מסאלה

../images/Emo41.gifמחר - הרצאה על צנזורה ברשת../images/Emo41.gif

הממסד מנסה למשטר את הפעילות שלנו ברשת האינטרנט: חוק צנזורה על תכנים ברשת שיכפה על כל הגולשים, מאגרי נתונים של גולשים המעוניינים לצרוך תכנים מסוימים, חשיפת פרטי גולשים למשטרה ללא צורך בצו ופגיעה בחופש הביטוי חובת ההזדהות של גולשים בעת תגובה למאמר באתר תוכן ישראלי (חוק הטוקבקים). אלו הן רק חלק מההחלטות והחוקים שחולפים על פנינו בשנה האחרונה ואנחנו שותקים. מה המשמעות של כל החוקים האלה? איך הם ישפיעו עלינו כגולשים? כאקטיביסטים? ומה אנחנו יכולות לעשות אל מול האיום הזה? נלמד על נושא הזכויות הדיגיטליות, נראה איפה הן מאויימות בארץ ומה עושים אנשים בעולם כדי להגן עליהן. יחד נחשוב מה אנחנו יכולים לעשות נגד צנזורה באינטרנט. יום שלישי, ה-11/12, בשעה 19:00בסלון מזל. מנחים: גיא ווסט וטלי לרנר לשאר אירועי החודש בסלון מזל: http://www.freeall.org/talile/wp-content/uploads/2007/12/mazaldec.jpg

דילמת הפרטיות ברשתות חברתיות

"דילמת הפרטיות ברשתות חברתיות" כנס מטעם מכון נטוויז'ן לחקר האינטרנט - אוניברסיטת ת"א הכנס יתקיים ביום שני, 7 בינואר 2008, כ"ט בטבת תשס"ח, החל מהשעה 15.00 באולם ליאון, בניין רקנאטי, הפקולטה לניהול, אוניברסיטת תל-אביב הכניסה חופשית. מספר המקומות מוגבל. יש להירשם מראש בדוא"ל: [email protected] 16.00-15.00 - מושב ראשון: דילמות ופרטיות יו"ר: אלי הכהן, מנהל מקצועי, מכון נטוויז'ן לחקר האינטרנט פרטיות ורשתות חברתיות: מי הזיז את הסוס שלי?, עו"ד יורם ליכטנשטיין האם הגענו לקץ הצנעה?, אבינועם בן-זאב, ראש התכנית להכשרת מורים למחוננים, מכללת אורנים לחינוך אמון, מוניטין ופרטיות – משולש בעייתי?, ד"ר יובל אלוביץ, מנהל מעבדות דויטשה טלקום, אוניברסיטת בן-גוריון 16.20-16.00 – הפסקה וכיבוד קל 17.30-16.20 - מושב שני: מבט מן השטח יו"ר: ארנון הרשקוביץ, רכז אקדמי, מכון נטוויז'ן לחקר האינטרנט הרשתות החברתיות החדשות, אוריאל אוחיון, מנהל מעבדת האינטרנט LightSpeed Gemini, בלוגר ב - TechCrunch ובבלוגים אחרים במסגרת הפריימים, דניאל סביט, סגן נשיא לענייני תוכן וקהילה של MetaCafe.com נפגשים לקפה פרטי במרחב הציבורי, נתן ליפסון, מנהל האסטרטגיה והפיתוח המערכתי של אתרי TheMarker, אחראי על פרויקט TheMarker Cafe כניסה חופשית לחדר המורים, סוזן צעירי, מקימת הרשת החברתית Edureshet בעיות ופתרונות ברשתות משפחתיות, גלעד יפת, מנכ"ל MyHeritage.com

skyit

New member
דחוף עצה על חברת כרטיסים באינטרנט!!!

