תשעה באב...

קטע..?? דעות.

"כי ניחם ה' ציון ניחם כל חורבותיה" או.... "הנה ימים באים נאום ה'...והשלכתי רעב בארץ לא רעב....... כי אם לשמוע את קול דברי ה'." נבואת חורבן או נבואת נחמה...? יושב חושב ומה כבר יכול לקרות במדינה שכזאת... מדינה שכל ערכיה מושחתים שלאזרחיה כבר לא משנה איפה היא תתקיים רק שתהיה מדינה, שלא משנה להם אם הלאום כתוב ב ת.ז שמייחדת אותנו מכל שאר האנשים בעולם... שהדת כבר אינה מעניינת אותם-ושהם צריכים לנסוע למזרח הרחוק בשביל להבין מה שהם באמת.. האם באמת מגיעה לנו נבואת נחמה...? גאולת עם ישראל תבוא או בתקופה שכל עם ישראל יהיה חייב או בתקופה שכל עם ישראל יהיה טוב, בעיתה ואחישנה. אם היא תבוא בעיתה.. היא תבוא יחד עם בעיטה,ואם היא תבוא ב אחשינה אז עם ישראל יהיה צדיק. מה מצבנו היום...? אם ננתח את המצב הדתי אמוני כפרני של העם היום נראה שאנחנו לא פה ולא פה. לא חייב ולא צדיק, כבר לא איכפת לנו מהזהות היהודית שלנו אבל לעומת זאת אנחנו מתחנכים ומחנכים את ילדינו לחינוך ערכי דתי, אנחנו סותרים את עצמנו, אנחנו לא שומרים שבת אבל ביום כיפור אנחנו נצום. אנחנו חקקנו שיום השבת הקדוש הוא קדוש ולכן לא עובדים בו אבל אנחנו רוצים שהתחבורה הציבורית תפעל. אנחנו עם מפולג. אנחנו מפולגים כי אנו ימנים ושמאלנים אנחנו מפולגים כי אנחנו בעד החזרת שטחים ונגד החזרת שטחים אנחנו מפולגים כי אנו בעד דיבור עם הצד הפלשתינאי ואנחנו גם נגד זה. אבל... אנחנו מפולגים עוד יותר, אין שום מנהיג בציונות הדתית כל אחד בוחר איזו דרך הנהגה שמתאימה לצרכיו האישיים בעוד שאת שאר הדרכים הוא רומס, ה"דתיות" מצטיירת כלפי חוץ כמשהו לא ברור, ללא גבולות, בלי קווים אדומים, בשונה מן "החרדיות" ל"כיפות הסרוגות" אין כמעט בעיה עם כלום הם יקבלו את כולם גם אם הוא לא כל כך שומר תורה ומצוות גם אם הוא לא הכי הולך בדרך ה'. לעומת זאת החרדים יוקיעו אדם כזה מתוך החברה להם, וכשיוקיעו זה יראה כלפי החוץ, הוא לא ילך באותו לבוש והוא לא יראה אותו הדבר, משנים אפילו את שמו, הוא לא חרדי הוא שבבניק . אדם שמסתכל מבחוץ על כל האי סדר הזה ששולט בדתיות שכביכול אמורה להיות היותר מוסרית והיותר טובה שעוזרת לזולת, כבר לא מבין מה קורה. כל אחד עושה מה שהוא רוצה, ולא כי לא איכפת לו אלא בגלל שהרב שלו אומר לעשות ככה, אבל הרב השני אומר להיפך... הדתיות צריכה מנהיג, צריכה מישהו שירכז את כל הכוחות שטמונים בה, בין בכיפות הסרוגות ובין בחרדים, מישהו שירכז את כל הכוח שטמון בנוער אבל שישמור על מסגרת, מישהו שיהיה מנהיג אמיתי! שיוכל להוביל אותנו אל מדינה מאוחדת שגם האנשים שאינם שומרי תורה ומצוות יכירו ב-ה', שאנשים לא ישנאו אחד את השני כי הוא ככה והשני ככה. אדם שיצליח לגשר בין כל המחלוקות הפנימיות שקיימות אצלנו, ואז גם נצליח לפתור את ל הבעיות שקיימות גם בחוץ. ואז בעז"ה נגיע ל..."כי ניחם ה' ציון ניחם כל חורבותיה וישם מדברה כעדן וערבתה כגן ה' ששון ושמחה ימצא בה תודה וקול זמרה"

לתשעה באב...

