לשבת

../images/Emo32.gifלשבת

"אוספים גדולים של ספרים נתונים לפורענויות שונות מלבד הלחות, העובש, התולעים והעכברים; פורענות לא פחות חמורה היא זו של השואלים ספרים, זאת מבלי לומר גונבי הספרים. (יצחק דיזרעלי) הספר הוא רע המפתח את כשרונותיך, הוא נר בחושך ותענוג בגלמודך, הוא נותן ואינו לוקח. (ר' משה אבן-עזרא.
שבת שלום

hadasy2

New member
מציאת שם של ספר

מצאתי קטע מתוך ספר, ואני מבקשת את עזרתכם במציאת שם הספר. הקטע הולך ככה: "שנה אחרי שנה היו חוזרים הדברים ונשנים בדייקנות כה רבה עד שכבר אז התעוררו בלבי ספקות אם אמנם זורם הזמן בקו ישר. את הכסף, שהיו הוא ואמא חוסכים בנשיכת שפתיים, היה אבא משלשל לידיו של עורך הדין והנוטוריון ד" אמדור, וזה היה מעיברו בקצות אצבעותיו, כאילו נגע בשרץ או בלבנים צואים, לידי האדון גבאי, שמנה במהירות מסחררת את השטרות כקופאי בעל האוזניים השעירות ב"ברקליס בנק" וטמנם בקופת פח מלבנית, שהכתובת "בנק קומיל" היתה רשומה על מסכה". אודה לכם מאוד על עזתרכם.

Sapientia

New member
כדאי לשאול גם בפורום ספרות.

יש שם תולעי ספרים רבים נוספים. לי אין מושג

dosto

New member
ספרנים חביבים רחמנים בני רחמנים

לצורך תחקיר ספרותי, אני מחפש את הספרים של פיטיגרילי. זה שכתב את 'השופט פוט' אשר זכה לתרגום חדש לפני זמן מה בהוצאת 'שוקן'. הספרים שלו יצאו בעברית בשנות ה - 40 עד ה- 70 של המאה שעברה (ה -20) בכל מיני הוצאות שכוחות אל שעברו מן העולם. חלק יש לי. ספציפית אני במצוד אחרי 'המורה הביישנית' ו'חגורת הצניעות' אבל כל מה שמישהו מוצא אשמח לשמוע לפני שאודה לו, כי בין הספרים יש כאלה שפשוט הודפסו מספר פעמים תחת שם כותר שונה. (אל תשימו לב לשמות הקינקיים של הספרים. הם מעידים יותר על המתרגמים והמו"לים שנתפסו לפן הקליל-הומוריסטי של פיטיגרילי ובמודע או שלא הצניעו את האירוניה והביקורת החברתית). בקיצער, אם יש בינכם ספרנים שניתקלו או מוכנים להציץ במרתפי הספריה שלהם - אודה על הודעה במסרים האישיים. שבת שלום לכולם.

dosto

New member
תוספת

נ.ב. כן, פניתי לאיתמר ורובינזון ועוד אי אלו 'מומחי יד שניה' וגם ל - findabook.

בתיה4

New member
חגורת הצניעות

נמצא בספריה הלאומית ובספריה העירונית ברמת-גן. כיוון שלפי הבנתי מדובר בחוברת, אפשר לצלם.

בתיה4

New member
ואם עדיין לא תמצאי

את יכולה לנסות לצלצל לספריות ציבוריות לפי רשימת ספר הספריות אין קטלוג מאוחד לספריות הציבוריות ולרובן אין קטלוג אונליין

dosto

New member
תודה מעומק הלב, בתיה

אם לא ימצא מוצא, אכן אתחיל לחפש את 'המורה הביישנית' מספריה לספריה. היא חייבת להסתתר היכן שהוא.

חייםלוי

Member
מנהל
בין 14 פרסומיו של פיטיגרילי = דינו

סגרי (שחלקם בתרגום ליידיש) יש גם "עלבון המוסריות" : (וסיפורים אחרים) אני אבדוק מחר אם המורה הביישנית נמצאת באחרים. אני יכול לצלם את חגורת הצניעות הכולל 6 חוברות: חגורת הצניעות / פיטיגרילי [=דינו סגרי]. ‬ דפוסת ‬ ‫ (תל אביב) : הוצאת סיפורי אהבה קלסיים, [1947]. ‬ מקום כרטוס ‬ ‫ תל אביב ‬ תאורת ‬ ‫ 6 כר’ ([חוב’] 1-6) ‬ ‬ התוכן: ‬ [חוב’] 1. לא אגע בך. ‬ [חוב’] 2. דעי כיצד לרמותני. ‬ [חוב’] 3. הבתולה לומדת את מסתרי האהבה. ‬ [חוב’] 4. חגורת צניעות של שלשה גברים. ‬ [חוב’] 5. הגבר השני-והשלישי-והבעל המאושר. ‬ [חוב’] 6. חדר הרווקים ולבה. ‬

dosto

New member
תודה.

'חגורת הצניעות' יש גם בעוד הוצאה: יש גם הוצאה של 4 חוברות. ואין חפיפה בכול הסיפורים או לפחות בשמותיהם. ‫ מחבר: ‬ ‫ פיטיגרילי ‬ ‫ כותר: ‬ ‫ חגורת הצניעות / פוטוגרילי S 38 A 142 [=דינו פגרי] ; תרגם א’ רבותא. ‬ ‫ מו"ל: ‬ ‫ (תל אביב : המפיץ - ד’ טופול, דפוס ארץ), [תרצ"ח?]. ‬ ‫ תיאור: ‬ ‫ 4 כר’ ; 8. ‬ ‫ סדרה: ‬ ‫ הספריה המענינת 1-4 ‬ ‫ הערה: ‬ ‫ שער מעטפת. ‬ Cont. ‫ התוכן: ‬ ‫ 1. חגורת הצניעות. ‬ ‫ 2. דעי כיצד לרמותני. ‬ ‫ 3.א) דעי כיצד לרמותני <סוף>. ב) לא אגע בך ... ‬ ‫ 4.א) חדר הרוקים ולבה. ב) המאושר בכלבים. ג) גמגום. (שני המודגשים לא קימים או בעלי שם שונה מההוצאה "המשושה"

dosto

New member
ספרניות וספרניי הקיבוצים- עורו נא

בעיקר אלה מהקיבוצים הוותיקים. בטח למישהו מכם/ן יש איזה 'מורה ביישנית' של פיטיגרילי על איזה מדף שכוח או במרתף מאובק. תודה

dosto

New member
יש כאן כ"כ הרבה ספרנים

ואף אחד לא מגיב? שאני אבכה? זה יעזור? לפחות לפולנים?

dosto

New member
תודה. חבצלת

והדמעה נגעה לליבי. כמה טוב שמישהי מבינה את העקשנות שלי. ואין לכם איזה רשת בין ספרייתית שלי אען כדי לגלות? אם כן ואם תפעילי אותה מובטחת לך נשיקה ווירטואלית תמימה על המצח.

dosto

New member
לא. אני חדש "בארץ"

איך מגיעים אליהם? את 'אלף' סרקתי. אבל שם לא נמצאות ספריות ציבוריות. חשבתי אולי יש לאלה איזה מאגר מידע כמו לאקדמיה

dosto

New member
בקישורים יש רק אקדמיה

אלא אם כן אני מפספס משהו. ואת האקדמיה סרקתי.

Sapientia

New member
אה...../images/Emo10.gif

לא ידוע לי על קטלוג של ספריות ציבוריות, לצערי.

למעלה