סימכעס

shirleyrozental

New member
../images/Emo101.gifעזרה בבקשה../images/Emo70.gif ../images/Emo101.gif

אני לא בטוחה עד כמה זה קשור לפורום, אבל אני מקווה שתוכלו להפנות אותי לאתר של מונחים בתחום האינטרנט בעברית, כי אני ממש זקוקה לאחד כזה למבחן שלי במחשבים שמתקרב... תודה מראש

לא מכיר אתרים, אבל כמה אפשרויות

א. אם כבר מונחים בעברית דווקא (למה? מי הסאדיסט שחושב על מבחן שמקורו בברור בזהדום?) אז מרשתת, לא אינטרנט. ב. נסי גם בפורום תרבות עברית (372) ואח"לה (953) ג. נסי באתר האקדמיה. ד. עשי חסד לאנושות והמנעי מהמבחן לאות מחאה על התעללות בבעלי חיים (השפה עברית).

1/2/05 אירוח בנושא אתיקה באינטרנט

ביום 1/2/2005 בשעה 17:00 נארח בפורום "משפט האינטרנט וההייטק" את ד"ר נעמה כרמי. ד"ר נעמה כרמי הינה בעלת תואר דוקטור לפילוסופיה (אוניב' ת"א) והינה מרצת חוץ בפקולטה למשפטים באוניב' חיפה ועוסקת בין היתר בנושא שעולה מידי פעם בפורומנו, נושא האתיקה באינטרנט והצורך להתאים את מערכת הנורמות לתקופתנו . ד"ר נעמה כרמי תשתתף ביום 9/2/2005 במושב בנושא "הילדים הרעים של האינטרנט" במסגרת כנס איגוד האינטרנט הישראלי לציון 10 שנות אינטרנט בישראל. להלן תמצית הרצאתה, במסגרת אותו כינוס. השאלה אינה האם בכלל להחיל את החוק על האינטרנט. ברור שיש לעשות זאת: גם אם האינטראקציות באינטרנט הן מתוּוכות מחשב, הרי מדובר במערכת אנושית-חברתית. ככל מערכת כזו היא זקוקה לכללים. גם אם לא כל כלל חייב להיהפך לחוק שסנקציה בצדו, הרשת אינה יכולה להישאר מחוץ למסגרת החוק. מצד שני, משפטיזציית היתר - בחיים "האמיתיים" כמו ברשת – מזיקה לעיתים יותר מאשר מסייעת, והרשת גם מציבה בפנינו מאפיינים יחודיים בהקשר זה. לכן השאלה שיש לשאול היא באלו תחומים, באיזה היקף ובאיזה אופן נכון לאכוף את החוק באינטרנט. במקרים מסוימים העובדה שהעבירות מתבצעות ברשת אינה הופכת אותן לשונות מהותית ולכן יש להפעיל את החוק כלשונו. במקרים אחרים יש להתאים את החוקים לאופי המיוחד של הרשת, שכן אי-אפשר להחיל אותם כמות שהם. הייחודיות של האינטרנט צריכה לעצב את התשובה האם המערכת הנכונה לטיפול בבעיות היא המשפט או מערכת אחרת כמו, למשל, האתיקה. הבעייתיות שמעורר נושא זה תיבחן תוך הדגמה מהמקרה של תגובות אנונימיות במקרים של הסתה לאלימות ולגזענות. כמוכן,לעיונכם, קישור להרצאתה "גם כאן אנחנו צריכים כללים? למה מה קרה?" אותה היא פירסמה בבלוג שהיא מנהלת באתר "רשימות". זהו נושא שמועלה בפורום מידי פעם ואף שעיקר עיסוקנו כאן הוא בדין הקיים, נראה שהנושא הזה מרתק רבים מאיתנו. ד"ר נעמה כרמי תשיב לשאלותיכם בנושא אתיקה באינטרנט.

Aisha

New member
טוב. שאלתי גם בפורום משפט ונט

אבל אשאל גם כאן האם לשים קישור לאתר מוזיקה ככה זו הפרת זכויות יוצרים? זה מה שעשיתי בפורום מסויים ואמרו לי שזה אסור.

Aisha

New member
השאלה שלי נובעת מתהיה

שאולי הפורטלים קצת פרנויים בנושא זכויות יוצרים. יש דברים שצריך להקפיד אבל ישנם בדרים שאפשר להחליק אותם

e-magine

New member
לדעתי חלק מהפורטלים

דווקא לא מקפידים מספיק. כלומר, מאפשרים להעלות המון קבצים מועתקים ללא רשות.

ilanit212

New member
הנה עוד ייעוד לאינטרנט החביב....

אני מתנצלת שאני מפריעה לכם כך בפורום , אך לדעתי זה יעניין אתכם , נפתח אתר הכרויות חדש ובאמת מיוחד מאוד , האתר מיועד בעיקר לבעלי מגבלות כאלו או אחרות , אם זה פיזיות נפשיות או רגשיות , לכולנו יש הרי מגבלה כלשהיא , לכן שווה לבדוק כי תמיד ניתן למצוא שם שותף שיקשיב אם לא יותר מזה , אני לא ארחיב יותר , כדאי לבדוק. www.lovedavka.co.il

e-magine

New member
הצפת פורומים בפרסומות

היא לא יעוד חדש, ורחוק מאד מלהיות משהו חביב.

ilanit212

New member
e- magine היקר......

יקירי , אני מבינה את ההתלהמות סביב ההודעה שמקרינה פרסום , אך בוא נניח שיש לך מוצר שאתה מאמין ואף יודע שעושה טוב להרבה מאוד אנשים , יש לך רעיון אחר , אשר באמצעותו תוכל לשתף את הקהל בנושא , אם כן , אני אשמח לשמוע. צר לי , שוב , שהעניין נראה כמו פרסומת , אך אני באמת מאמינה באתר הזה , ואנחנו באמת מקבלים המון פידבקים חיוביים. עמך הסליחה , אילנית.

melancholy man

New member
זה נראה כמו הצפה

זה עניין של נימוס בסיסי, אם מישהו יכנס אליך הביתה, בלי לדפוק על הדלת ויתחיל לספר לך על המוצר המופלא שיש לו, לא לפחות, כמו שעשה אימג'יין, תגידי לו שזה קצת לא מנומס? פורום הוא סוג של סלון, שאנשים נמצאים בו ומשוחחים (בהעדר מטאפורה יותר טובה אני אשאר עם זו), כאשר מישהו רוצה להכנס לסלון שלנו בשביל לספר לנו על משהו (שלא שייך בשום צורה למה שאנחנו מדברים עליו) טוב יעשה אם קודם ישלח מסר לבעל הסלון (או במקרה הזה לאחד ממנהלי הפורום ויבקש ראשות. המון הצלחה עם האתר, אבל קצת נימוס, גם אינטרנטי, עוד לא הרסה אף מוצר, יש מספיק מנהלי פורומים שהנושא כן קשור אליהם, שישמחו לפרסם את האתר אצלהם, לא חיביים לפרסם בכל הפורומים ברשת.

ilanit212

New member
צודק ב - 100%....

תודה שאתה מביא זאת לתשומת לבי. מטפורת הסלון , קלעה בול. תודה ושוב סליחה. אילנית.

שלמו כסף לגוגל.

מספיק כסף, והאתר שלכם יופיע ראשון או במקום גבוה, גם בחיפושים פחות ממוקדים.

למעלה