nehtab

New member
הוא מתגעגע כל כך....../images/Emo69.gif

בס"ד 'אני ממש דואג ומתגעגע לבן שלי, כבר שנה שלמה עברה מאז שהוא נסע לחו"ל ואני ממש רוצה לדבר איתו. הגיע הזמן שאני יתקשר אליו ויגיד לו שיבוא לבקר אותנו'.חשב לעצמו האב. וכך עשה האבא המתגעגע, לחץ על המספרים והמתין לתשובה. באותו זמן במרחקים נשמע צלצול הטלפון. הבן הרים את השפופרת, אמר שלום לאביו, והאב המרוגש אמר- "שלום בני היקר, אני מתגעגע אליך כל כך, בוא תבקר אותנו, רק שבוע ותחזור." "אני מצטער, אין לי כוח לטוס לארץ אחרת, טוב לי כאן", ענה הבן."בבקשה ממך, בן שלי" , התחנן האב . "לא, אני לא יכול"."אתה יודע מה" אמר האב "אני אבוא אליך", אני אטוס לארץ שלך ואתה תחכה לי בשדה התעופה, בסדר?" "טוב, לזה אני מסכים, אני אחכה לך" אמר הבן.האבא הנרגש קנה מתנות, קנה חליפות בגדים, ארגן והכין את עצמו ובשעה טובה ומוצלחת ירד מהמטוס. ההתרגשות והשמחה אחזו בו, הוא הסתכל על השעון וראה שכבר עברו חמש דקות מאז הזמן שנקבע, הסתכל מסביבו, חיפש את בנו האהוב אך לא מצא. המתין עוד דקה ועוד דקה ולבנתיים המחוג הראה שכבר עברה כמחצית השעה, האב אובד העצות לא ידע מה לעשות ובלית ברירה התקשר לבנו: "בני היקר, אני פה מחכה לך, איפה אתה?" . "הא , בכלל שכחתי מזה שאתה בא", אמר הבן. "אז בוא לפחות עכשיו, אני אחכה לך"."לא, לנסוע עד לשם? אין לי כוח לזה." אמר הבן. "אז אם כך אני אבוא לכניסה של השכונה שלך, אני לא יודע איפה בדיוק אתה גר, אז תבוא לכניסה ושם תחכה לי"... האב אכן הגיע לכניסה ושוב חזר הסיפור, חיכה דקה ועוד דקה, חצי שעה ועוד חצי שעה, לא הבין מדוע מתעכב בנו, ואז החליט שכבר אין ברירה , הוא בעצמו ינסה לחפש את בית בנו. שאל אנשים, הסתכל היטב ובסוף הגיע למקום המיועד. נרגש כולו דפק בדלת והמתין לקבלת הפנים. הבן בתוך הבית היה נח במיטה, שמע את הדפיקות והבין שזהו אביו. חשב לעצמו: "עכשיו אני נח, לקום עכשיו מהמיטה? ללכת עד לדלת? יהיה לי קר וגם אין לי כוח, אני רוצה להמשיך לנוח". האב המשיך בדפיקות, סבב את הבית, דפק על החלונות, דפק על הדלת. עשר דקות, חצי שעה, עוד חצי שעה. "תפתח לי, בני היקר, באתי עד לכאן מארץ רחוקה, אתה רק צריך לפתוח לי את הדלת, בבקשה ממך, בבקשה, אני כל כך רוצה לראות אותך, תפתח לי!", אך הבן המשיך להישאר במיטתו. האב אובד עצות הלך לו לדרכו בחזרה כשהוא כולו ממרר בבכי..... ראש השנה תכף מגיע, ה' מתקרב אלינו! דופק לנו בדלת! תחזרו בתשובה! תפתחו את הדלת! תתקנו את החטאים שלכם, תתקרבו אלי, שובו אלי ואשובה אליכם. האם נהיה כמו אותו בן חצוף שלא מוכן לפתוח לאביו את הדלת?!?! האם לא נהרהר בתשובה?!?! לכל אחד יש מה לתקן! ראש השנה בפתח, יום הדין קרב, הכל נקבע לפי המעשים. בואו לא נהיה שאננים, זה הזמן לחשבון נפש, זה הזמן לשוב, זה הזמן להתקרב, זה הזמן!!!!! אחים יקרים, שימו לב! חשוב מאוד- עצה לצאת זכאי בדין- בחודש אלול חובה על כל אחד ואחד לקבל על עצמו קבלה כלשהיא להתחזק בקיום המצוות, על מנת לצאת זכאי בדין. (מומלץ לקבל קבלה בכל עת במשך השנה לצורך ישועה). הגדרת בעל תשובה: ששב מאחת העברות שבידו, כלומר: שיקבל על עצמו קבלה כלשהיא על מנת להתחזק בה. מרגע שקיבל על עצמו והחליט להתחזק בקיום המצווה בהידור, נרשם לו כאילו שעשאה. ואז הוא נקרא צדיק ובעל תשובה. ומכריע את עצמו ואת כל העולם כולו לכף זכות, ומובטח לו שיצא זכאי בדין.עצה ידידותית! במקרה של הפרת קבלה: כדאי לקנוס את עצמך במתן צדקה, על מנת לשמר ולהבטיח את קיום הקבלה לאורך זמן!!! (דוגמאות לקבלות- להניח תפילין כל יום (מלבד ימים בהם אסור), לשמור שבת, להדליק נרות שבת , לתת צדקה בכל יום וכו') כתיבה וחתימה טובה. לא נשכח ולא נסלח. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

