גוטרמן

New member
ועם כל הכבוד לכך שאנו מוכנים להחזיר

את ההתנחלויות ולחזור לגבולות 67, אין זו סחורה מבוקשת. הרי ברור שנבצע זאת אם לא במוקדם אז במאוחר ואף חד צדדית. אז איזה פלסטיני חכם יקנה סחורה חסרת ערך עבורו. כי לצערי איחרנו את המועד ומה שאנו והפלסטינים היינו מוכנים לחתום בעבר, אין פירושו שהם מוכנים לקבל היום. ומי שמשלה את עצמו בכך טועה ולצערי גם מטעה.תתעוררו מהאשליות. לכן אני אומר לשמאל הציוני, חייבים להגיע להסדר בכל הגזרות ובכל השטחים כי אחרת רע ומר יהיה לכולנו.

דוגמא נפלאה להבדלי המנטליות

אני מתאמץ קשות כדי להסביר לבני שיחי (just me וwoorywort שאנחנו והפלסטינים חושבים בצורה שונה והנה באה לי דוגמא מצוינת: ההולנדים מציעים עסקה - הם יקנו את החממות מהמתנחלים ויתנו אותם לפלסטינים. כתוצאה, לפלסטינים יהיה מקור הכנסה מיידי (מה שנקרא "עסק מניב") והמתנחלים יוכלו לקחת את הכסף ולהשתמש בו גם לצרכים אחרים (וכך הם לא יהיו חייבים להעתיק את החממות הקיימות) ומי מתנגד? הפלסטינים. ולמה? בגלל "עיקרון" : הם לא מוכנים ש"המתנחלים יפוצו על נכסים שהוקמו בשטח כבוש". כלומר, הפלסטינים מוכנים "בשם העיקרון" למנוע פרנסה ממאות פלסטינים. ובאותו עניין: ישראל מחפשת דרכים למנוע את הרס הבתים והפלסטינים אומרים: לא מעניין אותנו כלום! קיבלתם אדמה נקייה - תחזירו אותה נקייה. כלומר, הפלסטינים מוכנים שאלפי פלסטינים ימשיכו לגור בביוב של עזה ובמחנה הפליטים של רפיח ובלבד שלא יתגוררו בבתים שבנו המתנחלים. הפרש המנטליות פה הוא ברור: אנחנו לוגיים וקונסטרוקטיבים, מנסים להסתכל עם הפנים קדימה. הם אמוציונלים ופנאטיים, מנסים להתחשבן על העבר גם במחיר סבל בעתיד.

גוטרמן

New member
דרוקר ושלח:ההתנתקות להצלת שרון../images/Emo10.gif

ואני שואל מה קורה פה. הפרקליטות ושלטון החוק משעים את חקירות השחיתות של שרון כדי שיוכל לבצע את ההתנתקות. זה מה שבעצם טוענים העיתונאים. מדהים! כלומר מי שמושחת פה אינו רק שרון אלא בעיקר מערכת אכיפת החוק המוכנה בשל דעותיה הפוליטיות לרמוס את שלטון החוק . זה מה שבעצם עלול כל אדם סביר להבין ממה שכתוב בין השורות מהחשיפה העיתונאית. האם אני כאיש שמאל אמיתי אקבל זאת? וודאי שלא. לכן יש לדעתי לפנות למערכות חוקתיות מחוץ למדינת ישראל כדי שהיא תוקיע את שלטון החוק שלנו קבל עם ועולם כי שלטון החוק שלנו אינו שומר על החוק במקרה הזה. כדי להשאר מדינה שפויה, מדינת חוק ולא רפובליקת בננות, אל לנו בשמאל האמיתי לשתוק. אל לנו להדמות לשמאל הציוני ויש לעורר את העולם ואמות הסיפים לנוכח הרמיסה של שלטון החוק בידי הממונים עליו. רק העולם יציל אותנו מעצמנו ויפה שעה אחת קודם לפני שיהיה מאוחר!

