שידרוג מהירות - תיאום בין ספקי תוכן ותשתית
ספק התוכן שלי לאינטרנט הוא "013 ברק". ספק התשתית הוא "בזק". עד כה במשך שנים לקראת תום החוזה יצרתי קשר עם כל אחד בנפרד וחדשתי ההתקשרות לפי התנאים שנראו לי מתאימים. בינואר 2008 בדקתי עם בזק אפשרות לשדרוג קצב התשתית ל- 2.5 M אך החלטתי שלא לשדרג. המחיר נראה לי מוגזם ומכיוון שנותרו לי חודשיים עד תום החוזה החלטתי להמתין עד אז. באותו היום חידשתי את החוזה עם ספק התוכן 013 ברק ושדרגתי את הקצב ל- M 2.5. במעמד השדרוג הדגשתי כי איני מעוניין ואיני מתכוון לשדרג התשתית עם בזק. כך בעצם המצב כיום: אני עובד עם ספק תוכן בקצב 2.5 ועם ספק התשתית בקצב 2. היום 18/3/08באתי לבדוק אפשרות לחדש חוזה עם בזק. להפתעתי למדתי שקצב התשתית שלי שודרג על ידי בזק בלא ידיעתי כבר ביום פנייתי ל-013 בתחילת ינואר. כמובן שבזק גם גבה מחשבוני סכום גדול יותר בלא אישורי ובלא לעדכן אותי. לטענת בזק שדרוג התשתית נעשה להוראת 013 ברק ועל פי רשימות שהועברו אליהם מ-013. לעומת זאת טוענים 013 כי להד"ם. לדבריהם הם מעבירים לבזק את רשימות לקוחותיהם ששדרגו מהירות רק לידיעה וללא כל הוראת שדרוג. איני יודע עד כמה נפוצה תופעה זו. יש לי תחושה שאין זה מקרה נדיר. א. אני חרד למחשבה שחברה, ספקית שירות, כמו 013 מרשה לעצמה להשתמש במידע שבינה לבין לקוחותיה ולהעבירו לידיעת חברה אחרת. ב. יתרה מזו, כנראה שחברת בזק מרשה לעצמה לשלוח יד ולעשות בחשבונות לקוחותיה כבתוך שלהם. האם נתקלתם במקרים דומים? תודה, צפריר