a e q u i t a s

New member
סתם שאלה שמעניינת אותי

אני עומד לקראת שיחרור מצבא ותוהה בדיוק לאן אני הכי מתאים מבחינה פוליטית? האם למפלגת העבודה, יחד או מפלגת שמאל ציונית אחרת?!, מה בעצם הבדל בינכם לבין מפלגת העבודה בדיוק? האידאלוגית ומבחינת המצע אתם בערך דומים. למען הגילוי הנאות, בחרתי בבחירות הקודמות, מר"ץ....

שאלה להבהרת שאלתך ../images/Emo26.gif

מדוע לא ליכוד, למשל? ואיך אתה מגדיר "מפלגת שמאל ציונית"?

ההבדל בין רוב המפלגות הוא אחר

לרוב מפלגות ישראל פרט לימין הקימוני ולשמאל הקיצוני יש מצעים דומים עם שינויים קלים. בין מפלגת העבודה למרצ יש כמה הבדלים מהותיים שרובם אינם מתבטאים באידאולוגיה. מטבעה מפלגת העבודה היא מפלגה ימנית יותר כיוון שהיא מפלגת השלטון (לשעבר), לכן ישנם הרבה יותר אנשים ימנים מבחינה כלכלית או מדינית במפלגת העבודה מאשר ישנם במרצ. כמפלגה יותר קטנה מרצ יכולה לא להתעסק בזבל שיש למפלגה כמו העבודה או הליכוד, והיא יכולה להיות יותר טהורה ואידאולוגית ולהוביל את המחנה. הבדל מהותי הוא גם אנושי, לדעתי במפלגת מרצ יש אנשים יותר טובים מאשר במפלגת העבודה, בלי קשר לאידיאולוגיה. יש גם הבדלים מעשיים כמובן, מרצ היא המפלגה היחידה שאימצה את יוזמת ז'נווה (בגלל ביילין). מרצ גם פועלת הרבה יותר בכיוון החילוני מאשר העבודה ועמדותיה הרבה יותר איתנות בעניין הפרדת הדת מהמדינה. דבר אחרון שאני רוצה לציין, היא שמפלגת העבודה היא גולם ענק, יש לה הרבה אנשים, אבל הם לא עושים הרבה. תחשוב לעצמך, כמה אנשים של העבודה ראית בשטח (לא בטלויזיה, בצמתים וברחובות)? לעומת זאת, כמה אנשים של מרצ? במרצ אפילו הח"כים פעילים, דבר שקשה מאוד להגיד על ח"כ של העבודה (אני לא יודע, אולי יש כמה....). מכל זה אני רוצה להגיד שהשורה התחתונה היא ששתי המפלגות פחות או יותר דומות במהותן, אך יש שוני באופיין. הבחירה שלך היא בין מפלגה גדולה, שזה עיקר כוחה, לבין מפלגה עם מרץ ;).

Fleddermaus

New member
הודעה שנמחקה בטעות ../images/Emo119.gif

נושא:זה הולך ככה מחבר: יובלאישמרכז עבודה - שמאל-שמאל מתון, מפלגה ציונית, חלק מחבריה נוטים יותר לכיוון השמאל הקיצוני כמו מר"צ-יח"ד, חלק, "הביטחוניסטים" נוטים יותר לכיוון המרכז הפוליטי. יח"ד-מר"צ - מפלגת שמאל רדיקלית על גבול הלא ציונית, מפחשת יותר "צדק אבסולוטי" וציות עיוור לכל דבר עם חותמת "בינלאומי" על דאגה אמיתית לאינטרסים של מדינת ישראל. הבדלים, יש כמה, העבודה היא נגד באופן עקרוני לדרישת השיבה של הפלשתינים, עקרוני זה אומר 0 פשרה, לא מוחלט, יח"ד בעד פשרה, פשרה כלומר שהיא מקבלת את דרישת הפלשתינים להציף את ישראל בפלשתינים בנוסף לקבלת מדינה משלם עם 0 יהודים בתוכה. יח"ד תפנה את רוב ההתנחלויות בעד שלום, האמת היא שנראה לי שחלק מחבריה היו מוכרים את אימותיהם בעד שלום, העבודה תפנה חלק גדול אך פחות גדול מיח"ד. יח"ד תעשה זאת בצורה עיוורת וללא התעקשות מיוחדת על תמורה מן הצד הפלשתיני, העבודה יותר "ביטוניסטית" ואם לא תהיה תמורה אז גם ההתקדמות תהיה מוגבלת. במקרה של טרור יח"ד היא בעד איפוק, ואשמות עצמיות, ממשלות העבודה בעבר כבר הוכיחו שטרור יש מחיר ואותו היא תגבה מטרור והאוכלוסיה הפלשתינית העקיפין. אני אישית ממקם עצמי כטיפה ימינה מהעבודה

