בן שנה

Chocoholic

New member
כן

לגרייס סליק ממטוסו של ג'פרסון דמיון מפותח אבל אני חושב שהטענה שעליסה בארץ הפלאות מבוסס על סמי הזיה היא לא המצאה שלה, אלא רעיון שרווח בתקופה, וגם היום מאמינים בו אנשים. זה בעצם הסיפור מאחורי השיר. הקטרפילר (זחל) שבשיר זה בדיוק אותו זחל בסיפור שיושב כל היום על פטריה ומעשן נרגילה... הגלולה זה הסם. Cream - אני אוהב אותם. בלוז-רוק לא מתחבר לכל אחד... Doors - האלבום הראשון הוא האלבום. אני חושב שריי ורובי יוצאים בקרוב לסיבוב הופעות עם מתופף וסולן מלהקות אחרות.

Rubycon

New member
אתה רוצה להגיד לי

שהחתול שלי, הרוזן לודוויג ה-I, כבר לא מספיק טוב בשבילך?!

Sith Master

New member
בדר"כ לא מנצלשים פה../images/Emo19.gif

אבל אם כבר אז כבר... הנה דאגלס שלי!ואג,ב הולדן, אתה בטח לא נכנס להודעות כאלה, אבל אם אתה פה, אז הוא על שם דאגלס אדאמס!

פורום כלי נגינה ונגנים

ממש כאן, אולי יוכלו לעזור יותר, למרות שנדמה לי שהם מדברים בעיקר על גיטרות

shany5

New member
חחחחחחח

הם באמת מדברים שם רק על גיטרות שזה כבר ממש מפחיד כי אם אתה נכנס אתה לא מבין מילה..אבל תחשוב הפוך ...אם אחד משם יכנס לפורום הזה יש אפשרות שגם הוא לא ככ יבין על מה אנחנו מדברים...אבל זה עדיין בגדר התיאוריה.. סתם צוחקת...

תיאוריה במוסיקה?

יש דברים שנופלים בין הפורומים אין מה לעשות, קשה לי להאמין שתמצאי דווקא כאן את העזרה שאת מחפשת (אני מקווה שכן), להבא רק אם אפשר, דברים שהם אוף טופיק כדאי לשקול לשרשר לשרשור המתאים.

metalbitch

New member
שאלה לי

יש מישו שיש לו כרטיסים מיותרים שהוא לא צריך ל"רוק ת"א" בניצנים ב21 לאוגוסט ומעוניין למסור או למכור.. אני זקוקה לשני כרטיסים... תודה...

shlichey

New member
מחווה לאגדות!!!

חברים יקרים, להלן לוח ההופעות של "שליחי הבלוז" במחווה לאגדות הרוק: מחר, 07/08, בשעה 22:00 ב"בארבי" כפ"ס: מחווה לפינק פלויד - DARK SIDE OF THE MOON ועוד... להזמנת מקומות ישיבה: 03-5188123. יום שישי, 15/08, בשעה 22:00 ב"פאב חוות החיות" ק.טבעון: מחווה לפינק פלויד - DARK SIDE OF THE MOON ועוד... להזמנת מקומות ישיבה: 04-9837043. יום חמישי, 21/08, בשעה 22:00 ב"בארבי כפ"ס": מחווה לגיטריסטים הגדולים של כל הזמנים: ERIC CLAPTON, STEVIE RAY VAUGHAN, GARRY MOORE, RITCHIE BLACKMORE ועוד... שילוב של בלוזים מוכרים עם רוק קלאסי שנות ה- 60-70. להזמנת מקומות ישיבה: 03-5188123. יום חמישי, 28/08, בשעה 22:00 ב"בארבי ת"א": מחווה לפינק פלויד - מופע חדש!!!!!!!!!! פרטים בהמשך... להזמנת מקומות ישיבה: 03-5188123. יום שישי, 29/08, בשעה 22:00 ב"קפה ברגע" קיבוץ בית קשת: מחווה לפינק פלויד - מופע חדש!!!!!!!!!! פרטים בהמשך... להזמנת מקומות ישיבה: 04-9837043, 04-6767122. ניתן להזמין מקומות ישיבה דרך המייל שלנו ([email protected]) לכל מופע עד ליום המופע בשעה 15:00 (או טלפונית לפי מספרי הטלפון המוצגים מעלה). נתראה בהופעות, שליחי הבלוז

חומר למחשבה...

