ספרים

פרח75

New member
../images/Emo32.gif ספרים

לכל מי שאוהב/ת לקרוא ספרים...עשיתי רשימה קצרה בבלוג של ספרים לפי מצב רוח. מוזמנים לקרוא ולהגיב, וכמובן, להמליץ לי על ספרים נוספים. אני מטורפת על ספרים...אשמח לשמוע המלצות!

פרח75

New member
../images/Emo32.gif סקר דעות אישיות

מה דעתכם על הנושאים הבאים: אהוד אולמרט - הומוסקסואלים ולסביות - ניסויים בבעלי חיים - אכילת בשר - עישון - הפלות - כסף - יהדות רפורמית - חרדים - נשים שמניקות בציבור - ספרים - בלוגים - נישואין אזרחיים - עונש לאנסים - תאונות דרכים - עונש מוות - עובדים זרים - שיבוט - תיירות בארץ - ניתוחים פלסטיים - שכר לימוד לסטודנטים - מוות - אהבה - חברים -

פרח75

New member
התשובות שלי

אהוד אולמרט - לא צריך להתפטר. הומוסקסואלים ולסביות - אין לי שום בעיה איתם. חיה ותן לחיות. ניסויים בבעלי חיים - בעד רק לצורך הצלת חיים. נגד בכל הקשור לקוסמטיקה ומותרות אחרות אכילת בשר - בעד. האדם הוא חיה אוכלת בשר וזקוקה לבשר כמו כל חיה טורפת אחרת בטבע עישון - איכס. לפחות לא במקומות ציבוריים כי זה בלתי נסבל הפלות - לדעתי טוב שהפלות בארץ הן חוקיות וחבל שיש ועדה להפסקת הריון. לדעתי צריך לאפשר לכל אשה שרוצה לעשות הפלה בלי לבחון את הנושא. הנזקים הפסיכולוגיים שעלולים לקרות מלידה לא רצויה, גם לאשה וגם לילד, הם ענקיים ואפשר לחסוך אותם. וחוץ מזה - זכות האשה לגופה. כסף - חשוב אבל לא הכי חשוב. יהדות רפורמית - מאד בעד. לדעתי הגיע הזמן לקידמה ולשיוויון בין המינים גם בדת. חרדים - שוב, חיה ותן לחיות. יש לי בעיה איתם רק כשהם כופים את דעתם ודרך חייהם עלי נשים שמניקות בציבור - לא מפריע לי כל עוד האשה דואגת לכסות את עצמה ולעשות זאת בצנעה ולא בהפגנתיות ספרים - מאד אוהבת. לדעתי חשוב מאד שילדים יקראו ספרים. בעצם, גם מבוגרים בלוגים - דרך נחמדה לפרוק את הלב ועדיין להישאר אנונימי. באופן אישי אני מאד נהנית לכתוב בבלוג שלי ולקרוא בבלוגים מסוימים נישואין אזרחיים - בעד. נגד הכפיה הדתית והדרך בה הדרך לנישואין (ולגירושין) בארץ מתבצעת. עונש לאנסים - צריך להיות חמור ביותר, כולל שנים בכלא וסירוס כימי. תאונות דרכים - חייבים להילחם בתופעה הזו. אנשים פשוט נוסעים כמו מטורפים ואין אכיפה מספקת. חייבים לתת על זה את הדעת היום. לא לחכות. עונש מוות - אני נגד, רק בגלל הסיכוי שהאדם הורשה בטעות. חוץ מזה, מאמינה שרק לאל יש זכות לקחת חיים עובדים זרים - אין לי משהו אישי נגדם אבל מאמינה שהתופעה הזו לוקחת מקומות עבודה לישראלים ואת זה אסור לאפשר שיבוט - יש לזה יתרונות כמו פיתוח של תאים ואיברים להשתלה אבל בעיני הסיכונים גדולים מהיתרונות. תיירות בארץ - היום במצב די גרוע. חייבים לטפח את אתרי התיירות שלנו ולהיות יותר מזמינים לתיירים. ניתוחים פלסטיים - לא מתנגדת לניתוחים שיש בהם צורך בריאותי או נפשי (לדוגמה: אף מאד גדול וכד') אבל מתנגדת לכל התופעה הממוסחרת של הניתוחים ושל ניתוחים שהם מיותרים למעשה שכר לימוד לסטודנטים - בהחלט גבוה מידי. כל הכבוד לשביתת הסטודנטים מוות - מפחיד אבל אי אפשר להימלט ממנו. כדאי לנסות לחיות איתו בשלווה אהבה - סם הכרחי לחיים. אי אפשר לחיות בלעדיה. חברים - חברים טובים הם כמו משפחה

