דו"ח חניה

../images/Emo32.gif דו"ח חניה

סתם בא לי לספר, וזה קצת ארוך. לא חייבים לקרוא. הקדמה: הייתי לפני שנה בקריית מוצקין וחניתי בשיא הטימטום בחנייה של בניין (צבועה כחול לבן) ולא קלטתי שזה רק לדיירים. חשבתי שהצבע של החניה זה מזכרת מכביש שסגרו לחניה (מכירים עיריות שמתעצלות לצבוע מחדש?). קיצר, כמובן שחטפתי דו"ח, ואציין שהפקח עמד ליד ולא אמר מילה אלא פשוט חיכה שאלך ומיד קפץ על המציאה. חרא של בן-אדם. אבל צודק
אז למחרת שילמתי את הדו"ח כמו גדולה. אתמול באמצע הלילה אמא שלי שולחת לי SMS : "הגיע לך דואר רשום מקריית מוצקין". את מי אני מכירה משם שיטרח לשלוח לי דואר רשום? כמובן, העירייה. אבל שילמתי את הדוח! מה הם רוצים עכשיו??? קיבלתי את ההודעה שלה באמצע הלילה, כשכבר הייתי במיטה באמצע המדיטציה להירדם. קמתי, והתחלתי להפוך את הבית בחיפוש אחרי הקבלה של הדוח. מי זוכר אם בכלל זרקתי אותו, זה היה שנה שעברה!!!! בסוף מצאתי, מזל. אמרתי, אם החארות טוענים שלא שילמתי אני מראה להם מאיפה משתין הדג. חזרתי לישון עצבנית (נרדמתי אחרי שעתיים) ולמחרת בבוקר קפצתי לאמא שלי לקחת את הפתק ואח"כ יצאתי באמצע העבודה לאסוף את המכתב מהדואר. הפלא ופלא, זה דו"ח. התקשרתי לעירייה, אמרתי להם "אבל שילמתי!" הבחורה, שדי התעצבנה עלי, אמרה "ההוא מלפני שנה, שילמת. זה דו"ח חדש מתחילת השנה הזו" "אבל לא הייתי בקריית מוצקין השנה, יש לך יותר פרטים? " "גברת, זה דוח אחר (בעצבנות יתרה), יש צילום. את יכולה לבוא לעירייה ולראות. שעות קבלה יש אחה"צ" אה... צילום???? אמרתי תודה, ושאבוא לראות. בנתיים ישבתי וקראתי יותר בעיון את הדו"ח. הסתכלתי במפה היכן חניתי, והופה, המקום מוכר. ליד ביתה של חברתי. זה באמת רחוב ששמור לדיירים ויש שם שילוט. ואז הסתכלתי ביומן ובאמת הייתי שם באותו יום וחניתי שם אבל זכרתי שדאגתי לקרוא את השילוט קודם ולוודא שאני חונה בזמנים הנכונים. איך זה יכול להיות? אתם מאמינים שלא חזרתי לעבודה אלא פשוט נסעתי לקריית מוצקין לאותו רחוב מקולל לקרוא שוב את השלט המחורבן???? ואכן, כתוב שלכל אחד מותר לחנות עד 16:00. ואני קיבלתי את הדו"ח ב- 16:40. גאוני מצידי, הה? מה שלא הבנתי זה איך לא ראיתי דו"ח על שמשת המכונית באותו יום? יש לי ההרגשה שדייר עצבני התקשר לעירייה והזמין פקח ואחרי שהפקח שם את הדו"ח אותו דייר פילח את הדו"ח כדי שלא אשלם בזמן ואז אצבור ריביות. רק שהוא שכח שהעירייה מודעת לבעיית אובדן דוחות על שמשת הרכב ופשוט שולחת שוב, אם לא שולם, כדואר רשום. (סתם מחשבות פראנואידיות של קונספירציות ממשלתיות - אני רואה יותר מידי סרטי הוליווד
) אז, התקשרתי שוב לעירייה, וענתה לי אותה בחורה ממקודם. הזדהתי בפניה והיא זכרה אותי (עדיין עצבנית עלי, למרות שבשום מקרה לא דיברתי לא יפה אליה או משהו, היא פשוט חשבה שאני כמו כל השקרנים האלה שמנסים להתחמק מדוח). ואמרתי לה מיד: "היי, תשמעי אני ממש מתנצלת, אבל את צודקת
" היא לא האמינה למה שהיא שומעת "אה... מה?" חזרתי שוב על עצמי והוספתי שבדקתי ביומן, ובאמת הייתי במוצקין באותו יום ושהיא צודקת לחלוטין וסליחה שהטרדתי אותה. איזה כיף היה לשמוע את הרוגע שחזר לקול שלה. אני חושבת שזו פעם ראשונה שמישהו מתנצל בפניה ועוד אומר לה בסוף תודה, חחחח אז החמודה אמרה לי "את יודעת שאת יכולה לשלם באשראי, אני יכולה לתת לך מספר אליו תתקשרי ושם תשלמי" הודיתי לה ואמרתי לה שזה בסיידר, אני הולכת עכשיו לשלם בדואר. אני מעדיפה ככה
נו, למרות שכל כך כעסתי על עצמי ועל הטימטום שלי, על ביזבוז הזמן ויום עבודה שלם, נראה לי שהשיחה האחרונה עם הפקידה בעירייה החזירה לי את מצב הרוח וסיימה לי את היום באופן חיובי. לא יודעת למה, אולי כי השיחה בסוף הסתיימה בחיוך. חיוך באמת שווה הכל

inbardaf

New member
סחתיין עליך! כל הכבוד!

