לא קשור

סמדר בנ

New member
../images/Emo32.gif לא קשור

לנושא הפורום, אבל כ"כ צחקתי שאני חייבת להביא לכם את הכתבה הזו שהתפרסמה ב-YNET תחת הכותרת "עיר האורות מטריפה את היפנים". אני מכתירה אותה ככתבה הכי הזויה שקראתי בזמן האחרון. לראיה תחילת הכתבה "מדי שנה, עשרות תיירים מיפן המבקרים בפריז זקוקים לטיפול פסיכיאטרי"

אימשל2

New member
שני דברים על יפנים ותירים

1. ליפנים יש בכלל בעיה עם צפיות. אתמול היה בערוץ המדע, סרט תעודה על תופעה פסיכולוגית שקיימת רק ביפן, צעירים שמסתגרים בחדרם במשך שנים, בלחלק מהמקרים בלי ליצור שום קשר עם המשחה שמעבר לדלת. ברב המקרים התופעה מתחילה כשהילד/ הצעיר לא הגשים צפיות של ההורים, בעיקר בנושא הלימודים. 2. תירים שמקבלים פסיכוזה זו תופעה ידועה מאד בירושלים. שם יש בד"כ פסיכוזות שנוגעות למשיחיות והן אינן אופיניות לתיירים מארץ מסוימת. נראה לי שאופני יותר לנוצרים לחטוף פסיכוזה בירושלים, אבל יש גם יהודים שמצליחים להשתגע מאוירת ירושלים. ולכל הצוחקים, הלואי שזה היה מצחיק או הזוי...

סמדר בנ

New member
אם בפאריז

אחד חטף פסיכוזה וחשב שהוא לואי ה-14 אז יש לשער שבירושלים הם חושבים שהם ישו? אני אהבתי בעיקר את הקטע על האשה שחשבה שהיא נרדפת ע"י מיקרוגל...

אימשל2

New member
מיקרוגל רודף אנשים בכל מקום

אגב את צודקת, ישו מככב בפסיכוזות. האמת היא שחשבתי שמדובר בסתם סיפורים. עד שפעם אחת ברחוב ראשי בירושלים נתקלתי באחד מה"משיחים" האלה.

../images/Emo13.gif סינדרום ירושלים

כתבתי על זה בפעם מזמן, כאן בפורום. הנה - קראו ותהנו, למרות שמבחינה אנושית זה מכמיר את הלב, איך אמונה מוציאה אנשים מדעתם במקום לחזק אותם. ובקשר לפריז - מבינה את היפנים, בחיי. רק ששם זה יותר סינדור פריזאים מאשר סינדרום פריז.

סמדר בנ

New member
תיזהרי שלא אפעיל עליך צנזורה ../images/Emo70.gif

לא מסכימה שישמיצו את פאריז - אחת הערים המדהימות בעולם - עם או בלי פריזאים. אחרי שהייתי בפולין אני מבינה שלעומת הפולנים הצרפתים אנשים מקסימים ואדיבים...

../images/Emo6.gif חכי קצת עם החליפה של האיומים

אל תלבשי אותה בינתיים, כי אני לומדת במרץ לפטפט צרפתית, אחרי הטיול האחרון בנומנדי שעשה לי חשק ונתן לי מוטיבציה - אז אולי אשנה את דעתי. בגדול - אם יש כאלה המחלקים את האנשים לאוהבי פריז ולאוהבי לונדון - אז אני בפירוש מעדיפה את לונדון, כולל אפילו הלונדונים... ועכשיו, גיברת מינהלת, מה תעשי לי, אה? ;-]

סמדר בנ

New member
אחשוב על עונש הולם....

(תרתי משמע). אולי פשוט אתעלם שאמרת כזה חלילול קודש... להעדיף את לונדון על פאריז?
שומו שמים!

אימשל2

New member
אני פה מהאו"ם

חשבתי שאני איש פריז עד שנסעתי ללונדון. עכשיו אני בדילמה, את מי מהן אני מעדיפה. כל אחת מצליחה לפרוט לי על מיתרים אחרים. אני מציעה שתשלחו אותי עוד כמה פעמים לכל אחת מהן ואני אנסה לשפוט באופן אוביקטיבי.

אימשל2

New member
יו את זריזה, כבר יש לי כרטיס ביד

טוב, אז מה אם זה על חשבון מקום העבודה שלי ואני נוסעת לשם בתפקיד? טוב מינהלת, עכשיו אני מחכה להצעה נגדית, לאור העובדה שלונדון דווקא כן מחכה לי. האמת, אמשל מלואימניק טחון, הנסיעה שלי הפעם לא נחשבת כי אני לא אספיק כלום בלונדון, חוץ מלראות את כל הגויים מכל העולם שאני צריכה לפגוש, אז צריך סיבוב נוסף.

סמדר בנ

New member
אני סומכת עליך

שאחרי הביקור בלונדון תביני לבד..... וכדי לשכנע אותך צרפתי תמונה

נדמה לי שמכירה את המקום

זה ברובע הלטיני? איך בכלל נקלעתי לויכוח הזה, איך? אין עוררין על כך שפאריז עיר מדהימה! הבעיה היא עם הפריזאים. מי ששולט בשפה - כנראה שלא מבין איזה חוסר סובלנות וחוסר אדיבות, גם מצד מי שבא במגע עם תיירים ומתוקף תפקידו חייב לדעת גם אנגלית (מה לעשות? במלחמה על הבכורה של השפה הצרפתית על פני האנגלית בכל התחומים - הצרפתים הפסידו). אני, שבכל טיול אוהבת גם לגנוב לי פה ושם כמה שעות להסתובבות לבד, "ללכת לאיבוד" אני קוראת לזה - אוכלת בכל פעם קש מצד זבניות, קופאים במטרו ואפילו בעלי מסעדות ודוכני מזון, שלא לדבר על נהגי המוניות). צריך לשמוע את ה-"אוווךךך" חסר הסבלנות הזה, במבטא צרפתי מתנגן, בכל פעם שאתה מבקש הסבר נוסף, או לא בדיוק מבין למה הכוונה בשטף המהיר שאתה מקבל כתשובה, גם כשברור בעליל שאתה לא מדבר צרפתית...

סמדר בנ

New member
מכיון שאני

דוברת צרפתתית אז לא נתקלתי בבעיות כאלו. מכיון שאין לי בעיות תקשורת, אני מעדיפה את הקורקטיות הקרירה של הצרפתים על פני החביבות המזויפת של האמריקאים. חוץ מזה, נסו פעם לבקש בארה"ב קפה לטה עם התמצית בצד.....

לתופעה שעלולה לקרות לתיירים בירושלי

ם יש אפילו שם. היא נקראת "סינדרום ירושלים" ואכן כל שנה לוקים בה מספר אנשים המגיעים לעיר.

למעלה