EA: The Human Story

tempy

New member
../images/Emo32.gifEA: The Human Story

מאמר מאוד מעניין מ-blog של מישהי שבעלה עובד ב-EA Games.. פשוט עצוב.

neko

New member
אכן עצוב, אבל בארץ המצב סטנדרטי

ברוב המקומות. בחברה שלי המצב הרגיל הוא 10 שעות נטו ביום (לא כולל ארוחות), 5 ימים בשבוע. כשיש DEADLINE אפשר לבלות שבוע של 12 שעות, ואת שמחת תורה האחרון ביליתי שם (מצד שני, זה לא ממש חג אמיתי
). אקיצר, העבדות חוקית.

tempy

New member
המצב שהיא תיארה הוא הרבה יותר חמור

היא דיברה על 11-12 שעות ביום, 7 ימים בשבוע, בשיגרה ללא כל פיצוי.

neko

New member
מצד שני, היא כתבה באותה שורה

"9 בבוקר עד 10 בלילה", שאצלינו זה נחשב 10 שעות (כי שעה יורדת לארוחה באמצע). אבל לעבוד שבת זה באמת מטורף, ושוב - בארץ זה גם קורה. אולי לא באופן רצוף, אבל לקראת דדליינים כבר שמעתי לא פעם על אנשים שעבדו גם שבתות וחגים.

DadleFish

New member
לפי החשבון שלי,

9 בבוקר עד 10 בלילה זה 13 שעות, ואפילו אם אתה מוריד שעה שלמה (מה פתאום? חצי שעה זה ארוחת צהריים), זה 12 שעות - הרבה. ובארץ אני לא שמעתי על אף אחד שעבד 4 שבועות רצוף בלי יום מנוחה. גם לי יצא לעבוד בשבת ובשישי - בשלוש שנים, קרה שעבדתי על 4 ימי מנוחה. לא ממש נורא

IirionClaus

New member
רבותיי...

זו עובדה עצובה אך ידועה שתכנתים הם הפועלים של שנות ה-2000. זו הסיבה שאני לא מעוניין לעבוד כתכנת- לא רק שהשעות גרועות והעבודה קשה ושוחקת (מלבד מספר מצומצם של אנשים שנהנים ממנה) אלא גם אין מקום לקידום, אלא אם כן הולכים לניהול. בכלל, נראה שרף השעות בעבודות משרדיות למיניהן (בין אם מדובר בתכנת, מזכירה או מנהל צוות זוטר) רק עולה ועולה, ועובדים נדרשים לשעות עבודה מטורפת (במקום העבודה הקודם שלי הסטנדרט היה 11 שעות, כאשר אנשים נשארו לעתים גם 14 שעות- וזכור לי מקרה של מנהלת שעבדה משבע בבוקר עד ארבע לפנות בוקר, הלכה לישון וחזרה שוב בתשע). לעניות דעתי הדבר מצביע על בעיה אחת מרכזית, והיא בעיה בניהול- מנהל טוב יודע להציב יעדים הגיוניים, לשאוף אליהם ולהגיע אליהם. אין שום סיבה שאנשים יעבדו מעבר ל-7, 8 שעות. אבל זו רק דעתי, כמובן.

tempy

New member
אבל זה לא קשור בכלל למתכנתים

צורת העבודה הזאת לא נכפתה רק על מתכנתים, אלא גם על אמנים/מוזיקאים וכו'

neko

New member
זה פשוט צד של התופעה שאנחנו לא

רואים בארץ, כי בארץ מעבידים רק מתכנתים (ואולי גם מהנדסים?)

DadleFish

New member
זה לא בדיוק ככה

ההנהלה תמיד שואפת לכמה שיותר תפוקה בעזרת כמה שפחות עובדים. אם יש X דברים לעשות, וצריך Y אנשים כדי לעשות אותם, בואו נזרוק את אותן המשימות על X-30% אנשים, ונראה איך הם מתמודדים איתן. זו המציאות הקפיטליסטית, אין מה לעשות. אגב, זה ממש לא "תוכניתנים". זה תוכניתנים, זה עורכי דין, זה רואי חשבון, ובקיצור - הרבה מאוד מקצועות בסגנון. גם המנהלים בחברות ההייטק לא עובדים 9 שעות ביום בד"כ, ואני לא אתחיל בכלל לספר איך רופאים בבתי חולים עובדים במדינת ישראל של 2004.

IirionClaus

New member
המציאות הקפיטליסטית?

