קישור לתמליל שיחה עם פדופיל

Boojie

New member
קודם כל, זה מאד מעניין ושווה קריאה.

שנית, עד כמה שזה מפתיע, בפורומי מד"ב יש המון ויכוחים על פדופיליה - בעד ונגד (בגלל תכנים שמופיעים באופן חוזר בספרים של היינליין), והדעה שלי תמיד אותה דעה - בחברה שלנו זה רע. בחברה שלנו זה רע, כי החברה מחנכת אותנו להשקפה מסויימת על מיניות, כך שבהכרח ייגרם לילד נזק מקשר מיני עם מבוגר, ולו גם בגלל הידיעה שהמעשה לא מקובל חברתית. והסבירות לקשר כזה שיהיה מעוות גדולה מאד. מה לגבי חברה אחרת, חברה שבה המיניות היא דבר פתוח, ובה המבוגרים באופן שגרתי פותחים את השער למיניות בפני הילדים? יש חברות בהן מקובל "חניכה" שכזו (אם כי מעטות ולא בצורה חופשית לחלוטין), ולא נראה שזה מזיק לילדים כלל. להפך, אם כבר, בחברות הללו הם גדלים עם יחס בריא יותר ופתוח יותר למיניות שלהם. כמו כן, זכור לי שבזמנו קראתי ספר של אגודה שמאמינה בחינוך למיניות בתוך המשפחה (כן כן, פדופיליה וגילוי עריות, אויה), וההגיון שלהם היה עקיב ולא מעוות כלל. רק מה, לא ממש ניתן ליישום בצורה בריאה בחברה שלנו. הבעייה, תמיד, היא אותה בעייה - האם אנחנו סומכים על המבוגרים שהם אכן בני אדם בוגרים ומודעים, ושלא חושבים רק על הצרכים שלהם אלא גם על הצרכים של הצד השני? זו אכן בעייה קשה. שהרי קשה להניח שלילד יש אותו שיקול דעת ואותה עצמאות מחשבתית כמו למבוגר, וקשה להניח שהוא יידע להגיד "לא" למבוגר סמכותי שירצה לעבור איתו מעבר לגבולות שלו. ואותם מבוגרים לא בהכרח נמצאים בשיקול דעת סביר במצב הזה, כמו שאומרים "כשהזין עומד, השכל בתחת". כך שקיים, בהחלט קיים, הצורך להגן על הילדים מפני המבוגרים, במיוחד כל עוד אין נורמות תקינות של התייחסות למיניות של ילדים. אבל אני מסכימה עם הנקודה שבחברה שלנו אנחנו נוטים לסווג מיניות לגבולות צרים מדי. זה תקף לא רק לגבי ילדים, אלא גם לגבי זקנים, נכים וחריגים מכל צורה אחרת. אנחנו מגבילים את המיניות לא רק של ילדים, גם בבתי אבות, למשל, הרבה פעמים דואגים לתנאים שיקשו על קיום יחסי מין בין השוכנים במקום (המזעזע ביותר - דלתות בלי אפשרות נעילה. בעיני זה מחריד). הנטייה שלנו היא לשלול לחלוטין ובכך להסתיר מעצמנו את המיניות של כל קבוצה שאינה מבוגרים בריאים, ואני חושבת שיותר מכל זה מצביע על בעייתיות של החברה שלנו, בכל הקשור לתפיסת המיניות.

עופר ב.ה

New member
שאלה

האם קיימת תופעה של פדופיליה אצל נשים? בתקשורת לפחות, לא זכור לי שדובר על מקרים כאלה. אם לא, מה ההסבר לכך?

טל קר

New member
זכור לי שקראתי מקרה מחליא על אמא

שאנסה את שתי הבנות שלה, בנות 6 ו-7 (באמצעות החדרת אצבעות וחפצים). עונשה היה - מאסר על תנאי. (מכאן אתם יודעים שמדובר בשופטי ישראל). לדעתי הסיבה שלא זכור לך (או לי חוץ ממקרה זה שאירע בעת האחרונה) היא נדירות המקרים. הרוב העצום של פשעי המין מבוצעים על ידי גברים.

Boojie

New member
כן, קיים, בשיעור נמוך יותר.

