shaishoo

New member
../images/Emo33.gif יום ללא פלאפונים היום ../images/Emo70.gif

למי ששכח או לא ידע..הרעיון שכל תאריך סימטרי יהיה חרם כלומר היה חרם ב4.4 היום 5.5 יש חרם והבא יהיה ב6.6 להפחץ הלאה... כמו כן ישנה שמועה שרצה שבתאריכים האלה החברות הסוללריות נותנות שיחות חינם כדי לשבור את החרם..זה לא נכון ..נבדק באתר של חנן, זה כנראה שמועה שהופצה ע"י החברות ורק כדי לציין את יום החרם אורנג החרימה את עצמה

sela v

New member
תחבורה ציבורית

לא בדיוק קשור לנושא הפורום, ולכן אני כותב את זה כאן. האם אתם נוסעים בארץ בתחבורה ציבורית? ביקרתי בארץ לאחרונה לשבועים וחצי, ושמחתי לראות שבעקבות פתיחת תחנת הרכבת בנתב"ג. חבל רק שהקו לא פועל 24 שעות ביממה אלא רק 20 שעות. אני מאמין שתחבורה ציבורית לא נוצרה כדי שיהיה ממנה רווח, אלא כדי שבסופו של דבר כולנו נרויח מאוויר נקי יותר, פחות תאונות, ובסופו של דבר גם חסכון כספי שנובע מזה שיש פחות השקעה בטיפול בתאונות דרכים, וזמן שמבוזבז בפקקים. בשביל כך יש צורך שהתבורה הציבורית תפעל 7 ימים בשבוע, 24 שעות ביממה. אני לא מצפה שיהיה אוטובוס כל שעה בלילה לירוחם מב"ש אם אין ביקוש, אבל עדיין אני זוכר מטיולי הפורום איך אנשים לא באו, כי בשבת אם אין הורים (לסטודנטים) שיתרמו את האוטו, אז הסטודנט צריך לשבת בבית או להוציא את מיטב כספו על קניית אוטו.

תותי-בת

New member
הלוואי.. והייתה תחבורה ציבורית 24/7 זה היה מקל על הרבה אנשים ובמיוחד על בני נוער שעדיין לא הוציאו רישיון... קודם שהתחבורה בישראל תפתח קווים לקישור טוב יותר בערים במרכז ואז אולי יהיה על מה לדבר בדבר ה-24/7... ליאת.

sela v

New member
אני מאמין שהכל תלוי בנו

ואי אפשר לצפות שמהמצב כיום פתאום הכל יהיה מושלם, אבל צריך צעד צעד קדימה ולא אחורה. למשל בלונדון מצב אוטובוסי הלילה היה בכי רע, עד שהגיע קן ליוינגסטון שחרט על דגלו את הטיפול בתחבורה הציבורית, וכיום יש קווים שפעילים כל 10 דקות גם בלילה, ואחרים הפחות תדירים פעם ב-1/2 שעה. אני מכיר את חיפה, ואני לא חושב שאם היו פועלים אוטובוסים על כמה צירים ראשיים בלילה פעם ב-45 דקות היה קורה רע. כמה זה כבר יכול לעלות? למה יש רכבות שיוצאות ב-22:30 מת"א לחיפה, ושמגיעים לחיפה אי אפשר להגיע הבייתה בתוך העיר הגדולה?

תותי-בת

New member
יכול להיות... אבל לא שמעתי על מישהו משרי ו/או חברי הכנסת שדיבר על תחבורה בלילה, יכול להיות שזה קרה וזו בורות קטנה שלי... אבל זה שאי אפשר להגיע הבייתה בעיר הגדולה זו באמת דפיקות לשמה.. נקווה שהמצב ישתפר בקרוב, ליאת.

sela v

New member
אין דורש אין מקבל

מי שסובל הכי הרבה מאי תחבורה בלילה הם הצעירים, ובני הנוער שאין ברשותם רכב ויוצאים לבלות. הצעירים פחות מעורים בפוליטיקה, ולכן כנראה לא קורה כלום. אני בוחר להביא מאמר מהאתר של עיריית לונדון לגבי התחבורה הציבורית בעיר. לא שבלונדון הכל מושלם, אבל תמיד צריך לשאוף לעוד, ובארץ יש לי את ההרגשה, שכל אחד חושב שנעשה יותר מדי כבר, ולא צריך לעשות כלום.

