ל-

אסף פורמן ב-../images/Emo43.gif אנשים

אסף פורמן, המנחה הכי cool בתוכנית הכי חמה של הקיץ ניק - נט בערוץ ניקלודיאון, יגיע להתארח בפורום הרשמי ב-15:00, מיד לאחר התכנית ולענות לכל שאלותיכם! הכנסו כבר עכשיו ושרשרו לו שאלות: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=1787&msgid=103470053
קיילי מינוג חוגגת 20 שנה של להיטים ובכל יום ניתן לזכות בפרס מהמם בפורום! כל שעליכם לעשות הוא להצביע ב"בחירות" ע"פ השאלה היומית. לתמונות ולשרשור התשובה ליחצו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=566&msgid=103478578
רוצים לזכות בסינגל החדש של יפתי עם אניה בוקשטיין? יש לכם כמה דרכים. הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=1730&msgid=103425558
פורום תרבות ומוזיקה ברזילאית מחלק לכם במהלך השבוע כרטיסים לפסטיבל הקולנוע הברזילאי ה-7 בישראל. רוצים לזכות? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=636&msgid=103430110

../images/Emo32.gifפסיכאדליה - פסטיבל רוק - צוותא ת"א 23.8

יום חמישי 23.8.07 שעה 21.00 באולם "צוותא" ת"א. 40 שנה ל"סרג'נט פפר" ו"פינק פלויד" הראשון. מיטב להקות הרוק הפסיכאדליות במופע מיוחד לרגל 40 שנה לקיץ הפסיכאדלי של שנת 1967. המשתתפים והמבצעים: הביטלס - "סרג'נט פפר" בביצוע להקת "אקס בנד". פינק פלויד סיד בארט - ג'פרסון איירפליין, בביצוע להקת "החשודים". הקצפת - הדלתות, בביצוע להקת "הסופרגרופ". ג'ימי הנדריקס אקספיריאנס בביצוע שלמה מזרחי ולהקתו. קינג קרימזון בביצוע להקת "כבד קצוץ". פרפר הברזל - היצירה IN-A-GADDA-DA-VIDA בביצוע יוסי בוזין וחברים. להקה אורחת: זוכת תחרות סיד בארט - "רוקפור" - לרגל אלבומה החדש. אמן אורח: שמשון מיאל - לרגל צאת האלבום המחודש "פרדס הגחלים הלוחשות". פסטיבל הרוק הכי הזוי שהיה בארץ! מומלץ להכין כרטיסים מראש כי מספר המקומות באולם מוגבל. מחיר כרטיס: 110 ש"ח (מחיר אחיד לכל האולם). המקומות מסומנים בישיבה. כרטיסים במשרד "קסטל" טל' 036045000 ובאינטרנט. לפרטים נוספים כנסו לאתר "מועדון הרוק הישראלי". מצורף עלון המופע.

שליחי הבלוז בשבלול ובבארבי כ"ס 17.8.07

שבלול בנמל ת"א (טל' 035461891), שישי 17.8.07, 16.00, 60 ש"ח: שליחי הבלוז יצדיעו לענקי הבלוז: ג'ימי הנדריקס, אריק קלפטון, סטיב ריי ווהן, גארי מור, "האחים אולמן", "פסל האהבה" ועוד. מופע אחה"צ מיוחד שאסור לפספס! בארבי כ"ס (טל' 035188123), שישי 17.8.07, 22.00, 60 ש"ח: שליחי הבלוז יצדיעו לשתי הלהקות ששינו את פני מוסיקת הרוק בעולם "פינק פלויד" ו"קווין". אל תחמיצו שעתיים עם שתי אגדות הרוק הכי גדולות!