שלום, אני זקוקה לעצה דחוף! לפני כחודשיים הזמנתי דרך האינטרנט כרטיסים להצגה בלונדון מחברת כרטיסים שממוקמת באוסטריה (כחודש לפני הנסיעה שלי). לאחר כשבועיים קיבלתי בדואר את הVOUCHERS (שניים: לי ולחברה שלי). לאחר חודש הגעתי ללונדון ולתיאטרון שם הסתבר לי שאלה VOUCHERS שכלל אין רישום עבורם ובטח שאין כרטיסים שמחכים לי. לאחר המון בירורים עם פקידת ההזמנות ומנהלת משרד הכרטיסים (במשרד של חברת הכרטיסים באינטרנט לא ענו לנו באותה שעה)והמון עוגמת נפש החלטנו לקנות שוב כרטיסים כדי ללכת להצגה. מנהלת משרד הכרטיסים בלונדון הוציאה לנו מכתב המאשר את הטעות ואת העובדה ששילמנו על כרטיסים שלא קיבלנו... שלחתי לחברה באוסטריה את המכתב, הVOUCHERS והמכתב הנלווה אליהם המאשר את התשלום עבור הכרטיסים וביקשתי שיחזירו לנו את הכסף. מאז הם עונים שהם מבררים את העניין ולא נעשה שום צעד להחזרת הכסף! אני מתלבטת לגבי המשך התהליך זה ממש הפקר! הבעיה שזו חברה באוסטריה..מי בכלל סופר אותי שם? מה אתם מציעים?!

דנדן58

New member
לא יודעת............

אני נכללת בקטגוריה של אנשים והרכישה בקטגורית אינטרנט. יש צורה להגיד משו.....

לשאלתך אין שום קשר לפורום הזה,

וגם ראיתי ששאלת ונענית בפורום המתאים, פורום משפט האינטרנט וההייטק.

../images/Emo41.gif אני מעדכן משמע אני קיים ../images/Emo41.gif

SNOOZ היא מערכת שמאפשרת לכם לשמור על קשר קרוב עם הקהל שלכם – חברים, משפחה, קולגות בעבודה ומעריצים. ב - SNOOZ העדכונים עונים על שאלה אחת פשוטה – מה בראש שלך. אתם אוכלים חביתה עם בצל? הוצאתם סינגל? כתבתם בבלוג? תעדכנו את זה ב-SNOOZ! העדכונים הם קצרים ולא דורשים זמן והשקעה כמעט מהמעדכן (עד 140 תוים לעדכון) מהמחשב או מהסלולר. בקיצור, אם אתם רוצים להגביר חשיפה אישית, לחזק תדמית ולשמור על קשר עם הקהל שלכם, כנסו לסנוז ותתחילו לעדכן.
גולש רשום בתפוז? הדרך קצרה... היכנס ל SNOOZ, הזן את שם המשתמש והסיסמה שלך וזהו. יש לך עמוד משלך ב- SNOOZ.
לא נרשמת עדיין? היכנס ל SNOOZ, הירשם והתחל לעדכן את החברים שלך מה קורה איתך עכשיו. למקומות, היכון, SNOOZ

דחוף דחוף!!! רני מחפשת מייל מסויים שמסתובב

שלום, אני מחפשת דחוף מייל שמסתובב ברשת, אני חייבת לעשות עליו עבודה לתואר. המייל הוא כעין קריקטורה, של קופים שבכל פעם שם ניגשים לבננות הם מקבלים מכות. אחרי שמכניסים קופים חדשים, הקופים הישנים מרביצים לחדשים ע"מ שלא יגעו באוכל. בסיומו של המייל כל הקופים חדשים והם אינם נוגעים באוכל, ואפילו לא יודעים למה. אודה לכם על לינק או משלוח מייל ל [email protected] ,תודה

לבקשתך אין שום קשר לפורום הזה.

את יכולה לחפש בגוגל, ביוטיוב, במטה-קפה, ובשאר אתרים רלוונטים.

Kiru

New member
המייל הזה מבוסס כנראה על ניסוי ידוע

שנעשה בזמנו בקופים. אם אזכר בשם שלו, אכתוב כאן.

uzi2

Active member
זה נראה לי כמו הניסוי

שהוצע כהמחשה ע"י ביורן לאמבורג בספר The Skeptical Environmentalist, על חמישה קופים שהוכנסו לכלוב, שמו הרבה בננות במקום שצריך לטפס אליו ושרק קוף אחד יכול לטפס אליו בכל רגע נתון. בכל פעם שאחד הקופים ניסה להגיע לבננות, רגע לפני שהוא הגיע לקחת אותן, הענישו מבצעי הניסוי את שאר הקופים. הקופים למדו את העניין, והיו מנסים למנוע מכל קוף שניסה להגיע לבננה לטפס אליה, עד ששום קוף לא טיפס. בשלב הזה, החליפו החוקרים את אחד הקופים בקוף חדש, והפסיקו את הענישה הקולקטיבית על הטיפוס לבננות. הקופים שלא ידעו על הפסקת הענישה, מנעו מהקוף החדש להגיע לבננה עד שהוא הפסיק לנסות. בשלב הזה החוקרים הכניסו עוד קוף חדש במקום אחד ישן. ארבעת הקופים האחרים, כולל זה שהגיע לפניו מנעו מהקוף החדש להגיע לבננות עד שגם הוא הפסיק. ואז שוב החליפו החוקרים עוד קוף ישן בחדש, עד שבסופו של התהליך לא היה אפילו קוף אחד מהתקופה שבה החוקרים הענישו את הקופים. בשלב הזה, כל הקופים מנעו אחד מהשני להגיע לבננות, למרות שלאף אחד מהם לא היו ראיות לכך שיש סיבה מדוע עליהם למנוע את ההגעה לבננות (שהו אמורות להספיק לכל הקופים). לא ברור שהניסוי אכן בוצע, אלא רק שהוא הוצע כהמחשה בספר המוזכר לעיל.

