של
.

../images/Emo32.gif של ../images/Emo80.gif. ../images/Emo3.gif

אז זהו, נגמרו שלושת השבועות, ואנחנו התחלנו להשתולל.. עכשיו מתחילה תקופת המחנות (תראו לי מישהו שלא יוצא למחנה!), והגיע הזמן להנות מהאוויר הצלול והנעים שיש בחוץ (ממשששש לא.
) ולטייל ברחבי ישראל.. אז לפני שנצא למחנות (לא כולל את ההכנות..)-קו לכם פסק זמן ותנוחו בקריאת ה
השבועי..
אז מה היה לנו השבוע
בני עקיבא:
הסניף של noy147 חוגג השבת שבתנועה. למי יש רעיון לעוגה? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=403&msgid=103056304
פ ל צ נ י ת מכניסה את החניכות שלה להדרכה. למישהו יש עצות להכנסה להדרכה? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=403&msgid=103060474
אנינימית מוחה (ובצדק!) על ההכנה של נבט"צ. יאללה, מחאה.
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=403&msgid=103059349
למי יש חידות בציורים? נא להעביר לורודת שורש. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=403&msgid=103246814
יהדות:
רוני13 שואל מארה"ב הרחוקה: איך תגיע הגאולה כשכל היהודים שבגולה נהנים מהיותם בגולה? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=403&msgid=102968238
אקטואלי:
האם כדאי לנו לקבל סיוע מארה"ב? WWW JTF ORG G מסביר למה לא. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=403&msgid=102996667
וסתם בשביל העלאת המורל..:
ו-כ-מ-ו-ב-ן, tahel93 עם פינתה הקבועה. עלי והצליחי!!!
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=403&msgid=102971982
כן, אנחנו יודעים שלא היה מפגש.. בע"ה אחרי המחנות נפרסם הצעות לתאריכים, ובינתיים, אם אתם מכירים חבר'ה ותיקים-אנא צרו איתם קשר ותודיעו להם שייכנסו לפורום, כולנו יודעים מה מטרת המפגש..
פינת הפרידה. כידוע לכם, השבוע נפרד ליאור מלבושו הכחול והפך לאדום. ליאור ניהל את הפורום שלנו במשך כמעט 6 שנים, בהן ממש מסר את נפשו למען הפורום. אנו מודים לו מקרב לב, ומזכירים: ליאור ישאר בפורום שלנו (ברוחו.
) גם אחרי שיעזוב לגמרי. אמנם אנחנו מקווים שלא יעשה זאת, אך אתם יודעים, אלו החיים.. ליאור, תודה על 6 השנים הללו!!! אשרינו שזכינו להכיר אותך.
לרפואת..
שמואל בן יונה
סעדיה בן גרציה
גילת יונית בת טליה חנה.
אלישבע מיכל בת חביבה גבריאלה.
צור פנחס בן שרית שרה רבקה.
ישראל חיים בן פירחה
מלכה בת בלהה.
יסכה בת סיניה.
טובה בת שושנה חיה
שושנה חיה בת גיטל.
אליסף בן ענבל בלהה
שרה עדנה בת מאשה
אריאל בן ורה דבורה.
רפאל יחיאל בן חנה
שלווה בת גרציה
עדי בן גרציה
תחיה גיתית בת שמחה.
ענבל בת מרים.
פנינה בת שמעונה.
עידו בן ציונה
יהודה בן שרונה
דר בן אירית
יצחק בן פועה לאה
דב בן חנה
תומר בן פרי
אור חנן בן יפה
רפאל משה ישראל בן שולמית עדינה
יוסף קריטי בן אברהם
פסיה בת לאה
בן בן חגית
קובי דויטש בן חווה שמות להוספה או להורדה-נא להעביר אליי!
אז שתהיה לכולנו שבת שלום ומבורכת!!! שבת שלום! אוהבים
תמר, איתמר ונוית.

שירה 94

New member
את יכולה להוסיף

חיים זאב בן טובה?? *המסרים שלי לא עובדים*

דבר"ת לשוחן שבת..