vacum

New member
שרון "1984" והקשר המסתורי

קונספירציות יש הרבה בחיים, דברים לא ברורים כ"כ שזקוקים לפרשנות, אפלה מאפפת סביב הנושא ורבים מנסים לפענחה בדרכים מקובלות יותר ומקובלות פחות. שרון, ראש הממשלה, איש ימין מובהק שלחם ובנה את רבות מההתיישבות העתידות להתפנות מחליט להראות לנו צד אחר של חייו, איש פייסני שמתייעץ עם בוש כאילו הוא אלוהים, כאילו בוש הוא הצדק כאילו אין עוד מלבדו. תחשבו לרגע מה גורם לבן אדם לשנות עורו ככה, ניתן לשייך את זה לרצונו של שרון להשכיח מהציבור את פרשותיו הלא תקינות עם האי היווני וסיריל קרן (אההה, נכון מה באמת עם זה??) ועם שיתוף הפעולה של התקשורת בנושא, אם תשימו לב תבחינו שמאז תהליך ההתנתקות לא נכתבה אפילו מילה אחת על הפרשה (מישהו אמר 1984???). אפשר לקשר את זה לרצון שרון להכתב בספרי ההיסטוריה כאדם שעשה שלום עם ערבים, כמו בגין, ואם חושבים על זה הדימיון בין בגין לשרון מעורר תהיה. איש אצ"ל (או במקרה של שרון לוחם ב-101 המהוללת) נלחם ברבים כנגד מעטים על מנת לתת חוזקה וכח לעם היהודי בפעולות שהשתיקה יפה להם, אותו בן אדם מחליט לשנות את עורו ולפנות לכיוון השמאלי של המפה. מה באמת קורה בממשל? איך ייתכן שכל ראש ממשלה ימני (למעט שמיר) חיפש את השלום המיוחל עם כל מדינה במזרח התיכון - בגין מצרים, נתניהו סוריה, שרון פלשתינאים. מה קורה לאותם בני אדם בממשל? האם כמו בספר הנהדר 1984, עד שאתה לא מסכים ליישות העליונה אתה פשוט לא מתקיים. אינני מנסה להשוות את זה למשטרים אפלים ניתן לכם להחליט בנושא אבל האם נראה הגיוני שראש ממשלה ימני בטוח בדעותיו צלול במחשבותיו חזק ברצונו מתחיל לגמגם כל פעם שכלי תקשורת מראיין אותו, איפה הביטחון שהראה לנו שרון בפריצה למיטלה (תקנו אותי אם אני טועה) שפשוט ניתק את מכשירי הקשר והוביל מחלקה שלמה של שריונים אל אחד התרגילים החשובים במלחמה, אותה נחישות אותו רצון הוא שנעלם לשרון אחרי היבחרו. אי אפשר להסתיר שום דבר מהעין הגדולה הבוחנת אותנו אחרי כל תנועה מרגישה כל נשימה שלנו הולכת איתנו עוקבת אחרינו. שרון היה איש חזק עד שהעין הגדולה התבוננה בו וישבה עליו חזק עד שנכנע הוא ללחצה איש ימין פנאט (כן...כן) עושה שלום עם פלשתינאים לא רק זה הוא יעשה הכל כדי להעביר את זה אם הוא לא הצליח בתנועת הליכוד הוא יעבור לכנסת אם הוא לא היה מצליח בכנסת הוא היה עובר למפלגת העבודה ובסופו של דבר אם הם לא היו מסכימים כנראה שהוא היה עושה הצבעה עם עצמו. מוזר שהוא לא לבד בינימין נתניהו לימור לבנת גדעון עזרא מודי זנדברג כולם אנשי ימין מובהקים מצביעים בעד התכנית ולא מתפטרים אין פה חוכמות. השינוי לא יגיע תוך כדי מאבקים בתוך הממשלה הוא יגיע תוך כדי כאוס מטורף, אפשר לראות את זה גם במפלגה שלנו מאז רצח גנדי התמתנו, אולי אנחנו חוששים לחיינו שנרצח כמו גנדי הי"ד, ואולי פשוט לאט לאט העין הגדולה שמה גם עלינו עין. בכדי לעשות שינוי אתה צריך לעשות את זה מחוץ לכותלי הכנסת, האיש הקטן יותר חזק מהאיש הגדול כי לו יש אידיאולוגיה אין צורך להלחם על מקום בכנסת ופתאום לראות שזנחת את כל האידיאולגיה שלך תמורת מקום נוח עם מזגן. רק המחתרת!