ושלי..

אהוד אולמרט...לא יודעת,יש דברים רבים נגדו,אך מצד שני,למי ממש אין (אולי לציפי ליבני...בינתיים) הומסקסואליים/לסביות...כל דבר שאינו עובר על החוק...הוא חוקי. אני בעד חופש הבחירה,גם בעניין נטיה מינית. נסוי בבעלי חיים....רק אם לצורך הצלת חיי אדם.הרי אני בטח נגדי נסוי בבני אדם !!! אכילת בשר...אישית,איני צמחונית,אך ממעיטה.זה חשוב לגוף,לא? עישון....מה אומר? בין יתר חטאיי... הפלות...מכיוון שזה כבר קורה,טוב שיש על כך בקרה. כסף....אמצעי בלבד! נשואין אזרחיים...כמו יהדות רפורמית...כן,מדוע לא? עונש לאנסים...שיקבלו את הכי קשה והכי ארוך ללא הפחתת שליש על התנהגות טובה. תאונות דרכים....קשה.מטורפים על הכביש.גם אם אני נהגת זהירה וצייתנית לחוקים,לא ברור שאחזור הביתה בשלום. תיירות בארץ....תיירות פנים שלנו יקרה.זו הסיבה שנוסעים לתורקיה... מוות....אף אחד לא חזר...כנראה שטוב שם למעלה....מה שמפחיד הוא הסבל. המוות הוא הגאולה... חברות....כזו שאני מכירה....כ"כ מחבקת,כ"כ אוהבת. לא מוותרת. ואהבה....אהבה כל הזמן. ואהבה כל הזמן.... שבת קסומה.... נוסעת,רק ל-3 ימים,אך אתגעגע.... ר.

תשובתי

אהוד אולמרט---הרע במיעוטו הומוסקסואלים ולסביות---אם הם בחרו בדרך החיים הזאת כנראה יש להם סיבה טובה ניסויים בבע"ח--בעד רק לצורך רפואי! אכילת בשר---קרניברית עישון---עוד לא מצאתי סיבה להפסיק הפלות---בחירה אישית של כל אחת ואחת כסף---אמצעי לחיות! יהדות רפורמית---למה לא? כל אחד מאמין בדרכו הוא... חרדים---שוב כל אחד לפי בחירתו אבל לא יזיק להם לכבד את השונה מהם! נשים שמניקות בציבור---אחד הדברים הקסומים .... ספרים----כמה שיותר וגם זה לא מספיק. בלוגים---להעביר את הזמן נישואין אזרחיים----עדיף על נישואין דתיים עונש לאנסים----מחברת אותו עם עונש מוות וגם זה עונש דיי קל! תאונות דרכים---הרבה כאב לחינם עובדים זרים---למה לא? וזה צריך להיות הרבה יותר מסודר שזכויותיהם לא יפגעו שיבוט---קידמה מסוכנת ניתוחים פלסטיים---מה שיגרום לאדם לאהוב את עצמו....למרות שאהבה עצמית והרגשה טובה באה מבפנים מוות----לא מפחדת למות אהבה---נתינה חברים---תלוי אילו חברים....

