חיש גד

sheketz

New member
../images/Emo32.gifחיש גד../images/Emo13.gif

התפתיתי על ידי הפרסומות וניגשתי לי שמח וטוב לב לדוכן של מפעל הפיס לקנות חיש גד על מנת לזכות בפרס. קניתי לי כרטיס חיש-גד בעשרה שקלים. המוכר בחיוך נתן לי את כרטיס החישגד בצריוף מטבע של חמש אגורות לגרד אותו. גרדתי וגרדתי ולא ממש הבנתי, לאחר שבדקתי פעמיים היה נראה היה לי שהכרטיס שלי לא זוכה בכלום.הראיתי אותו למוכר בדוכן והוא אמר לי שאכן לא זכיתי בשום כלום. התרחקתי מהדוכן באכזבה, אחרי זמן קצר הבנתי מכרו לי כרטיס פגום!!!, האם אוכל לגשת למוכר ולדרוש כרטיס חיש גד תקין? אבל לצערי נזכרתי שזרקתי את הכרטיס לפח. מה אתם אומרים רבותי עורכי הדין המקצוענים והחובבים?

../images/Emo6.gif

אני בטוח שההימורים האלה מעוגנים טוב מאוד בחוק... דרך אגב.. הפכת פעם את הכרטיס? מה כתוב שם?

sheketz

New member
יש כאן שאלה מעניינת

המוכר לא נתן לי לקרוא את מה שכתוב בגב הכרטיס לפני שמכר לי. הוא גם לא ציין שיש שם לקרוא דבר מה ואני לא בטוח שהיה מוכן לקבל את הכרטיס חזרה ולהחזיר לי הכסף אילו הייתי קורא ומתחרט.

אינני יודע

אם חוקי הגנת הצרכן חלים בעסקי ההימורים באותו האופן בו הם חלים בסופרמרקט למשל. אבל על פניו, במידה ולא התחלת בגירוד הכרטיס הרי שזהו מוצר שלא הוצא מאריזתו ולא נעשה בו שימוש. ולכן חייב המוכר לקבל את המוצר חזרה!

לא במאה שח. במאה כרטיסי חיש גד

שהפסידו. והיא לא הייתה יוקרתית. היא הייתה מגבת פירסומת.

sheketz

New member
כאשר מוכרים כרטיס להגרלה

ומבצעים את ההגרלה לאחר שמכרו את הכרטיסים, הרי בזמן המכירה כל הכרטיסים זהים. לעומת זאת כאשר מוכרים כרטיס שנקבע מראש בשעת ייצורו שאין בו זכיה, הרי הוא "פגום". למה הדבר דומה? אילו אני קונה כיכר לחם עם עכבר מת בתוכה הרי החנות יכולה לומר שידוע ללקוחות שיש סיכוי שהכיכר תהיה פגומה ולכן כאשר הם קנו את הכיכר הם קנו גם את הסיכונים והסיכויים המעורבים בדבר, ולכן אין שום צורך למוכר או למאפיה לפצות את הקונה על כיכר לחם פגומה.

eitangn

New member
חוסר הבנה

אלה תנאי ההגרלה והבחירה בידך. מונפקים כמות של כרטיסים, כאשר כמות הכרטיסים הזוכים קבועה מראש ומתפזרת אקראית בין כל הכרטיסים. אין יכולת לזהות לפני הגרוד, איזה כרטיס זוכה ואיזה לא. בניגוד לדוגמת הלחם, הרי קנית כרטיס הימורים בידיעה שסיכויי הזכייה הם מסויימים וזו מהותו של כרטיס הגרלה - זהו הימור. הסיכוי למצוא עכבר מת בככר לחם חייב להיות תמיד 0. אינני קונה הימור בנושא זה.

למעלה