sherban

New member
אני לא מבין

השיקול שלך לקנות מק (ולא פי.סי) זה שלמק יש גם פי.סי? אני היחידי שרואה פה אירוניה כלשהי? וגם זרקו פה לאויר משהו על ממשק ידידותי יותר. אז יש לי שלושה דברים להגיד על זה: 1. כפתור עכבר ימני 2. כפתור עכבר ימני 3. כפתור עכבר ימני ובאמשלכם, תפסיקו כבר עם הגרפיקה הזה. זה שקר. שקר גס. אין הבדל. שום הבדל. מק יותר טוב לגרפיקה רק אם אתם מתכננים לחיות ב-1994.

mulon1984

New member
אל תגזים

הייתרון של מק הוא לא שיש בו פי-סי, אלא שיש בו גם פי-סי. להלן "להנות משני העולמות". יש עכברים של מק עם 5 כפתורים. אתה לא מעודכן. יש לי שני ספרים של מנטור: אחד על האילוסטרייטור ואחד על הפוטושופ. שניהם החדשים ביותר. אחד נכתב ע"י ערן בורוכוב ואחד ע"י ערן בורוכוב וטל ניניו (אני מניח שאתה מכיר אותם). והם ממליצים על מק. מי אני שאתווכח?

sherban

New member
לא מכיר לא את זה ולא את זה

לא קראתי מעולם ספר פוטושופ. בטח לא ספר ישראלי. תבדוק טוב שהספרים לא משנת 95' או משהו כזה. או לחלופין תבדוק מאיזה שנה הכותבים האלה כותבים ספרים. הם כנראה המשיכו לקנות מקים בכל ה-15 שנים האחרונות אז גם אם הפי.סי עבר את המק לפני 10 שנים- איך הם אמורים בכלל לדעת? ואם מדברים על מה יותר טוב לגרפיקה: בפי.סי. יש תוכנה קטנה בשם OpenCanvas בפי.סי אפשר לעבוד עם תכנות תלת-מימד (אם מקיסט אומר שגם אצלו - הוא משקר ואין לו מושג מהחיים שלו) בפי.סי יש עוד מלא תכנות (קטנות וגדולות) שלא פיתחו לשום פלטפורמה אחרת. בפי.סי בחצי מחיר ממק אפשר להכפיל את הזכרונות - ואז הוא כבר בטוח יותר טוב לגרפיקה בפי.סי בעוד קצת כסף אפשר לשלש את הזכרונות - זה עדיין יותר ביצועים על פחות תקציב בפי.סי בעוד קצת כסף אפשר להתקין הארד-דיסק RAID ואז ממש הביצועים של פוטושופ ואפטר עוד יותר טובים (עדיין אותו תקציב). למק יש מסך יפהפה. פשוט להזיל ריר על העיצוב ועל הצבעים ועל ה-aspect ratio הכיפי (הנה אמרתי גם משהו טוב) בקשר לאירוניה, כנראה שנשארתי איתה לבדי. לא שמפתיע אותי שלא הבנת אותה - מכל הויכוחים שלך עם הוברט (הוברט) אני קולט שזה לא חלק חזק אצלך
אבל לא נורא - אני לא מכיר אף מקיסט שלא מבסוט מהקניה שלו. זה רהיט נורא יפה (בלי ציניות - אני חושב שמקים יפהפיים) ואכן כל הבנים המטרוסקסואלים יהיו כעפר לרגלייך. ומה זה הכותרת הזאת: "אל תגזים"? אמנם הכל כתוב תמציתי ומשועשע. אבל אני מתקשה למצוא שם הגזמה כלשהי.