ד ר ו ר 1

New member
חתמו על עצומה לתמיכה בסרבני הכיבוש!

חתמו על עצומה לתמיכה בסרבני הכיבוש ולמען שחרורם
אלכס קון, ויסאם קבלאן, עורווה זידאן, שאול מוגרבי-ברגר ואורי נתן יושבים בכלא הצבאי בשל סירובם המצפוני לשרת את הכיבוש.
אלכס קון (18) מרצה את תקופת המאסר השמינית שלו וישב בכלא כבר יותר מ-140 ימים. אלכס הוא מיוזמי מכתב השמיניסטים 2005, שעליו חתומים כ-350 צעירים המצהירים כי לא יתגיסו לצבא כל עוד הוא משרת את הכיבוש. במכתבו לשר הבטחון הוא כותב: "לא ניתן לשרת בצבא הכיבוש מבלי לקחת חלק בעוולות שהוא גורם. הכיבוש הוא פרי מדיניות ולא כורח המציאות. השלכותיו על הפלסטינים ועל הישראלים בלתי נתפסות בהיקפן ובעוצמתן. הוא אינו עומד בשום קנה מידה מוסרי. משום שלא ניתן לשרת בצבא מבלי לקחת חלק בכיבוש, לא אוכל, מצפונית, להתגייס".
ויסאם קבלאן (20) ישב בכלא 100 ימים. הוא סירב להתגייס כבר בסוף שנת 2003, ולא התייצב בבקו"מ ביום הגיוס שנקבע לו. רק השנה החליט להסגיר את עצמו לידי הצבא ונכלא כמה פעמים בגין סירובו. ויסאם מצהיר כי הוא מסרב להתגייס, מאחר שהצבא משמש כלי בידי הממשלה לבצע מדיניות הרסנית לשני העמים והוא אינו מוכן לקחת חלק בביצוע מדיניות זו.
עורווה זידאן (19). מרצה תקופת מאסר שלישית של 21 ימים. אחיו ישב אף הוא בכלא על סירוב מצפוני ושוחרר כעבור חמישה חודשים, אביו היה אף הוא סרבן בשנת 1974, ואמו פעילה בתנועת הסרבנות הדרוזית.
שאול מוגרבי-ברגר (19) מרצה גם הוא תקופת מאסר שלישית. שאול פעיל בתנועה הלא-אלימה נגד חומת ההפרדה וב"מכתב השמיניסטים". במכתבו לשר הבטחון מינואר 2005 כתב: "כל עוד הצבא כובש אין לי מקום בו... אי התנגדות לכיבוש כמוה כאישורו.... בסירובי אני נאמן לא לחוק הפורמלי אלא לחוק המהותי, שהוא, כפי שלמדתי בשיעורי אזרחות וכפי שמשתמע משמו, הבסיס והמהות של הדמוקרטיה".
