החול

raviv tnt

New member
שאלה

מחובתי לציין מראש על הטעויות שעלולות להופיע בתוכן התיאור שלי , לכן מעכשיו אבקש להתייחס לכך בגישה חיובית. שלום רב לכל חברי הפורום ,קודם כל הרשו לי להציג את העצמי. שמי רביב ,גר בצפון הארץ בן 20,בחור צעיר, אשר שואף לא מעט להעתיד הרחוק. הסיבה לפנייתי לפורום הנ"ל ,ובנוסף למספר פורומים בתחום , היא, שברצוני ללמוד משהו שקשור לכל עידן הגאדג'טים , בעייני הגאדג'ט זה סלולאר ,מחשבים ,מחשבי כף יד,כל הדברים הקטנים והעדינים , למען הדיוק הייתי רוצה להתעסק ,בניינת הסחמות עצמן כלומר להרכיב ולשלוח לשיווק. כמובן שהנני מודע לכל המגמות אשר קושרות את עצמן באופן כזה או אחר לתחום , אבל אינני מודע לאן צריך להפנות את העצמי ,על מנת שאקבל סיפוק עצמי ובמקביל יהיה אחד הגורמים החשובים להצלחה של אותו גוף שיהיה חלק ממנו . במילים פשוטות, כלומר מה בדיוק ללמוד מה כיוון של הלימודים, בהתאם לציפיות שציינתי ? תקנו אותי ,או בכלל תגדירו לי בבקשה מה זה עידן הגאדג'טים ? תודה מראש רביב.

e-magine

New member
נא להימנע מבקשות תמיכה טכנית

ומבקשות לחיפושי מידע באינטרנט
מה שקורה בפורום בימים האחרונים מאד מפריע. יש הודעה מנהלית ברורה בצד שממאל, אבל כנראה המיקום שלה לא מספיק טוב. לא יתכן שכל אחד יכנס לכאן ויכתוב הודעה על מה שבא לו, בלי לנסות אפילו להבין במה הפורום עוסק. אני עושה כרגע ניסיון עם ההודעה הזאת ונועץ אותה, אולי זה יעזור, בכל מקרה, לאחר הנעיצה אני מתכוון להתחיל למחוק את כל הודעות התמיכה הטכנית בלי הזהרות נוספות.

zarc2003

New member
דוגמא טובה לאיך הרשת משפרת את חיינו

אתרים כמו האתר הזה שמסביר איך עושים ...בערך הכל אחלה טיפים לשיפור החיים

hippe girl16

New member
שאלה...

אני נראה לי מכורה לאינטרנט...אני גולשת בבלוגים של תפוז וסתם בפורומים, גם בישראבלוג וכל מיני. אני לא סופרת כמה שעות אבל בטח הרבה...כמה הכי הרבה זה לגלוש באינטרנט? גם לכם יש כאבי ראש אחרי המון זמן? שיש לי כאב ראש אני פשוט עושה הפסקה... והפורום הזה גם נועד לפירסום אתרים שונים? אז אם כן תוכלו להראות לי אתרים לחיפושי תמונות!?

Yarait

New member
לגלוש לעתיד טוב יותר

כולם יודעים שיש באינטרנט פחות או יותר כל דבר... אבל לפעמים יש דברים באמת טובים. אחד מהם הוא המצאה אמריקאית מלפני כמה שנים: מנוע חיפוש חינמי שחצי מהרווחים שלו הולכים לארגוני צדקה. למעשה האתר מציע לכם הזדמנות לתרום כסף לארגוני צדקה, מבלי לשלם בעצמכם ומבלי להשקיע מזמנכם. כל מה שצריך לעשות זה לחפש באמצעות Good Search במקום באמצעות Google, ולראות איך העולם משתפר. לפרטים נוספים על האתר, אתם מוזמנים לקרוא את המאמר המצורף. לחלופין, קפצו ישירות לאתר והתחילו לתרום!

MaorCS

New member
שלום לכולם

אני מקווה שבחרתי בפורום הנכון לשאול את השאלה שלי, אם לא, מצטער מראש :). נניח שאני בונה אתר ומציע לאתרים אחרים אפשרות לפרסם את עצמם בו, האם אני חייב במס על התשלום שאני גובה מהם? האם אני בכלל חייב להיות רשום כעסק בשביל לגבות מהם תשלום על הפרסום? תודה רבה מראש! :)

eyalnadav

New member
איך הטלפון דרך האינטרנט השפיע ?