mulon1984

New member
אל תהיה קשה

קודם כל, אם אתה לא מכיר משהו, אל תדבר עליו. אם לא קראת את הספרים ואתה לא יודע מה יש שם, אז פשוט תשתוק ואל תביך את עצמך. אלא ספרים שיצאו כחצי שנה לאחר שיצאה לאור גרסאת הפוטושופ\אילוסטרייטור והספר האחרון הוא על חבילת הCS2. אני בטוח שבקרוב ייצאו גם ספרים על הCS3 מכיוון שראיתי שיצא כבר אילוסטרייטור כזה. המחברים של הספרים מעבירים הרצאות בבצלאל ובעוד מוסדות ונחשבים למומחים בתחום. אם אתה לא מכיר זה אומר רק עלייך. הטיעונים בעד הפיסי משכנעים ביותר, ולאחר שיכנועים מצד עופר ברנשטיין בפורום קומיקאזה זה אכן נראה כמו אופצייה הרבה יותר נכונה. אני מניח שככל הנראה אני באמת אלך על פיסי. כבר אמרתי מיליון פעם: אני אל מחפש מחשב שנראה יפה. אני לא אידיוט. אני רוצה מחשב בנזונה שיהיה מצויין לעבודות גרפיקה. ואני כל כך רציני, שהכסף בהחלט לא פונקצייה. ו"אל תגזים" זה בגלל שאתה נסחף בתיאורים בומבסטיים (כמו שמונים שורות על זה שלמק יש עכבר עם כפתור אחד כשזה כבר ממש לא נכון). אז תרגיע.

sherban

New member
במקור זה היה

א. כפתור עכבר ימיני ב. כפתור עכבר אמצעי ג. גלגלת עכבר אבל הסתפקתי בהכי חשוב. גם לא מבין מה הבעיה בזה שאני לא מכיר ספרי פוטושופ או את מי שכתב אותם. אני מכיר את פוטושופ כבר הרבה שנים. יודע לבנות מברשות בעצמי. ועוד כל מיני דברים חשובים יותר או פחות. אז אני לא מבין למה אני צריך להכיר ולמה זה אומר עלי משהו. אם כי מהניסוח ברור לי שזה אומר עלי משהו לא טוב....

mulon1984

New member
או שאתה לא מבין מה אתה קורא

או שאני לא יודע לכתוב. בוא ננסה שוב: א. אפשר לקנות מק עם עכבר שיש לו כפתור אחד. אבל אפשר גם לקנות מקינטוש עם עכבר שיש לו שני כפתורים+גלגל+כפתורי גלישה באינטרנט (סה"כ 5). אז הקטע עם הכפתורים בעכבר הוא לא רלוונטי אז תפסיק להציג את זה כי זה רק מביך אותך. ב. אם לא קראת את הספרים ואתה לא מכיר את הספרים או את הכותבים אל תעביר עליהם ביקורת!!!!!!!!! זה נראה לך הגיוני שתעביר ביקורת על משהו שמעולם לא בדקת? לא. אז אל. כי כל מה שאמרת על הספרים היה קישקוש אחד גדול ורק הביך אותך. בקיצור, יוצא שאמרת הרבה דברים בטונים לא נעימים ובסוף מסתבר שאתה אפילו לא יודע על מה אתה מדבר. זה מביך רק אותך ומוציא אותך לא טוב. ובגלל שאתה לא איזה אפס מהרחוב, אולי כדאי שתבקש מגליה שתמחוק את ההודעות האלה כי הן סתם לא לעניין. בוא נמחוק אותן ונמשיך הלאה, בסדר? פעם הבאה תבדוק לפני שאתה מדבר על משהו כי זה ישפיע רק עליך.

mulon1984

New member
אופס

הדגיש לי את הכל בטעות. רציתי להדגיש רק מילים מסויימות. אל תחשוב שאני צועק עליך, פשוט באמת לא בא לי לראות אותך, בכל זאת גבר-גבר עם כבוד פה בפורום, מדבר bullocks.

ailag

New member
אני בת שמתאימה לתיאור שלך של בן

ובכ"ז נחמד לי פה :) לא יודעת אם זה בגלל שאני אוהבת דברים טכנולוגיים חדשים (אם הם טובים) או בגלל שבאמת המחשב טוב. אבל זה לא העיצוב ולא הפשטות. ויש לי חברים שמכורים למק ולא בגלל העיצוב ולא בגלל הפשטות, כי הם באמת חנוני מחשבים שיודעים להתעסק בכל הבפנוכו. כדי להבין עד כמה אני מחפשת יעילות על פני עיצוב, את צריכה לראות כמה הדשבורד שלי צפוף. ולא בצעצועים גרפיים (לרוב). * דשבורד לכל הלא-מקים: מסך ש"מתלבש" מעל לחלונות הרגילים בלחיצת כפתור, והוא מכיל תוכנות מאוד קטנות שבחרתם ושיוצרו במיוחד לדשבורד. הוא בא עם איזה שלושה פריטים ונראה נקי ויפה. אצלי אחרי יומיים יש ארבעים (טוב, 19)

למעלה