צלוכעס

dafgol

New member
../images/Emo32.gif ../images/Emo77.gif../images/Emo77.gif מתנות מומלצות ../images/Emo77.gif../images/Emo77.gif

אני רוצה להזמין אתכן\ם להשתתף בשרשור ה
ות הגדול , בפורום הורים וילדים מבלים. אנחנו מרכזות רשימת מתנות מומלצות עפ"י חלוקה לגילאים. אשמח אם תוכלו להציץ ולהוסיף מנסיונכן\ם.
והמשך יום נפלא דפנה
ההודעה באישור מנהלות הפורום

../images/Emo206.gif יש למישהי שירי יומולדת???

אנחנו עושים מסיבת יומולדת לשוני מחר, ואני לא מצליחה להשיג שירי יומולדת, כאלה של פעם. בעבודה נתנו לי "דץ ודצה"- אין לנו ילדים קטנים במשפחה, ובא לי שירי יומולדת מוכרים. ודווקא עכשיו האימיול עושה לי בעיות!!!!! פליזזזז מישהי יכולה לעזור איכשהו??

וואו, בולי, אני אשמח לשירי יומולדת

יש לנו עוד חודש וקצת עד ליומולדת אבל אני כבר התחלתי לחשוב על עוגה וכו

gallish

New member
מותק, יש לי דיסק עם המון שירי יומולדת

אשמח להשאיל לך או לצרוב לך

אכדית

New member
../images/Emo130.gif מנסה את מזלי גם פה - מעתיקה ../images/Emo130.gif

יהודים טובים, אני פה בויכוח עקרוני. בבקשה תעזרו לי בסוגיה (הסיפור אמיתי, שמות בדויים, אני כרגע בויכוח על הנושא, רוצה לדעת מי צודק): סטנלי ושמעון פותחים עסק. סוכם שסטנלי בנוסף לשותפות יהיה גם עובד ותשולם לו משכורת מלאה ע"ס 10,000 ש"ח ברוטו (8,000 נטו) סטנלי רגוע. הוא אומר לעצמו "מה אכפת לי, גם אם העסק לא רץ, לי יש 8,000 נטו, שזו בעצם הייתה המשכורת שלי כשכיר. סבבה לי". בא גיסו של סטנלי ונותן לו נקודה למחשבה - רגע, בתכלס אין לך 8,000 *נטו* הרי ה-8,000 הזה יוצא מחשבון עסקי שהוא משותף לך ולשמעון, בעצם אתה משלם מחצית מ... המשכורת שלך! תוציא 5,000 מכיס אחד, תכניס 8,000 לכיס שני, בתכלס... אתה עובד כל החודש בשביל 3,000 נטו. כל זה כמובן בהנחה שהעסק לא מרוויח. אם הוא מרוויח הוא מתחלק בנוסף לכך בשאר הרווחים. אם העסק הרוויח 20,000 אחרי כל התשלומים (כולל משכורת לעובד) שמעון מקבל 10,000 סטנלי מקבל 18,000 <אבלל בתכלס אפשר לומר שנטו הוא קיבל 13,000 כי 5,000 הוא שילם לעצמו> ולשאלה: האם הגיס צודק? סטנלי *כעובד שהוא גם שותף עסקי* יעבוד בתכלס בשביל 3,000? או שחשבון עסקי זה משהו אחד וחשבון פרטי זה משהו אחר וסטנלי מרוויח 8,000 לכל דבר? הרי אם עסק נופל, אומנם המשכורת תיקתקה לו X חודשים אבל מתישהו הוא <כבעל העסק> הוא יצטרך להחזיר הכל כדי לכסות את החובות, אז זה שיש לו משכורת קבועה לא אומר כלום... תודה לעוזרים וסליחה על האורך.

b o t t e n

New member
הגיס טועה../images/Emo70.gif

סטנלי פתח עסק בשותפות ושם סכום כסף ראשוני להשקעה, שלא אמור היה לבוא מהעו"ש שלו. אלא מחסכונות וכו'. הוא לא אמור לממן את העסק כל חודש, אלא, רקהשקעה ראשונית. אז הוא כן מרוויח 8000 ש,ח בחודש. וזה יהיה רווח נקי אחרי שיחיזר לעצמו את ההשקעה. השקעה בעסק היא כמו הלוואה.

מרוסיק

New member
לדעתי

אם זו חברה בע"מ גם אם העסק יפסיד או יפשוט את הרגל, בעלי העסק לא צריכים להחזיר כלום, חוץ ממה שיש בחברה. בגלל זה בע"מ. לא משנה מה הם הרווחים של החברה, סטנלי תמיד יקבל 10,000 ש"ח ברוטו יותר משמעון. במקרה של הפסדים סטנלי מקבל 10,000 ש"ח ברוטו ושמעון - כלום. במציאות לחברה סטנלי "עולה" יותר מ- 10,000 ש"ח (עלות מעביד). דבר נוסף - אם היו לוקחים עובד אחר במקום סטנלי, זה היה עולה לחברה אותו דבר. בקיצור, משכורת בנפרד וחברה בנפרד.

למעלה