פטיפון

pink floydror

New member
../images/Emo32.gif פטיפון../images/Emo124.gif

כמה שאלות .. 1. איך מנקים תקליטים ? 2. תקליט שרוט יכול להזיק למחט? 3.ואיך אני יודע מתי אני צריך להחליף מחט...? תודה מראש

dpascal2

New member
העמותה לשימור מורשת הפטיפון לשרותך

בתור פטיפונולוג מושבע כבר 20 שנה תרשה לי קודם להסביר כמה דברים ולשבור כמה מיס-קונספציות: 1, פר X שקלים (נכון ל 27.9.2004) פטיפון אוכל CD ברב המאפיינים של סאונד, 2, שריטות הן תוצאה של הזנחה, שימוש נכון משאיר תקליט שקט לחלוטין גם אחרי 20 שנה, 3, לא מנקים תקליטים לעולם !!!!1 המחט של הפטיפון עושה את זה בעצמה, יש לנקות רק במיקרים הבאים: - תקליט שנוקה ע"י הדבר המשוקץ (והמיותר כמו יתוש) והעונה לשם מברשת תקליטים, - תקליט שנחשף לאבק ולחות ולכן הצטבר בו "בוץ", אם כבר מנקים אז יש מכונה שהיא מעין שילוב של "שואב אבק" עם מתקן דמוי פטיפון, זו מכונה יקרה מאוד, עדיף להשתמש בשירותי ניקוי שמציעות חנויות High End Stereo , יש לזכור שלכלוך גורם לא רק לפיצפוצים ורעש לבן ואלא גם לצליל עמום נטול פרטים ונטול מוסיקליות לכן תקליטים שנוקו בשיטה זו "קמים לתחיה מלבד מקרים של שריטות שלהן אין פתרון, 4, שריטה מגבירות שחיקת מחט,הן לא יקלקלו אותה, 5, מחט יש להחליף לאחר X שעות שימוש, אבל זה משתנה בהתאם לאיכות הכיוון של הפטיפון ואיכות המחט, לרב סאונד גרוע יתריע מבעוד מועד, יתרונות של פטיפון: 1, תמורה של סאונד למחיר, 2, צליל חם,טבעי ונטול צבע מתכתי, 3, צליל נעים שאינו גורם עייפות אוזן (Ear Fatigue), 4, באס משובח, חסרונות של פטיפון: 1, סירבול, אי נוחות, 2, תחום דינמי נחות (הפרש בין הצליל הכי חזק לצליל הכי חלש), 3, פטיפונים גרועים משמיעים Hiss (רעש לבן), 4, נקרופיליה היא עבירה פלילית (אין יותר תקליטים), הודעות שפירסמתי ביקום הירוק בנושא: 1, פטיפון במבצע : http://forums.nana.co.il/Message/MessageFull.asp?MsgID=5778703 2, פטיפונים, mp3 וחיות אחרות: http://forums.nana.co.il/Message/MessageFull.asp?MsgID=5512701

cut2

New member
../images/Emo45.gif

שאלה: מברשת תקליטים לא עוזרת להסרת אבק בכלל?

dpascal2

New member
חד משמעית לא

היא רק דוחסת את האבק לעיסת בוץ, האלבום הראשון שקניתי לפני 20 שנה :In the court (
) לא נוקה מעולם ובזכות זאת הוא שקט כדיסק,

מורנא007

New member
../images/Emo45.gif

בחוג לריקודי עמים יש (לנו) תקליטים משנות ה- 60 שעדיין עובדים לא רע כנראה בגלל שלא מנקים אותם.

Disposable Hero

New member
הייתי רוצה להתעקב על נקודה קטנה...

ואני שואל ברצינות, איך יכול להיות שתקליט וניל באמת נשמע יותר טוב מסידי מבחינת המאפיינים של הסאונד כמו שאמרת? אני לא מומחה גדול, אבל מבחינת התדר של הטראק או הגיוון בסטריאו- זה פשוט לא נראה לי הגיוני- מישהו אולי יודע פרטים טכניים על שתי סוגי המדיות הללו? ועוד לשמוע רוק מתקדם עם כל הבלאגנים שהולכים בשיר אחד לדוגמא של קינג קרימזון... ואני מודה, מבחינת הנוחות של הסידי, אני נולדתי לתוך זה ולעולם לא אוכל להבין איך אפשר להסתדר עם הדבר המגושם הזה.

dpascal2

New member
לא הכנת שיעורי בית

קרא בעיון את מה שכתבתי בסקירות הנספחות (לינקים מצורפים), יש שם תשובות לכל שאלותיך, הייתי שמח להיכנס לעוד פרטים אבל זה עלול ליגע כאן אנשים, אתה מוזמן לפנות אלי באופן אישי אם אחרי קריאת כל הסקירות ישארו לך קושיות,

Disposable Hero

New member
הכלב אכל לי את השיעורי בית

וגם העובדה שהלינקים שצירפת לא היו מקושרים אוטומטית ולכן הם היו נטולי הדגשה ולכן לא שמתי לב לקיומם!! בכל אופן עכשיו אחרי שקראתי את מה שכתוב שם, הבנתי. אז תודה כמו שנאמר כבר.

למעלה