ירמיהו רץ בסמטאות ירושלים, לפני דקות ראה אש מיתמרת מעל רחוב התמיד. והסקרנות חייבה אותו לברר. רחוב התמיד היה רחוב ראשי מאוד בעיר אז, מלא חנויות. כל העוברים והאורחים נהגו לבקר בו. אבא היה לוקח לפעמים את ירמיהו לשם, בעיקר לפני החגים. שתריח מה זה ריח של ירושלים. אבל אבא עכשיו איננו, הוא רחוק מכאן. וירמיהו מסתובב ברחובות לבד. פתאום, כשהוא כבר מספיק קרוב, ירמיהו מזהה. המחסנים שנקדימון, כלבא שבוע ובן ציצית הכסת מילאו במזון נשרפים. אמרו שהעיר תחזיק מעמד עם המחסנים האלה 21 שנה. ועכשיו? מאיפה יכניסו אוכל? ערב, יהושע יורד במהירות בשוק החרסים, ``יהושע`` קול צועק מאחוריו, זה ירמיהו, חבירו. ``כן?`` הוא מסתובב. ``שמעת על המחסנים?`` ``כן, טוב מאוד!`` ``מה?`` ירמיהו נדהם ``למה זה טוב?`` ``עכשיו, כל המתרפסים האלה שקוראים לעצמם חכמים, מבינים שאין ברירה אלא להלחם!`` ``איך הרומאים בכלל נכנסו?`` ``זה לא הרומאים! זה היה אבא סיקרא והחברים שלו. סוף סוף מישהו תופס פיקוד על העם המתרפס הזה``. ירמיהו היה מזועזע. את המחסנים שיכלו להציל את ירושלים שרפו חלק מבני העיר עצמה, הרעב הלך והחמיר. ובתוך שעות ספורות נאלצו עשירי העיר לכתת רגליהם ולחפש מזון. וכל זה בגלל ויכוחים, ויכוח על ההשתתפות של קמצא בסעודה. וויכוח בין הביריונים לחכמים. בתשעה באב, כדאי שנכנס קצת לפרופורציות. ונבין מה זה שנאת חינם.

פרפר8

New member
'נחמו, נחמו עמי'