Kiru

New member
../images/Emo45.gif בדיוק זה,

אם כי אני אתאכזב אם הוא לא באמת בוצע. אגב, נעשו כמה ניסויים עם רציונל די דומה. קשרו גור פילים לגזע עץ קטן, הפילון ניסה להשתחרר במשך תקופה ולא הצליח, עד שהתייאש. כשגדל, לא ניסה שוב כי זכר שאין לו אפשרות לברוח, למרות שכפיל בוגר היה שובר את העץ בקלות. היה גם ניסוי שבו שמו פרעושים בצנצנת סגורה. הפרעושים קפצו ונחבטו במכסה, עד שלמדו לקפוץ רק עד לגובה המכסה. כשהמכסה הוסר, הפרועושים המשיכו לקפוץ לאותו הגובה למרות שיכלו לברוח החוצה.

uzi2

Active member
אם כי כאן יש שכלול

שכן לאף אחד מהקופים בשלב הסופי, אין מידע לגבי הסיבה המקורית לכך שהוא צריך למנוע מהאחרים להגיע לבננות.

../images/Emo41.gif פורומים חדשים בתפוז אנשים ../images/Emo41.gif

הורים לפעוטות בני 2-5? בואו להתייעץ, להיעזר ולחלוק חוויות בפורום הורים לפעוטות ולוו עמנו את התינוק לעולם ה"בוגרים" http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1934
אוהבים את הריאליטי "הישרדות"? מעכשיו גם אצלנו! רגע לפני עלייתה לאוויר, מצטרפים לפורום הישרדות הישראלית http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1935
לעיתון הנוער הוותיק והאהוב יש פורום משלו! פורום מעריב לנוער מזמין אתכם לדבר על כל מה שבאמת חשוב לכם http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1936
מי יהיו סנדי ודני הישראלים? בואו לגלות וגם להחשף לעולם מחזות הזמר בפורום גריז - הריאליטי http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1938

victoria1001

New member
שלום חברים

לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון.. אבל אני די בודדה לאחרונה.....ומחפשת לי חברים/ות חדשים....ולא בדיוק יודעת היכן להשיג כאלה.. אז אם למישהו יש רעיון...אולי אתר...או מקום פיזי שאפשר להכיר.. ולא רק למטרות הכרויות..אלא בכללי קשרים חברתיים..כי זה מאוד חסר לי לאחרונה.. שיהיה המשך ערב טוב לכולם

ערב טוב לך

אני יכול להגיד שכל מילה שאמרת על המצב שאת חיה בו, מתאימה גם לי. אני גם זקוק לקשר חברתי ולאו דוקא למטרת היכרות רומנטית, (ולא שאני מתנגד אם תהיה כזאת) אלא יותר כדי לדבר ולא להרגיש כל כך את הלבד. אני יכול רק להגיד לך בכנות (אבל באמת בכנות) שאני אדם כנה וישר מאוד ובסה"כ מאוד זקוק לחברה, לפגוש מדי פעם מישהו לדבר בטלפון או באמצעות המייל. אם תרצי כתבי לי למייל שאתן לך ומשם נראה איך נתקדם. [email protected] שיהיה לך ערב טוב

victoria1001

New member
היי

כתבתי לך למייל... אבל בפעם אחרת הייתי מציעה לך לכתוב מייל ישר למסרים ולא פה... ביי וערב טוב...

victoria1001

New member
כן אבל זה בדיוק העניין

שלא רוצה אתר ...חברים וירטואליים...שיכתבו לי כל היום רוצה גם קשר פיזי...טלפונים..מפגשים.. טיולים...וכו'..

למעלה