קודם כל, זה מאד מעניין ושווה קריאה.
שנית, עד כמה שזה מפתיע, בפורומי מד"ב יש המון ויכוחים על פדופיליה - בעד ונגד (בגלל תכנים שמופיעים באופן חוזר בספרים של היינליין), והדעה שלי תמיד אותה דעה - בחברה שלנו זה רע. בחברה שלנו זה רע, כי החברה מחנכת אותנו להשקפה מסויימת על מיניות, כך שבהכרח ייגרם לילד נזק מקשר מיני עם מבוגר, ולו גם בגלל הידיעה שהמעשה לא מקובל חברתית. והסבירות לקשר כזה שיהיה מעוות גדולה מאד. מה לגבי חברה אחרת, חברה שבה המיניות היא דבר פתוח, ובה המבוגרים באופן שגרתי פותחים את השער למיניות בפני הילדים? יש חברות בהן מקובל "חניכה" שכזו (אם כי מעטות ולא בצורה חופשית לחלוטין), ולא נראה שזה מזיק לילדים כלל. להפך, אם כבר, בחברות הללו הם גדלים עם יחס בריא יותר ופתוח יותר למיניות שלהם. כמו כן, זכור לי שבזמנו קראתי ספר של אגודה שמאמינה בחינוך למיניות בתוך המשפחה (כן כן, פדופיליה וגילוי עריות, אויה), וההגיון שלהם היה עקיב ולא מעוות כלל. רק מה, לא ממש ניתן ליישום בצורה בריאה בחברה שלנו. הבעייה, תמיד, היא אותה בעייה - האם אנחנו סומכים על המבוגרים שהם אכן בני אדם בוגרים ומודעים, ושלא חושבים רק על הצרכים שלהם אלא גם על הצרכים של הצד השני? זו אכן בעייה קשה. שהרי קשה להניח שלילד יש אותו שיקול דעת ואותה עצמאות מחשבתית כמו למבוגר, וקשה להניח שהוא יידע להגיד "לא" למבוגר סמכותי שירצה לעבור איתו מעבר לגבולות שלו. ואותם מבוגרים לא בהכרח נמצאים בשיקול דעת סביר במצב הזה, כמו שאומרים "כשהזין עומד, השכל בתחת". כך שקיים, בהחלט קיים, הצורך להגן על הילדים מפני המבוגרים, במיוחד כל עוד אין נורמות תקינות של התייחסות למיניות של ילדים. אבל אני מסכימה עם הנקודה שבחברה שלנו אנחנו נוטים לסווג מיניות לגבולות צרים מדי. זה תקף לא רק לגבי ילדים, אלא גם לגבי זקנים, נכים וחריגים מכל צורה אחרת. אנחנו מגבילים את המיניות לא רק של ילדים, גם בבתי אבות, למשל, הרבה פעמים דואגים לתנאים שיקשו על קיום יחסי מין בין השוכנים במקום (המזעזע ביותר - דלתות בלי אפשרות נעילה. בעיני זה מחריד). הנטייה שלנו היא לשלול לחלוטין ובכך להסתיר מעצמנו את המיניות של כל קבוצה שאינה מבוגרים בריאים, ואני חושבת שיותר מכל זה מצביע על בעייתיות של החברה שלנו, בכל הקשור לתפיסת המיניות.