גרפיטי

אוֹחַ

New member
../images/Emo8.gifהבטחות של פוליטיקאים... Yes לקחת

בערבון מוגבל. (ראיתם שהורדתי ת'פלולה?)

shellyland

New member
גרפיטי תל אביב 89

אן כבר שמאלצי וגרפיטיו - פעם ליד התחנה המרכזית הישנה רוסס על הקיר: ימוגר שלמה ארצי! בקרוב אגיע רחוק

הגרה1

New member
מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד

מי היה ברוך ג'מילי שמלווה אותי בעליות לירושלים?

הרס"ר של מחנה סירקין

ברוך ג'מילי היה מלוחמי חטיבת הראל שפרצו לירושלים ב-48, הוא מספר שבעת הפוגה בקרבות שער הגיא הוא הסיר חתיכת זפת שנדבקה לנעליו ורשם איתה מה שרשם על קיר בניין המשטרה שלצידו חנתה היחידה שלו. מאוחר יותר הוא התגייס לצה"ל וקיבל תפקיד של רס"ר מחנה במחנה סירקין שליד פתח תקווה. בסוף שנות ה-70 כתב עליו שלמה ארצי שיר וזכה איתו בפסטיבל הזמר.

המוזרה

New member
לא מזמן (אבל אני לא יכולה להגיד

בדיוק מתי) אירח אותו יהורם גאון בתכנית יום שישי שלו בטלוויזיה. ועד כמה שאני זוכרת(לפי דבריו) הוא לא היה לוחם אלא נהג והוא נמלט וחיפש מחסה בכל פעם ששמע שריקות כדורים.

שומע בפעם הראשונה

אבל מבחינתי אם הוא שרת ביחידות הלוחמות, ובמיוחד אם הוא היה נהג שהסיע את אחד ה"פורמנים" בדרך לירושלים תחת כדורי צלפים כשרק שריון מאולתר מגן עליו והוא לא יכול לתפוס מחסה או לאחוז בנשק, אני יכול רק להצדיע לו ולהבין לחלוטין את העובדה שהוא רעד מפחד. עניין סמנטי: אדם הנוהג רכב תחת ירי הוא לוחם ולא "רק" נהג, גם אם אינו יורה. הביטוי "רק" יאה למשל לאדם (נקרא לו למשל נתן אלתרמן, בתור דוגמא) השוהה בשעה זו בכפה "כסית" וכותב שירים על מגש הכסף ועל שאלות ותשובות.

המוזרה

New member
אני אמרתי "רק"?

רק סיפרתי מה שהוא עצמו אמר בתכנית של יהורם גאון. גם אני אילו הייתי נוסעת בשיירה כזו הייתי רועדת מפחד. לא הייתי חולמת להמעיט בערכו של אדם שהיה בשיירה.

Superchen

New member
הוא..

כתב את השם שלו בכל מקום, שלמה ארצי ראה, התלהב, וכתב עליו שיר

or99

New member
../images/Emo6.gif מעניין...

האם יש קשר בין השורות הראשונות על העברית, לבין השורה האחרונה? נראה שכאן בפורום אין בד"כ...

אוֹחַ

New member
ואולי הוא מחזיר את ירושלים כי הוא

חיפש חרוז ל-חזיר? היה לו לכתוב - קותל.

למעלה