שליחי הבלוז בג'פטו ובפאב נאפו-פו 21-23.8.07

ג'פטו בקריית חיים (טל' 048492015), שלישי 21.8.07, 22.00, 60 ש"ח: השליחים יצדיעו ל-3 ענקיות הרוק הכבד מייסדות זרם ההבי מטאל "לד זפלין", "סגול כהה" ו"בלאק סאבאת'" בשעתיים וחצי של הפצצה! פאב נאפו-פו באשדוד (טל' 0522922541), חמישי 23.8.07, 22.00, כניסה חופשית: השליחים יצדיעו ל-4 אגדות הרוק הגדולות "פינק פלויד", "לד זפלין", "סגול כהה" ו"קווין" במופע שכל רוקיסט אמיתי חייב לראות!

שלמה מזרחי בביץ' בר קיסריה 22.8.07

אשף הגיטרה החשמלית שלמה מזרחי יבצע את מיטב החומרים של אלבומו החדש "Fenderica One" ובנוסף חומרים מכל הזמנים של "הבמה החשמלית", האלבום "קוקו בן 19", האלבום "אדון החלומות" וכמובן קאוורים לגדול נגני הגיטרה החשמלית ג'ימי הנדריקס. אל תחמיצו הופעה עם גדול הגיטריסטים הארץ! את שלמה בגיטרות ושירה ילוו הבסיסט עמוס שפרינגר והמתופף יחיאל ברוור. ביץ' בר בקיסריה, רביעי 22.8.07 שעה 22.00. כרטיס: 50-60 ש"ח, טל' להזמנות: 046363989. פרטים מלאים על ההופעה באתר הרשמי של שלמה מזרחי: www.shlomomizrachi.com

להקת אנרגיה חולנית בבלום בר ת"א 13.8.07

הקשיבו הקשיבו! להקת הרוק הכי הזויה בארץ "אנרגיה חולנית" בהופעה משונה ומוזרה במיוחד עם שירי התקליט החדש A Mazing Grease ושירים מתקליטים קודמים. ההופעה תתקיים בפונדק הבלום בר (רח' המלך ג'ורג' 2 ת"א) ביום שני 13.8.07 בשעה 22.00. הכניסה חופשית. מי שרוצה לראות הופעה מוטרפת ביותר כדאי לו להגיע - אחרי הופעה כזו תהיו זקוקים ללכת לבית הבראה. אורטויה לאדנר - שירה וכלי הקשה, אריה פיין - אורגן, ברק גרוסברג - גיטרה חשמלית, רן שבתי - בס, ניר שדה - תופים. לפרטים נוספים ושליחת איגרות ומברקים כנסו לכאן. מצורפת כרזה.

DICKPARRY

New member
אחלה להקה

הייתי לפני שנה בצוותא ,בערב מחווה לסיד בארט ולהקת אנרגיה חולנית ביצעו שם את כל האלבום הראשון של פינק פלויד, אני רוצה לומר לכם שהם עשו את זה מדהים. אני מקווה שביום שני תיתנו שם כמה קטעים מאותו אלבום שביצעתם .נשמח מאוד.

לא יהיו קטעי סיד בארט בהופעה בבלום בר

אבל להקת "החשודים", שתופיע בפסטיבל הפסיכאדליה בצוותא ב-23.8.07 ותבצע סיד בארט וג'פרסון איירפליין, מורכבת מחברים לשעבר בלהקת "אנרגיה חולנית" שהשתתפו בהופעת מחווה לסיד בארט אז בצוותא.

RoieL

New member
מעניין אותי איך להקת רוק אמורה לבצע שיר כמו

Sgt. הראשון, עם החצוצרות והכל.

אני מזכירה שלא להתכתב עם מפרסמים מעל

גבי הפורום. אני אחזור למחוק הודעות כאלו, אם זה יימשך. אנא פנו אליהם במסרים בלבד.

הביטלס מפרסמים קוקה קולה?

היי אחי הקטן היה במרכז המבקרים של קוקה קולה, והוא הביא איתו מן חוברת כזאת שרשום בה שהביטלס פרסמו "קוקה קולה" בשנת 1963 בצירוף תמונה שלהם שותים קולה ונהנים מהחיים. השאלה היא - האם הם באמת פרסמו "קוקה קולה" מטעמם או שסתם צילמו אותם שותים קולה? ואם כן, מדוע הם פרסמו קולה?

