ששומר את הפירה גם אווררי , גם פרווה, וגם ט-ע-י-ם : מבשלים את התפוחי אדמה כבר קלופים, מבשלים עד שהם מוכנים כולל , שופכים את רוב המים, אבל משאירים קצת מהמים (בערך 1/2 כוס ) . מועכים את התפוחי אדמה, מוסיפים מחמאה ו.....יאאאמיי.
בסיר עם מיים מבשלים קוביות תחפוחי אדמה קלופים, חופן קינואה וחופן עדשים כתומים. מכסים במיים ומבשלים עד שתפוחי אדמה מתרככים. למעוך בתוך הסיר עם מועך פירה (איך קוראים לכלי הזה???) ולהמשיך לבשל לפי הצורך עד שחלק מהנוזלים יתאדו. כמובן מלח לפי הטעם טעים, משביע, חם ומתאים לחורף ובריא מתכון של מללנ בתיאבון!
מההההההההה? כאילו איך????????? לא הבנתי מה אמורים לעשות איתו (איתה?) ניסיתי לבשל כמו פסטה ולסנן את המים ולהוסיף לירקות מאודים
לא יצא טעים כל כך. הקינואה אמורה תמיד לצאת מתוקה כזאת???? אני שומעת על הסגולות של קינואה ושל דוחן (?), רוצה להכין אבל משהו אכיל אז אם יש למישהי או למישהו מתכון נחמד אז בבקשה אני פה
קרוי ע"ש ממציאתו הדגולה - וכולל: תפו"א, ומיונז - מאד מאד טעים!!! ולשכלול אפשר להוסיף גזר או בטטה - פשוט לבשל יחד עם התפו"א ולמעוך רגיל (בטטה קצת בעייתי כי יש לפעמים שערות מעצבנות)
../images/Emo207.gif בנות אני רוצה להזהיר ../images/Emo124.gif
בנות, רק רציתי להזהיר: קנינו גמדים וכשפתחתי לתת לעומר, טעמתי גם (כמובן) וגיליתי גושים ממש כמו קוטג'. לא נתתי לו ואחרי כמה זמן פתחתי את השאר וכך היה גם בשנייה ובשלישית. התקשרתי היום לחברה והוא אמר מצטער כנראה זה לא אוחסן בקירור כמו שצריך והתקלקל
אז מזל שלא נתתי לו
תטעמו לפני שאתן נותנות ותראו אם אין איזה משהו חריג. במקרה הזה, הכל היה נראה בסדר, אריזה לא פגומה, תאריך תוקף תקין וכו'...