כיסוף H

New member
עונה בשמחה../images/Emo8.gif

אהוד אולמרט-לא צריך להתפטר מהסיבה הפשוטה שכרגע הוא הרע במיעוטו. הומוסקסואלים ולסביות-אין לי שום דבר נגד. ניסויים בבעלי חיים-מתנגדת נחרצות וחושבת שהם אינם נחוצים בשום מקרה ובשום מצב. גם במצבים שלכאורה הם אמורים להציל חיים, הם בעצם עלולים לסכן חיים של בני אדם. אכילת בשר-אדם לא מוכרח לאכול בשר על מנת להתקיים ומערכת העיכול שלו שונה בתכלית מזו של הטורפים. בניגוד לטורפים, האדם יכול להתקיים מצוין גם ללא אכילת בשר ועל כך אני יכולה לכתוב מאמרים שלמים תוך כדי הסתמכות על מקורות מהימנים. עישון-אני לא מעשנת אבל למרבה הפלא נורא אוהבת את הריח. הפלות-למרות שאינני דתיה, אני מתנגדת להפלות. כשאישה מגלה שהיא בהריון העובר כבר הגיע לשלב מתקדם בהתפתחות שלו. לקחת סכין ולרסק אותו לגזרים ואז לשאוב אותו-לא נראה לי אופציה עבורי. מצטערת על הבוטות. כסף-מעולם לא היה בראש מעייני והאמת שאולי בגלל זה הוא רודף אחרי ולא אני אחריו. יהדות רפורמית-בעד. חרדים-הדעות שלי כלפיהם הן אמביוולנטיות. נשים שמיניקות בציבור- בשמחה, נעים לי לעין הרבה יותר מנשים שמנערות בקבוק עם אבקה תעשייתית של חלב פרה מעובד ומייעדות אותו לתינוק בן יומו. ספרים-קראתי בחיי מאות ספרים וקריאה היא התחביב העיקרי שלי. בלוגים-נחמד. נישואים אזרחיים-בכיף. עונש לאנסים-סרוס. תאונות דרכים-תרבות הנהיגה בארץ צריכה להשתנות מיסודה. עונש מוות-נגד! נגד! ושוב נגד!!! כשמוציאים להורג רוצח יש בכך משום אנלוגיה למעשיו-הקורבן הופך לתליין, כלומר להרוג זה כן נכון בנסיבות מסוימות... עובדים זרים-מה אפשר לעשות? שיבוט-טרם גיבשתי דעה בנושא. תיירות בארץ-אני אוהבת לטייל בארץ. שבוע הבא-אילת... ניתוחים פלסטיים-במקרים קיצוניים. שכר לימוד לסטודנטים-שישלמו כמו שאני שילמתי. האמת, הסטודנטים לא מעוררים אמפתיה כ"כ, בעוד שבכל העולם הסטודנטים מעורבים חברתית ופוליטית, פה הם מפגינים רק כשהענין נוגע אליהם ישירות. מוות-מפחיד. אהבה-הדבר הכי יפה אבל רק מקום שני בחשיבותו אחרי בריאות. חברים-יכולים לתמוך, לעודד, לשמח. חברים של אמת הם כמו משפחה, אבל ביננו, אין כמו אמא בעולם.

Rioter

New member
עונה

אהוד אולמרט - כואבת עם כל תמונה שלו בעיתון בה הוא נראה עייף ממקודם
הומוסקסואלים ולסביות - שיהנו, לא קשור אלי ולא מפריע לי
ניסויים בבעלי חיים - נוראי, אבל לפעמים אין ברירה (לא שזה מצדיק..)
אכילת בשר - משתדלת להמנע, אבל שוב, לפעמים הצורך גובר על העקרונות
עישון - הכי אנטי בעולם
הפלות - כל מקרה לגופו
כסף - חשוב, הורס
יהדות רפורמית - איש באמונתו יחיה
חרדים - כנ"ל
נשים שמניקות בציבור - שיהנו
ספרים - גודי
בלוגים - לאדעת, שיהיה [?] לפעמים זה כיף
נישואין אזרחיים - ושוב - שיהנו...
עונש לאנסים - להקפיד
ובמקום להתמקד בעונשים, לעסוק במניעה..
תאונות דרכים - נורא נורא נורא
עונש מוות - גם כן נוראי, אני נגד
עובדים זרים - סובלים נורא
שיבוט - מגניב
תיירות בארץ - חשוב
ניתוחים פלסטיים - מיותר לטעמי, אבל אם מרגישים שזה נכון - בכיף
שכר לימוד לסטודנטים - תומכת בדעת הסטודנטים, מתנגדת לדרך המאבק
מוות - מפחיד
אהבה - רגש
חברים - לא כמו משפחה
חפרתי..