אני עסוק בימים אלה (אתמול והיום, ליתר דיוק) בכתיבת סקירה (שוב) של הרוק האמריקאי. בניסיון לבחור את האמנים והאלבומים, הראויים להכנס לרשימת סקירה שכזאת, מצאתי את עצמי עובר על כל האלבומים בבית (טוב, מחציתם - השאר הם בריטיים, באופן לא מפתיע...), ונובר באתרים שונים ברשת, ומנסה לייצב רף סביר כלשהו לכניסה לרשימה, ההולכת ומתארכת (140 אמנים עד כה, והעניין נראה רק כהולך ומסתבך). אחד המדדים שניסיתי להשתמש בהם הוא פופולריות של האמנים. אבל כאן עולה השאלה: האם מכירת אלבומים היא מדד לחשיבותה של להקה/אמן? התשובה לא כ"כ פשוטה. שהרי לפי נתוני המכירות - האלבום של כל הזמנים הוא - THEIR GREATEST HITS (vol. 1) של הנשרים. עכשיו, הנשרים הם לא כוס התה של רבים בפורום, אך האם 27 מיליון אמריקאים טועים? כולם חירשים, רפי שכל או נגועים בכלבת??? הדיון רק מתחדד כשרואים את שאר הרשימה. במקום השני, כידוע לכולכם - נמצא האלבום "מותחן" של מייקל ג'קסון, שמקומו לא יכירנו כלל בפורום הזה. ובאותו עניין, האם נתוני השמעה ברדיו הם מדד אמין לאיכותו של שיר? האם עצם הפופולריות העצומה של שיר לא הופכת את האמן שלו לאגדת רוק לגיטימית? שהרי, אם התשובה חיובית, האחים הצדקניים הם הצמד של כל הזמנים... (בזכות השיר - The Righteous Brothers - You've Lost That Lovin' Feelin' ) בעיה... (וגם אם זו לא בעיה של ממש, הרי שהאתר נחמד מאד לשיטוט, הלא כן?!)

אין מדדים

קודם כל האתר מעולה ותודה על הקישורים, אגב נדמה לי שהאתר מתייחס לארה"ב בלבד ולא לשוק העולמי, אבל זה לא ממש חשוב. 27 מיליון אמרקאים לא טועים, הם יודעים מה הם אוהבים, הם אוהבים קאנטרי, ובעיקר קאנטרי שמתאימים אותו למיין סטריים, כלומר כזה שמוצא נוסחא פופית מקובלת להציג את הקאנטרי, סגנון המוסיקה הכי אמרקאי שיש, באופן שינעם לכלל המאזינים ולאו דווקא למאזיני הארד קור של הסגנון, זה בדיוק מה שעשו האיגלס, דבר דומה אגב עשו גם קרוסבי סטילס נאש ויאנג, אלא שלאחרונים היו שאיפות גדולו יותר ממכירת כמות אסטרונומית של אלבומים. בשביל להבין את ההצלחה של הנשרים צריך להבין את אמריקה וחשוב מזה את השוק האמרקאי, השוק האמרקאי במידה נקבע על ידי אנשים לבנים, מהמעמד הבינוני בערים הגדולות שמיד ווסט ובדרום, אנשים אלו הם אלו שיש להם את הכסף לקנות תקליטים, הם אלו שהולכים להופעות, אבל באופן מוזר הם לא אלו שמכתבים את הטעם האמרקאי. מכתיבי הטעם האמרקאים לא יושבים באטלנטה או ביוסטון, הפ יושבים בניו יורק, בלוס אנג'לס ובסאן פרנסיסקו, ושם, יש תחושה עמוקה של זילזול במוסיקה הדרומית, זו של האיגלס, של בוסטון, שיקגו ואמריקה (וגם של זי זי טופ ולהקות קשוחות אחרות מהמערב והדרום, אבל כרגע נתיחס ללהקות המלודיות יותר), בתקופה מאוד קצרה, בין 68 ל 72 בערך התאחדו קובעי הטעם של אמריקה עם אמריקה עצמה, היה זה בעקבות השיפט המוסיקאלי לעבר הקאנטרי שעשו חלק מהלהקות המובילות של הפסיכדליה, קרוסטבי סטילס נאש ויאנג (וגם יאנג לבד), הבירדס, הגריטפול דד, כולם עשו בתקופה קצרה שינוי מוסיקאלי לעברה מוסיקה פולקית יותר, המבוססת על קאנטרי והרמוניות קוליות, ובכך הם הצטרפו ללהקות שעשו זאת תמיד וזכו עוד קודם להצלחה כמו הבאנד ו CCR, היכולות לקבל להקות "נכונות פוליטית", שהפוליטקה שלהם התאימה לזו של קובעי הדיעה של בניו יורק ול.א גרמה לכך שיותר ויותר להקות שעשו קאנטרי רוק הרמוני יכלו להכנס פנימה, כך זחלו לתוך המיין סטרים האמרקאי, אמריקה והאיגלס. האיגלס שידעו שעלו על נוסחא מנצחת רכבו עליה במשך עשרות שנים, הם כבר לא היו להקת דרומיים מפגרת שעושה מוסיקה מתקתקה (שכן יש לאמר את האמת זה מה שהם עשו), אלא ממשיכי דרכם של קרוסבי סטילס, הבירדס ושאר ענקי הסיקסטיס, ועל זכו לאישור של עיתונאי הרוק ותחנות הרדיו הארציות באמריקה (ממשיכי דרכם בוסטון ושיקגו כבר לא זכו לאותו יחס ולמרות שמכרו המון אלבומים (שכן הם נגעו באותה נקודה שהאיגלס נגעו), המכירות שלהם לא התקרבו מעולם לאלו של האיגלס. נתוני השמעה ברדיו במדינה כמו ארה"ב הם בסך הכל שיקוף של נתוני המכירה והטעם של הקהל, במדינה בה תחנות הרדיו כולם מסחריות ויש כל כך הרבה מהן, אין לעורך המוסיקאלי ברירה אלא לפגוע לטעם של הקהל שלו, ותחנות הרדיו מעסיקות עורכים שיודעים לפגוע ועל כן גם נתוני ההשמעות אינן מדד רציני, שכן הם משקפים את הטעם של המאזינים ותו לאו, וטעם כמה שהוא משותף ליותר אנשים הוא בדרך כלל פחות טוב.

