לשבת

אם אנחנו מתבקשים לעזור ויכולים - אנחנו עוזרים

גם אם יש חשש שההלואה תהפוך למענק. ומהיכרות עם צאצאי אני יודעת שהם מאוד משתדלים לעמוד במילתם. את טיב היחסים בינך ובין בנך אתה מכיר והרי לפיהם אתה תחליט.

האם הוא נוהג כך בדרך כלל?

האם אתם עוזרים לילדים? האם העובדה שהוא יחזיר או לא יחזיר משנה את החלטתכם? לו ילדי שלי היו מבקשים והיה לי את הסכום - הייתי נותנת,

אצל הורי - אין מתנות , רק משהו שצריך

להחזיר - אם זה כסף או שולחן שנתנו לי פעם ואחרי חצי שנה ביקשו חזרה וכדומה.... אני שמחה שלא ירשתי מהם את התכונה הזו (ועוד כמה תכונות בלתי ראויות אחרות)

גלבועא

New member
הייתי נותן לו הלוואה, למה לא?!

ומקפיד הקפדה יתרה שיחזיר כל חודש סכום כסף שנחליט עליו.

אצלנו

נותנים כשאפשר ללא הלוואות. אם אתייחס להורי בעלי, אין מצב שנבקש. מאוד ערים לצרכינו ולצרכי הנכדים ונותנים באופן שוטף. מאוד אוהבת את האמירה שלהם (ואת זה בוודאי לוקחת מהם) : "אנחנו רוצים שתהנו בהווה ולא אחרי מותנו" לגבינו, נותנים עפ"י מידת היכולת הכלכלית בזמן נתון. ילדינו מאוד מעורבים בכל (כולל מצב כלכלי) ,ולכן אם יש נותנים.

התייחסות

לא יודעת כי לא נדרשתי לכך. אבל אני מניחה שכן. אבל נראה לי שהיינו קובעים את ההחזר ולו מהטעם שכפי שציינת יש ילדים נוספים שאולי גם הם עשויים לבקש. אספר לך כיצד נוהגים הורי בעלי. אין אצלם הלוואות. בן עובר דירה עוזרים לו, נכד קונה רכב עוזרים לו. כמובן זה מותנה ביכולת כלכלית שאינה מצריכה מתן הלוואות אלא נתינה ללא החזר.. לקביעתך כי ברור שרב ההורים.... אז צר לי לאכזב אותך. מכירה לא מעט שיש להם היכולת ומשיקולים שלהם רוצים שבנם יתמודד לבד.

alona 9

New member
כן

ולדעתי,מי שכתבו לך שהם נותנים לילדים,ויש להם,והם בעלי רצון לתת, עדיין יתנו הלוואה לילד המבקש... וכמובן, באם זאת הלוואה,צריכה להיות מידה מסויימת של הגינות מצד הילד להחזירה.. מקווה שהתייחסתי לשאלה.

תראי, שלי עוד צעירים אבל

אולי אם היה אומר הילד שזו הלוואה - הייתי נותנת ומסכמת על תנאי החזר. מתנות - הייתי אומרת לו שיש לי כך וכך כסף שצריך להתחלק בין כל הילדים והוא מקבל מה שאני יכולה לתת. תראי, בבית שבו גדלתי , כבר אמרתי לך שלא נתנו מתנות - אז אני יכולה רק לדמיין איך הייתי נוהגת. אני מקווה שלא אפלה בין ילדי במתנות או בהלוואות בצורה כזו שתגרום להם להרגיש לא טוב איתי או זה עם זה.

כשהייתי צעירה יותר ונזקקתי להלוואה

בקשתי שאמי תקח עבורי הלוואה בבנק שלה (לה היו תנאים נוחים יותר). זה הבטיח שאחזיר מכיוון שמראש הייתי מכינה את הצ'קים לכל התקופה על פי הפרוט של הבנק. זה אפשר לי בהמשך לבקש הלוואה נוספת, ולא קיפח את אחי (שאף פעם לא בקש). אם את רוצה להבטיח החזר, או שיויון בין הילדים, לדעתי זאת הדרך הבטוחה והדיפלומטית ביותר, אלא אם כן את יכולה ורוצה לתת ולקוות שיחזיר, או לחילופין מוכנה לקחת בחשבון אפשרות של הלוואה שתהפוך למענק. הבעיה הגדולה ביותר שאני רואה כאן, ואינני יודעת מה מערכת היחסים ביניכם, היא, שכאשר לא יוכל להחזיר יעיב הדבר על יחסיכם. לפעמים כשלאחד הצדדים "לא נעים" מגיעים עד לנתק, על מנת לא להיות במגע יום יומי עם ה"לא נעים" הזה.

pf26

New member
אם יהיה לי בודאי שאתן

עוד לא עמדתי במצב כזה, אבל אני חושבת שאם אוכל לעמוד בזה כלכלית, אתן בלי להסס.

מרים50

New member
כשילדי זקוקים למשהו

אם זה כסף או כל דבר אחר, ויש באפשרותי, אני נותנת. תוך ידיעה שזו לא הלוואה.

robbar

New member
אני ממוצא גרוזיני אז אצלנו זה קצת אחרת

פתחתי לא מזמן עסק בחו"ל ובמקביל קנינו דירה. אשתי ממוצא רוסי. הוריי שחיים די בצמצום באו והוציאו לי צק בנקאי 200 אלף ש"ח . וכל זה בלי אפילו לבקש.הורי אשתי הביאו לנו אגרטל. אצלנו מאוד מקובל שההורים ממש מעבירים לילדיהם כספים מאוד משמעותיים. אם זה לצורך רכישת רכב או מה שלא יהיה . היום אני במצב שאני מרגיש שעוד מעט העסק שלי ממש מתרומם ולכן ברור שאני אתן להם בחזרה ככל שאוכל . רוברט

m i t a l y

New member
ברוכה הבאה, פרח המדבר ../images/Emo140.gif

את מוזמנת לתקוע יתד ולהצטרף לבית הקפה שלנו

למעלה