jewjew1

New member
האירוע בחרמש הוא מחדל ביטחוני חמור

לא, לא הפכתי להיות חבר בכת הבטיחונסטית-ימנית שעושה פרצופים מעוותים מול רעיון התחלת סיום הכיבוש. המחדל נעשה ע"י משרדי ממשלה והסוכנות היהודית. בשנות ה90 הגיעו לכן עולים רבים מברה"מ לשעבר לאחר שהשלטון של אמפריית הרשע הסובייטית בא לקיצו. העליה הייתה בגדר ברכה מכל הבחינות ותרמה רבות. אבל היה גם צד אפל שניצל אותם באופן ציני. עולים אילו שהיו אשירים ברוח ובהשכלה באו עם מעט מאוד רכוש. הם קיוו להתחיל חיים חדשים: לבנות בית, למצוא עבודה ולשלוח את הילדים לבתי ספר טובים. אל תוך הרצונות האנושים ביותר נכנסו בציניות רעה ומתוחכמת המתנחלים ובעליי בריתם. באו לעולים בהצעה שקשה לסרב לה במצבם: בית פרטי ביישוב חדש יחד עם אנשים מהמולדת הישנה עם נוף מהמם, הסעות חינם לבתי ספר ותמריץ כספי גדול. הם רק לא סיפרו לעולים התמים והנהדרים האלה שהיישוב מוקם בשטח שהוא מחוץ למדינת ישראל, ומהווה הפרה בוטה של הסכם אוסלו שהתקיים באותו זמן. כך היה עם האישה המסקנה מחרמש שאיבדה את החבר החדש שהיה אבא מאמץ לשלושת ילדיה מנישואיה הקדומים, ואב לתינוקת משותפת שנולדה לא מזמן. האם מיררה בבכי בתחינה ששרון יעזור גם לה לצאת מהשטחים שהפכו למלכודת מוות לחברה לחיים, וכמאט וגזלו גם את בנה. ראש הממשלה שרון עזור לכל אותם עולים שניקלעו במירמה לשטחים לצאת, וגם לכל אותם אנשים עניים שנאלצו בעל כורחם לעבור לשטחים בגלל שחיו בשכונות ויישובי מצוקה שהממשלה הזניחה אותם.

../images/Emo27.gifהיום בתפוז../images/Emo43.gifאנשים../images/Emo37.gif

איציק אשל, הזמר המזרחי-חרדי המצליח, יתארח בפורום חרדים היום בשעה 16:30 ויענה לשאלותיכם. כולם מוזמנים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=818&msgid=55296232
חגיגות הספר העברי בתפוז נמשכות! בשעה 19:00 יתארח בפורום שירה ופרוזה המשורר יוסי יזרעלי . הוסיפו שאלותיכם עכשיו: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=33&msgid=55288010
בשעה 15:30 יגיע מנכ"ל ערוץ 10, ניר למפרט לפורום טלוויזיה ויענה לשאלות גולשים, אתם מוזמנים לשרשר שאלות לשרשור האירוח: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=109&msgid=55245047
תחרות המאמרים בנושא מחזור של פורום איכות הסביבה מגיעה לסיומה. בואו לקרוא, להצביע ולהשפיע על התוצאות! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=174&msgid=55150597

תשלומי השוחד למפונים הולכים וגדלים

אם לא די בכספים הנשפכים כמו מים על ראשי המפונים, שהגיעו לסכומים שעברו את 'פיצויי ימית' הידועים לשמצה. היום הוחלט להענות לדרישתם להקים עבורם מועצמה מקומית נפרדת באזור ניצנים. מועצה נפרדת משמעותו עשרות ג'ובים נוחים ומיותרים שאנחנו הציבור הרחב צריכים לממן. וזאת כשבאזורים שונים בארץ מנסים לאחד מועצות קיימות מטעמים של ייעול וחיסכון.

Azazel

New member
../images/Emo63.gifגדי טאוב-קפיטליזם ואנטיציונות

מאמר מצוין משרשרת של מאמרים מצוינית של גדי טאוב, שמדבר על הקשר בין מדינת כל אזרחיה ובין קפיטליזם דורסני וכו'. יישר כח לגדי טאוב על הכתיבה המצוינת שלו במספר המאמרים האחרונים שלו.

worrywort

New member
ומה יהיה אחרי שיהיו יותר פלסטינים

מיהודים במדינה דו לאומית?

worrywort

New member
ואצלנו אין פנאטיים?

אני מכיר ימנים רבים שמשתמשים בטיעון "פרס לטרור". הטיעון הזה מראה בדיוק על אותה מנטליות. גם אם היציאה מהשטחים תביא לשלום, על העיקרון שלא נותנים פרס לטרור, נישאר בשטחים.

