לשכת עבודה

• פותח הנושא kbng
  • פורסם בתאריך

kbng

New member
../images/Emo32.gifלשכת עבודה

בוקר טוב! אני רוצה להתחיל לחתום אבטלה, סוף סוף יש לי את המכתב מהמעביד. מה עושים עכשיו? בטח צריך למלא כל מיניטפסים ?! , צריך ללכת לביטוח לאומי או ישר ללשכה? צריך עוד ניירת חוץ מהמכתב מהמעביד? אשמח לעזרה מניסיונכן.

balbalik

New member
אפשר במקביל, אפשר קודם לחתום-

ברמה העקרונית את מגיעה ללשכת התעסוקה בלי כלום, מקסימום מכתב פיטורים אם יש לך בו מצוין מה היה תפקידך ותלוש משכורת (כדאי שיהיה, לא חייבים. ממני ביקשו). את ממלאה אצל הפקידה את הפרטים שהיא מבקשת וקובעים לך יום ושעה קבועים בהם תבואי. במקביל את צריכה למלא טפסים שאפשר להוריד באינטרנט מהאתר של ביטוח לאומי. שם כתוב בדיוק מה צריך לצרף אליהם כדי לקבל את קצבת האבטלה. את נותנת את הטפסים במשרדים של ביטוח לאומי ואחרי תקופה מסוימת הם מתחילים להכניס לך כסף לחשבון כל חודש. מהחודש הראשון למיטב זכרוני הם מקזזים x ימים אז לרוב הוא יוצא נמוך מהאחרים. בהצלחה.

שאלה מה נחשב סירוב לעבודה? יואו

אמרתם שאם עונים שמתכננים עוד היריון או טיפולי פוריות זה סירוב אבל למה זאת האמת????. אצלי בכל אופן מה נחשב סירוב ומה לא, ואיך מתחמקים מזה. לגבי טפסים אני הלכתי לסניף ביטוח לאומי יש טפסים בחוץ ולקחתי.......... מקזזים 5 ימי עבודה תצלמי לך את כל התלושים של 24 חודשים אחרונים

../images/Emo88.gif באותו נושא...

אין לי שמץ, האם אישה לאחר לידה (10 חודשים) יכולה ללכת ללשכה לחתום על אבטלה? אבח אין בידי מכתב פיטורין. יש למישהי מושג?

את יכולה לחתום בלשכה, אבל את הכסף

תתחילי לראות רק אחרי 90 יום של חתימה. כיוון שעברו יותר מ-9 חודשים מהלידה - את נחשבת כמו כל מתפטר אחר, ולא כאמא שהתפטרה לשם גידול הילד

עד גיל שנה מותר להתפטר לצורך גידול

הילד............. בכל אופן תבררי את החוקים עם ביטוח לאומי

hadasba

New member
לכי קודם ללשכת התעסוקה

אפילו אם תחתמי קודם כמה פעמים לפני שתגישי טפסים לביטוח לאומי, יחזירו לך את הכסף רטרואקטיבית. הגשתי לא מזמן בקשה לאבטלה, אבל אני לא ממש זוכרת חוץ מתלושי המשכורת אילו טפסים הייתי צריכה להגיש... תלכי לאתר של ביטוח לאומי, משם גם אפשר להוריד את הטפסים ואז זה גם יחסוך לך טיול מיותר לביטוח לאומי.... וגם יהיו שם את כל ההסברים במלואם. בהצלחה!

or 333

New member
כדי שלא תתרוצצי ממקום למקום

דבר ראשון תתקשרי למוקד ביטוח לאומי 08-6509999 תבקשי שישלחו לך טופס תוך יומיים מגיע אלה אם כן יש במקום עבודתך כ"א ושם יש את הטפסים של ביטוח לאומי ואז את צריכה חתימה של מקום העבודה ודיווח מלא כמה זמן עבדת לטופס הזה את מוסיפה תלושי שכר ומכתב פיטורין ונגשת לביטוח לאומי כי בסופו של דבר ביטוח לאומי הוא זה שמשלם לאחר מכן ללשכת התעסוקה ואז מדי חודש לשכת התעסוקה מדווחים לביטוח לאומי ובהתאם לכך את מקבלת את הכסף בהצלחה

למעלה