דיני עבודה

gal00000

New member
פיטורין בזמן אישתי בהריון אם שלישיה

שלום יש לי שאלה דבר 1 תודה אלוהים על נס המשולש שלנו וזה הכי חשוב. אני אייש צבא קבע והוחלט לפטר אותי בסוף השנה בעזרת השם אישתי אמורה ללדת באוגוסט אמן. מה אני יכול לעשות? בצבא אין לב לקצינים אנשים רעים. מפטרים אותי בזמן שבעזרת השם היתנוקות שאישתי תילד בשלום אמן תודה אלוהים יהו בפגיה. מה לעשות? תודה למי שיכול לעזור שבת שלום.

xxxw

New member
חוזה העסקה לשנתיים

שבת שלום לאלו נקודות צריך לשים את הדעת בעת חתימת חוזה העסקה של שנתיים? האם בתום השנתיים אני זכאית לפיצוי או מענק כלשהוא? מצפה לעזרתכם ותודה

tirzaf1

New member
זקוקה לעזרתכם המהירה

שלום, אני זקוקה לעזרה מהירה ולעצה. אני עובדת החל מנובמבר 2005 כמטפלת. פתאום האם הודיעה לי ב-24.5.2006 כי היא תפטר אותי ב1.6.06 כי אין לה כסף לשלם לי... היא בחופשת לידה. מה הן זכויותי? כמה זמן מראש היא חייבת להודיע לי על פיטורי . עבדתי אצלה כמעט 7 חודשים.היא דברה איתי לפני שבועיים שהיא תתן לי חופשה של שבועיים ביולי או אוגוסט 2006אני בקשתי ממנה הודעה על פיטורין כחודש מראש. כמו כן מהם התשלומים המגיעים לי כחוק על תקופה זו? פיצויים חופשה שנתית וכדומה.יש לציין שלא בקשתי ממנה תוספת שכר . פשוט היו לה הרבה הוצאות כי נולד לה תנוק והיא החליטה לעשות הרבה ארועים...מה לעשות? מחר יום ראשון אני רוצה לדבר איתה , דרך אגב בהתחלת התקופה היא לא הסכימה לתת לי חוזה כתוב למרות שבקשתי...אנא יעצו לי בהקדם מהן זכויותי בתודה.

shery100

New member
האם ניתן להוריד חופש מהודעה מוקדמת?

אני בתפקיד בכיר ופוטרתי כאשר יש לנו הסכם של הודעה של חודש מראש. האם המעביד יכול לקזז לי או לכפות עלי חופשה על חשבון פדיון ימי החופשה שיש לי? ואם כן כמה? (הוא כבר הודיע לי שהוא יעשה כך). וגם- האם מקובל להחזיר רכב חברה בתקופת ההודעה המוקדמת (הרכב ניתן כחלק מתנאי השכר ובתמורה לוויתור על חלק מהשכר)? תודה !

תלוי

ראשית, צריך לראות את כל ההסכם. ולכן כל התשובות כאן הן מסויגות בכפוף להסכם העבודה. שנית - תלוי כמה ימי חופשה נשארו לך והאם את/ה עובדת בתקופת ההודעה המוקדמת. בעיקרון אסור לקזז חופשה מול הודעה מוקדמת. את הרכב צריך לדעתי להחזיר אם לא עובדים בתקופת ההודעה המוקדמת.

אז ככה

מגיע לך 7.5 ימי הודעה מראש. לפי החישוב שלי היא נתנה לך 6 ימים, אז היא צריכה לשלם לך על יום וחצי הודעה מראש. אם לא יצאת לחופשה בתשלום במהלך התקופה שעבדת, מגיע לך פדיון שישה ימי חופשה.

למעלה