חברות כמו סקייפ גאגה יוביפון וגרופון ושאר החברות - מעבירות שיחות טלפון דרך האינטרנט בתעריפים מוזלים מאשר שאר חברות הסלולר בארץ, ובעיקר הדבר מתבטא בשיחות לחו"ל שהתעריף נמוך? כמה לקוחות הצטרפו בארץ לשירות של החברות האילו למישהו יש מושג? במקום לדבר בטלפון הנייד אנשים תקועים בבית עם המחשב והטלפון (אלא אם כן יש להם מחשב נייד עם כרטיס אלחוטי) ולא מבינים שבשעות הערב בזק יותר זולה בשיחות פנים ארציות.(הפרסומת של סלקום נגד בזק למי שזוכר)

eyalnadav

New member
השפעת המסרים המיידים על הטלפון

האם הנוער שמשתמש ברובו בתוכנות המסרים המיידים למינהם מדבר פחות בטלפון או יותר? ומה אומרים ההורים? האם אתם חושבים שזו אחת הסיבות שקונים היום מחשב, כי רוב הנוער אומר שעיקר השמוש במחשב הוא למסרים מיידים או לאימייל?

שו"ת רבנים באינטרנט - סמינר מחקר

(מקווה שזה בסדר לפרסם ככה, בלי שום סימן מיוחד. אם לא - אני מוכן להינזף...
) מכון נטוויז'ן לחקר האינטרנט בשיתוף המרכז למורשת היהדות ע"ש צימבליסטה (אוניברסיטת תל אביב) בסמינר מרתק. כל הפרטים - כאן. ארנון

e-magine

New member
אני אנסה לענות לך

בתור חובב גאדג'טים. אני לא יודע מי השתמש בביטוי "עידן הגדג'טים" אבל אני לא חושב שבאמת יש עידן כזה ומי שמשתמש בזה כנראה מנסה להריץ באזז-וורד. אתה יודע שאחת הבעיות של צבאות בעולם היא שהם תמיד מתקוננים למלחמה הקודמת, כי לא ממש יודעים איך המלחמה הבאה תראה. ככה גם בטכנולוגיה לשימוש אישי. או שיש לך טכנולוגיות ואתה רוצה לקדם אותן ולהפיץ אותן בתוך מוצרי צריכה, או שאתה מנסה לעשות את מה שכבר נעשה, רק יותר טוב, יותר קטן ויותר זול. אני חושב שבשביל לדעת מה כדאי לך ללמוד, אתה צריך להסתכל באתרים של חברות טכנולוגיה שעוסקות בגאדג'טים ולחפש את מדורי הדרושים שלהם. הבעיה היא שהמדורים האלה משקפים את הדרושים של היום ולא בהכרח את הדרושים של עוד שלוש שנים (ההנחה שלי היא שאם תלך ללימודים רציניים כמו הנדסה, זה יקח לך 3-4 שנים).

e-magine

New member
אם מישהו יכול לתרגם את זה לפקצי"ת

יותר ממוזמן לעשות זאת, אולי השפה שלי לא מובנת.

e-magine

New member
את מוזמנת להפעיל את מנוע החיפוש

של הפורום. כעיקרון, אין קשר ישיר בין זמן הגלישה ובין התמכרות. יש אנשים שעבודתם דרך האינטרנט ונמצאים יותר מ 12 שעות ברשת ואינם מכורים. ישנם מבחנים עצמיים שיכולים לעזור לך לקבוע אם את מכורה או לא. יש גם הרבה אנשים שחולקים על עצם הטענה שיש דבר כזה "התמכרות לאינטרנט". לגבי כאבי ראש, הם יכולים לנבוע ממגוון סיבות ולכן רצוי שתפני לרופא המשפחה שלך. לא, הפורום לא נועד לפירסום אתרים. הפורום נועד לדיון בהשפעות האינטרנט על האדם ועל החברה. חיפושים עושים עם מנועי חיפוש.