למרות שאינני תומך יחד, אציג מספר

ציטוטים מההודעה המשוחזרת (ההדגשות שלי): "יח"ד-מר"צ - מפלגת שמאל רדיקלית על גבול הלא ציונית, מפחשת יותר "צדק אבסולוטי" וציות עיוור לכל דבר עם חותמת "בינלאומי" על דאגה אמיתית לאינטרסים של מדינת ישראל" "[יחד] מקבלת את דרישת הפלשתינים להציף את ישראל בפלשתינים" "יח"ד תפנה את רוב ההתנחלויות בעד שלום, האמת היא שנראה לי שחלק מחבריה היו מוכרים את אימותיהם בעד שלום"... האם דברים אלה אינם נראים לך כהשמצה פרועה ביותר?

איפה אני משמיץ בדיוק?

יח"ד אכן בעד ציות עיוור, התקפלות מהירה לכל לחץ ואיום, אצלם המציאות כאן והאינטרסים הפרטיים של ישראל, ישראל זה אומר מדינתו של העם היהודי פחות חשובים/נחשבים מאמנת ז'נבה, חוק בינלאומי ואו"ם, הם מבחינתם הצדק והאמת האבסוליטית בהתגלמותה, (בדיוק כמו הימין הקיצוני ששם את עיניין ההתיישבות על כל שעל וארץ ישראל השלמה כעיניין קדוש), קונפורמסטיות וישור קו אוטומטי עם כל דבר בינלאומי, אם זו לא רדיקליות מובהקת אז אני לא יודע מה כן, תוכיחו לי אחרת. פשרה בעיניין הפליטים = קבלת דרישת הפלשתינים ל"זכות" השיבה = הצפת ישראל בפלשתינים, זה למרות ש20% מאזרחי הישראל הם פלשתינים לכל דבר, הם יכולים לצעוק עד מחר על זה שהם ציונים, פשרה בעיניין הפליטים מבטלת את עיניין הציונות, כאן יש רק תשובה אחת, "לא!, אתם מקבלים מדינה, מדינה רציפה ונקייה מיהודים ובזה זה נגמר". "מוכרים את אמותיהם" - זה ביטוי, למי שלא הבין, ביטוי שאומר שיש שם אנשים שהיו עושים ה כ ל, מוותרים על עקרונות, משפילים עצמם בשביל שלום, כאשר המחיר הוא עצום וללא פרופורציות.

הסבר קצרצר ../images/Emo26.gif

השמצה לדוגמה: "ציות עיוור". מי שמך לשופט? על מה את מבסס את הטענה "עיוור"? האם עמדה משותפת של גוף ישראלי עם גוף בינלאומי, המנוגדת במקרה לעמדה שלך, היא בעיניך "ציות עיוור"? אדרבא, נסה להסביר. השמצה לדוגמה: "פשרה = הצפה". מאיפה גירדת את זה? אפילו המצע של חד"ש מדובר בפירוש על הסכמה בשאלה זו במסגרת משא ומתן. עכשיו תוכיח שמרץ-יחד דיברה על הצפה. השמצה לדוגמה: "מוכרים את אימותיהם". אם זה לדעתך ביטוי לגיטימי, גם מפי אורח ביחס למארחיו, אז תתחיל מאמא שלך. השמצה נוספת: "מוותרים על עקרונות". כנ"ל: בסס! קשה לך לעכל, שרבים מאוד בארץ, איך שלא תשמיץ ותלכלך אותם באתר שלהם, אכן ויתרו על העקרונות הפסולים שלך.

skywalker 8

New member
טלמון.