יש מקרים, למשל, של בייבי-סיטר שמתעללת מינית בילדים שהיא מטפלת בהם, וכדומה. ולא, בניגוד לפנטזיה המקובלת, בייבי-סיטר שאונסת ילד קטן זה לא ממש מגרה ומלהיב עבור אותם ילדים. ההשערה שלי לגבי הסיבה - נשים פחות מתבטאות בפשעים אלימים, בפשעים שמבוססים על כוח פיזי יתר, ועל עמדת עליונות פיזית. זה מתבטא לא רק בכל הקשור לאלימות מינית, כי אם בכל הקשור לאלימות באופן כללי. למה? זה כבר נושא לכמה וכמה עבודות דוקטורט, נראה לי.

ניתאי77

New member
בקשר לאלימות באופן כללי קצת קשה

לדבר, כי לא נעשו מספיק מחקרים על אלימות של נשים (והמחקרים שנעשו דווקא מראים שרמות האלימות לאו דווקא שונים, אלא שסוגי האלימות שונים). בקשר לאלימות מינית, אני חושב שיש בעיה של התייחסות שונה לאלימות של גברים ונשים בחברה, וזה שלא רואים משהו לא אומר שהוא לא קיים...

אפרת_ח

New member
דוקא אלימות כלפי ילדים קטנים מתבצעת

(לפי מחקרים מארה"ב) יותר על ידי נשים... והסיבה היא זמינות - ילדים קטנים נמצאים יותר בחברת נשים.

אמיר.

New member
אכזבה.

לא הייתי מסוגל לקרוא עד הסוף בגלל האופציה של לגיטמציה לפדופיליה. בפורום חינוך לגיל הרך דנו בנושאים שונים אבל העקרון מבחינתי ברור. לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמים. ילד לא שווה למבוגר. יש התפתחות גופנית ושכלית. אי אפשר לדלג על שלבים. נ"ב הפכת את היינלין למוקצה בשבילי (האמת .. לא סבלתי אותו קודם אבל לא שמתי לב לנושאים האלו .. לא קראתי ממנו הרבה. הקצת הספיק לי )

אמיר, קראתי את תשובתך שם

אתה צודק מחד, וצודק אורבני שאמר שיתכן ויש כאן עניין שהוא חלק מתהליך היציאה מהארון של יוסי טופר. המפגש שלו עצמו עם כל הסטראוטיפים והפחדים ונסיון ליצור מילים ומשפטים מהאופל הזה.

חנה, אין לי שום בעיה עם יוסי כיוסי

יתכן שאורבני אכן צודק בדבריו, איני יודע כי אני לא מכיר את יוסי אישית. הבעיה שלי היא רק עם הדברים שלו ומה שהם מייצגים. אני מזמין אותך ואת כולכם להמשיך ולקרוא את הדיון המעניין הזה שהמשיך להתפתח בינתיים...

deep ocean

New member
ואוו

התפתח שם דיון ממש מעניין! והסיפור עם הפדופיל......מפחיד! תודה על הקישור :)

augustus

New member
אנחנו לא שופטים את יוסי טופר

אנחנו רק קובעים את העובדה. הוא אדם רהוט ואינטלגיגנטי, אך התפיסה שלו בעייתית, בלשון המעטה. לכן גם המסרים שבתמליל הזה בעייתיים מאוד.

../images/Emo32.gif תכנית דוקומדיה השבוע תוקדש

בדיוק לעניין של "המשטרה בשרות הציבור - או בשרות רפי גינת ותכניתו בשידור חוקר ?"

augustus

New member
נכון, המילה אנחנו לא ברורה

התכוונתי לחלק ההומו לסבי פורום גאווה - אלה שדיברתי/התכתבתי אתם. בזכות התהליכים שרבים מאיתנו עברו בשלב זה או אחר, אנחנו מסוגלים להיות סלחניים יותר כלפי ההומופוביה העצמית של האחרים.

טל קר

New member
אוף טופיק. אני רק קוראת שם מדי

פעם, אבל לי זכורים גם דברים אחרים. בכל אופן - פורום מומלץ!

augustus

New member
לא יודעת מה זכור לך

כי אין לך מושג עם מי דיברתי, או שאת טלפטית

למעלה