מתנצלת מראש

mich78

New member
../images/Emo32.gif מתנצלת מראש

על ההתפרקות ... לאחרונה אני מאבדת שוב שליטה על חיי וחוזרת לימים הפסימיים שלי (ואני כ"כ לא אוהבת את זה) ... מרוב שאני מנסה לנהל מערכת יחסים שונה ממה שראיתי וחוויתי בבית, אני יותר מדי חוזרת על הטעויות לאחרונה. אני מאשימה את ההתנהגות בכך שאני מפילה את האשמה על החינוך שראיתי וספגתי בבית , זה נוח, זה קל וזה כ"כ לא נכון לעשות ... יש למישהו רעיון איך מתאפסים שוב
הרעיון היחיד שרץ בראש אצלי זה לברוח ומהר
והייתי אומרת שזה רעיון לא פרקטי במיוחד

לא להעביר כל פעולה או ...

התנהגות דרך המסננת הדיכוטומית של: כמו בבית/לא כמו בבית. הרי אין לדבר סוף. את לא מאושרת מהדרך שבה התנהלו הדברים בבית שלך, אבל את לא ההורים שלך. את מודעת לבעיות ומכירה בהן. בכך את שונה מהוריך המסרבים להודות בכך שיש או היתה איזושהי בעיה. אבל, את חייבת להודות, גם בפני עצמך, שאת לא אדם מושלם. את יכולה לטעות כמו ההורים שלך (בלי להיות כמוהם), ואת יכולה לטעות גם בצורה אחרת. בסך הכל את משתדלת לעשות את הטוב ביותר, ובכך את צריכה להסתפק. החיבוטים הנפשיים הבלתי פוסקים לא יעזרו לך להגיע לתוצאות טובות יותר. בסופו של דבר אין אנשים מושלמים. כל אחד מאיתנו טעה וטועה. למרות המאמצים של כל אחד מאיתנו לקיים מערכות יחסים מושלמות עם בן הזוג שלנו ועם הילדים שלנו, הרי מדובר במערכות יחסים שיש בהן לפחות שני משתתפים. את רק חלק מהמשוואה אך לא כולה. עצתי לך, קחי את הדברים קצת יותר בקלות. את עומדת לפני שינוי משמעותי בחייך וזוהי תקופה שבה רבים מתלבטים, עד לרגע האחרון, אבל, בסופו של דבר הרי לא תוכלי לסגור את כל הפרצות ולצפות את כל האפשרויות שצופן לך העתיד. צאי, אולי, לכמה ימי חופשה. סעי למקום אחר ופשוט תנוחי קצת. בהצלחה.

mich78

New member
../images/Emo140.gif

קשה לא להיות ביקורתית שגדלתי וחייתי בסביבה שכזו אני ביקורתית כלפי עצמי הצורה קשה בעיקר ומאוד מחמירה עם עצמי לפעמים - ואני יודעת ... ורעיון החופשה - מתאים מקווה שנצליח ליישם אותו

alona 9

New member
למה ../images/Emo32.gif??? בוקר טוב mich

לברוח ממי,ולמה? אם תפרטי יותר,יהייה יותר קל לתרום רעיונות, ובנתיים החזיקי מעמד חוזרת לעבודה.....

אל דן

New member
איך מתאפסים שוב.....

שאלה מצוינת, מאחר ואינך מעונינת להמשיך במצב הזה. בדיקה קצרה לבירור היכן התחילה היציאה מאיפוס, תנסה לעזור במציאת השלב/ הנקודה הספציפיתשהשפיעה על "השבירה" מהרצף המאוזן. השלב הבא יהא חיפוש אישי של הדרכים שבהן את נעזרת כדי לצאת בעצמך ממצבים לא נוחים. בפועל, התחלת בתהליך של שלילת הפתרונות שהגעת למסקנה שאינם יעילים כבעבר- קרי, בריחה. בהצלחה

mich78

New member
נקודת השבירה

התחילה משיחה תמימה שהציפה אצלי המון פחדים שיחה שגורמת לי להתמודדות יומית עם מה שקורה בחיי כרגע .. מקווה שאצליח גם הפעם להתמודד עם הדברים וששבירה זו היא אולי ירידה.. אבל ירידה שתוביל לעליה בסופו של דבר (מנסה להתעודד
)

דיא

New member
מבחינת תוכן אין לי הרבה מה

להוסיף לתגובות המושכלות שקיבלת. מבחינת צורה, יש לי. כשאני יוצאת מאיפוס (אל דאגה, קורה לכולנו), במיוחד בנושאי הזוגיות, אני אומרת פוס. לא בורחת, אלא תופסת מרחק. לא ממנו, אלא מרוטינת החיים. אם זה מתאים, אז אני נוסעת לבד ליומיים-שלושה. אם לא מתאים, נוסעת יחד איתו ליומיים שלושה. אין לי הסבר מדוע הדבר קורה, אבל זה עוזר מחד להקצין את הטוב ואת הרע כאחד, אבל גם להכנס לפרופורציה כשחוזרים. בקיצור - את לחוצה, קורים המון דברים, הוא גם לחוץ, קחו חופש. לילה עם סק"שים על החוף, מסעדה טובה, טבילה לילית בים - בעיני תרופת פלא. תחזיקי מעמד ו

pf26

New member
לא לברוח

זה יכול להיות דפוס התנהגות שיחזור על עצמו במערכות נוספות, אז מה הרווחת? אולי באמת, כמו שהציע נץ,כדאי ללכת לאיזה טיפול להתקף חרדה, אפילו שיחה קצרה עם רופא משפחה יכולה לעזור לפעמים. בהצלחה

למעלה