בפורום אין "אורחים" ו"מארחים". כולם אורחים בפורום והפרום שייך לכולם באותה המידה. זה שהפורום מיועד לנושא מסויים לא מקנה לגולשים מסויימים "בעלות בלעדית" על הפורום.

זה מאוד מאוד לא מדוייק.

ברור, לדוגמה, שפורום "חובבי חתולים" מיועד לחובבי חתולים, אם הכניסה אליו אינה אסורה על מי שאינם חובבי חתולים. עם זאת, היעוד של פורום זה או אחר הוא בפירוש להעניק במה לקהל מסויים. מה שאינו אוסר, כאמור, גם את ביקורם של גולשים אחרים, שאינם נמנים עם קהל היעד של מארגני הפורום. ואם גם לא נוסחו תקנוני הפורומים בצורת מסמכים משפטניים מחייבים, עדיין ישנם כללי נימוס אלמנטרי. מישהו שהוא שונא חתולים מושבע, שיכבד את האחרים ולא יתפרץ לאסיפה שלהם במטרה מוצהרת לחבל בה ולפוצץ אותה. ואם הוא מגיע לשם ויכוח ענייני, שלפחות יתנהג בנימוס.

skywalker 8

New member
מסכים אם הפסקה האחרונה.

אבל כאן אין שום חבלה בדיונים, פשוט כותבים כאן אחרים שדעותיהם שונות משלך ולכן נראה לך שהם "מחבלים" בדיונים אך בעצם הם רק מגיבים בדעותיהם.

../images/Emo13.gif אתה בטוח? ../images/Emo26.gif

להלן מספר ציטוטים ישירים מהודעותיו, ללא פרשנות. "...ששרון שבר שמאלה בצורה כל כך פראית, עד שהוא עקף משמאל אפילו את מרצ ונחת בחיקם של ארגוני הטרור" "בינינו, יש לך קשר להשחתה?" ( http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=247&msgid=56465027 ) "באמת פשוט מאוד ו ערב רב ו 04:26 | 08/07/05 אין לך מושג על מה אתה מדבר" "בפעם הראשונה, "אינסטינקט כף היד"ו ערב רב ו 21:29 | 06/07/05 היה קוריוז משעשע, עכשיו זה כבר מגוחך." "מעניין,ו טלמון סילבר ו 20:59 | 07/07/05 הלץ הזה באמת חשב שאני היבעתי שמחה על הפיגוע, ורציתי להציג קישור להודעה שלי המביעה שמחה על הפיגוע? ושבחרתי בדרך כל כך מסובכת להביע את שמחתי? או שזו פרובוקציה מתוכננת מצידו? מה אתם חושבים? • משנתך ידועה ברבים, ומקרה פרטיו ערב רב ו 04:30 | 08/07/05 כזה או אחר אין בו כדי לשנותה." " הגדר, כמובן נבנית על הקו הירוקו ערב רב" "אני יודע בוודאות שהאיכות האנושית של החיילים ביש"ע מזעזעת והדרג הפיקודי אפילו גרוע יותר ומורכב מאנשים שחיי החיילים, ועל אחת כמה וכמה המתנחלים, שווים בעיניהם כקליפת השום." ~ ~ ~ ~ עד כאן ציטוטים. בעצם, הבנתי שאתה בצד שלו, ותצדיק כל מילה שלו כ"הבעת דעה שונה" ותו לא. זו סה"כ דעתו הלגיטימית שאני מחבל באנדרטאות. אז אם דעתי היא שהוא..., אזי צריך לכתוב אותה בפורום? בוא לא נעשה עצמנו תמימים. כולנו יודעים, שעמדות הימין הקיצוני כבר מוכרות לנו היטב, ואפילו הלכה למעשה. כולנו יודעים היטב שהמשתתפים הימניים המבקרים כאן אינם אלופי הריטוריקה והלוגיקה, ושהסיכוי שלהם לשכנע מישהו ב"דעותיהם האחרות" אינו גבוה מאפס. כולנו מבינים היטב, שמטרתם היחידה היא לנצל את העובדה שהפורומים בתפוז פתוחים לכל, ופשוט להציף פורומים שאינם לרוחם. אם אני טועה, תקן אותי בבקשה.

