הודעה חשובה !!!

D i s a r m

New member
../images/Emo32.gif הודעה חשובה !!!

זכותנו להתנדב! לא ניתן לעצור את התנדבות הנוער! 1200 בני נוער מתנדבים כיום במסגרת שנת שירות לפני השירות הצבאי. כל מתנדב מסייע בממוצע ל-100 אנשים. גרעיני שנת השירות מתנדבים בכ-140 יישובים ברחבי הארץ. החל ב-1.1.06 כל זה עלול להפסק- משרד החינוך מתנער מאחריותו לתמוך בפעילות ההתנדבותית של שנת השירות. תנועות הנוער נאבקות על מעמדן. התנדבות אינה דבר המגיע רק לעשירים. לא נשב בשקט ונראה את משרד החינוך מפקיר את המתנדבים. הצטרפו אלינו ביום ג' 20.12 בשעה 18:00 להפגנת מחאה בכיכר רבין. אנא, תנו לנו לתת לפרטים נוספים: [email protected] http://communa.tapuz.co.il/tnulanulatet

croovy

New member
../images/Emo107.gif מי שרוצה להתנדב לא צריך אוכל

במשך שנת השירות. שיאכל אח"כ.

ערב רב

New member
יש לי שאלה אישית

האם האוכל שאכלת היום נקנה במימון ממשלתי? יופי.

croovy

New member
../images/Emo107.gif אני לא מתנדב כל היום

ואם הייתי מעל גיל 18, וההורים היו מפסיקים לממן אותי, והייתי מתנדב כל היום - יכולתי לקנות אוכל? ברור שהם היו יכולים להתנדב, אבל אז מי שההורים לא תומכים בו - שזה חלק גדול מהמתנדבים - יוכל להתנדב רק חלק קטן מהיום, ובכל שאר היום הוא יעבוד. למשל: הייתי בפעולה ירוקה. המדינה אמנם מימנה אותם, אבל בשלב מסויים המממנים הראשיים של הארגון הפסיקו לתמוך בהם. מאותו רגע לא היה להם זמן לעשות פעולות, והם צמצמו את היקף הפעילות שלהם מאוד, כדי שהם יוכלו לעבוד שיהיה להם אוכל, כדי שיהיה להם כסף לתת לצבא כדי שהם עדיין ייחשבו שירות לאומי ועוד כל מיני סיבות. וככה הארגון התפרק, והיום כל מה שהם עושים זה למכור מוצרי סחר הוגן. אתה רוצה גם שבצבא אנשים לא יקבלו אוכל? אתה יכול להגיד שזאת לא התנדבות, אבל יש גם את מערך המתנדבים של צה"ל. שיעבדו בעצמם?

ערב רב

New member
אז זו לא התנדבות

התנדבות היא נתינה בלי תמורה. הרי גם אדם שעובד בנקיון 8 שעות ביום בתמורה לשכר מינימום עושה זאת בסה"כ בשביל שיהיה לו אוכל וקורת גג, ולא, הוא לא מתנדב. אין שום סיבה שבעולם שהמדינה תשכור עובדים לכל מיני עמותות, לעתים פוליטיות ולעתים אנטי-ממסדיות, שגם ככה היא ממנת במיליארדי שקלים בשנה.

למעלה