לא מסכימה

נכון שיש עוד הרבה מקום לשיפורים בארץ, אבל אני חושבת שיש התקדמות וצריך לראות גם את הצדדים החיוביים כמו המהפך החיובי שחל בעניין הרכבות והיעדים שלהם. יש עוד הרבה מה לעשות בעניין האוטובוסים כמובן ולא רק, אבל אני אוהבת לראות את הצדדים החיוביים ולא רק להכפיש או להתלונן. נ.ב. יש בתפוז פורום תחבורה ציבורית למי שלא ידע : )

sela v

New member
ולא עולה למדינה הון

הטיפול בפצועי תאונות הדרכים? לתווך ארוך תחבורה ציבורית ואלטרנטיבית צריכה לעשות לנו רק טוב.

מחיר נסיעה

גם משפיע. ברגע שיש שני נוסעים ברכב כבר יותר זול לנסוע ברכב פרטי כמעט בכל מצב. לדוגמה - כרטיס מנתניה לק"ש עולה כ - 50 ש"ח!!! שני אנשים הלוך חזור = מיכל דלק!ובמיכל אני עושה מרחק רב יותר או לפחות זהה וברור שיותר נוח לנסוע ברכב. בכל אופן, אני אישית לא גדלתי עם רכב צמוד (קיבוץ, יו נוו) ולכן אני רגילה בתחבורה ציבורית ואין לי שום בעיה איתה, אני אפילו שמחה אם ישנה אפשרות, למשל כשאני נוסעת לתל אביב, אני תמיד משאירה את הרכב ברידינג או בכלל באה ברכבת מנתניה וככה חוסכת עצבים וחניה וכו... קונה כרטיס נסיעה יומי בעיר ושלום על ישראל.

sela v

New member
מחיר הנסיעה באוטו

הוא לא רק מחיר הבנזין, וצריך להוסיף את מחיר אחזקת האוטו (ביטוח, ירידת ערך וטיפולים).

אני תמיד רוצה לוותר על הרכב בבוקר

ולנסוע עם הרכבת לאוניברסיטה, כי הפקקים מטריפים אותי - אבל אז אני נזכרת שכבר יותר זול לי לשלם 5 ש"ח חנייה + דלק הלוך חזור, מאשר לשלם על כרטיס הלוך חזור לרכבת (25 ש"ח) + דלק עד התחנת רכבת. אל תשכחו שגם כדי להגיע לרכבת צריך לנסוע עם האוטו (כי אין גישה של אוטובוסים לתחנת רכבת ש"ליד" הבית שלי, והתחנה מרוחקת בערך 6 ק"מ מהבית שלי)

jeshu

New member
כנראה שהיישום חוסך עלויות בתחומים אחרים,אבל הרווח אינו ישיר. ויש עוד בעייה - אתה צריך לשכנע את הישראלים להשתמש בתחבורה הזו. שמעתי פעם מאחד היועצים של מנכ"ל רכבת ישראל שאחת הבעיות היא פשוט האגו של הישראלי המצוי שחייב שיהיה לו את האוטטו שלו איתו אפילו אם זה אומר לעמוד בפקקים. לך תפתור את זה....

sela v

New member
דווקא בקו הרכבת מחיפה לת"א

יש עליה גדולה במספר הנוסעים, שקודם לכן נסעו ברכב או באוטובוס.

עדיין

משתלם ברכב פרטי לצערי במקרים כמו שציינתי. הרכב ממילא בבית, אז להשאיר אותו ליופי? הרכב נועד לשרת אותנו ולא אנחנו את הרכב ולכן ירידה בערך או טיפולים הם לא שיקול לדעתי אם בכל מקרה יש לך והאלטרנטיבה לא ממש מספקת. כפי שאמרתי, אם יש לי אופציה, אקח תחבורה ציבורית, אבל לא מטעמי חיסכון בירידת ערך הרכב.

sela v

New member
צודקת

באמת שיש כבר אוטו, אז יש את השיקול זה עולה לי רק הדלק וכו'.... לא טענתי שבמקומות רחוקים ממרכזי אוכלוסין גדולים אפשר לבנות תחבורה ציבורית טובה, אבל באזור גוש דן, ירושלים, חיפה (ואת ב"ש אני לא מכיר) זה חובה.

jeshu

New member
ויש עוד עניין - שאותו גם הזכיר היועץ למנכ"ל הרכבת - ככל שעולה נפח התנועה ברכבות - לא משתנה נפח התנועה על הכביש.וזה בגלל שכשמתפנה מקום על הכביש אז אנשים אחרים ירשו לעצמם לסוע ברכב.

למעלה