e-magine

New member
השפעת האינטרנט על הנוער

מה הילדים שלכם רואים באינטרנט? אפוק טיימס - לפני 18 שעות השבוע התקיים המפגש הראשון של הפורום העוסק בהגנה על קטינים ברשת האינטרנט. בפורום משתתפים נציגים מהגופים המרכזיים בענף האינטרנט בישראל: ספקיות הגישה לאינטרנט, אתרי התוכן המובילים, ספקיות הסלולר ונציגי רשתות חינוך. הפורום, שהוקם על ידי איגוד האינטרנט הישראלי, יפעל לגיבוש נורמות התנהגות מוסכמות להגנה על קטינים ברשת האינטרנט. במפגש הופיעו בפני חברי הפורום ד"ר יצחק קדמן, מנכ"ל המועצה הלאומית לשלום הילד וד"ר מיכאל בירנהק מהפקולטה למשפטים באונ' חיפה. "הגישה לאינטרנט חושפת קטינים לתכנים מזיקים והמעבר מגלישה ... יצחק קדמן צודק וטועה ynet ידיעות אחרונות - 30 ינואר 2007 ד"ר יצחק קדמן, מנכ"ל המועצה הלאומית לשלום הילד, סבור כי האינטרנט הסלולרי עלול להגביר את החשיפה של ילדים לתכנים מזיקים, ויש צדק בדבריו. המחשב ממוקם בבתים רבים בסלון וההורים משגיחים ממרחק בטוח. הסלולר הוא מכשיר פרטי לחלוטין ועלול להגדיל את הסכנה. למרות הכוונות הטובות, ספק אם היסטריה תועיל. הפעילות של המועצה לשלום הילד, כולל החוק החדש נגד הטרדות מיניות של קטינים באינטרנט, לא תתרום לשיפור הביטחון האישי של קטינים באינטרנט ללא אכיפה והסדרה עצמית. קדמן אמר את הדברים במפגש הראשון של הפורום העוסק בהגנה על קטינים ... יצחק קדמן: האינטרנט הסלולרי יגביר חשיפה לתכנים מזיקים ynet ידיעות אחרונות - 30 ינואר 2007 "ילדים נחשפים לתכנים פוגעניים באמצעות הקלקה פשוטה מתוך מרבית האתרים המובילים, הגישה לאינטרנט חושפת קטינים לתכנים מזיקים והמעבר מגלישה ביתית באינטרנט לגלישה סלולרית, יגביר חשיפה זאת", כך אמר ד"ר יצחק קדמן, מנכ"ל המועצה הארצית לשלום הילד. קדמן אמר את הדברים במפגש הראשון של הפורום העוסק בהגנה על קטינים באינטרנט. הפורום, שהוקם על ידי איגוד האינטרנט הישראלי, פועל לגיבוש נורמות התנהגות מוסכמות להגנה על קטינים באינטרנט. נוסחה מעין זו, בה נורמות ההתנהגות ברשת נקבעות על ידי הגורמים המעורבים, כבר פועלת במדינות ... מנכ"ל המועצה לשלום הילד: מעבר לגלישה סלולרית יגביר חשיפת קטינים לתכנים מזיקים גלובס - 30 ינואר 2007 "הגישה לאינטרנט חושפת קטינים לתכנים מזיקים, והמעבר מגלישה ביתית באינטרנט לגלישה סלולרית יגביר חשיפה זאת" - כך אמר ד"ר יצחק קדמן, מנכ"ל המועצה הלאומית לשלום הילד. קדמן אמר את הדברים במפגש ראשון של הפורום להגנה על קטינים ברשת מפני תוכן פוגעני. הפורום הוקם על-ידי איגוד האינטרנט הישראלי, במטרה לגבש נורמות התנהגות מוסכמות של הגורמים המעורבים - ספקי גישה לאינטרנט וספקי תוכן - שיצמצמו את הסיכונים. לדברי קדמן, מסקר שערך מכון גיאוקרטוגרפיה עבור המועצה לשלום הילד עולה, כי כ-80% מילדי ישראל גולשים באינטרנט, ... 15% מהילדים נפגשו עם זרים בעקבות צ'ט באינטרנט Bizportal - לפני 21 שעות כך חשף ד"ר יצחק קדמן, מנכ"ל המועצה הלאומית לשלום הילד. קדמן הוסיף ואמר כי "הגישה לאינטרנט חושפת קטינים לתכנים מזיקים והמעבר מגלישה ביתית באינטרנט לגלישה סלולרית, יגביר חשיפה זאת". השבוע התקיים המפגש הראשון של הפורום העוסק בהגנה על קטינים ברשת האינטרנט. במפגש הופיעו בפני חברי הפורום ד"ר יצחק קדמן, מנכ"ל המועצה הלאומית לשלום הילד וד"ר מיכאל בירנהק מהפקולטה למשפטים באונ' חיפה. "הגישה לאינטרנט חושפת קטינים לתכנים מזיקים והמעבר מגלישה ביתית באינטרנט לגלישה סלולרית, יגביר חשיפה זאת", אמר ד"ר קדמן בפגישה. ... חדש: פורום להגנה על קטינים ברשת ערוץ 7 - 30 ינואר 2007 פורום להגנה על קטינים ברשת החל לפעול השבוע במטרה לפקח על פירסום תוכן באתרי אינטרנט. קדמן: ניתן לצמצם חשיפת ילדים לתכנים פוגענים. ד"ר קדמן, מנכ"ל המועצה הלאומית לשלום הילד, שהשתתף במפגש הראשון של הפורום להגנה על קטינים ברשת, מפני תוכן פוגעני, סבור שניתן לצמצם באופן משמעותי את הסיכונים גם אם לא ניתן להגן באופן מוחלט על קטינים ברשת האינטרנט. לדבריו כיום ילדים נחשפים לתכנים פוגעניים באמצעות הקלקה פשוטה מתוך מרבית האתרים המובילים. מטרת הפורום היא לגבש נורמות התנהגות מוסכמות של הגורמים המעורבים – ספקי גישה ... הקישורים לשש הכתבות דקך גוגל ניוז.