MeWithoutU

New member
עונה...

אהוד אולמרט - מרגיז! הומוסקסואלים ולסביות - בעדם ניסויים בבעלי חיים - נ ג ד !!!!!!!!!! אכילת בשר - מי שרוצה שיאכל... עישון - שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה הפלות - תלוי במצב כסף - חשוב יהדות רפורמית - כל אחד והאמונות שלו חרדים - כל אחד והאמונות שלו נשים שמניקות בציבור - כל עוד היא מתכסה זה בסדר ספרים - מחבבת בלוגים - כייף נישואין אזרחיים - בעד עונש לאנסים - עונש כבד וסירוס!!!!!!!!!!! תאונות דרכים - צריך להילחם נגד התופעה הזאת עונש מוות - נגד...מישהו שרצח/אנס וכו'...לא צריך למות...כי זה בעצם לשחרר אותו לחופש...הוא צריך להירקב בכלא! עובדים זרים - אין לי בעיה איתם שיבוט - מגניב תיירות בארץ - על הפנים!...ישראלים לא נחמדים במיוחד...אז אנשים בחו"ל פשוט לא רוצים לבוא! ניתוחים פלסטיים - בעדדדדדדדדדד!!!!! שכר לימוד לסטודנטים - שיהיה חינם...כמו רוב הארצות בעולם!......(רק אותנו דופקים!) מוות - חופש נצחי... אהבה - דבר מדהים...(= חברים - אין דבר כזה חברים אמיתיים!...זה נדיר למצוא חבר אמיתי!

קינגית7

New member
עונה ומוסיפה שאלה על נעמי בלומנטל

נעמי בלומנטל - לדעתי יש לתת לה חנינה. הגזימו בחומרת העונש שנפסק לה. איבדה את בעלה למחלה קשה, את אחותה ותרמה לציבור במשך שנים, היא ובעלה. אפשר היה להתחשב, הרי ברור שהיא לא מסוכנת לציבור. הומוסקסואלים ולסביות - אין לי בעיה גם עם ביסקסואלים וטרנסג'נדרים, לא עם אימוצים, לא עם פונדקאות, לא עם רישום כהורים ולא עם כל זאר הזכויות שזוגות סטרייטים מקבלים. חבל שאין תכניות רציניות לנוער שאולי נפגע או ברח או גורש מהבית וחבל שלא מטופל נושא האובדנות בקרבם כמו שצריך. אכילת בשר - ניסיתי להיות צמחונית, הגוף שלי לא מקבל את זה טוב עישון - נגד - big no no. הפלות - מי שרוצה ועדיין מדובר בשני הטרימסטרים הראשונים, זו החלטה שלה בלבד. לגבי הטרימסטר האחרון - לשיקול דעת רפואי בהתאם לרצון האשה בלבד. כסף - עוזר לחיות בנוחות, פחות דאגות. יהדות רפורמית - אין לי בעיה, כל עוד הגיורים שהם מבצעים ובעזרתם מקבלים אנשים זרים מעמד עולה ואזרחות ישראלית, יהיו מפוקחים או שגיור כלשהו, של כל זרם ביהדות, לא יעניק מעמד עולה ואזרחות ישראלית אוטומטית, אלא יעזור בהליך התאזרחות הדרגתי. חרדים - מי שאינו ציוני, אינו יכול להנות מאזרחות ישראלית, לדעתי. וכנ"ל לגבי גיורים. חוץ מזה, יפה לראות אותם לבושים ככה ומתהלכים ברחובות תל אביב. נשים שמניקות בציבור - יפה, אם כי מפתיע אותי לפעמים. מה שמפריע יותר זה אנשים שמחתלים את הילדים שלהם בפומבי וזורקים את הטיטול המשומש בדיוק באותו המקום, בלי לפנות לפח. נישואין אזרחיים - יש מקום לדון בנושא בהרחבה. כל עוד יאפשרו לכל הבגירים שחפצים בכך להנשא, או, לכל הפחות, לכל מי שאינו יכול להנשא בישראל במסגרת הרבנות והוא בגיר להנשא (בלי הבדלי דת, גזע, מין ונטיה מינית) - אני יכולה להיות בעד. אבל הנושא מורכב מאד. עונש לאנסים - מאסר עולם ללא אפשרות חנינה. סירוס כימי במימונם ופרסום ברבים של מקומות מגוריהם של אנסים שהורשעו אי פעם ושוחררו - כדי להגן על הציבור. תאונות דרכים - מפחיד לנהוג כשכל פעם שאנחנו על הכביש, מישהו כמעט הורג אותנו או מסכן אותנו או עושה שטויות. נדרשת אכיפה משמעותית, במיוחד כלפי כל החכמים שנדבקים לתחת של האוטו שלפניהם במהירויות גבוהות או עוקפים, סוטים לנתיב אחר בצורה פתאומית. עונש מוות - תלוי. עובדים זרים - יש מקום לעובדים זרים בישראל, אבל יש בעיה רצינית איתם וקיומם מעלה שאלות נכבדות. הנושא מורכב ביותר. השאלה היא איך אנחנו רואים את דמותה של מדינת ישראל בעוד 10 שנים, 100 שנים. ניתוחים פלסטיים - מי שמפריע לו, שיעשה. אין לי שום בעיה עם זה, כל עוד יהיה פיקוח ממשלתי על הרופאים שמבצעים את הניתוחים, כדי שתמונות הזוועה שרואים לפעמים בטלויזיה לא תחזורנה על עצמן. שכר לימוד לסטודנטים - קשה ללמוד בישראל אם אין מימון. אני מאמינה שזה אחד מהמשאבים שלנו וצריך להתייחס אליו ככזה. מוות - בלתי נמנע. אהבה - מאד מקלה על החיים. חברים - טוב שיש חברים, אבל אין כמו אמא.

