מיכל@ל

נעה גל

New member
../images/Emo32.gif מיכל@ל

האם תוכלי להכנס לפורום שלי ולענות על השאלה הבאה (את לא חייבת, כמובן)? אני פונה אליך בדרך הזו, כי לא יוצא לי לפגוש אותך באיסי, והמייל שלך הוא עדין המייל הישן ואני לא יודעת אם הוא מעודכן או לא. את יכולה למחוק את ההודעה הזו. תודה מראש }{

shira^

New member
מיכל@ל ספרי גם לנו מה זה ..

גן עם מעורבות הורים.. מאוד מסקרן אותי.

נעמי*

New member
לנו יש נסיון משני גני מעורבות הורים

בראשון שהקמנו כשהבת השלישית הגיעה לגיל הגן הינו מעורבים בשיפוצים, בבנית חצר גרוטאות, בהעברת פעילויות בגן. היום, עשר שנים אחרי אנחנו באותו גן כביכול אבל הוא מאוד שונה. רוב המעורבות שלנו מתבטאת בכך שההורים שוכרים עובדת שלישית נוספת לגננת ולסייעת, זה גם היה קיים לפני 10 שנים אבל היה חלק קטן מאוד מהענין של המעורבות

מיכל@ל

New member
שירה

כשעדי היתה צריכה לעלות לטרום חובה,ראיתי שאף אחד מהגנים לא נראה לי והחלטתי יחד עם חברה להקים גן בעצמנו. אספנו אנשים שפחות או יותר יש להם את אותן ציפיות מהגן ,הבאנו גננת מדהימה שמאוד רצינו,החלטנו מה יהיו התכנים,החוגים וכו והשקענו כדי שהגן יהיה מה שרצינו לראות בו . זה היה חתיכת פרויקט [שהברוקרטיה כמעט יבשה...] ,אבל זה היה גן מופלא עם ילדים והורים מקסימים וגננת שהפכה את המקום לבית שני. היא היתה מכינה עם הילדים כל בוקר ארוחת בוקר מהסרטים [הילדים היו מכינים בורקסים,עוגות ,ספגטי וכו],היתה עושה מסיבות פיגמות בערבים,הרימה כל פרויקט שילד יזם או ביקש,יזמה פרויקטים אומנותיים וכו וכו... לצערי אחרי שעדי עזבה היו שם מהומות והיא לא מתכוונת לחזור בשנה הבאה,חבל,הייתי מאוד שמחה עם למאיה היה גן כל כך טוב כמו זה.

שולינקה

New member
לנועה ואחרים בנושא גן מעורבות הורים

נזכרתי שהיתה כתבה (איני זוכרת מתי) באחד הגיליונות של עיתון "הורים וילדים",בנושא "מי יטפל בילדך". בעיקרון,היתרונות של גן כזה רבים:קבוצת ההורים בוחרת את הגננת,קובעת את התכנים שינתנו בגן,הגן מושקע ובד"כ ההורים הם מן הסוג האיכפתי והמטפח ילדים,בהתאם. מאידך,יש לא מעט חסרונות:העלות החודשית יקרה ביותר(מעבר לעלות גן פרטי שגם היא יקרה),יש להתחייב להיות נוכח בגן בתורנות(אבל הרי צריך לעבוד כדי לממן את הגן),לא כל האימהות טובות להיות עוזרות לגננת,יש הרבה התעסקות וכאב ראש בגן ולעיתים,ההורים רבים ומתווכחים ביניהם על נושאים רבים ואז הקטסטרופה חוגגת.

למעלה