כן ירבו מקרים כאלה. בתור מישהיא שעבדה קצת בתחום של שירות לקוחות, אנשים לרוב מתקשרים להתלונן ונדיר שהם מתקשרים להתנצל ובטח לא בשביל להגיד תודה. זה יפה שטרחת והתקשרת שוב להתנצל ואין לי ספק שזה עשה גם לאותה מוקדנית את היום.
אה, וסחתיין על הסדר..
רשמת ביומן שהיית באותו יום אצל חברה שלך? אין סיכוי שלי יש כזה תיעוד.. ואני עוד אדם יחסית מסודר ומתועד..

אה, לא לא. היא העבירה לי

שיעורים פרטיים בנושא שלא אציין בפורום הזה אחרת יזרקו עלי עגבניות ויגידו שאני מוסיפה ל"נשיות" של הפורום. היא בד"כ היתה מגיעה אלי, אבל הפעם נאלצתי להגיע אליה. אז אצלי זה מתועד כי אני רושמת על מה השיעור היה וכמה שילמתי לה. כן, אני באמת מקווה שגם למוקדנית זה עשה טוב

inbardaf

New member
נבהלתי לרגע..

זה נשמע קצת חולני (אם כי מאוד יעיל, כמו במקרה לעיל) לרשום כל דבר שאתה עושה, כמו ביקור אצל חברה (כולל יום שעה וכו'..) אני מאמינה שזה עשה למוקדנית טוב. מנסיון. אני גם למדתי כל פעם שאני מתקשרת למוקדניות/ים למינהם לנסות להיות נחמדה גם כשאני מתקשרת מסיבות לא טובות.. אחרי הכל, הם רק איש קשר.. נגיד, אני אומרת: ' אני יודעת שזה לא קשור אליך ואני מצטערת שכל הכעס יוצא עליך וכו' אבל זה ממש מעצבן כו' וכו' ואני מקווה שתעביר/י את זה הלאה והנושא יטופל ובלה בולה.. ' ובסוף אומרת שוב סליחה ומאחלת יום טוב.. ברוב המקרים מדובר באמת באנשים שחוטפים צעקות כל היום וכאלה שלא קשורות אליהם בכלל וזה לא נעים

../images/Emo229.gifוואו! כל הכבוד! מגיע לך צל"ש

להקפיד ככה לחזור לאותה בחורה ולהתנצל שהתעצבנת עליה סתם.... זה דורש בנאדם גדול לעשות כזה דבר. סחתיין!

חח, לא לא. לא התעצבנתי עליה

בכלל. היא זו שהתעצבנה עלי בגלל שלא הבנתי על איזה דו"ח דובר והיא חשבה שאני משקרת ומנסה להתחמק מהתשלום. ודווקא ניסיתי לדבר איתה בצורה מאוד עניינית, אבל מה לעשות. היא מתמודדת יום יום עם אנשים שכועסים עליה, אז היא כבר אוטומתית היתה בעמדת התקפה. התנצלתי בפניה שבכלל התקשרתי ובילבלתי לה את השכל. אם הייתי קוראת את הדו"ח כמו שצריך, הייתי חוסכת את שיחת הטלפון. אבל זה היה דו"ח רשום ראשון ודי הלכתי לאיבוד בקריאה שלו... לא נורא. עכשיו אני יודעת איך להסתכל עליו
(בתקווה שלא אקבל יותר דוחות, חחח!)

אוקיי אז עוד יותר כל הכבוד

אם גם לא היית עצבנית עליה אלא רק טעית אז יפה מאד שהתקשרת להגיד לה. שתדע, למה לא

מקמיקא

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif כל הכבוד!

דרוש אדם דגול בשביל שאף פעם לא יטעה, אבל דרוש אדם דגול יותר כדי שיודה בטעותו
זה לא קל להודות בטעות שלך, והרבה פחות קל להתנצל בפני מישהו זר על הטעות הזאת, במיוחד כשזאת באמת אשמתך. למרות שתכלס, כולם יצאו בהרגשה טובה יותר אם תתנצל. מעטים הם אלה שבאמת היו עושים את מה שעשית
אני באמת מאמין שהעולם הוא מקום פחות טוב רק בגלל שאנשים שוכחים לדאוג לעשות אותו טוב יותר סביבם. כל דבר כזה שאתה עושה, כל חיוך שאתה נותן למישהו, זאת תופעה שמהדהדת ומאירה את היום לעשרות אנשים. אני בטוח שאותה המוקדנית הייתה יותר סבלנית למשך שאר היום, ועזרה יותר לאנשים, וסיפרה לבעלה איזה אישה נחמדה התקשרה אליה בטלפון. ופתאום היום הזה הפך ליום טוב למי-יודע-כמה אנשים, רק בגלל שהתחלת את תגובת השרשרת הזאת
אני מאוד מעריך את מה שעשית, באמת כל הכבוד!

למעלה