efratushb

New member
מנסה גם...

אהוד אולמרט- הרע במיעוטו, אם יפיק לקחים וילמד מהטעות זה יפעל לטובתו, בעד לתת לו צ'אנס. הומואים ולסביות- מה השאלה פה? איש הטוב בעיניו יעשה ניסויים בבעלי חיים- בעיקרון אני נגד אבל אם זה מה שיציל בני אדם אז אולי אבל רק אם אין ברירה... בכל מקרה, זה מזעזע. אכילת בשר- בהחלט, למה לא? טעים מאוד... עישון- לא, ולא, ולא (היחידה במשפחה שלא מעשנת) הפלות- נגד, בעיניי זה מחריד אבל בכל זאת לא שופטת כסף- מצרך חשוב בימינו אומנם הוא רק אמצעי אבל חשוב יהדות רפורמית- בעד, אין לי מה להוסיף חרדים- כל עוד לא כופים עלי את דתם ואת דעתם אין לי בעיה. איש באמוונתו יחיה נשים מניקות בציבור- הדבר הכי מדהים בעיניי בתנאי שתשמור על צנעת הפרט, בתור אמא שהניקה את בנה שנה וחצי זה משהו מאוד חשוב בעיניי אבל לא פחות חשוב, לשמור על צנעת הפרט במקומות ציבוריים ספרים- רבותיי ספרים, אוהבת רק אין לי הרבה זמן לזה..בעיקר סופרים ישראלים בלוגים- נחמד...מעניין לפעמים נישואין אזרחיים- אני בעד הטקס הדתי מכמה סיבות: הוא מיוחד, מרגש, סימלי והכי חשוב כדי להתגרש עוברים את אותו הטכס אז מה זה משנה? מה זה נותן? עונש לאנסים- כמה שיותר כבד, אבל מציעה לטפל בבעיה ולא לחשוב על העונשים תאונות דרכים- מחריד. מכירה מקרוב משפחה שאיבדה את יקירה בתאונת דרכים, דבר קשה וכואב, אכזרי ביותר עונש מוות- הדיעות שלי חלוקות בעיניין, בעיניי זה לא עונש. מעדיפה לראות את הנענש נירקב בכלא בלי אפשרות חנינה ובלי שיקום... עונש שהוא יזכור כל חייו את המעשים הנוראיים שעשה. עובדים זרים- מסכנים בעיניי... שיבוט- רעיון נחמד אבל הזוי תיירות בארץ- נחלשה לדעתי בתקופת המלחמה אבל אולי המצב ישתפר ניתוחים פלסטיים- בעד אבל עם פרופורציות, לא להשתגע מזה שכר לימוד לסטודנטים- גבוה מאוד, לפעמים חוסר באמצעים יכל לגרום לאדם להחליט החלטות הרות גורל כמו לוותר על הלימודים וזה בעיניי מביא לתיסכול. צריכים להוריד את המחירים כדי שיהיו שווים לכל כיס. אולי לשלם לפי הכנסה חודשית? מוות- גאולה מייסורים ברוב המקרים אבל גם להרהר בעיניין זה דיי מפחיד אותי אהבה- בלעדיה אי אפשר, מניעה אותנו קדימה חברים- צריך באמת לדעת מי חבר ומי לא... אבל אני חושבת שיש חברים...

