נכון יש פה כאלה שלומדים ביולוגיה? ../images/Emo163.gif
ומבינים טוב את החומר?
אתמול היה לי מבחן בביולוגיה (043001) ובמבחן היו כמה שאלות מבגרויות. עכשיו אני ממש אשמח אם מישהו יאשר לי את התשובות שבחרתי, אני ממש מקווה שהן נכונות
ירידה במספר תאי דם אדומים תפגע בעיקר: 1. במערכת החיסון. 2. במעבר הדם בוורידים. 3. בוויסות חום הגוף. 4. באספקת חמצן לתאים.
טוענים כי אכילת בשר עוף תורמת חלבונים לגוף האדם. האם טענה זו נכונה או שגויה? 1. נכונה, כי לחלבוני האדם ולחלבוני העוף הרכב זהה של חומצות אמיניות. 2. אינה נכונה, כי חלבוני האדם שונים לחלוטין מחלבוני העוף. 3. אינה נכונה, כי חלבוני העוף מתפרקים במערכת העיכול של האדם לחומצות אמיניות שלא נספגות בגוף. 4. נכונה, כי חלבוני העוף מתפרקים במערכת העיכול של האדם לחומצות אמיניות שמהן נבנים חלבוני האדם.
היכן מתרחש תהליך של פירוק גלוקוז? 1. בתאים שבפה. 2. בתאים שבמעי הדק. 3. בתאים שבדם. 4. כל התשובות נכונות.
ציפורים נודדות חוצות אוקיינוסים בלי לחנות למנוחה ולאכילה. ממה מופקת האנרגיה המאפשרת את תעופתן הממושכת? 1. משומנים שנאגרו בגופן לפני הנדידה. 2. מעמילן, שהוא חומר תשמורת בגופן.
3. מחום הגוף שנוצר על ידי תנועת כנפיהן. 4. מאנרגיית השמש הנקלטת בגופן בזמן הנדידה. דופן הקיבה מבפנים מכוסה בשכבת ריר. תפקידה של שכבת הריר: 1. לפרק מזון המגיע לקיבה. 2. להגן על הקיבה בפני חיידקים. 3. למנוע פגיע של דופן הקיבה ממיצי העיכול.
4. להעביר מזון למעי הדק.
בקשר לשאלה מס' 4 - חלק אמרו לי שהתשובה היא 1 (משומנים שנאגרו בגופן לפני הנדידה) אבל היה נראה לי יותר הגיוני שזה מעמילן בגלל שהוא חומר התשמורת הכי חשוב בגוף. תודה רבה לעוזרים !