פחות או יותר ...

• פותח הנושא pf26
  • פורסם בתאריך

pf26

New member
../images/Emo32.gif פחות או יותר ...

בימים האחרונים אני מוצאת את עצמי מהרהרת בתפקודי כאם מול תפקודה של אימי (כשתיפקדה...). אני יודעת שאני עושה את הטוב שביכולתי ומעניקה לילדי את כל מה שלדעתי הם זקוקים לו, מבחינה רגשית, מנטלית, כלכלית ומה שרק תבחרו. יחד עם זאת ברור לי שלעיתים אני עושה טעויות לא מכוונות, ולעיתים אני עושה בחירות מכוונות שלא תמיד אפשר להסביר ולפרש להם (כמו לתת לילד מסוים יותר "זמן אמא" כי הוא זקוק לזה יותר כרגע). אני חוששת מכך שבבוא היום הם יתחשבנו איתי על דברים שונים ומשונים, ואני אשאר נטולת מילים והסברים. האם גם אימי נתנה את המיטב שבה כאם? כילדה תמיד הרגשתי בעדיפות ז', טובה לשירותי בייבי-סיטר לאחי הקטן, ובשאר הזמן מסורבלת ומפריעה. איך עושים שילדי לא ירגישו כך? אימי נהגה לחבק ולנשק ולהגיד כמה אני יפה ואהובה, ואני לא האמנתי לאף מילה (למרות שהנהנתי בראשי). מה עושים כדי שהגלגל לא יחזור על עצמו?

לפעמים אני עושה משהו

וחושבת אותו דבר- מה הילדה שלי תיזכור מילדותה? על מה היא תכעס עלי? מה היא תזכור לרעה?מה יעלה בפניה חיוך ומה יהיה געגוע נעים? אני יודעת בפרוש שאמא שלי לא השקיעה בנו ולא הייתה לה סבלנות לכלום חוץ מאשר לעצמה והיא תמיד שמה את עצמה ראשונה- האם היא חשבה שככה זה טוב?לא ניראה לי, ככה לה היה הכי טוב. אני לא זןכרת חיבוק או אמירה של "אני אוהבת אותך" לאף אחד מאיתנו... אני יודעת שאני נוהגת עם ילדי בכבוד, בהרבה חום ואהבה, בהקשבה, בלהיות שם איתם, למרות שהכלים שלי להתמודדות עם הקשיים הם הכלים שקיבלתי בבית מההורים שלי, אנני משתמשת בהם אם כי ליפעמים אני צריכה עזרה כי יש מתבים שאנני יודעת מה לעשות ואנני רוצה לינהוג כמו הורי.

alona 9

New member
pf26../images/Emo20.gif

לא רק בימים האחרונים,במשך השנים מצאתי עצמי מהרהרת על תפקודי כאם,לא ניסיתי לערוך השוואות על תיפקודי מולה,תמיד ניקרו בי הספקות..האם אני אמא טובה?? טעויות נעשו! בחירות שאינן נכונות (לא מכוונות) נעשו! את יודעת שעשית את הטוב ביותר עבורם,אני, לא הייתי בטוחה בכלל... אינני יודעת את גילם של ילדייך אבל אני יכולה לספר לך שכאם לילדים גדולים (23-29) לא חטפתי על הראש,אני מאמינה כי בבוא היום כשילדיך יתבגרו, גם, על ה"טעויות" הם יסלחו,יבינו,אין שלמות,כולנו בני אדם, וגם אם יתחשבנו איתך,הסירי דאגה מליבך, היו לך אלפי סיבות לא להאמין לה..מדוע שהם לא יאמינו לך? למה שירגישו את מה שאת הרגשת? התחושות ההן זה שלך,זה אצלך,שייך לילדות שלך ולמערכת היחסים עם אמך.. לדעתי,אין כל סיבה שהגלגל יחזור על עצמו, הדור של היום..מדבר,מתמרד, לא מהנהן בראש כשהוא לא מאמין,הילדים שלך,שלי,חכמים יותר,פתוחים יותר, ואם היה להם ספק, היית יודעת זאת. אנחנו צריכים להפריד בין הרגשות שלהם כילדים לבין הרגשות שלנו. בין הדרך שהורינו גידלו אותנו, לבין הדרך שלנו לגדל אותם.

pf26

New member
ילדי במגוון גילאים...