shtuty

New member
התשובות שלי

אהוד אולמרט- צריך להפסיק לרדת עליו כ"כ הרבה, ולתת לו לנסות לנהל מדינה. הומוסקסואלים ולסביות- אין לי שום בעיה איתם, יש לי חבר ממש טוב הומו, ומעולם לא הרגשתי רתיעה מפניו. ניסויים בבעלי חיים- זוועה, חייבים להפסיק את זה! אכילת בשר- אני לא ממש אוהבת בשר, ובקושי אוכלת, אבל אין לי בעיה אידיאולוגית עם אכילת בשר. עישון- מגעיל. הפלות- אין לי בעיה עם הפלות, אבל לא נראה לי שאני אהיה מסוגלת לעשות את זה. כסף- לא מבינה למה כולם רודפים אחריו. יהדות רפורמית- אחלה דבר, לא יודעת על זה מספיק אבל אוהבת שהם מעיזים לפרש קצת אחרת את התורה. חרדים- שיחיו איך שהם רוצים, אני לא אוהבת את מה שהם משדרים, ושיפסיקו לנסות לכפות עלינו את הדת, לי זה רק גורם לשנוא את היהדות, למרות שבבסיסה היא דבר מיוחד ומדהים. נשים שמניקות בציבור- קצת מביך אותי, אבל מאוד נשי. ספרים- אני מאוד אוהבת את עולם הספר, לדמיין ולצלול לתוכם. בלוגים- לא אוהבת את התופעה הזו. נישואין אזרחיים- טוב מאוד, חבל שזה לא מאושר בארץ. עונש לאנסים- כמה שיותר ארוך וקשה, ולא רק לאונס אלא לכל עבירה מינית. תאונות דרכים- להתחיל לנסות להפחיד בתשדירים (כמו של גלגלצ), אולי זה סוף סוף יעזור. עובדים זרים- עבדות מודרנית במדינת ישראל. שיבוט- לא אוהבת שמנצלים את התפתחות הטכנולוגיה לכזו פגיעה בטבע- אנחנו לא רוצים להיות כולנו אותו הדבר... תיירות בארץ- מאוד חשוב, מעדיפה לטייל בארץ מאשר בחו"ל. ניתוחים פלסטיים- לא אוהבת את הרעיון, אבל חברה שלי עשתה ניתוח באף שהעלה לה ממש את הבטחון העצמי, אז כל עוד זה לא כל שני וחמישי- זה לא כזה נורא... שכר לימוד לסטודנטים- שיורידו אותו ויתנו לסטודנטים לחיות בכבוד!!! מוות- חלק מהחיים, אבל עדיין מאוד מפחיד... אהבה- כייף גדול חברים- כ"כ חשוב בחיים, חבר אמיתי יכול להיות כמו משפחה...

למעלה