קודם כל, יישר כוח על המאמר/דבר תורה/וורט. אממ אל תתפסו ממני דוס גדול, אבל אתמול קראתי קטע מאגרות הראי"ה (ספר עם כל מיני מאמרים של הרב קוק זצ"ל), המדבר על ט' באב. אני אביא ככה את קיצורו ואת מה שאני, הקטן, הבנתי. הוא שואל איך אפשר להתנחם אחרי שדבר כזה נורא קורה? חח הוא גם עונה שאם היה מדובר בבניין שנפל וקרס, היה אפשר להתנחם בבנייתו. ואכן בימינו (הוא כתב את זה לפני מאה שנה! שרק התחילו העלייות לא"י) שבניית הארץ עולה ויש מוסדות ויישובים הרי שאפשר להתנחם!האומנם?כשהשלטון כל כך חילוני וחסר כל קשר לדת, כשנשמעים קולות להפרדת הדת מהמדינה, לנישואים אזרחיים, כשהשלטון עוקר חבל ארץ פורח ומלא חיים בתואנות סתמיות. הלזאת יקרה התחייה? הרי מה עורר את האנשים לעלות לא"י? הציונות! הציונות הגדולה! חבר'ה, אתם יודעים מה היה ה'חזון' האדיר של הרצל? להקים מדינה ככל העמים! ללא שום קשר לדת, או להבטחה האלוקית...חח הרב שלי אמר פעם: 'מי שהציונות שלו מתחילה מהרצל, תיגמר מהר'. וזה נכון, בני אדם שהחזון שלהם הוא מדינה כמו כולם, לא יגיעו לכלום. כי בסופו של דבר, לפחות בשבילם, הגשמנו את מטרתנו. הקמנו מדינה, יש צבא, יש שלטון, זה שאין לו שום קשר לדת זה דבר אחר.אבל השבת ישנה הבטחה בהפטרה 'נחמו נחמו, עמי', זה שהגאולה באה מכיוון לא ברור, שאנשים באים לא"י מתוך תחושה לא נכונה, לא אומר שהכל פסול. נסתרות דרכי ה'. אבל אנו יודעים מה יקרה בסוף: "כי ניחם ה' ציון ניחם כל חורבותיה". מה אנו יכולים לעשות? בנ"ע, שליחות, אידאלים זה לא דברים שיש לנו אפשרות לעשותם, אלא זו אחריותנו המלאה לדור. לקרב לבבות, להכיר לאנשים את עולם התורה (קודם כל, יישר כוח על המאמר/דבר תורה/וורט. אממ אל תתפסו ממני דוס גדול, אבל אתמול קראתי קטע מאגרות הראי"ה (ספר עם כל מיני מאמרים של הרב קוק זצ"ל), המדבר על ט' באב. אני אביא ככה את קיצורו ואת מה שאני, הקטן, הבנתי. הוא שואל איך אפשר להתנחם אחרי שדבר כזה נורא קורה? חח הוא גם עונה שאם היה מדובר בבניין שנפל וקרס, היה אפשר להתנחם בבנייתו. ואכן בימינו (הוא כתב את זה לפני מאה שנה! שרק התחילו העלייות לא"י) שבניית הארץ עולה ויש מוסדות ויישובים הרי שאפשר להתנחם! האומנם? כשהשלטון כל כך חילוני וחסר כל קשר לדת, כשנשמעים קולות להפרדת הדת מהמדינה, לנישואים אזרחיים, כשהשלטון עוקר חבל ארץ פורח ומלא חיים בתואנות סתמיות. הלזאת יקרה התחייה? הרי מה עורר את האנשים לעלות לא"י? הציונות! הציונות הגדולה! חבר'ה, אתם יודעים מה היה ה'חזון' האדיר של הרצל? להקים מדינה ככל העמים! ללא שום קשר לדת, או להבטחה האלוקית... חח הרב שלי אמר פעם: 'מי שהציונות שלו מתחילה מהרצל, תיגמר מהר'. וזה נכון, בני אדם שהחזון שלהם הוא מדינה כמו כולם, לא יגיעו לכלום. כי בסופו של דבר, לפחות בשבילם, הגשמנו את מטרתנו. הקמנו מדינה, יש צבא, יש שלטון, זה שאין לו שום קשר לדת זה דבר אחר. אבל השבת ישנה הבטחה בהפטרה 'נחמו נחמו, עמי', זה שהגאולה באה מכיוון לא ברור, שאנשים באים לא"י מתוך תחושה לא נכונה, לא אומר שהכל פסול. נסתרות דרכי ה'. אבל אנו יודעים מה יקרה בסוף: "כי ניחם ה' ציון ניחם כל חורבותיה". מה אנו יכולים לעשות? בנ"ע, שליחות, אידאלים זה לא דברים שיש לנו אפשרות לעשותם, אלא זו אחריותנו המלאה לדור. שנזכה!

The anomaly

New member
לא חבל על ההודעה החדשה?

לא רוצה להישמע מנהל אבל זאת הודעה שוות נצלוש... חבל לדחוק הודעות אחרות ככה לדף הבא

ראסטהדץ

New member
הציונות של הרצל

הייתה הרבה מעבר למה שאני יכול להעביר לך דרך המחשב. הרצל לא רצה סתם מדינה, הרצל רצה להקים בארץ ישראל חברת מופת, חברה שיוויונית וצודקת, הרצל רצה שמדינת ישראל תהיה אור לגויים. הרצל היה הוגה הציונות הסוציאליסטית שלא ראה בארץ ישראל רק פתרון לבעיית היהודים באירופה אלא גם פיתרון לבעיית האדם בחברה המערבית. אני חבר בנוער העובד והלומד ויצא לי אתמול לדבר עם שתי בנות מבני עקיבא. הראשונה לא הפסיקה להוקיע את הקיבוצים ואת דרך החיים כקבוצה שכל חבריה שווים בלי שום קשר לתפקידם או לכמות האחריות והסמכות שמופקדת בידם (וכל זה בקול רם מאוד ובלי הרבה תרבות דיון). השיחה שניהלתי עם הנערה השנייה לעומת זאת הייתה שיחה באמת מכוננת שפשוט לא רציתי להפסיק. ליוויתי אותה עד לבית שלה מהתחנה המרכזית רק כדי לא לסיים את השיחה. אחרי שיחה כזאת שהקיפה באמת מגוון רחב של נושאים והתנהלה באמת בנועם ובכיף אני חושב שכן יש מקום לתקווה שעוד נמצא את העמק השווה ונגיע למקום שכולנו רוצים להגיע אליו. "ושפט בין הגוים והוכיח לעמים רבים וכתתו חרבותיהם לאתים וחניתותיהם למזמרות לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה"

פרפר8

New member
קודם כל, תשאר בפורום.