אורי נתן (18) הודיע בפעם הראשונה על סירובו להתגייס ב- 28.9.05. במכתבו לשר הבטחון כתב: "אני חי בישראל כל חיי, 18 שנים. לאורך כל השנים אני חווה סבל ועוד סבל סביבי, רואה נקם המוביל לנקם המוביל לנקם... אינני מבין מדוע מעשי האלימות שמבצע הצד הישראלי עדיפים על מעשי האלימות של הצד הפלשתיני. הנקיטה באמצעים אלימים, בהרג, בפגיעה ובהשפלה אינה מוצדקת בעיני". פורום הורי הסרבנים פונה אליכם לחתום על העצומה הבאה, לתמיכה בסרבני הכיבוש ולמען שחרורם מהכלא הצבאי (העצומה אמורה להתפרסם בעיתונות הכתובה). ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- מסרבים לכיבוש! כעת, לאחר שמסך העשן של ההינתקות התפזר, מתברר כי הכיבוש רק מתחזק. ממשלת ישראל ממשיכה לבנות את חומת ההפרדה, להרחיב את ההתנחלויות ולדכא את הפלסטינים, תושבי השטחים הכבושים. ויסאם קבלאן, אלכס קון, עורווה זידאן, שאול מוגרבי-ברגר ואורי נתן יושבים בכלא הצבאי בשל סירובם המצפוני להתגייס לצבא ולשרת את הכיבוש והדיכוי. מאסרם החוזר ונשנה נועד אך ורק להעניש אותם ולמנוע מהם להישמע לצו מצפונם. אנו קוראים לשר הבטחון ולרמטכ"ל: הניחו לסרבנם הכלואים להיענות לצו מצפונם - שחררו את סרבני הכיבוש
לחתימה: [email protected]
למידע נוסף: www.refuz.org.il, www.shministim.org
לתרומות: ת.ד. 9013 ירושלים 91090, ע"ש פרופיל חדש (עצומה)

tapr

New member
איה קולות הגינוי והמחאה?

האם ההתלבטות הנוכחית של מרצ היא בין תמיכה אקטיבית לבין תמיכה פסיבית בסרבנות? אם לא, האם הנוער לא קשור למצע המפלגה? על גבי הפורום הזה מתפרסמת הודעת תמיכה בסרבנים, וקריאה לסרבנות. למיטב הבנתי מרצ היא מפלגה ציונית המתנגדת לסרבנות, למרות הנטייה החזקה לשמאל. אני רואה הרבה אנשים כאן, ציוניים, המתנגדים לסרבנות. קשה לי להבין למה אתם גם נותנים במה לדברים הללו, וגם לא מצייצים גינוי. איך חלפה עם הרוח מפ"מ של יגאל אלון...

eviv

New member
אחד הסרבנים הוא המזכ"ל לשעבר...

אחד הסרבנים, אלכס קון היה מזכ"ל של נוער מרצ-יחד. וכנראה בתחילת אפריל יכנס לכלא הצבאי יושב ראש הנוער לשעבר... :) כל בן אדם שמסכים כי כיבוש הוא לא דבר לגיטימי יש דיון עם עצמו האם יש לקחת חלק בדדבר ששהוא לא לגיטימי. בנוער מרצ יחד מתקיים דיון בנושא בין חלקים שתומכים וחלקים שמתנגדים.

tapr

New member
ידוע לי.

משום מה אני מתפלא כל פעם מחדש. אני רק מצר על כך שחלאות האדם הללו לא נמצאים בצינוק בצורה רציפה.