אה, אז תגיד...

- האתר אכן מתייחס רק לשוק האמריקאי (אבל, בינינו, זה השוק היחיד שנחשב. הוא ממילא גדול עשרות מונים מכל שוק אחר...) אני מציע תיאוריה חלופית לזו שהצגת. הניסיון לגמד את המוזיקה של הנשרים או כל להקה אחרת, לצורך העניין, נראה לי מגוחך. לקרוא לנשרים - "להקת דרומיים מפגרת שעושה מוסיקה מתקתקה (שכן יש לאמר את האמת זה מה שהם עשו)"... זה כבר על גבול החרפה לאינטילגנציה. הנשרים אינם דרומיים (חלקם הגיע מהדרום, הלהקה היא תוצר מובהק של מפגש מוזיקאים בקליפורניה של אותו זמן. בדיוק כפי שקרה לפניהם ל-CCR, למשל), וודאי שאינם מפגרים... "קובעי הטעם" בניו-יורק ובלוס אנג'לס - למי הם מזיזים בדיוק? האמריקאי הממוצע (כמו כל אדם חופשי ממוצע) - מצפצף על כל קובעי ה"בון טון" וקונה מה שמוצא חן בעיניו. הסיבה ש-CSNY מכרו פחות מהנשרים לא נעוצה בהתעניינותם הפחותה של אלה במכירות אלבומים (למעשה, ניל יאנג, דיוויד קרוסבי ושות' רדפו שנים אחרי הרוח בניסיון נואש לקנות את לב הקהל), הסיבה נעוצה רק בדבר אחד -הנשרים אכן עלו על נוסחא: - הם החזיקו בלהקה (לאורך השנים, לאו דווקא באותו זמן) - לפחות ארבעה גיטריסטים משובחים, וירטואוזים של ממש. - דון הנלי הוא אחד הכותבים המרגשים שיש. הוא גם מתופף אדיר וזמר מצוין. גלן פריי הוא, מלבד גיטריסט בחסד, גם פסנתרן ומלחין משובח. - הם פשוט כתבו שירים נורא יפים. מה לעשות, שרק הם הצליחו לכתוב כ"כ הרבה לחנים קליטים?! הניסיון שלך להציג את העניין כאילו "קובעי הטעם" האמריקאי (איך הם בדיוק קובעים אותו, אם אף אחד לא מקשיב להם וכולם קונים את הנשרים???) הכניסו את הקאונטרי בתקופה מסויימת ב"דלת הראשית" ללב הקונצנזוס האמריקאי - פשוט מקומם. להקות דומות פעלו גם לפני כן, וניגנו קאונטרי, folk rock, רוק דרומי, וכל מה שבאמת אנשים בחרו לשמוע, פשוט כי היו טובים... (צא ולמד, הנשרים לא הוציאו אלבום עד 1972. הם ממשיכי דרכם של להקות מצליחות רבות, דוגמת poco, הפליינג בוריטוס, the byrds ודומות להן. ובכלל, הצליל שלהם הוא צליל קליפורניה', ולא רק 'קאונטרי', שאתה כנראה כ"כ מתעב...) - מבקרים וקובעי טעם מוזיקלי קלוקל תמיד היו בעולם (זו גם הסיבה לבורות שיש בקרב חברי הפורום, ובארץ בכלל, לגבי מוזיקה אמריקאית בכלל). הם אלו שגורמים לאנשים לחשוב ש"מחתרת הקטיפה" זה הדבר הנשגב עלי אדמות (זה לא), הם מהללים כל שני וחמישי את מה שאפם המוגבה מעלה מעלה מריח, מסרבים להכנע למשהו פשוט וטוב... בברכת - "למה לא דברתי על דווין אולמן ועל ואן זאנט הפעם?" ננוחם

גדי שבת

New member
השאלה - מדדים למה?

