ים

../images/Emo45.gif

חוץ מעניין ההמלצות, לדעתי כדאי לשמוע כמה שירים מכל אלבום ולהתרשם, כי כל אלבום שונה מהאחרים

bachner1

New member
לאיזה שירים הקשבת?

יש רק מספר מאוד קטן של שירים שלהם שכבדים מספיק בשביל להשוות אותם לאנטר... וגם אז הם לא דומים בגרוש... לעומת זאת, רוב השירים של נייטוויש מזכירים לי במידה זו או אחרת את WT של האלבומים האחרים. אני אוהב מאוד את ווית'ין (חוץ מאנטר, כמוך), אבל לדעתי נייטוויש הם רמה ואפילו שתיים מעליהם. (לא לסקול אותי... הסיבה העיקרית לזה היא שלנייטוויש יש הרבה יותר אלבומים
) האלבום שנראה לי הכי כדאי להכיר איתו את נייטוויש הוא Century Child, האלבום האהוב עליי ושהכרתי אותם דרכו. כל ארבעת השירים הראשונים שם פשוט מדהימים. וכשתשמעי את הרביעי, Ever Dream, אני לא חושב שתוכלי להימנע מלמצוא דמיון לווית'ין...

Fairywitch

New member
../images/Emo51.gifלכולם../images/Emo140.gifהקשבתי ל-Angels fall first

וזה היה רע
זה הזכיר לי את אנטר במובן של רעש ועוד רעש שחוזר על עצמו... יש לי "גישה" גם לאלה שהמלצתם- בהחלט אתן להם צ'אנס

bachner1

New member
AFF זה באמת האלבום שהכי קשה להיכנס אליו...

מבין אלה של נייטוויש. אבל אני אוהב אותו (בניגוד לאנטר), כי יש בשירים שלו מנגינה שמתפתחת, ובניגוד למה שאמרת הרגע- הוא בכלל לא אלבום רועש. הוא האלבום הכי שקט שלהם, ולמרות שיש קטעים שחוזרים על עצמם, זה אלבום טוב לדעתי. פשוט כדאי להכיר אותו כשכבר מכירים את האחרים שלהם (כמו שאני עשיתי). אה, ואל תקשיבי לאביעד
האלבום החדש שלהם הוא עם סולנית חדשה והוא מצוין לדעתי.

Fairywitch

New member
איזה זה החדש?

בעקרון יש לי כרגע את כולם, אז השאלה היא ממה להתחיל... הקטע הוא שהם בכלל לא דומים לווית'ין כמו שקיוויתי. גם זה שגרם לי להתמכר ל-WT לא התלהב מ-NW... הקיצר, אני מעדיפה את WT
אבל אתן עוד צ'אנס

dark passion play

ואני מאוד לא ממליץ לך להתחיל איתו. אבל אם את רוצה משהו בסגנון, שסביר להניח שאותו דווקא תאהבי, תנסי את וואנס כמו שאמרתי מקודם

Ice Queen 7

New member
זאת בדיוק אותה להקה.

הקול של טאריה זה לא מה שעשה את נייטוויש, אלא הכתיבה והלחן של תואומס

מישהו דיבר על הקול של טאריה?

נא לא להכניס לי מילים לפה. את רוצה להגיד לי שחוץ מהקול של הסולניות את לא מרגישה שום הבדל בין DDP לבין שאר הדיסקים? אם זה ככה נדפקה לך השמיעה... ולדעתי המילים והלחן עושים את 50% מהלהקה וטאריה עשתה 50%. בגלל זה הם לא אותה להקה עכשיו. אם היו לוקחים זמרת טובה, שיודעת להופיע ומלאת כריזמה כמו טאריה היא הייתה נכנסת לנעליים שלה בקלות. אבל זה כבר חורג מהנושא.

bachner1

New member
גם לי זה נשמע כמו לגמרי אותה להקה

וזה לא כזה שונה. גם לי נדפקה השמיעה? ההנאה שאני מפיק משמיעת DPP היא אותה ההנאה ואותו סוג בדיוק של הנאה שאני מפיק משמיעת שאר האלבומים של נייטוויש.

Ice Queen 7

New member
לא הכנסתי לך מילים לפה

כתבת שבDPP זאת להקה אחרת, נייטוויש חדשים, לא? ברור שיש הבדל בין DPP לבין האחרים חוץ מהקול של אנט, זה אותו הבדל שיש בין כל אחד מהאלבומים האחרים שלהם - בין וואנס לאושנבורן, למשל. גם ברור שמי ששר את המילים האלה לוקח חלק מאוד חשוב ומשמעותי בלהקה.. אבל זה שעכשיו שרה אותן זמרת שונה מטאריה לא הופך אותם ללהקה אחרת, כי לדעתי המילים והלחן הם מה שעושים את נייטוויש. והאם אנט היא זמרת טובה או לא.. זה באמת חורג מהנושא ועניין של טעם. לדעתי היא זמרת מצויינת, זה שהקול שלה הוא ההפך הגמור מהקול של טאריה ולא אופראי בכלל לא הופך אותה לזמרת לא טובה (אם להבדל הזה התכוונת).

זה לא אותו הבדל

בין האלבומים עם טאריה יש התפתחות במוזיקה, אם זה מילים, נגינה ושירה, אבל עדיין שומעים את המשהו ה"נייטווישי" הזה. בDDP השירים הרבה יותר קלים לדעתי. המשקל שיש לשירים באלבומים לפני DDP הוא יותר כבד, וזה משהו שאני דווקא אוהבת (יש כאלה שדווקא יאהבו את הקלילים יותר). את לא יכולה להתכחש לעובדה שמה שייחד את נייטוויש ודי עשה אותה זה השילוב של המטאל עם האופרה, שזה משהו שאין עם אנט. זה לא הופך את הלהקה לפחות טובה בכללי אבל לגיטימי שהרבה שאוהבים את האלבומים עם טאריה לא יאהבו את האלבום עם אנט, לאו דווקא בגלל הזמרת, אבל גם. זה פשוט שינוי בסגנון. לא בצורה דרסטית, אבל יש שינוי. וזה שהקול של אנט הוא ההפך הגמור מהקול של טאריה בהחלט לא הופך אותה לזמרת גרועה, אבל אני לא מתלהבת ממנה. קודם כל בלייב היא מ-ז-ע-ז-ע-ת אבל לא נדבר על זה. באלבום היא בסדר, אבל זאת בדיוק הבעיה מבחינתי. אני לא יכולה להגיד עליה שהיא זמרת מדהימה (כמו על טאריה במקרה הזה), אין בה שום דבר מיוחד ויש זמרות בסגנון שלה שהן הרבה יותר טובות.

למעלה