Fleddermaus

New member
טוב שלא הגזמת...../images/Emo119.gif

"חלאות אדם"...הם בסך הכל סירבו לשרת בצה"ל. הם לא רצחו, לא אנסו, לא בגדו, הם רק סירבו לשרת. חלאות אדם? ממש לא.

tapr

New member
בגידה, ועוד איך.

"אנשים" המסרבים להגן על עמם, משפחותיהם, חבריהם והם עצמם מפני טרור רצחני הם בהחלט בוגדים.

למה חלאות?

הסבר: בגללם חיילים טוחנים יותר משמרות, יוצאים פחות, מותשים יותר, מרגישים יותר פראיירים, יותר כאילו החברה רוכבת להם על הגב, כל חייל משפיע, , "רק סירבו..." זה חמור מאד, לדעתי החוק לא נאכף מספיק טוב והעונש קל, כל סרבן לדעתי צריך לשבת שנתיים בכלא + לממן תואר לחייל קרבי לאחר שיחרור, בייחוד למיעוטי יכולת ויש לא מעט כאלה. הכיבוש הוא מצב לא נעים ולא מועיל, אין כאן לגיטימי ולא לגיטימי ובטח לא עיניין של סירוב או לא, נקלענו אליו ב67' ולא מבחירה, ונסיים אותו לא כי הוא לא לגיטימי, כי הוא מועיל, הוא לא תלוי באוויר, זה לא עיניין של צדק, צדק הוא יחסי, לסרבנים זה כיבוש, כיבוש אדמה, לגבי אחרים זו ארץ ישראל לכל דבר, לגבי עצם הביבוש הוא השליטה על העם הפלשתיני ואדמתו היא היכן שהוא גר עכשיו ברציפות טריטוראלית, בתוך ומבחוץ לקו הירוק. סרבנות היא לקיחה חוצפנית של החוק לידיים בחסות חוק שאינו נאכף היטב, בטוח שיש הרבה מאד סרבנים שיוצאים על ידי שקר לקב"ן ולא עושים יום בכלא, החיים שלהם ממשיכים כרגיל, הם ממשיכים בשיא חוצפתם לפתוח ת'פה בנושאים שאין להם זכות, אין להם מושג והכי גרוע מטיפים מוסר לאלה שיודעים ועושים את העבודה, מבחוץ הכי קל להטיף, רק שהחיים והמציאות אינם מתנהלים לפי ספר, הכל בהתאם לסיטואציות, למה שקורה עכשיו בשטח, דבר שסרבן לעולם לא ידע כי הוא אינו יודע מה זה שטח, הוא יודע תיאורתית, תיאורתית לא שווה כלום.