e-magine

New member
לדעתי לא הגיבו לך

כי ההודעה שלך היתה הודעה אינפורמטיבית ולא הודעה שמעוררת דיון. נכנסתי לקישורים והסתכלתי. מדובר על שימוש במנוע החיפוש של Yahoo שנחשב מנוע טוב. לדעתי מנועי החיפוש של Yahoo ו Msn אנגלית מתחרים בגוגל ועדיין לא הגיעו לרמתו ובטח לא עברו אותו ואילו בעברית, אין לגוגל כרגע מתחרים שמגיעים לקרסוליו. אני אומר זאת כמשתמש ולא מתיימר להיות מומחה. באשר לנושא תרומת ההכנסות לצדקה ע"י אותו אתר אליו הפנית, זה נשמע מעניין ומועיל, אבל היות ואני בד"כ רוצה למצוא את מה שאני מחפש, לא אפסיק להשתמש בגוגל. אני הולך למנועים אחרים כשגוגל לא מספק אותי ואז אני משתמש גם במנועים יותר מקצועיים במידה ואני מודע לקיומם. אני יכול לקוות שגוגל שרוצה להצטייר בשנים האחרונות כנדבנית תתחיל גם להפריש חלק נכבד מהכנסותיה לטובת צדקה וחברה.

Yarait

New member
ואני עושה את זה להיפך

אני מחפשת ב- GoodSearch בשביל התרומה, קודם כל. רק אם הוא לא נותן לי מענה מספק אני עוברת ל- Google. כמובן שבפן הטכנולוגי אין שום תחרות, אבל מה עם הפוטנציאל האנושי להוביל שינוי חברתי באמצעות האינטרנט? הרי לכם שאלה לדיון

כן

אמנם זו שאלה לרו"ח או לעו"ד המתמצא במיסים ואני איני כזה, ואמנם היא אינה מתאימה לפורום אבל אנסה בכל זסאת. אתה מתפרנס מהקמת אתרים ומהכנסות מפרסום. זה מטה לחמך. זו "הכנסתך". כל הכנסה מעסק חייבת בדיווח ובמיסוי. לכן את חייב בדיווח. יתכן שעו"ד שמבין בתחום ימצא לך פטור כזה או אחר (הכנסה נמוכה או משהו אחר) אבל אם אתה לא רוצה לעבור עבירה פלילית - שווה להתייעץ עם בעל מקצוע מתאים (ואני איני כזה). האם אתה חייב להיות שוםך כ"עסק" - אין רישום כזה. אתה כן חייב רישום במע"מ ובמס הכנסה וביטוח לאומי.

למעלה