ערב רב

New member
אם לא הבנת טלמון - אתה אורח

כל עוד אינך בנוער מרצ, ואפילו לא בקשישי מרצ, אתה "אורח" כאן בדיוק כמונו, לפי השקפותיך התמוהות.

Deathatred

New member
אם תבדוק את ההיסטוריה של הפורום

גלול 5-15 עמודים אחורה בארכיון, תראה שעד שטלמון סילבר בא, ערב רב התדיין בצורה תרבותית ביותר עם שאר חברי הפורום, אפילו שכמה מדעותיו היו חריגות ולא מקובלות (בלשון המעטה). הוא לא חיבל בדיונים, אלא אתגר את חברי הפורום בדעות השונות משלהם. (בדוק בעצמך!) נטייתו של סילבר לעבור מהר מאוד לקללות וגידופים אישיים, וכן נטייתו לקטלג כל מי שנמצא באגף הביטחוניסטי של העבודה וימינה מממנה כ"ימין קיצוני", גרמה לאובדן שליטה בימים האחרונים. כך את דבריו בערבון מוגבל.

../images/Emo6.gif מי מגדף../images/Emo35.gif

"יום זיכרון לרחבעם זאבי, האומנםו a e q u i t a s ו 17:36 | 07/07/05 • וזה שיש פארק על שמו, בדיוקו טלמון סילבר ו 18:02 | 07/07/05 בעיר עם אוכלוסיה יהודית-ערבית מעורבת? ואח"כ מביעים פליאה על השחתת מצבתו של הי"ד, פעם אחר פעם. • באמת?!ו a e q u i t a s ו 18:15 | 07/07/05 ° בינינו, יש לך קשר להשחתה?ו ערב רב" אף לא מילת גידוף אחת
וכאן, אחרי שכתבתי הודעה ברורה ומפורשת בגינוי הפיגוע בלונדון, היצגתי קישור להודעה של גולש ימני, בפורם אחר, המביע שמחה על הפיגוע(!): "מתברר, שישנם גם השמחים על הפיגוע!ו טלמון סילבר ו 18:00 | 07/07/05 ולפני שנכנסים לקישור, נסו לנחש - את מי משמח הפיגוע? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=618&msgid=56432963 בינתיים הודעה זו נמחקה בפורום ההוא, והקישור כמובן אינו פועל. לעומת זאת, ממש ביום הפיגוע, הופיעה הודעה של ערב רב עם "
" (שגם היא נמחקה יותר מאוחר). על כך כתבתי: "• הקישור אינו פועל - ההודעה נמחקה.ו טלמון סילבר ו 20:15 | 07/07/05 אבל נשאר לכם ערב רב." וכאן ערב רב מגיע למסקנה הגאונית ש...מי ששמח על הפיגוע זה דווקא אני! "• לאור העובדה שהודעותיך נמחקותו ערב רב ו 20:23 | 07/07/05 בקצב מסחרר, אפשר לנחש מי כתב גם את ההודעה ההיא, שנמחקה." הנה לכם "הדיונים הענייניים" שלו
שימו לב: ללא מילת גידוף אחת.

ערב רב

New member
../images/Emo6.gifבתור אחד שמקפיד באחרונה להפנות

אתה הודעותיו לנמענים מסויימים..

אני מכבד, לא קיללתי אף אחד

אני אפילו מכבד אותם יותר מפנאטי הימין הקיצוני שאיתם אני אפילו לא טורח להתווכח איתם כמעט.

אינך מכבד, אתה בהחלט "מקלל".

באת לפורום לומר לאנשים שהם מהווים כלי עיוור בידי אחרים, בלי לשמור על עקרונות, ואף מוכנים למכור את אמא שלהם. מבלי לנמק אף אחת מהאשמות חמורות אלו.

למעלה