סוף סוף כתבת משהו נורמלי

פחות או יותר... הסכמתי עם כל מילה עד שהגעתי למשפט האחרון העולם? העולם כבר התערב לפני 60 שנים ולא בדיוק כמו שרצינו

דברים שרואים מכאן לא רואים משם

קל לצעוק נגד, קל למחות, קל להתלהם בכיכרות. אבל, כאשר עול ההחלטה מוטל עליך ואתה צריך לקחת החלטות - הכל נראה אחרת. שמיר התבלט בזבזה שבתקופת שלטונו לא נעשה שום דבר יזום. ישראל פשוט לא עשתה כלום בשום תחום שהוא במשך שנות שלטונו. הוא רק היה עסוק בבלימת יוזמות אחרות (כולל הסכם לונדון שאליו אנחנו היינו מייחלים היום )

gershon3

New member
ומה עם הגירוש זה לא ביזבוז כסף?!

עצם ההחלטה על הגירוש חוץ מהצדדים האידיאולוגיים, יש פה גם ביזבוז כספי מדינה.

iceviper

New member
מה זה שייך?

מי שצריך לגנות את הרצח זו ההנהגה הפלסטינית. או שעד כדי כך אתם שונאים אותנו שאתם מסוגלים לחשוב שרצח אזרחים לא מעניין אותנו? אתה כבר גינית את הרצח,סנדלרוביץ'?

אני יהודי

אז מן הסתם שאני אגנה רצח יהודים אך כותב ההודעה מעדיף במקום לגנות את הרוצחים ושולחיהם מעדיף להאשים את שרון בכל מיני שטויות אני לא מבין מה הבעיה להגיד אני מגנה את רוצחי המתיישב מחרמש

iceviper

New member
../images/Emo181.gif אז הנה,במיוחד בשבילך:

אני מגנה את הרצח הנתעב בחרמש ואת הרוצחים השפלים רצו לפגוע בחולים בסורוקה. ולאחר הגינוי- בשנות ה90 הגיעו לכן עולים רבים מברה"מ לשעבר לאחר שהשלטון של אמפריית הרשע הסובייטית בא לקיצו. העליה הייתה בגדר ברכה מכל הבחינות ותרמה רבות. אבל היה גם צד אפל שניצל אותם באופן ציני. עולים אילו שהיו אשירים ברוח ובהשכלה באו עם מעט מאוד רכוש. הם קיוו להתחיל חיים חדשים: לבנות בית, למצוא עבודה ולשלוח את הילדים לבתי ספר טובים. אל תוך הרצונות האנושים ביותר נכנסו בציניות רעה ומתוחכמת המתנחלים ובעליי בריתם. באו לעולים בהצעה שקשה לסרב לה במצבם: בית פרטי ביישוב חדש יחד עם אנשים מהמולדת הישנה עם נוף מהמם, הסעות חינם לבתי ספר ותמריץ כספי גדול. הם רק לא סיפרו לעולים התמים והנהדרים האלה שהיישוב מוקם בשטח שהוא מחוץ למדינת ישראל, ומהווה הפרה בוטה של הסכם אוסלו שהתקיים באותו זמן. כך היה עם האישה המסקנה מחרמש שאיבדה את החבר החדש שהיה אבא מאמץ לשלושת ילדיה מנישואיה הקדומים, ואב לתינוקת משותפת שנולדה לא מזמן. האם מיררה בבכי בתחינה ששרון יעזור גם לה לצאת מהשטחים שהפכו למלכודת מוות לחברה לחיים, וכמאט וגזלו גם את בנה. ראש הממשלה שרון עזור לכל אותם עולים שניקלעו במירמה לשטחים לצאת, וגם לכל אותם אנשים עניים שנאלצו בעל כורחם לעבור לשטחים בגלל שחיו בשכונות ויישובי מצוקה שהממשלה הזניחה אותם.

יופי שגינית

אבל אני ביקשתי מכותב ההודעה לגנות גדול עליו? אגב מסכנה כותבים ככה וכמעט ככה אני מאמין שאם הם באמת רוצים לעבור הם יעברו אבל לאן לעבור? לת"א? כמה נרצחו שם לעומת חרמש? לי"ם? כמה נרצחו שם לעומת חרמש? לנתניה? חיפה? כמה נרצחו שם לעומת חרמש? אני חושב שהבנת את הפואנטה

למעלה