אני מניח שלא היה חסר להם כסף בתקופה הזאת

ובכלל, הם היו מעוניינים לקבע את מעמדם כלהקה שמפרסמת כל מיני חברות? אני מניח שהתדמית שלהם דיי הייתה חשובה להם. או שבשנות ה-60' היה מקובל שלהקות מפרסמות כל מיני מוצרים מבלי שזה יפגע בתדמית שלהם? (*שיעול* ציףציף *שיעול*)

בשנות השישים היה מקובל שאמנים

יתנו את הזכויות על שמם ודימויים, למוצרים מסחריים. במיוחד בארה"ב, יצאו מאות מוצרים עם שמם של הביטלס, החל מפאות, דרך תיקי-אוכל לבית הספר, קלמרים וכד'. כן, זה הכניס כסף לאותם אמנים, אבל לא הרבה כפי שנהוג לחשוב. קוקה קולה היתה, אולי, מקרה מיוחד. באותן שנים, לקוקה קולה היתה תדמית "צעירה", כמשקה של צעירים מרדנים. כל קמפיין המכירות של המוצר התבסס על קישור בתמונות וצלילים, לעולם הפופ. עשרות אמנים, מהשורה הראשונה, הקליטו אפילו ג'ינגלים עבור קוקה קולה - חלקם מבוססים על שירים ידועים, וחלקם *נהיו* שירים ידועים בעקבות הג'ינגל (לפחות אחד אני זוכרת I'd like to teach the world to sing של הסיקרס (אאל"ט)). עם השנים, הצטמצם מספר המוצרים שאמנים מוכנים לתת את שמם ודמותם להם. כיום ניתן למצוא פוסטרים, טישירטס ולא הרבה מעבר לזה. אין "יומן שנה" של פינק פלויד, נניח. אני לא יודעת ספציפית לגבי הביטלס, אבל זה לא בלתי סביר שהם אכן השתלבו בקמפיין של קוקה קולה. עבור צעירים בריטיים, בוודאי, קוקה קולה סימלה את אמריקה - אמריקה של השפע, הנעורים, והפאן.

איזה מוצרים נשאו את השם "פינק פלויד"?

האם זה נעשה בהסכמה? תמיד הייתה לי תחושה שהפוסטרים, טי שירטס וכו' שנושאים את השם "פינק פלויד", אלו מוצרים פיראטיים ללא שום קשר ישיר אל הנהלת הלהקה ולחבריה.

לא זכור לי שהיו מוצרים כאלו

אבל אולי היו, בשנות השבעים. טי שירטס ופוסטרים אמורים להיות רשמיים. כך, למשל, כאשר ווטרס הופיע בארץ היה משווק מורשה אחד לטישירטס שלו, אשר קיבל - תמורת כסף טוב - את הזכות לייצר ולשווק את החולצות. כמובן שיתכנו מוצרים פירטיים כאלו, וממילא כל אחד יכול להכין כאלו בבית, עם הטכנולוגיה של היום. להערכתי, ההכנסות מפריטים כאלו אינן גדולות, ולכן אמנים חשים שאין גם טעם להלחם ב"פירטים". בשנות השבעים, לעומת זאת, זה היה משמעותי. בני נוער נהגו ללכת לא רק עם טישירטס של הלהקות האהובות עליהם, אלא גם מדבקות, patches על הבגדים והילקוט, ושאר ירקות. זה היה עסק בהיקף לא קטן.

jbloo

New member
פולקסווגן גולף פינק פלויד 94

לימיטד אדישן, כמובן

jbloo

New member
וגם-

פרסומת שהפסקול המלווה שלה היה great gig in the sky אבל אני ממש לא זוכר של מה היא הייתה. (ולא, אני לא מתכוון לפרסומת פיראטית)

למעלה