ניצולי השואה

סבבב

New member
../images/Emo32.gif ניצולי השואה

לצערנו כולנו נחשפנו למצבם הקשה של ניצולי השואה שנשארו בקירבנו. כולנו יודעים שלא ירחק היום ולא יוותרו בתוכנו ניצולים, ונראה כי מדיניות הממשלה היא לחכות שלא יישארו עוד ניצולים ורק אז יעלו להם את הקיצבאות שהם כל-כך זקוקים להם. כיום יש הצעת חוק של קולט אביטל וזבולון אורלב להעלאת הקיצבה לניצולי השואה. זירוז הצעת החוק בתמיכת העם - תגרום להעלאת הקיצבה על אפה וחמתה של ממשלת ישראל למדיניותה האיטית... מצ"ב לינק לחתימה על העצומה. זה חשוב!!!

e v g e n y 2 3

New member
חשוב ביותר

הנושא חיוני ביותר. מצוקת אנשים מרשימים אלה היא ממשית. הממשלה בועטת בהם ומשפילה בכל דרך שלא תעלה על הדעת, כ"הכרת תודה" על זה שהם בנו לנו את המדינה. גם בעבר חתמתי על עצומות דומות, אשר לצערי לא השפיעו על הממשלה.. בנוסף, הפצתי קריאות דומות ברשת הצה"לית. ככל שניצור מודעות רחבה יותר, כך הנושא יקבל תאוצה. לצערנו, פחות ופחות ניצולים יזכו לראות את פירות המאבק, אם יהיו (פירות)... תודה למנהל הפורום. תודה.

dkey

New member
אתה מקסים וזה המעט שאנו יכולים לעשות

קראתי בזמנו על רופאי שיניים שהתנדבו לעזור. כן ירבו התורמים. בהחלט חובה להפעיל לחץ על הממשלה. מדינת ישראל נהנתה מאוד מהפיצויים שהגרמנים שילמו שלא לדבר על התרומה של העולים עצמם וזה המעט שאפשר לעשות.

83 ש"ח ! - חשוב ביותר, תקראו

שמעתי בערוץ 9 (ערוץ ברוסית) רעיון עם אחד מאסירי גטו סלונים. סבא בן 83! הוא דיבר בהתרגשות, ואמר בתוקף שאת ה-83 ש"ח הוא מוכן לתרום כל חודש מקצבת הזיקנה שלו לטובת הממשלה, שילמדו קצת ערכים. אם לא יספיק להם, הוא מוכן לוותר גם על הסיוע ברכישת תרופות וכל ההטבות האחרות לזקנים. רק לא לקבל את היריקה בפנים של 83 שקלים חדשים. קרא לתוספת הזאת "טיפ". במקביל, ארגון הלוחמים היהודים במלחמת העולם השנייה שוקל להתלונן לנציגי גרמניה. כל כך עצוב ששאריות הדור ההוא מחפשים תמיכה דווקא בגרמניה. לדעתי, כ-עם היינו צריכים לדחות את הסכם השילומים וכל "פיצוי אחר". הממשלה בעצמה חייבת לדאוג לאנשים גדולים וחזקים אלו. (מצורפים תמונתו של מנחם בגין, מגדולי הנואמים בעם ישראל לדורותיו, הנואם בהפגנה נגד "הסכם השילומים", וכן קישור לנאומו המלא, המתחיל כך: " "בני ירושלים, אזרחי ישראל, הערב עומד לקרות המקרה המחפיר ביותר בתולדות עמנו. בשעה מרה זו נעביר לנגד רוחנו את אבותינו הקדושים, אמהותינו הטבוחות ותינוקותינו שהובלו במיליונים לטבח על-ידי השטן שיצא מתחתית הגהינום להחריב את שארית עמנו. ..... " אני מתנצל מעומק ליבי בפני מנהל הפורום היקר (והעוזר לי אישית) על תפיסת המקום שלא בנושא, אך מחובתי ומחובת כל אחד לכתוב ולעשות.. http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=7188

סבבב

New member
ההפך...

כל שיעור היסטוריה והרחבת הידע היא ברוכה!!! יישר כוח...

תודה

תודה, מנהל פורום יקר. אם כך אני אשמח להוסיף מדיי פעם תגובות אקטואליות במגוון נושאים. פשוט כשכתבתי סיפור קודם שלי (על הרבי, על התקף לב), כמעט עשו לי מוות בסקילה :) נרתעתי מלכתוב.

סבבב

New member
שטויות...

סיפורים ממורשת העם והארץ - תמיד מבורכים...

למעלה