שנה שעברה אמרתי שאדבר על "כחי ועצם ידי", ב"ה גם נלמדו דברים חדשים... אז אשתדל להביא כמה דברים בנושא בעז"ה. התורה בפרשתנו עוסקת בהגעת עם ישראל לארצו (כדאי לשים לב שדווקא בהגעה לארץ אפשר להגיע יותר בקלות למכשולים וקשיים)- "פן תאכל ושבעת ובתים טובים תבנה וישבת... ורם לבבך ושכחת את ד' אלקיך המוציאך מארץ מצרים מבית עבדים...ואמרת בלבבך כחי ועצם ידי עשה לי את החיל הזה. וזכרת את ד' אלקיך כי הוא הנותן לך כח לעשות חיל...". נהוג להסביר את הפסוקים באופן הבא- אתה תבוא ותאמר "כחי ועצם ידי עשה לי את החיל הזה", אך אל תאמר כן, אלא אמור שהכח הוא של ד' וכל מעשיך שלו הם- "וזכרת את ד' אלוקיך כי הוא הנותן לך כח לעשות חיל". הר"ן בדרשות, דרוש עשירי, מסביר את הדברים באופן אחר- "רצה בזה, כי עם היות שאמת הוא שיש באישים סגולות מיוחדות לדבר מהדברים, כמו שיש אנשים מוכנים לקבל החכמה, ואחרים מוכנים לַשית עצות בנפשם לאסוף ולכנוס, ולפי זה יהיה אמת בצד מה, שיוכל העשיר לומר כחי ועצם ידי עשה לי את החיל הזה. עם כל זה, עם היות שהכח ההוא נטוע בך, זכור תזכור שהכח ההוא מי נתנו אליך ומאין בא. והיא אומרו: וזכרת את ה' אלהיך כי הוא הנותן לך כח לעשות חיל. לא אמר "וזכרת כי ה' אלהיך נותן לה החיל, שאם כן היה מרחיק שהכח הנטוע באדם לא יהיה סבה אמצעית באסיפת ההון, ואין הדבר כן, ולפיכך אמר, כי עם היות שכחך עושה את החיל הזה, תזכור נותן הכח ההוא ית'". הר"ן מסביר שבאמת לאדם יש את הכח, גם ליחיד וגם לציבור- הכח שלו שנובע ממנו עצמו. אך תמיד צריך האדם לזכור מנין נובע אותו כח הגנוז בו, אותה הייחודיות שלו ושל הציבור בו הוא נמצא, תמיד צריך האדם לזכור את העובדה שהקב"ה הוא הנותן כח לעשות חיל, הוא זה שטובע בנו את הכוחות במיוחדים שלנו. אמנם הכוחות הם שלנו, ולכל אחד הכח הייחודי שלו- אך הנותן לנו את הכח, מי שטבע אותו בנו- הרי זה ריבון העולמים. מוסיף הרב זצ"ל בעין אי"ה ברכות א' פסקה קמג ע"פ דברי הר"ן- מדריגה נוספת. "שבהתבונן האדם כי החיים הטבעיים וכל מסיבותיהם, הכל ערוכים מאת ד' ית' לתכלית הנשגב של השלמות האנושית, הנה יותר יכיר את קונו כשמספיק לו צרכיו בדברים טבעיים, שצריך ע"ז השתדלות רבה מצדו בחכמה ובדעת ובכח גופני ונפשי. והנה יד ד' אתו על כל פרט מפרטי תנועותיו וימינו תסעדהו, הלא יתקרב יותר בזה אל ציור השלמות, מאלו יעשה לו נס בפעם אחת להמצא לו מחסורו. ע"כ אמר "ואמרת בלבבך כחי ועוצם ידי". ובציורך בהבנה אמתית כמה כח וכמה עוצם יד צריך עד כדי לבא לידי חיל זה, ולכל תנועה קלה עזרת ד' דרושה, אז עי"ז ימשך מה שאמר "וזכרת את ד' אלקיך כי הוא הנותן לך כח לעשות חיל". הרב זצ"ל אומר שאדרבא- דווקא מתוך כחי ועצם ידי ניתן להגיע למדריגה של הכרת ד' וידיעתו, דווקא מתוך ההתבוננות הפשוטה במציאות. אם אנו מסתכלים על ארח חיינו, על מהלך ההסתריה בכלל ועל חיינו בפרט- אפשר להגיע לאמונה גדולה בד', ניתן להיפגש כך עם רבש"ע. כאשר אנו רואים את הטוּב שבנו, את הכוחות הגדולים והעצומים הטבועים בנפשנו- יכולים אנו ללמוד מעט מזעיר על תכונותיו של הקב"ה. שהרי- "הנוטע אזן הלא ישמע, אם יוצר עין- הלא יביט"- אם הקב"ה ברא אותנו בצורה מסויימת, הדבר מעיד כביכול גם על תכונותיו של הקב"ה. וע"פ דבריהם של הר"ן והרב זצ"ל יהיה מהלך הפסוקים קצת שונה. בכל הפרשייה הקודמת לפסוקים אלה מספרת התורה את גדולה ד' ואת הדברים שאין לנו לומר, ומהפס' "ואמרת כו'" מתחילה התורה לצוותינו מה עילנו לומר וכיצד אנו צריכם לפעול בהתאם לכך. שבת שלום ומבורך, בתפילה להכרה בגודל נפשנו, התבוננות ופגישה עם אבינו שבשמים במעשי ידינו, וזכירה שכל כוחנו מאיתו ית'.