תשאר בפורום, תביע את דעותייך ותעשיר את כולנו. לגבי הרצל, הרצל ראה את המדינה היהודית כפתרון לאנטישמיות, ומפאת האופנה של הספרים האוטופיים, הוא כתב ספר 'אלטנוילנד' שבה מתוארת מדינת היהודים כחברת מופת, מסודרת למופת, שיוונית. כשהחלק היהודי תפס בה חלק זניח. בניין המקדש השלישי לא הופיע בתוכניות שלו. הוא שקל אפילו התנצרות המונית! העניין שהמדינה תהיה בא"י לא היה חשוב לו, ראה עניין אוגנדה. הוא לא הבין שהכמיהה לארץ, לשיבת ציון התחילה הרבה לפניו, כשהאידאל הסופי הוא מדינת הלכה על פי היהדות.

ראסטהדץ

New member
מצטער על ההקפצה

אמנם הרצל ראה בתחילה בציונות פיתרון לבעיית היהודים נטו ועל כך אין ויכוח הוא אכן הציע התנצרות המונית ואת תוכנית אוגנדה כולנו מכירים. אבל באיזושהי נקודה הרצל הבין כי העלייה לארץ ישראל צריכה להיות יותר ממעבר של אנשים ממקום למקום הוא הבין את הפוטנציאל או אולי את הכוח הטמון ביהדות. הרצל רצה ליצור יהודי חדש השונה מהיהודי הגלותי שיושב בחיבוק ידיים אל מול פרעות וגזרות, יהודי שלוקח על עצמו לתקן את החברה ואת עצמו. אני לא יודע מהן הסיבות המדוייקות בגללן כתב הרצל את 'אלטנוילנד' אבל אין שום ספק שהייתה לו שאיפה להקים חברת מופת בארץ ישראל. במאמר מאוד מעניין שהוא כתב לעיתון כלשהו (לא זוכר את שמו, אולי "דר ווערלט") הרצל כתב על התחדשות היהדות ועל התנערות היהודים האמיתיים מיהודי ה"מאושר" (mausher) הלא הם היהודים הפאסיביים סטריאוטיפיים של החברה האירופיאית. אני לא טוען שהציונות הסוציאליסטית הייתה המקור לעלייה לארץ ישראל אבל אני חושב שאי אפשר להשוות אותה לזרם בנאלי כל כך כמו הציונות המדינית שרצתה בבית לאומי ללא אופי מיוחד.

פרפר8

New member
אז אנו מסכימים

שהרצל לא ראה בציונות שלו משו שקשור לתחיית האומה היהודית בארצו, הקמת ביהמ"ק השלישי והקמת מדינה על פי התורה? אבל הוא די ניצל את הקטע של 'שיבת ציון' לשיכנוע חבר'ה לעלות ארצה. אגב, יש הרבה הגדרות לחברת מופת. אירופי יגיד לך משו אחד ואמריקאי יגיד לך משו שונה, ויהודי דתי לאומי יגיד לך משו שונה. הרצל חשב על חברת מופת אירופאית.

אני מסכימה מאוד../images/Emo45.gif

אז יאללה,תפוס מנהיגות
ובאמת,נראלי שכל אחד מאיתנו צריך לעשות את המאמץ הקטן הזה ולא לחפף בכלום, כי באמת כשמסתכלים מבחוץ עלולים לחשוב שאנחנו מפולגים ולא מאוחדים ו"הדתיים האלה", אבל אם נבין מה אנחנו רוצים מעצמנו-זה לא יהיה ככה...

../images/Emo32.gifתשעה באב...

בס"ד בעקבות ריבוי ההודעות בפורום על תשעה באב אני פותח פה שירשור שכולו תשעה באב. יהי רצון שנזכה לשמוע בשורות טובות ישועות ונחמות ונראה בבנין בית המקדש במהרה... צום מועיל לכולם!

למעלה