סתם תגובה...
שלום לך, אתה צודק ברוב הדברים שרשמת, אבל זאת עובדה שלמערכת ההפעלה המדוברת אין תחרות בקלות השימוש\התקנה\הוספת דברים. הפצות לינוקס מסויימות מנסות, אבל יש להם עוד דרך ארוכה... אם נשים בצד לרגע את קלות השימוש, אז הרבה מערכות אחרות לוקחות את וינדוס בביצועים, ביציבות. וכמובן, הקוד הפתוח. יתרון עצום. הנה סיפור אמיתי קצרצר: יש לי שרת IRC קטן, שלצורך הפעלתו אני מריץ תוכנת סרביסס ircservices-5.0.19, רציתי אפשרות של תמיכה בשינוי hostname למשתמשים רשומים, משהו דיי קטן, אם לא היה את הקוד, הייתי תקוע, אפילו שהתוכנה בחינם, אולי היוצר היה טוב לב ועושה בשבילי את האפשרות הזאת בגרסה הבאה, אבל מי יודע מתי תצא הגרסה הבאה? והאם הוא בכלל יחשוב שזה אפשרות שימושית מספיק בשביל להוסיף אותה לתוכנה שלו? אני לא מבין גדול בC, אבל לקחתי את הקוד, הסתקלתי, אחריי כחצי שעה, היה לי את מה שדרוש לי מוכן ופועל. סה"כ הוספתי פונקציה של 5-6 שורות. מזל שיש קוד פתוח... אני משתמש בFreeBSD 5, לקח לי כ-5 שעות לחבר אותו לאינטרנט, ועוד כמה שעות לסדר עברית בקליינט IRC שאני משתמש בו (xchat), ובסביבת עבודה שאני משתמש בה (KDE), למרות שיש תמיכה דיי סבירה לעברית, עדיין יש המון בעיות, משהו שמשתמש ישראלי לא יוכל להתעלם ממנו. גם הדפדפן לא משהו, הkonqueror שבא עם KDE דיי עלוב, לוקח לו המון זמן להעלות את העמודים בפורומים של תפוז. את מוזילה בגרסה ישנה הצלחתי להתקין, אבל זה דפדפן דיי כבד, וכבר עדיף את konquerror, את הגרסה החדשה של מוזילה בכלל לא הצלחתי להתקין, בגלל שאחת התוכנות הדרושות דפוקה? (אם יהיה לי את הרצון אולי אני יצליח לסדר את זה בסוף, אבל עזבתי את זה לזמן מה). אין תמיכה בפלאש ב konqueror. יש לו עוד כל מיני בעיות שונות ומשונות, אבל פועל דיי בסדר. אתה רואה כמה בעיות בן אדם צריך לעבור בשביל לקבל מערכת עובדת? שלא תבין לא נכון, מערכת מעולה, ניראה את הוינדוס שלי עושה את זה:
4:09PM up 8 days, 22:46, 2 users, load averages: 0.13, 0.15, 0.20
שלא לדבר על זה שאם תוכנה אחת נתקעת, או סתם רוצים לסגור אותה מהר, kill -9 והיא איננה, שלא כמו בוינדוס שאתה צריך להתחנן שיסגור את התוכנה

אז סה"כ, אין אלטרנטיבה אמיתית לוינדוס, אלה אם אתה בן אדם עם קצת ידע והרבה רצון... כך שאי אפשר ממש להאשים אף אחד שהוא משתמש בוינדוס, ונותן יד למעשים של מיקרוסופט.