פעמון מלחמה

that girl

New member
../images/Emo32.gif פעמון מלחמה

פעמון מלחמה מצלצל בדלתות אנשים מופתעים זה לא יכול להיות ואני כמו תמיד בלי לשאול שאלות אני נועלת ת'דלת מכבה ת'אורות.. להתראות וההרס מכה כמו גלים על החול אנשים מחפשים מי בימין מי בשמאל צריך לא להתערב רק להביט מהצד אם הייתי יכל אז הייתי יחיד ומיוחד ואני מתפלל אל האל לאחד לגואל אלי למה? אנשים מתוחים נשפכים לרחובות משליכים אבנים והופכים מכוניות ואני ממולם מחזיק שתי משואות האחת בשבילי השניה לבאות... בכל זאת משקרים כמו תמיד לא סופרים ת'אמת מחכים לעתיד ההווה מזמן מת החיים שלך הם כמו חוט מתמשך כשלאל נמאס אז הוא פשוט מחייך... וחותך ואני מתפללת לאל לאחד לגואל אלי למה? חיילים מסתדרים וחובשים ת'כומתות מפקדים מובכים מנגבים ת'דמעות אני עוצמת עיניים בהלוויה שכזאת כמה עצב אפשר זה לא יכול להיות... כמה עוד אם ביקשתי לברוח אז הייתה לי ברירה ואם נגמר לי הכוח אני חוזר חזרה כל כך חשוב לא לשכוח אז אני מנסה להיזכר אם היה לי קצת מוח לא הייתי מפגר... מצטער ואני מתפלל אל האל לאחד לגואל אלי למה? האחים שלי כאן תשמע איך הם שרים הם מתים שאני ואתה כבר נשלים כמו ששכחת אותי עכשיו תכפיל במיליון בהתחלה תוסיף שש ותעשה ת'חשבון... זה המון ואני מתפללת לאל לאחד לגואל אלי למה? אז מה עושים עכשיו וכיצד ממשיכים מי יודע בכלל לאן אנחנו הולכים מה יהיה אם בסוף לא נראה מלאכים מה יהיה אם בסוף אנחנו כלל לא מתים... רק שותקים ואני בעצמי מחפש ובודק טוב אצלי זה בסדר אני מתחמק אלוהים אחד ואני אחד גם רק שהוא יודע הכל ואני בן אדם... כמו כולם (היהודים/ פעמון מלחמה) היה חשוב לי להעלות את זה לפה. בטח אני אעלה עוד כמה דברים בהמשך. תהפכו את זה לשרשור
תמיכה נפשית שכזה. כל אחד מוזמן להעלות משהו משלו. אוהבת, לי

חייל של שוקולד

חייל של שוקולד מילים: ח. לוין לחן: ש. קראוס ביצוע: החלונות הגבוהים בוא חייל של שוקולד בוא אליי אל המקלט שב תנוח, אל תירא ותשוב לעפרך הטבח מגיש בשר לרב הטבחים רב הטבחים מגיש בשר לתותחים כל האנשים אחים מתחת לפרחים רועמים התותחים הילדים בוכים בוא חייל של שוקולד בוא אליי אל המקלט שב תנוח, אל תירא ותשוב לעפרך אחי איש אמיץ היה, על משמרתו נפל חדרי לבו פתוחים עכשיו לעשב ולטל היה לו, לאחי, דם, אבל הדם אזל לא ישיבנו עוד אפילו צו הגנרל בוא חייל של שוקולד בוא אליי אל המקלט שב תנוח, אל תירא ותשוב לעפרך שמאל ימין, ימין ושמאל, הגדוד הולך ושר החיים מסורבלים, המוות הוא קצר כל הגדוד הולך אחר עורפו של הרס"ר הרס"ר הולך גם הוא בדרך כל בשר בוא חייל של שוקולד בוא אליי אל המקלט שב תנוח, אל תירא ותשוב לעפרך

Fleddermaus

New member
שבוי

בעיניים קשורות הוא רואה טוב יותר מכולנו את העיוורון שבכל המלחמות. (יהונתן גפן, 2.11.1973)

hushhash

New member
מתוך מדריך מלחמה גרמני

ברטולד ברכט, 1938 על הקיר כתוב בגיר: הם רצו במלחמה. מי שכתב מילים אלה כבר נפל. הצעירות מתחת לעצי הכפר בוחרות באוהבים. המוות גם הוא בוחר. אולי אפילו העצים לא יוותרו בחיים. לילה זוגות הנשואים שוכבים במיטות. הנשים הצעירות תלדנה יתומים. הצעירים יושבים כפופים על הספרים לשם מה הם לומדים? שום ספר אינו מלמד איך אדם תלוי בגדר-תיל ישיג קצת מים. תעשיית מלחמה מורידים עמק ו מקימים בור. גנרל, הטנק שלך הוא רכב חזק, הוא רומס את היער, הוא מוחץ מאה אנשים. אבל יש לו חסרון אחד: הוא זקוק לנהג. גנרל, המפציץ שלך חזק. הוא טס מהר מן הסופר, הוא עומס יותר מפיל. אבל יש לו חסרון אחד: הוא זקוק למכונאי. גנרל, האדם שמיש מאוד. הוא יודע לטוס, הוא יודע לרצוח. אבל יש לו חסרון אחד: הוא יודע לחשוב.

that girl

New member
שלהי המאה/ ויסלבה שימבורסקה

המאה העשרים שלנו צריכה היתה להיות טובה מקודמותיה. היא כבר לא תספיק להוכיח זאת, שנותיה ספורות, פסיעתה מתנודדת, נשימתה קצרה. קרו דברים רבים מדי שלא היו צריכים לקרות, ומה שנועד לבוא, לא בא. אביב היה אמור להגיע ואושר, בין השאר. הפחד היה צריך לנטוש הרים ועמקים. אמת מהירה משקר צריכה היתה להגיע למטרה. אסונות אחדים אמורים היו שלא לקרות עוד, כגון מלחמה, רעב, וכו'. צריך היה לכבד חוסר-ישע של חסרי-ישע, אמון וכיוצא בזה. מי שרצה לשמוח בעולם, ניצב בפני משימה בלתי אפשרית. טיפשות אינה מצחיקה. חכמה אינה עליזה. תקווה כבר אינה אותה נערה צעירה וכו', למרבה הצער. האלה אמור היה להאמין סוף סוף באדם טוב וחזק, אך טוב וחזק עודם שני אנשים שונים. כיצד לחיות- שאל אותי במכתב מישהו, שאותו התכוונתי לשאול אותה שאלה עצמה. שוב וכתמיד, כפי שניתן לראות לעיל, אין שאלות דחופות משאלות תמימות. (אולי המשוררת האהובה עליי.)

that girl

New member
מהאלבום השלישי, "פחד מוות"

(למרות שהם עשו אותו ממש טוב גם בהופעה האקוסטית. שהיא בכלל מצוינת.)

למעלה