אני אחתום להארכת מעצרם

הם חמישה חודשים בכלא הצבאי? אני כבר שנתיים ועשרה חודשים כלוא באותם מדים ירוקים ומסריחים. ההבדל היחידי הוא שאני קורע את התחת שלי ומסכן את חיי בשם הדמוקרטיה בעוד הם פשוט יושבים על התחת ומטעמים אישיים של חוסר נוחות מסרבים להתגייס. אין שום דבר דמוקרטי בסרבנות, למעשה זה האנטי-טזה לדמוקרטיה: אדם מצפצף על ההחלטות והחוק של החברה סביבו כי הם נוגדים את ראות עולמו. מי שאינו רוצה לבצע פשע לא מבצע זאת, זו צביעות ללכת הצידה ולטעון שהמערכת 'תשחיט' אותם. אם כל אותם סרבנים באמת טוענים שיש עוול שנעשה בתוך הצבא הם מוזמנים להיכנס ולבצע שינוי ולשנות את הצבא מתוך עצמו. לברוח מהצבא בטענת סרבנות שקול לירידה מהארץ בטענה שהשחיטות כאן תגרום גם להם להיות מושחטים. לטעון שהצבא יחייב אותם להיות 'חלק מפשעי הכיבוש' זה בולשיט- הצהרה על עצמך שאתה חסר עמוד שדרה מוסרי ושתגרר להיות אדם אלים ופושע עקב האלימות סביבך... אנשים שהם באמת כאלה זקוקים לטיפול נפשי והשגחה ואותם סרבנים אינם כאלה. אם נתקלת בפקודה שהיא פשע? סרב לה, זוהי חובתך כחייל. סרבנותם של אותם קומץ מבזה את כלל החיילים המשרתים בצבא ומשמשת להצגתם כפושעי מלחמה. עשיתי שירות קרבי מלא בכל שטחי איו"ש ועזה. כלל לא אהבתי את המצב שנוצר שם או את העבודה המוטלת עלי אך בכל זאת הייתי שם ולא הרבצתי לזורקי האבנים שתפסתי, לא התעללתי באיש מהאנשים אותם העברתי במחסום, לא בזזתי בתים אותם מיפיתי... לא אני ולא אפשרתי לאיש סביבי. לא רוצים להתגייס? שילכו לקב"ן ויאיימו בהתאבדות. אם לא אז שאת שלוש השנים שלהם יבלו בנעימים בישיבה בסבבה במחבוש, רחוק מכל הפשעים ה'נכפים' עליהם. יאסרו כלל סרבני הכיבוש והגירוש! אה- חרוז, אולי זה רומז על משהו...

eviv

New member
על איזה דימוקרטיה אתה שומר?

אתה בסך הכל מסכן את חייך בשביל חבורה של פוליטיקאים שאתה בדרך כלל לא מי יודע מה סומך עליהם, שמצווים עליך לבצע כל מיני החלטות פוליטיות בדבר התנחלויות וכו'. צה"ל הוא לא הבעיה הפקודות שניתנות לצה"ל הן הבעיה. אותו מחסום באמצע השטחים ואותה שהות של חיילי צבא ישראלי בשטחים הם חלק מהמעשים הלא לגיטימים שלהם יש לסרב.

איתיet

New member
גם לנו יש זכויות לגיטימיות

הזכות למדינה יהודית-דמוקרטית משל עצמנו, הזכות לא למות באוטובוסים, הזכות לא למות משום היותנו יהודים, הזכות לא למות משום היותנו ילדים, נשים, זקנים וחסרי ישע, הזכות לא לקבל קסאמים וקטיושות, הזכות להגיב במקרה שתוקפים אותנו, הזכות להבטיח שטמבלים בעם שלי לא ישנאו את המדינה שקיבלו אותה על מגש של כסף!! כיבוש? ב1923 כבר קרעו מארץ ישראל את הגדה המזרחית, ב1948 ירדן כבשה מאיתנו את גוש עציון, נוה יעקב, עטרות, בית הערבה. מצרים כבשה את כפר דרום. זה היה ה"כיבוש". ב67 החזרנו את מה שכבשו מאיתנו ובשיא טמטומנו לא סיפחנו. עכשיו נוצר עם חדש בתוך הידיים שלנו. יש שליטה, לא בריאה, מצב מלחמה. מספיק עם השקרים על כיבוש.

eviv

New member
ממ..

יש לך זכות להקים מדינה יהודית ודימוקרטית אין לי זכות לגרש אנשים וגזול מאנשים בכדי להקים גוף כזה. שכחת להזכיר את הקריעה מארץ ישראל של החלקים שנמצאים בעיראק. אם ארץ ישראל השלמה אז שיהיה עד הסוף. להזכיר לך שהרצל וכל החברים הציונים לא נולדו כאן והתאמצו להביא לכאן מיליוני יהודים בכדי להשתלט על האיזור שהיה מיושב בתושבים המקומיים?

tapr

New member
וטוב שכך.

הבאנו אנשים ושיחררנו את הארץ ממהגרים ערביים למיניהם - בין אם היו כאן שנה או חמש מאות שנים.