החל ב-17 וכלה ב-3 (ארבעה). נכון שהם מדברים הרבה יותר ממני (למרות שאני זוכרת סצנות מדהימות שלי צורחת על אימי בדציבלים שלא יאומנו), ונכון גם שיש לי פרטנר אחר ומשפחה שונה מהמשפחה הגרעינית שבה אני גדלתי. אבל החשש... כנראה לא רציונאלי. בא מהבטן.

ashlaya

New member
אחרי שאמרתם הכל

וגרמתן לי צביטה בלב כי זה מה שעובר עלי בכל יום המחשבה הזאת... עם הערכה ענקית על מה שאמא שלי עשתה עבורנו לעומת מה שאני מסוגלת לעשות ואני פיתאום תוהה מעניין אם גם אבות מרגישים ככה

גלבועא

New member
זה לא נושא ../images/Emo32.gif זה נושא של

הפורום שלנו. לפחות משיחות עם חברים/ות השאלה של מעשי אבות/אמהות סימן לבנים/לבנות מטרידה את כולנו כל הזמן. בעיקר כשאנחנו מזהים תבניות התנהגות טיפוסיות להורינו שצצות לפתע, במיוחד כשקשה להתנער מדפוסי התנהגות-מחשבה-רגש-פעולה קבועים, שנרכשו בילדותנו מהתבוננות בהורינו. זוגתי ואני כבר שנים מבררים בשיטתיות ענינים אלה. לא כל מה שהורינו עשו הוא מיידית גרוע, לא נכון. לא כל הרגשות השליליים ו/או החיוביים שלנו ביחס להורינו מוצדקים. אבל ובהחלט, הרגשות, המחשבות והנסיון שלנו כופים עלינו סוג מסויים של התנהגות, השתחררות ורצון לא לגרום לילדינו להיות במקומות הגרועים שהיינו בם כילדים, כעת כשאנחנו הורים.

אי אפשר

לרמות ילדים,וגם אם הורים עושים טעויות הילדים מבחינים היטב אם היתה כוונה טובה או רעה. גם אי אפשר להימנע מטעויות פה ושם כי אנחנו אנושיים אבל הילדים יסלחו אם הם ירגישו שלא היתה כוונה רעה.

pf26

New member
צודק לגבי ההורים

דווקא בגלל שאני יודעת שאימי עשתה גם דברים טובים בגידול שלי, אני כ"כ חוששת מאיך ירגישו ילדי כשיגדלו. כי עובדה שהיום אין ביננו קשר והכעס אדיר. החשש אינו ראציונלי. זה משהו שיושב בבטן ובנשמה ומדי פעם צץ ומפחיד.

אני חושב שעצם המחשבה ותשומת הלב

מעידה שאנחנו יותר קשובים לזה ויותר 'טובים'. אל תשכחו שהורינו היו עסוקים בהישרדות והיבנות (עליה, מלחמות, שואה) ופרנסה קיומית, אנחנו עסוקים יותר בחיים, ביחסים, בצמיחה. הורי באו מסביבה מאוד קשה (שואה, עליה, מלחמות) ואפשר להגיד שגדלנו בצילה. המון שגיאות הם עשו אבל אני לא שופט אותם על כך. אני מנסה להבין ולסלוח על כך ובעיקר להתנהג אחרת עם ילדי, אני מקווה שאני מצליח. השבוע נסעתי עם בני הגדול (בן 12) לת"א ובדרך דיברנו ודיברנו, שאלתי אותו בוא נניח שהוא אבא ואני הילד ויש לו סמכות על הכל ועל כולם מה הוא היה משנה: להפתעתי ממש מעט היה משנה (בעיקר לאדות את האמצעית), אבל בסופה של הנסיעה הוא אמר לי: כיף לי מאוד במשפחה שלי, אנ מאוד מסופק. אבל תהיו בטוחים שגם לו יהיו טענות ומענות אלינו כהורים.

