לא קשור

סמדר בנ

New member
../images/Emo32.gif לא קשור

אבל אתם כמעט משפחה ואני יודעת שתחזיקו איתי אצבעות - הבת הבכורה שלי התחילה ברגעים אלו בחינה פסיכומטרית - מכיון שהיא צריכה ציון ממש מופרע (רוצה רפואה) כל תמיכה לא תזיק.... החלטתי כדי להתחיל את היום באופטימיות שהתאריך 10.10 מבשר טובות , ולא סתם אלא "פעמיים כי טוב"...

oshiko

New member
../images/Emo22.gifקבלי 800 פעם בהצלחה ..!

נראה לי שגם 770 יספיקו?

אממאא

New member
בהצלחה בהצלחה ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מחזיקים לה אצבעות חזק חזק

אימשל2

New member
בהצלחה ../images/Emo50.gif בהצלחה

730 זה לא משהו בלתי אפשרי. חוץ מזה רצוי אבא רופא או אמא רופאה. זה תמיד עוזר. למען האמת מכאלה שאני מכירה, זה עוזר יותר מפסיכומטרי גאוני ובגרות מושלמת. כל הכבוד על האמביציה. מאחלת לה מכל הלב שתגשים את החלומות שלה. (אמא תתכונני להיות סבתא במישרה מלאה, לכשזה יגיע. כמו שמאחורי כל גבר מצליח עומדת אישה, כך מאחורי כל רופאה עומדת אמא...) לא יכולה להתאפק מלקשר את זה לפורומנו. ממקורות שונים הבנתי שיותר קל להתקבל ללימודי רפואה כעתודאים. משום מה לעתודה משקללים פחות הורה רופא כמקדם קבלה וכנראה גם דרישות הסף מבחינת ממוצע בגרות ופסיכומטרי נמוכות יותר.

סמדר בנ

New member
נכון

היא גם קיבלה זימון לעתודה (קצין ודוקטור...) וגם במנילה היו לה המון אופציות במקצועות רפואיים כולל פרמדיק אבל היא אמרה שבצבא היא רוצה לעשות צבא ויש לה את כל החיים לעסוק ברפואה ואפילו לא דירגה את זה בעדיפויות שלה. בקשר לאמא או אבא רופא - נדמה לי שזה מאוחר מדי.... בני דודים באמריקה זה נחשב? 730 זה אפשרי אבל ברמות האלו ההבדל בין להתקבל או לא יכול להיות תלוי על חודה של שאלה.

730 זה בתחום האפשרי. ועדכון -

כבר מזה כמה וכמה שנים - אמא ו/או אבא רופאים לא משוקלל. מה שחשוב זה הסכם - מן נוסחה מסובכת שבה משוקללים ציוני הבגרות במקצועות הרלבנטיים + ציון הפסיכומטרי. ככל שיש יותר יחידות בבגרות של מקצועות רלבנטיים - מתמטיקה, כימיה, פיזיקה, ביולוגיה, אנגלית - בציונים גבוהים - "יותר עדיף". והכל עניין של היצע וביקוש. בגלל הביקוש המטורף - הפקולטות לרפואה ולמשפטים - דורשות ציון סכם בשמיים. כאילו שרק מחוננים יכולים להיות רופאים או עורכי דין, בעוד שבחוג למתמטיקה ועוד יותר פיזיקה - שהם קשים מאד - בגלל הביקוש הנמוך יותר - דרישות הסף נמוכות יותר. עולם הזוי ומטורף.

זה מרגש ומותח לא פחות מצבא

תהיי אופטימית ויהיה טוב. מאחלת לה סכם גבוה (ממוצע בגרות +פסיכומטרי). לידיעה כללית אם אינך יודעת, גם פהזה היצע וביקוש. ושוב שיהיה בהצלחה.

אשד4

New member
בהצלחה...

לסמדר, בהצלחה לבת... וכל שאלה שיש לך בקשר לקצין ודוקטור, רפואה לעתודאים... מוכנה ומוזמנה לענות כמי שעוברת את המסלול יחד עם בתי. (מתחילה השנה שנה חמישית...) אשד

סמדר בנ

New member
תודה אשד

אבל מדובר בביתי שהיא משוחררת די טרייה מצה"ל - היא רוצה ללמוד רפואה במסלול רגיל. בהתאם לרוח הצבאית הלאקונית - לשאלתי איך הלך היא ענתה "אי אפשר לדעת" ובזה הסתיים התחקיר....

א ת י 10

New member
תשמחי שזה כך. אין לך מושג במה זה

כרוך תמיד אצלנו. הבת שלי, לאחר כל מבחן וכל מיון, בטוחה, אבל ממש ממש, שהיא נכשלה, ש"בכלל זו היתה מלכתחילה חוצפה מצידי לחשוב שאני מתאימה למקום/מסלול/מקצוע כל כך יוקרתי וכו' ביד הדמיון הטובה עליה. הרבה אנשים חושבים, לאור התוצאות המבריקות, שהיא עושה עצמה, כאילו היא "מזייפת" - אבל לא! התיסכול והרגשת הכשלון באותם הרגעים ממש אמיתיים. היא לא נרגעת עד שמתקבלות תוצאות האמת, שתמיד תמיד מעולות. אני מדברת על ילדונת (בשבילי תהיה תמיד ילדונת), שסיימה שירות צבאי מוצלח מאד בממר"ם, תואר ראשון בהצטיינות יתירה (תוכנית המצויינים היוקרתית של הטכניון) ותואר שני - גם הוא בהצטיינות יתירה (מכון ויצמן). נוסעת בקרוב לההרווארד, להתחיל בדוקטוראט, בפרוייקט משותף למכון ויצמן ולהרווארד - בתחום הביואינפורמטיקה. והילדונת הזו כולה בת 25 ותמיד תמיד בטוחה שמה שעשתה - אפשר וצריך והיא יכלה לעשות הרבה יותר טוב, כולל הפסיכומטרי, שיום קבלת תוצאותיו הפכו ליום אבל רשמי - כי היא לא קיבלה 800, אלא קצת פחות... אני משתדלת לכתוב בהומור, אבל זה ממש לא קל. היא משלמת מחיר אישי מאד כבד על השאפתנות שלה ועל החתירה למצויינות. אנחנו ההורים, לצד תחושת הגאווה, תמיד עובדים קשה מאד כדי לאפשר לה את מיצוי הפוטנציאל מצד אחד, אבל גם לדאוג שלא יגבה לבבה ובצד ההצטיינות האישית, תנהל חיים רגילים של התנדבות ועזרה לזולת, חיי חברה עם חברויות - בנות וגם בנים.טיולים וחוויות של כל צעיר/ה בארץ הזאת, כולל כמובן הטיולים "הגדולים" בחו"ל עם המוצ'ילה על הגב.בהחלט לא קל.

למעלה