או אולי ניהול לקוי? במסגרת חברת כוח אדם יצא לי לעבוד בכמה מקומות, ורואים שהיכן שניהול נכון אנשים יוצאים הבייתה בארבע, חמש אחה"צ. לפעמים נשארים עד שעות יותר מאוחר, אבל רק במקרי חירום.

neko

New member
אני מסכים. אין שום סיבה לעבוד יותר

מ-8 שעות נטו ביום, סה"כ 40 שעות בשבוע. אנחנו לא עובדי פס ייצור - התפוקה שלנו קטנה בהרבה כשאנחנו עייפים ושחוקים, ואנחנו עושים הרבה יותר טעויות (שהרבה יותר קריטיות). מצד שני, מתכנתים לא "מצטברים" - אי אפשר לגמור מוצר פי 2 יותר מהר ע"י זה שמכפילים את מס' המתכנתים. כל מתכנת בצוות רק מוסיף זמן לאינטגרציה אח"כ. אז יש הגיון בלרצות צוות מצומצם. אבל נו באמת - אפשר לחשוב שהטירוף הזה יעיל - אפילו אם נניח שאין שחיקה, אז מה? הצלחנו להקדים את הדדליין מחצי שנה ל5 וחצי חודשים? ביג דיל...

IirionClaus

New member
הכל שאלה של קביעת מטרות

אפילו בקורס הבסיסי ביותר בצופים לומדים את זה. מנהל טוב צריך לקבוע מטרות הגיונית; לא מטרות שישמחו את ההנהלה הבכירה וינפחו את האגו שלו. אבל כשמעל הקוף הקטן יש קוף גדול, ברור שכל העסק נראה כמו מפעל לייצור בננות.

DadleFish

New member
אהבתי את ההקבלה ../images/Emo13.gif

בכל מקרה, מה שאתם אומרים טוב ויפה בתיאוריה, אבל במציאות אדם שעובד 10 שעות מפיק יותר מאדם שעובד 8 שעות. זה נכון גם ל-11 שעות וגם ל-12 שעות, ופה זה פחות או יותר נעצר - יותר שעות -> פחות תפוקה. ככה זה, עובדתית. אנשים בוגרים לרוב לא מתעייפים מעבודה של 10-11 שעות ביום. זה "סביר", אם כי לא אידיאלי. הרבה יותר כיף היה אם יכולנו לעבוד 6 שעות ביום, כמובן; אבל המעסיק משלם משכורות גבוהות ודורש תשומה ותפוקה בהתאם.

IirionClaus

New member
לא מתעייפים מ-10-11 שעות ביום?

אני לא בטוח... אני לא יכול לומר מנסיון, אבל לפי דעתי עבודה *קבועה* של 10-11 שעות היא מאוד שוחקת, וקשה להתמיד בה לתקופה של יותר מחודש.

DadleFish

New member
אז אני יכול לדבר מנסיון,

ולא, זה לא ממש מעייף. אני ככה כבר 11 שנים, עם זמנים יותר מכבידים מפעם לפעם, ולא - אני לא וורקוהוליק. אני דווקא נחשב לדי זרקן מבחינת שעות

IirionClaus

New member
אני מצדיע לכם :)

למעשה דיברתי עם גיסי והבנתי שגם אצלם הנוהל הוא 11 שעות ביום. אישית- אני מקווה שאוכל למצוא עבודה שתאפשר לי להרוויח סכומים יפים בפחות שעות... אבל ככל שהזמן עובר אני רואה שסביר להניח שזה לא יקרה ;)

itaym02

New member
השאלה היא מה אתה יכול לעשות אחר כך

יש לך ילדים? אתה רואה אותם מלבד בסופי שבוע? יש לך זמן לשחק עם החברה כדור-רגל (או כל דבר אחר עם חברים)? ועוד ועוד שאלות. אני מכיר די הרבה חברה שניצלו את המשבר הנוכחי ולקחו חופשה של מספר שנים! מהעבודה. אתם קולטים? מספר שנים, לא ימים. הנקודה היא: מנצלים את המתכנתים עד תום, וזורקים אותם, ואז מגייסים סטודנטים חדשים. זה תהליך דומה שקרה בכל תעשייה חדשה, לפני שהחלו אירגוני עובדים, בסוף גם זה יקרה, ואז נראה עבודה נורמלית יותר, והרבה יותר עובדים זרים. אבל מי שאלו הם חייו - זה כיף.

womandl

New member
wow wow

תלוי באיזו חברה אתה עובד. לא כל החברות מתיחסים לאנשים כפי שאתה מתאר.מכירה כמה חברות שמתיחסים לעובדים שלהם מאוד יפה . נכון בכדי להתקבל לחברות כאלה צריך ידע ,ניסיון.

voguemaster

New member
כן אבל פה מדובר על הגזמה פראית

אם אכן כל מה שכתוב בכתבות האלה הוא נכון אפילו ברובו, זה לא סתם יותר תפוקה זה כבר משהו ממש מטורף. ברוכים הבאים לסדנאות זיעה של המאה ה-21. (רגע, אומרים סדנאות זיעה באמת ?
)

למעלה