49צהוב

New member
קשה לנו לברוח מתבנית התנהגות

של הורינו הרבה פעמים בלי משים, אני שמה לב שאני נוהגת כמו אמא שלי, בדברים שהבטחתי לעצמי שלא אהיה כמוה- לא תמיד כמובן בכל זאת יש לי 50% גנים של אבא'שלי וקצת שינוי כיוון מצד הבעל..אבל בכל זאת, והוא לעומתי, הרבה פעמים ומבלי להתכוון מוציא משפטים שרואים שמוצאם באדמת ורשה

m i t a l y

New member
שאלה מצוינת pf... ../images/Emo45.gif

אני חושבת שאת כולנו השאלות האלו מטרידות פה ושם... ואני גם חושבת שלא יעזור כלום, טעויות אנחנו נעשה וכעסים מהילדים - לא נוכל למנוע...
אני מוצאת את עצמי שואלת גם, האם אני עושה טוב לבתי שאני לוקחת אותה מהמקום בו היא גרה ועוברת למקום אחר? רחוק מחברותיה? מאביה? מנוף ילדותה? בו היא מרגישה ביטחון וחופש? היום? אני חושבת שזה לטובתה. היא סובלת מבעיה של תחושת שייכות, היא חסרת ביטחון ותלותית וחיי עיר רק יעשו לה טוב... אבל בעתיד? אולי היא תכעס עלי בשל כך? ועוד דבר, בעלול הצביע לי על כך הבוקר שאני גוערת בה "כמו רס"ר" (לדבריו) להתלבש, לצחצח שיניים ולעשות את פעילויות הבוקר זריז, כשמצד שני אני עושה "פוצי-מוצי" לפיצקל'ה... זה עלול לעורר כעסים, אני יודעת, וטוב שהוא העיר לי על כך...

להיות הורים טובים יותר ../images/Emo103.gif

אין ספק שיש ברכה בספיקות שאנחנו כהורים מעלים. הורינו היו הרבה יותר נחרצים וחד משמעיים. הם מעולם לא פקפקו בצדקת דרכם, והיו משוכנעים שהחינוך שנתנו לנו הוא הטוב והנכון ביותר. כשהילדים שלי היו קטנים, ניסיתי (אני מודה שלא תמיד במודע), להיות שונה מהורי בתחומים שונים. ילדי נהנו מחופש רב הרבה יותר, והיתה בבית פתיחות ונכונות לקיים דיאלוג מתמיד עם הילדים. יחד עם זאת הערכתי מאוד את היחס החיובי שהיה אצל הורי לכל מה שקשור ללמידה וקריאה. תמיד היה יחס של כבוד לידע, ואת זה הנחלתי גם לילדי. בניגוד אלי (והמשקעים שיש לי מבית הורי), הילדים שלי הרבה פחות כועסים עלי, וכאשר יש להם בעיה, הם מעלים אותה ללא חשש. אני רואה בסיפוק רב את הילדים שלי, את העובדה שהם אנשים ערכיים ובעלי מצפון, כמו גם אנשים שיש להם ידע רב גם בתחום עיסוקם וגם ידע כללי. בלא פחות סיפוק אני רואה את הדרך שבה בתי מחנכת את ילדיה. יש משמעת ויש סדר יום, יחד עם אהבה ונתינה רבים.

אני מאחלת לך שתוכלי ../images/Emo82.gif

אבל, אין ספק שמדובר בעבודה קשה ורצופה. מתוך מה שהבנתי היחסים שלך עם אמך אינם משופרים, מה גם שאתן גרות במדינות אחרות. אני משוכנעת שהילדים שלך יבינו (או שהגדולים כבר מבינים ) מדוע נוצר המרחק שלך מאמך, ובמה שונה הקשר שלך עם ילדיך מהקשר שהיה לאמך אליך.

pf26

New member
הילדים מבינים כל מני דברים

אימי בחרה לנתק את הקשר ממני לפני 10 שנים. כאשר לפני חודשים פגשה בילדי בחתונת אחי, היא התעלמה מהם לחלוטין. אבל זו כבר אופרה אחרת ...

למעלה