איתיet

New member
לך תסביר לו שעד 67 לא היו פלסטינים

לא הייתה הגדרה כזו. זו הייתה סה"כ הגדרה לארץ שקראו לה הבריטים, שהמקורה בשם רומאי כדי לטשטש את השם המקורי של הארץ.

איתיet

New member
איזו בורות

מעטים המקומיים שהיו כאן. כשהבריטים כבשו את הארץ היגרו לכאן ערבים מכל ארצות ערב כיוון שראו איך אנחנו מפתחים את הארץ. לך תסביר איך האוכלוסיה הערבית שילשה וריבעה את עצמה בשנות העשרים? קח לדוגמא את הזועבים מתמרה בעמק שהגרו לכאן מירדן. הם לא מכחישים. מה הקשר לעיראק? בית לאומי הובטח בארץ ישראל. להזכירך הייתה התיישבות יהודית גם בגולן לפני שהצרפתים החליפו עם הבריטים את השטח בסייקס פיקו. המשפחה ההאשמית ברחה מסעודיה כדי לקבל שתי מדינות, ירדן ועיראק. תסכים איתי שנהריים אינו שטח ירדני למרות שכיום הוא בירדן.

eviv

New member
הבורות היא שלך

בשנות העשרים לא היתה הבדלה בין הצד הה של הירדן לצד ההוא ופלסטינים רבים גרו שם ועברו לפה, סחרו פה חזרו לשם. הם התגוררו בכל האיזור. ולכן יש בירדן כיום המון פלסטינים לא לאומיים שלא שואפים לעצמאות מדינית. דיברת על כך ש"קרעו" את א"י השלמה מעם ישראל. הזכרתי רק שארץ ישראל השלמה כוללת גם חלקים מעיראק של היום. "בית לאומי הובטח בא"י" אם היית מתעניין בניסוח הזה היית יכול להבין שמדובר בניסוח חמקמק שבאופן תיאורטי יכול להיות נכון גם לפיתרון של מדינה דו לאומית לדוג'. אחלה שהייתה התיישבות יהודית איןאנו מדברים על האפשרולת שיהודים יגורו בשטחי ארץ ישראל מצידי תגור בירדן ועיראק אם אתה מאמין בכך. הבעיה שלנו מתחילה בזמן שאתה מחליט שאתה תשלוט באיזור ומפקיע את הריבונות של האיזור מהמקומיים לחבורה של מהגרים שמנסה להשתלט על האיזור. השטח של מדינת ירדן הוא שטח מלאכותי אין משהו טיבעי לא שם ובשום מקום אחר בעולם. גבולות נקבעים בין בני אדם או בין קבוצות אין גבול טבעי ושום דבר לא רשום באדמה.

אופרטור

New member
לא. הסיבה שיש בירדן המון פלסטינים

היא אחת - הם צאצאים של הפליטים מ-1948.

אני שומר על מה שעוד קיים

אתה בעצמך אומר זאת- "צה"ל הוא לא הבעיה הפקודות שניתנות לצה"ל הן הבעיה. אותו מחסום באמצע השטחים ואותה שהות של חיילי צבא ישראלי בשטחים הם חלק מהמעשים הלא לגיטימים שלהם יש לסרב." אתה רואה במחסום מעשה לא לגיטימי? סרב פקודה, שב בכלא ותשלח להיות איזה מש"ק בונקר. אם אתה רואה בדברים שקורים במחסום 'לא לגיטימיים' אז לך למחסום ותמנע מהדברים האלה לקרות. את מעט הדמוקרטיה שעוד נשאר בארץ- זו שאומרת שכולם צריכים להתגייס כדי לאפשר לכולם ביטחון. דמוקרטיה שנעקפת על ידי פטור לחרדים ולערבים רק מתפוררת כשאתה מוסיף לכך את הקב"ניסטים ואת הסרבנות מימין ומשמאל. דין 'למה שאני אלך לשרת בצבא הכיבוש', כדין 'למה שאני התגייס לצבא הגירוש מעזה ואגן על נתיב-העשרה ואשקלון?'.

למעלה