שומו

New member
גם אני לא יוצא למחנה.../images/Emo3.gif

שבת שלום
אני בשבת אצל סבתא בירושלים, ואני אשאר אצלה עוד יום-יומיים-שלושה.

isilme

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo98.gifמישהי כאן השיגה מחשב!!!

שבת שלום לכולם. נויתי, אל תצטערי שלא היה מפגש המפגש שלי ושלך היה טוב פי 1000 :)

../images/Emo78.gif../images/Emo80.gif *מקנא* *מקנא* *מקנא*

אבל מבטיח לך כרמלית. שבת שלום לכולם. מיני שבתנועה השבת. מה זאת אומרת? תפילה בערב, ארוחה לחב"ב (עם הבורקסים הנפלאים שאני מביא :) ). וביום, וביום, וביום, וביום, וביום ה-ש-בת! תפילה בבוקר, קידוש וסוג של יחידה כשהמדריכים מתחלפים בשבטים, ועוד סעודה לחב"ב. אחה"צ בע"ה יהיה מפקד + הצגת מדריכים, סעודה 3 לחב"ב ואולי גם מלווה מלכה במוצ"ש. הלוואי ויצליח. שבת שלום

isilme

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo98.gif

גם אני אוהבת אותך מקסימה שלי :) כ"כ נהנתי לטייל איתך... (מתי תבואי לבקר בבאר שבע?) אויש, אני אדומה כולי... (ממבוכה כמובן) לא חשבתי שתגידי את זה ברבים... [מסיבה לא ברורה כלשהי, השבוע אני זוכה למחמאות שלא זכיתי לשמוע בחיים שלי, וזה לא שיש לי בטחון עצמי נמוך.. פשוט יש דברים שאפע'ם לא אמרו לי]

../images/Emo78.gif../images/Emo80.gif

גם את בסדר. גם הדר בסדר. גם ליחן בסדר. גם שנורקל בסדר. גם שמר בסדר. גם תהל בסדר. גם ברק בסדר. גם הודיה בסדר. גם חיים בסדר. גם אלנתן בסדר. גם איתמר בסדר. גם אבישי ה-2 בסדר. מי לא בסדר?

בעצם, אתה לא בסדר!

אחרי שהולכת את תמר ואותי שולל אתה הבנאדם הכי לא בסדר פה.
יש לך כיפה מהממת!

למעלה