מה אתה רוצה למדוד? מכירות זה טוב אם אתה רוצה למדוד פופולאריות או הכנסה של חברות תקליטים/ אמרגנים/ אמנים. אם אתה רוצה למדוד השפעה, חשיבות, הישגים אומנותיים – כאן מדובר על דבר אחר לגמרי. אם זה העניין – הרי שאתה מדבר על קאנוניזציה של הרוק. כיצד נקבע הקאנון הרוק? כמו (כמעט) בכל תחום אומנותי. ההבדל בין הרוק לציור הוא ההבדל בין אמנות פופולרית לאומנות שאינה פופולרית ושאיננה "חדשה" והוא במספר המשתתפים בקביעת הקאנון. אך מבחינה מהותית – התהליך דומה. מרגע שהחלו להתייחס למוזיקת הרוק כאל אומנות החל תהליך מתמשך (שלעולם לא יסתיים) של קביעה היררכיה של אלבומים ואומנים שהם נכסי צאן הברזל של הרוק. הקאנון נקבע בין השאר על ידי אנשי אקדמיה (היסטוריונים של הרוק, מוזיקולוגים, חוקרי תרבות וכן הלאה), מגזינים שאינם אקדמיים, עורכים, עיתונאים, מבקרים, עורכים מוזיקליים ומגישים וגם מוזיקאים עצמם, עורכי פסטיבלים, בעלי אתרים באינטרנט וכו'. האינטרנט, כמו בתחומים אחרים, פתח הדלתות לאנשים נוספים להשפיע על קביעת אותו קאנון – זה מה שקורה כאן. למעשה כל אחד מאלו שציינתי תורם בבניית אותו קאנון, כל אחד ומידת השפעתו, היקף החשיפה לה הוא זוכה, ובהתאם לבמה בה הוא בוחר להתבטא. כיצד נדע מהו אותו הקאנון (נכון לעכשיו, יש לציין).ממש כפי שנדע מהו הקאנון הספרותי, מהם יצירות המופת של התיאטרון ומהם יצירות המפתח (שכל אדם משכיל חייב ללמוד) בשירה. זו תוצאה של לימוד, קריאה והתעמקות בחומר שנכתב בנושא. לנושא הנשרים – דווקא מקומם לא רע לדעתי. אם כי אני בהחלט יכול לתאר לעצמי מעיין בספר רציני העוסק ברוק וכשאני ניגש לאינדקס לבדוק היכן מוזכרים הנשרים, אני מגלה ששמם אינו מופיע כלל באינדקס. קשה מאוד לתאר תרחיש דומה לגבי דילן, הביטלס, גרטפול דד או ג'יימס בראון.

בפונדק אלביס יהיה שמח

מחשיבים את אלביס פרסלי כרוקיסט? מעריצים את אלביס? בתאריך 16 באוגוסט ייערך מפגש מעריצים בפונדק אלביס בנוה אילן לציון 26 שנים למותו של המלך האגדי. המפגש נערך בחסות הפורום העברי היחיד שמוקדש כל כולו אך ורק לאלביס פרסלי. נשמח לראות את כל מעריצי ואוהדי אלביס פרסלי. אפשר ורצוי לבוא עם פריטי אספנים, גיטרות ושאר כלי נגינה. קישורים נילווים : פורום אלביס

בלעדי לחברי הפורום מפונדק אלביס

רק האנשים שישרשרו את שמם ו/או ישלחו לי מסר שהם מגיעים יקבלו בלעדי כששמם מופיע בפונדק אלביס סט טישו אלביס שהוכן במיוחד לערב וספל אלביס. נתן להגיע הכל מהשעה 12 בצהריים. תהיה הופעה של חברנו מהפורום מקס העליון שינגן בגיטרה כמה שירים. ומופע של זמר אורח ששר שירי אלביס ועוד כמה הפתעות. המפגש הוא מפגש ראשון של פורום אלביס בפונדק בנווה אילן - מקווה לא לאכזב אף אחד. שלכם אמיר

למעלה