגיה זה גם הביודע וגם דו"חות המעבדה שמרתיעים אותי. דו"חות מעבדה זה משהו שאני שונאת מאז כיתה ז', והביודע, טוב, עבודת מחקר - כ"כ לא הקטע שלי. מה לומדים בכלל בביולוגיה? ומשתמשים במעבדה הרבה בדברים שמשנים צורה וצבע? אני הכי אוהבת את זה D::::: (הייתי צריכה ללכת לכימיה XDD)

מה זה ביודע?../images/Emo12.gif

אם את מתכוונת לביוטופ אז כן לפעמים זה קצת מעצבן אבל לרוב נחמד..(תלוי עם מי תהיי אני הייתי עם חברה ועם עוד ילדה שלא סבלתי ובגלל זה זה היה מעצבן..) ודו"חות מעבדה זה באמת לא כזה נורא.. אין יותר את מטרת הניסוי, ציוד וחומרים וכל שאר השטויות האלה, זה רוב הפעמים דף עם שאלות על הניסוי (כמו בבגרות מעבדה) וזה יותר נחמד..

ZuLi90

New member
גם אני למדתי שלוש:

פיזיקה :S מחשבים :S.... ואקולוגיה

../images/Emo45.gifביו'../images/Emo99.gif../images/Emo5.gif

לפעמים אהבתי ולפעמים ממש שנאתי(רביה בצמחים)

צמחים חשופי זרע../images/Emo5.gif

אני לא אשכח את השיעור הזה שכרגיל לא הקשבתי ושמעתי את המורה מזכירה צמחים חשופי זרע וצעקתי איכס וכל הכיתה הסתכלה עליי במבט של מה עובר עלייך??
אבל זה חלק יחסית קטן מהחומר וגם יש מצב שבכלל לא תבחרו את הנושא הזה..(הבחירה בביולוגיה מטורפת עד עכשיו לא ממש הבנתי אותה)

Jilian

New member
יש לי ילדים בכיתה שלומדים במגמת מחשבים

וכולם שם נכשלים.. הם מצטערים על היום שבו בחרו את זה. תכלס מחשבים באמת יועיל יותר אבל לאוניברסיטה זה לא משנה.. יש לנו קרובת משפחה מרצה באוניברסיטה והיא אמרה לי שלא משנה להם איזה מקצוע בחרת.. זה רק בגרות העיקר שהציון הסופי יהיה גבוה ויעלה את הממוצע של הבגרות. יש לנו כמה ילדים במגמה (אני לומד במגמת ביוטכנולוגיה) שעברו אלינו ממחשבים והם אומרים שזה ממש קל לעומת מחשבים. אז קחי מקצוע שתדעי שיהיה לך ציון טוב בו והכי חשוב מקצוע שאוהבים שתהיה לך מוטיבציה ללמוד. בהצלחה

Fairywitch

New member
לכי על מה שעושה לך יותר כייף../images/Emo88.gif

מחשבים זה תחום דינמי, ומי שלמד מחשבים כשאני הייתי בתיכון- זה לא עזר לו בגרוש אח"כ. הכל השתנה! הכל משתנה חדשות לבקרים! אם את אוהבת את זה- לכי על זה, אבל אם יותר בא לך קולנוע- לכי על קולנוע. חד משמעית. התיכון הוא תקופה מספיק לחוצה עם כל מיני מקצועות ג'יפה, אז לפחות שיהיה משהו שכייף לבוא בשבילו לביה"ס, לא עוד דבר שחייבים לעשות. זה מוציא את החשק מהלמידה.

זו בדיוק ההתלבטות - מה יותר כיף.

תאמיני או לא, אני אוהבת את שני המקצועות. P: אבל זה יהיה מחשבים בסוף כי מעבירים את צרפתית בית מה שאומר בעצם שזה יהיה על אותן שעות במערכת כמו קולנוע, ומאחר ואין לי מחולל זמן...

Fairywitch

New member
מאמינה../images/Emo24.gif בזמני האפשרויות היו

לבחור בין יח' מדעי החברה (סוציולוגיה בשילוב כלכלה) או 5 יח' פיזיקה או כימיה או ביולוגיה

איזה טראגי.

כמו שאצל ההורים שלי היה כזה מגמה מדעית או מגמה חברתית או משהו כזה, ולא היה אפשר לבחור יותר מדי מהמקצועות. איזה מעפן זה. P:

למעלה